SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Ardagh Group is considering listing can business through Alex Gores SPAC

Feb. 13, 2021 3:33 PM ETGores Holdings V, Inc. (GRSV)By: Josh Fineman, SA News Editor

  • Ardagh Group SA (NYSE:ARD) has held talks to list its beverage can unit though Gores Holdings V Inc (NASDAQ:GRSV), Bloomberg reported yesterday, citing people familiar.
  • No deal has concluded and possible that talks my fall apart. Ardagh may also look at other ways of spinning of the business or it could decide to retain it.

Bloombergin raporttiin en pääse käsiksi mutta jos vihdoin alkaisi elämään tämäkin. Hyvin edullinen GRSV 11$. Tämä roikkunut salkussa ja pohdin jo myymistä viikolla. Josko lähtisi kiitoon tämäkin. Luminar oli tämän sarjan aiempi ”lapsi”. Kenelläkään lisä tietoja tästä tai jos bloombergin raportti antaa lisätietoja :thinking: Tämä tekstinpätkä on vähän ehkä, ehkä, saattaa joskus, tai sitten ei. Toki näinhän tämä usein menee :sweat_smile:

Vielä blankkoja…

https://twitter.com/tornikelaghidze/status/1360956640577650689?s=21

3 tykkäystä

Alkaa olla kovat odotukset, kun sponsoreihin luottoa markkinalla. 30-50% preemiot vaikka kohteista ei mitään tietoa, edes valideja huhuja. Jotain toki ollut esillä ja “varmana” pidetty, mutta niitäkin ammuttu alas, QELL ja Proterra yhdistelmä esimerkiksi.

Jos oikein katsoin, niin perjantaina tuli 25 (!) kpl uusia SPACeja SEC listoille, eli S1 hakemuksia. :exploding_head:
→ S1 filing, ei edes mahdu kaikki yhdelle sivulle…

Jälleen kerran pitää miettiä strategiaa uusiksi. Nykyisellään hyvistä maksetaan jo liikaa preemiota omaan makuun ja sitä kautta riski/tuotto jää heikoksi.

  1. Joko pitäisi hakea keskiverto SPACeja hyviltä kohdealoilta, jotka toivottavasti löytää parempia kohteita ja sitä kautta saa momentumia. Warrantit alkaa näissäkin olemaan korkeissa hinnoissa, jolloin tuotto/riski jää turhan heikoksi. Osakkeita puolestaan saa pienemmällä riskillä läheltä NAVia, mutta mielekkään salkun kerääminen vie silloin isosti pääomaa.
  2. Tai sitten päästä kiinni joko todella aikaisin jo uniteina, jolloin pääomaa on jatkuvasti isommin kiinni pidemmän aikaa. Tällöin unitit olisi järkevää splitata, mutta myös silloin tarvitsisi enemmän pääomaa kiinni, jotta saisi splitistä mielekkään. IBKR veloittaa 300$/split ja hyvissä kohteissa uniteissa on vain 1/4 tai 1/5 warrant. → “kate” splitissä jää heikoksi
  3. Tai sitten unohtaa kokonaan pre-LOI SPACit ja esim. löytää mergen jälkeen hyvät kohteet, joilla on tulevaisuutta ja kasvua tulossa. Viime viikoilta hyvällä hinnalla vanhaan NAViin treidaa esim. HIMS, AppHarvest, Advent. Tosin näissäkin mergen yhteydessä hinta ollut ylhäällä jo valmiiksi.
    Lähde: https://spacalpha.com/wp-content/uploads/2021/02/US-SPAC-Weekly-Monitor_8Feb21.pdf
  4. Myös mergen jälkeiseen yleiseen dippiin ostaminen voisi olla hyvä vaihtoehto. Esim uCommune $UK treidaa <4$ luokassa, vaikka bisnes taitaa oikeasti olla hyvällä tasolla. Kiina -riski olemassa, mutta ei liene merkittävä jaetuissa työtiloissa.

Hieman joutunut ottamaan aikalisää SPACien kanssa paitsi päivätyön kiireiden takia, mutta myös siksi, että markkina elää jatkuvasti. Mietityt strategiat ei enää tunnu toimivan. Jostain pitäisi päästä edes samalle tasolle markkinan kanssa tai mieluummin päästä ennakoimaan tulevaa, jos ja kun näiden kanssa haluaa vielä jatkossakin pelata.

Hieman viikonlopun pohdintaa - tulipahan samalla kirjoitettua ajatuksenvirtaa auki :sweat_smile:
Kiitos @Pohjolan_Eka , sait avaamaan omia ajatuksia näiden osalta enemmän.

19 tykkäystä

Kun markkina on kuuma niin kaikki korppikotkat yrittävät työntää SPACceja pihalle vielä kun ruhossa on lihaa luiden ympärillä.

Ja se lihahan tulee loppumaan. Vähän riippuu lähteestä mutta esim CB Insight kertoo maailmassa olevan n. 531 yli $1b yksityisiä yrityksiä. SPACceja on suurinpiirtein saman verran kun huomioi myös putkessa olevat. Iso osa noista yrityksistä aikoo jatkossakin pysyä yksityisenä.

https://www.cbinsights.com/research-unicorn-companies

As of February 2021, there are more than 500 unicorns around the world.

