Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

edellinen viesti puhui myös inden lapuista. alokas oli linkannut jakson tai jonkun muutamaa viestiä aiemmin.

pitäkää lappunne.

3 tykkäystä

Kehtasitkin kysyä jotakin! Hieno keskustelu meinasi puuroutua! (?)
Mode voisii kyllä kertoa, mihin ketjuun kysymys olisi sitten pitänyt asettaa? Sen olisi kyllä voinut jo siirtää vaikkapa kahvihuoneeseen, jos se olisi tarpeeksi huono ketju.

12 tykkäystä

Kahvihuone olisi ollut tälle kysymykselle oikea paikka - yleisesti ottaen chattimaista keskustelua muutenkin voidaan käydä kahvihuoneessa, ja se on harvoin yhtiöketjuissa suositeltavaa, juuri yllämainitun puuroutumisen mahdollisuuden vuoksi.

@Vino_Pino, ymmärrät varmasti itsekin, että puuroutumista ei mielellään päästetä tapahtumaan, vaan sitä pyritään ehkäisemään ennalta :slight_smile: Toki tässä kohtaan kieltämättä olisin voinut siirtääkin viestin, hyvä pointti.

5 tykkäystä

Olisiko vaihtoehtona ollut kysymykseen vastaaminen?

6 tykkäystä

@Old_Baker :Tämä viesti jossa kerroin ettei mielestäni ”vitsi”…yms naurata on liputettu ja alkuperäinen ”vitsi” on liputtamatta"

Joitakin viestejä liputin tänään Nokia ketjusta, kun eivät MIELESTÄNI juuri lisänneet tietoa yhtiöstä(viisaammat tekevät lopullisen päätöksen). En tiedä oliko sinun viestisi joukossa.
Yleensä kun itse liputan, niin en käy jokaista viestiä läpi vaan liputan viestin “kerrallaan”. Eli ei välttämättä kannata hirmuisesti vedellä johtopäätöksiä, jos joku viesti on liputtamatta jäänyt. :smiley:

Laitetaan muistiin, kun kuitenkin kohta käydään taas keskustelua siitä, kuinka mielivaltaisesti modet poistavat kaikki vähänkään karhuiset/ vastavirran mukaiset kommentit yhtiöketjusta.

Hieno kirjoitus! Tällaisia karhuargumentteja lisää, niin ainakin allekirjoittanut saa firmoistaan uusia keloja :blush:

16 tykkäystä

Miten tuo hyvä viesti Qt:n ketjusta liittyy liputuksiin? Ei täällä liputeta (eikä ainakaan poisteta) karhuilukommentteja, joihin on kunnolla panostettu.

7 tykkäystä

Ituhippinen viittasi juuri siihen, että aina välillä täällä tai kahvihuoneessa tulee joltakin kipakka purkaus siitä, että foorumilla ei saisi kyseenalaistaa minkään firman sijoituskeissiä, vaan lippua ja bänniä tulee heti jos sanoo mitään poikkipuolista. Hän halusi nostaa tuon ljkankaan suositun viestin esimerkiksi siitä, että rakentava ja perusteltu kyseenalaistaminen on foorumilla paitsi sallittua, myös tervetullutta.

11 tykkäystä

Ihan selvästihän siinä niin sanotaan. Oli varmaan pää pökerryksissä salkun sulamisesta, joten meni näinkin selvä pointti ohi. Erittäin hyvä nosto, jonka voi pamauttaa tiskiin aina tarvittaessa. :slight_smile:

7 tykkäystä

Modulight- ketjussa taas ihan ääliömäinen liputus. Voiko liputusoikeudet poistaa käyttäjältä, joka käyttää niitä väärin? Kysympähän vain.

2 tykkäystä

En liputtanut, mutta mitä ääliömäistä siinä oli?
Ihan hauskaa parodiaa, jolle paikka kyllä löytyy kahvihuoneelta, mutta ei se yhtiöketjuun kuulu mielestäni.

e. @Musta_leijona Ymmärrän myös tuon näkemyksen! :slight_smile: Rajanvetoa… Eipä keneltäkään sen takia tarvitse onneksi oikeuksia riisua tai muuten raippaa antaa :wink:

4 tykkäystä

Yhtiöketjuun tommoiset viestit juuri kuuluukin, varsinkin kun viesti oli objektiivisesti katsoen hyvinkin paikkaansa pitävä.

Joku Modulightin palkkalistoilla oleva luultavasti liputtaa noita viestejä harmituksessaan.

Oliko tämä se jääkiekkoaiheista sivuava viesti? Sehän oli täyttä asiaa ja nimenomaan kuului yhtiöketjuun, vaikka ehkä piikikkäältä jonkun mielestä kuulosti. Itse luovuin aikoinaan Modulight-omistuksistani juurikin sen lätkän vuoksi.

