Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Ostin/myin ketjuun kommentoin erästä tyres-ostosta tukeakseni ostajan näkemystä omalla lyhyellä kommentilla ja näkemyksellä yhtiön tulevaisuudesta.

Pidän varsin outona, että se siivottiin pois.

2 tykkäystä

Niinkuin alokas sanoi, niin ketjun idea on kertoa viime aikaisista liikkeistä. Muuten ketjun idea menee, jos kaikki alkaa kertomaan kuukausia sitten tehdyistä kaupoista.

7 tykkäystä

En varsinaisesti ilmoittanut hankintaa, vaan komppasin ostajan hankintapäätöstä,
mm kertomalla oman näkemykseni tavoitehinnasta vuosille 2024, 2026 ja 2027.

Laitanpa sen sitten yhtiöketjuun jos se on oikeampi paikka

4 tykkäystä

Joo, no sitten viesti ei ainakaan kuulunut o/m-ketjuun, vaikka varmasti olikin hyvä viesti.

7 tykkäystä

Edelleen olen sitä mieltä että liputtajan olisi hyvä perustella jokainen liputuksensa. Siihen on mahdollisuus alimmassa laatikossa “jotain muuta”. Näin moderaattori pääsisi heti liputtajan ajatuksenkulkuun kiinni, säästäen aikaa ja voisi sillä perusteella arvioida liputuksen oikeellisuutta . Ei siis automaattisesti liputeta kenenkään viestiä roskapostiksi, poikkeuksena toki asiattomat ja loukkaavat viestit, joista voisi saman tien antaa bannia.

9 tykkäystä

Se on just näin…Suomi on EU:n hyödyllinen idiootti ja EU suomalaisten poliitikkojen hillotolppa ja itseisarvo. :white_check_mark:

Edellinen viestini liputettiin, Suomea ei siis täällä saa arvostella, ei edes muutamalla virkkeellä…täällä on todella tarkka modeeraus kun tuokin liputettiin…ei hyvä!

perustelut: " Viestisi merkittiin eksyvän aiheesta : koetaan, ettei se ei kuulu ketjun aiheeseen, jonka määrittelevät sen aloitusviesti ja otsikko." ja kirjoitin kahvihuoneeseen…mikä täällä on aihe vai pitääkö kaikkien kirjoittaa vain kahvista?

7 tykkäystä

Voisiko sanoa että Tom on pettynyt foorumin moderointiin?

21 tykkäystä

Ehdin nähdä viestisi, ja se taisi olla sisällöltään enemmän politiikkaketjuun kuuluva. Kahvihuone on pariinkin kertaan julistettu politiikkavapaaksi vyöhykkeeksi jota vaihtelevalla menestyksellä toteutetaan.

4 tykkäystä

Politiikkanurkkaus meinaa välillä murtautua seinän läpi kahvihuoneelle (ja muihinkin ketjuihin), olen joskus itsekin erehtynyt vahingossa osallistumaan moiseen. :grimacing: Liputus liittyi varmaan siihen.

2 tykkäystä

Saa ehdottomasti arvostella ja niin tehdäänkin, mutta vain sille pyhitetyssä ketjussa. Yleisesti hyvä pitää politiikka omassa rajatussa paikassaan.

16 sanan viesti kyseessä…on kyllä minun vaikea välillä ymmärtää näitä liputuksia mutta joo…foorumissa foorumin tavoilla.

ja viesti, johon vastasin oli näillä spekseillä myös politiikkaa ja siinä oli sanoja enemmän…ei tästä tämän enempää, kunhan ihmettelen.

1 tykkäys

Politiikka on siitä hankala aihe, että se harvoin jää yhteen viestiin. Sinä teet lyhyen, varsin provokatiivisen viestin, joku toinen vastaa ja heittää vettä myllyyn lisää. Kohta täysin politiikkaan liittymättömässä ketjussa on kymmeniä viestejä politiikasta. Tämä ei koske vain tätä foorumia vaan ihan kaikkia. Politiikka kannattaa eristää aina. Nimim. kokemusta on.