1 tykkäys

Nyt se kävi liputtamassa kamux-ketjussa yhtä tasokkaita viestejä. Eli ei taida ollakkaan Modun sisäpiiriläisiä :thinking:

1 tykkäys

Kyseinen Orsilaa parodioiva viesti saattoi kyllä mielestäni jopa jossain määrin täyttää jotkut kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Ainakin hyvin harmaalla alueella liikuttiin, joten hyvä varmasti että viesti poistettiin.

ps. En liputtanut, vaikka harkitsin myös asiaa. Kieltämättä viesti oli tavallaan omastakin subjektiivisesta näkökulmastani arvioituna ihan osuvan oloista parodiaa, mutta en haluaisi nähdä itsestäni ainakaan moista pilkkaa täällä, jos jonkun yhtiön TJ olisin. Ymmärrän kyllä sijoittajien harmituksen Modulightin suhteen, mutta ihan sivistynyttä olisi olla menemättä kuitenkaan henkilökohtaisen pilkan puolelle.

19 tykkäystä

Niih. Kumpi on sitten vähemmän soveliaampaa? Leikkiä hyväntekijää toisten rahoilla tai sitten tuoda tuo väitetty väärinkäytös esille parodian keinoin?

Meidän sijoittajien pitäisi olla yhdessä rintamassa seisoa huonoa johtamista ja harhaanjohtavia ipoja vastaan. Mielestäni tuota toimaria on ihan turha silitellä päähän. Kaveri viettää, ihan hänen omien toimien ja julkaisujen mukaan enemmän aikaa jäähallilla kuin kehittämässä yhtiötään.

Supercellin kaverit tekivät homman niin kuin se pitää. Ensin myivät osakkeita ja sitten antoivat ne tepsille. Nyt tää toimari jakaa, varsin avokätisesti yhtiön rahaa. Rahoja, jotka kerättiin ipolla omistajilta.

Olen luultavasti vähemmistössä, mutta minusta surkea johtaminen ja kenties aseman selkeä väärinkäyttö ovat sellaisia asioita, joista pitää nostaa meteliä. Ja välillä pitää olla siinä kritiikissä myös hieman lyijyä. Tää konsesushakuinen keskustelutapa “anteeksi, että olen tätä mieltä” on jo niin nähtyä. Ei kukaan siihen kuole, jos hieman jyrähdetään välillä.

Toki ymmärrän modejen linjan. Yhtiöthän tässä niitä maksavia asiakkaita ovat. Inderes on yhtiö siinä mikä tahansa muu ja jos on liiketoiminta on vaarassa vaarantua, niin ne riskit minimoidaan.

7 tykkäystä

En ollut liputtaja. Kuitenkin:

Ryhmän säännöt lyhyesti suomeksi:

I) Ketään ei saa mollata eikä mennä henkilökohtaisuuksiin
II) Keskustelu asialinjalla. Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä. Huumori kuitenkin suotavaa
III) Ei sijoitusneuvontaa, ideoiden jakaminen tervetullutta!
IV) Keskustelu tsemppaavaa. Annetaan kaikille, myös aloittelijoille, hyviä vastauksia
V) Markkinoiden väärinkäyttö tai pyrkimys siihen on kielletty Foorumilla. (MAR)
VI) Käyttäjä vastaa Foorumille lisäämästään sisällöstä sekä sen käyttöoikeudesta ja lainmukaisuudesta. Inderes ei edusta käyttäjän Foorumilla esittämiä näkemyksiä eikä vastaa niistä.

Foorumista tulee juuri sellainen, kuin keskustelijat siitä tekevät. Tue rakentavaa keskustelukulttuuria foorumilla. Meitä on täällä paljon ja keskustelut puuroutuvat herkästi. Pohdi ennen kuin lähetät vastauksesi, tekeekö se keskustelusta laadukkaamman ja mielekkäämmän myös muille lukea

Tili ja sen viesti oli kieltämättä hauska, mutta jossain kohtaa menee se kuuluisa raja myös ilkeilyhuumorissa ja kyllähän tuossa se selvästikin ylitettiin :thinking:

14 tykkäystä

Lähtökohtaisesti juurikin näin. Tämä tapaus on siinä mielessä erilainen, että tuo toimari käytännössä asuu siellä jäähallilla. Ehkä olen sitten vain ilkeä, mutta mielestäni, jos yhtiön toimitusjohtaja käyttää omistajien rahoja oman intohimonsa seuraamiseen, niin siinä on muutamankin vitsin paikka.

Toisesta yritysjohtajasta Elon Muskista on kirjoiteltu täällä paljon ikävemmin viime aikoina, eikä niitä viestejä ole poistettu. Jotenkin sitä toivoisi sitten yhtenäistä linjausta. Vaikka toki Elon Musk tuskin lukee niitä viestejä ja Tesla ei ainakaan huomenna ole liittymässä Inderesin asiakkaaksi.

2 tykkäystä

Millähän ilveellä tuo minun hanskapankin Harvia on liputettu, mutta esim Dansken vastaava saa olla?

1 tykkäys

Voisikohan johtua siitä, että Dansken aamukatsaus on vapaasti jaettavissa olevaa materiaalia, ja hanskapankin katsaus ei?

2 tykkäystä