Eli hyvä jos tuollaiset viestit jatkossakin liputetaan ja poistetaan ASAP muista ketjuista.

7 tykkäystä

En nähnyt viestiäsi, joten en osaa tarkemmin ottaa kantaa! Mutta jos se on esimerkiksi politiikan kanssa flirttaileva, vaikkakin asiallinen, on helpompaa poistaa ko. viesti ennenkuin keskustelu lähtee näille raiteille.

Tulipalon sammutus on helpompaa syttymisvaiheessa, kuin täydessä palossa. :slight_smile:

Eteenpäin, sulla on paljon hyviä viestejä! :fist_right:t4:

9 tykkäystä

Tietysti voi kysyä miksi politiikasta pitää sijoitusfoorumilla jauhaa lainkaan, varsinkin kun ainakaan minun näkemäni poliittiset oksentelut eivät liity rahaan tai sijoittamiseen kuin välillisesti.

Eristettäneen se siis koko foorumilta jos sille tielle lähdetään.

6 tykkäystä

Jos minulta kysytään, niin politiikka ei kuuluisi lainkaan sijoittajapalstalle, ihan samaan tapaan kuin uskonto ja jotain sukua niissä onkin. Politiikka aiheuttaa vain “kostoliputuksia” , kun ollaan fanaattisia oman katsantokannan kanssa. Keskityttäisiin vaan sijoittamiseen. Esim. autofoorumit ovat mukavia, ei riitoja, ei kostoliputuksia. Eri merkkien harrastajat keskustelevat oman merkin teknisistä ongelmista ja muista ominaisuuksista ja riitoja on todella vähän. Politiikka aiheuttaa vain turhaa riitelyä palstalle.

3 tykkäystä

Yksi huomio tähän: politiikalla on vaikutusta sijoitusympäristöön ja jonkin valtion tai liittouman politiikalla voi olla selkeitä vaikutuksia ko alueella toimiville yrityksille ja sijoittajille. Taavetti kovasti pitäisi, jos kirjoittelijat sitoisivat politiikka-aiheita selkeämmin erilaisiin sijoitusteemoihin.

Meillä on reaaliesimerkkejä siitä, että huonolla politiikalla on koko valtio laitettu täysin sekaisin ja sijoituskelvottomaksi meidän kannalta pysyvästi tai hyvin pitkäksi aikaa. Löytäisimmekö esimerkkejä erityisen positiivisesta kehityksestä, mikä näkyisi myös kansalaisten kohonneena hyvinvointina?

Poliittiset ratkaisut esim. kotimaassamme harvoin ovat ihan noin musta-valkoisia. Kysymys muuttuu: mitkä yritykset tai tahot hyötyvät ja mitkä eivät kulloisistakin poliittisista valinnoista…

9 tykkäystä

Olen muutaman kerran ihmetellyt liputuksia mutta tällä kertaa en, viestini tänään kahvihuoneella oli asiaton ja osoitti huonoa pelisilmää…pahoittelut niille, joita loukkasin tyhmällä meemi-viestilläni. Seison korjattuna! :flushed:

14 tykkäystä

Kesko-ketjuun tällainen viesti oli näemmä sopimaton:

»Tänään osui vastaan eilen eräässä K-marketissa kuvattu ja somessa julkaistu video, jossa romaninainen ja kaupan kassa väittelee, kun ensiksi mainitulle ei suostuta myymään energiajuomaa. Koska videon kuvaaja jakaa kaiken kaikkiaan kyseenalaista materiaalia, ja näitä videoitahan voi aina leikellä omaa tarkoitusperiä palvelevalla tavalla sekä ohjata provosoinnilla, ei riitelyn taustasyihin kannata ottaa kauhean vahvasti kantaa.

Mutta ihan taustoista riippumatta huomiota herättävää oli videon lopussa kuultu myyjän kommentti “Kauppias on antanut linjauksen, että romaneille ei myydä”. Kai näistäkin taas jotain lehtiotsikoita saadaan ja syrjintätuomiot kaupan päälle. Mikähän hemmetti siinä on, että näitä tilanteita ei voi hoitaa asiallisiin ja laillisiin perusteisiin vedoten, jos joku aiheellinen syy tuotteiden myymättä jättämiselle on.»

Huvikseni seurasin nyt tapauksen etenemistä. Näemmä kauppa on tapauksen tuoksinassa sulkenut eilen Facebook-sivunsa, mikä tuntuu noin kaupan markkinointia ajatellen aika radikaalilta toimelta. Videon muutamassa sadassa jaossa puolestaan monessa vannotaan Kesko-boikottia, kuinkas muutenkaan. Harmi, ettei yrityksen mainekuva tunnu mahtuvan sijoittajakeskusteluun.

Jos muuten itse olisin tuon kauppiaan asemassa, toisin tilanteen kokonaiskuvan julki FB-sivulla, antaisin joko räksyttäjien räksyttää taiestäisin tarvittaessa sivuston kommentoinnin kokonaan, ja jatkaisin eteenpäin. Nyt näyttää hölmöltä, että provosoitu kaupan edustaja provosoituu ja yritys katoaa sen jälkeen somesta. Tarkoituksenmukaisesti haettu mainehaitta osuu koko Keskoon ja totuudeksi jää se näkemys, mitä videopätkällä halutaan esittää.

“Ei pidä provosoitua, kun provosoidaan” (Mauno Koivisto)

4 tykkäystä

Harmi, että palstalla sallitaan tämän kaltaiset nollasisältöiset postaukset, joissa syytellään aivan perusteettomasti muita palstalaisia, aiheutetaan eripuraa, eikä milllään tavalla edistetä keskustelua. Se että asiaa käsitellään eri näkökulmista, on viisasta.

Eikö ylläpito todellakaan pysty puuttumaan tähän täysin palstan sääntöjen vastaiseen muiden palstalaisten halveksimiseen aivan perusteettomasti. Annetaan näiden samojen keskustelijoiden työntää nollasisältöistä muiden haukkumista ja vihjailuja päivästä toiseen palstalle. Edelleenkin, palstan sääntöjen mukaan muita palstalaisia tulee kunnioittaa, eikä nimitellä Venäjän trolleiksi tai ylipäätään miksikään. Lukekaa ne palstan säännöt. Keskustelijoita voi myös hiljentää, jos tuntuu että jonkun kommentointi ahdistaa.

Se että otetaan myös niitä sodan ikäviä skenaarioita huomioon on kivuliasta, mutta viisasta. Ei sellaisen skenaarion huomioon ottaja ole automaattisesti trolli. Miksi palstalla sallitaan muiden nimittely tai edes vihjailu trolleista, bannia on kevyemminkin annettu, miksi ei nyt? Kuka valvoo palstan sääntöjen noudattamista jos tällainen sallitaan? Palstan taso laskee automaattisesti, jos muiden kunnioittamista ei vaadita, kuten säännöt sanovat ja tästä tulee samanlainen hukkaputki, kuin Ylilaudasta. Suomi24 etc.

Sijoittaja kunnioittaa aina muita ja käyttäytyy kohteliaasti kaikissa tilanteissa. Jos minulta kysytään, muiden haukkuminen tai edes vihjailu ja kunnioituksen puute joka kohdistuu toiseen keskustelijaan olisi automaattibannin arvoinen, jotta keskustelu pysyy laadukkaana. Ihan selkeä palstan sääntöjen vastainen virhe.

Ja saa poistaa, koska Offtopic, oli vaan pakko avautua, koska minusta tällainen toiminta on monellakin tapaa palstan sääntöjen vastaista ja sitä on tässä vaan jatkunut ja jatkunut. Olen aika tyytyväinen palstan moderointiin, keskustelu pysyy laadukkaana, mutta jostain syystä nyt tähän ei ole puututtu. Eikö kunnioituksen puute ja halveksiminen ole kiusaamista, mikä on palstan toleranssi. Eikö pitäisi olla niin, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Miksi aiheista saisi olla eri mieltä, vaan esitetään perättömiä väitteitä, halveksitaan ja kiusataan muita?

9 tykkäystä