Diilien laatu laskee ja kohdeyritysten arvostustaso nousee. Näkisin väistämättömänä että merkittävä osa SPACeista päätyy tilanteeseen jossa huono kohdeyritys saa isomman osan sijoittajista äänestämään mergeriä vastaan ja ottamaan rahansa. Kun rahaa häviää kassasta niin mergerin epävarmuus kasvaa ja tämä epävarmuus hinnoitellaan sisään entistä alempana kurssina. Lopulta moni SPAC likvidoi varansa takasin sijoittajille ilman mergeriä ja warrantit erääntyvät arvottomina.

Vaikea nähdä tilannetta jossa juhlat jatkuisivat. SPACeissa on tänä vuonna ollut yksi selkeämpi kyykky ja pari päivän sisäistä minikyykkyä. Koitan istua kassan päällä ja hyödyntää näitä pieniä niiauksia ostaen mahdollisimman halvalla. En näe että näissä “paremmissa”, yhä kohdetta etsivissä, SPACeissa olisi yhtään ylituottoa tarjolla preemion jälkeen.

Jos on vähän pelikassaa niin SPACeissa voi tehdä hyvää tuottoa nopeudella. Siinä vaiheessa kun CCIV ja Lucid huhuista rupesi kiertämään Bloomberg terminaalin screenshotit twitterissä niin ehti hyvin $12 kohdalla kyytiin. SNPR ja Volta mergeristä ei tullut mitään uutista vaan tiedostot suoraan SEC:n EDGARiin. Siinä oli muutamia minuutteja kun olisi premarketissa voinut ostaa normihinnalla ennen kuin kukaan isompi pelaaja ehti huomata asiaa. Näitä SPACcien SEC päivityksiä saa twitteriin botin kautta.

8 tykkäystä

Kiitos hyvistä kirjoituksista @kettunen! Olet jakanut paljon arvokasta tietoa tähän ketjuun sen perustamisesta lähtien. Tämäkin markkina tuntuu kehittyvän huimaa vauhtia ja SPACit ovat muuttumassa niche-tuotteista yhä enemmän kohti valtavirtaa ja tavanomaista sijoittamista.

Tiivistit mainiosti nuo eri lähestymistavat miten ylituottoja voisi lähteä tavoittelemaan. Sponsoreihin bettaaminen tuntuu kovin hankalalta, koska kurssi nousee jo aikaisessa vaiheessa ja kovien sponsoreihin firmoilla vaikuttaisi olevan vähemmän warrantteja jaossa. Toisaalta mergeriuutisiin sijoittaminen on puhdas nopeuspeli, missä amatööri ei tule pidemmän päälle pärjäämään. Mergerin jälkeisiin kohteisiin sijoittaminen on jo taas kovin lähellä perinteistä post-IPO erikoistilannesijoittamista. Täysin ilmaisia lounaita ei vaikuta enää olevan, vaikka taidolla on vieläkin mahdollista tehdä ylituottoa.

Näistä strategioista tämä kiinnostaa eniten, koska commonin + warranttin osien hinta näyttää systemaattisesti olevan suurempi kuin unitin hinta, joten siinä tarjoutuisi mahdollisuus arbitraasiin. Sanotaan että ostat 1/2W Unitin läheltä NAV hintaa pre-split ja splittaat heti kun on mahdollista. Nyt voit joko myydä kaiken (pientä tuottoa heti, pääomat vapautuvat), myydä warrantit ja holdata commonia (pieni tuotto heti, pääomat sitoutuvat mutta mahdollisuus tehdä tuotto kurssinousulla pre-merger tai lunastaa pääomat takaisin) tai myydä commonit ja holdata warranttia (Pääomat takaisin ilman tuottoa, käteen jää 5v warrantteja joista toivottavasti tulee rahaa).

Tämä strategia vaatisi viisinumeroisen pääoman sitouttamisen sen toteutukseen jotta päästään mitenkään järkeviin tuottoihin. Tuo IBKR 300$/split on kyllä sen verta suolainen että syljetyttää, joten kysynkin nyt että onko suomalaisille olemassa muita välittäjiä, jotka suostuvat splittaamaan unitteja halvemmalla ja mieluiten vielä niin että warranttien holdauksesta/myymisestä ei koidu kohtuutonta säätöä?

7 tykkäystä

Minulla on kaikista parhaat tuotot syntyneet joko 1) Bloomberg huhuun ostamisesta tai 2) LOI / DA uutisen julkaisemisen jälkeen. Tähän on omalla kohdalla pätenyt muutama tarkennus:

  1. Bloomberg huhun julkaisun jälkeen saattaa viralliseen julkaisuun mennä muutamista päivistä kuukausiin. Markkina elää tänä aikana ja SPAC:eissa nousut ja laskut on usein tuplat siitä mitä tavan osakkeet liikkuu. Eli ostopaikkaa odottamaan, kun uutisen jälkeen vähän jäähtyy. Joskus käy niin kuin CCIV / Lucid, että huhusta vain noustaan ja noustaan, mutta nämä on enemmän poikkeuksia.

  2. LOI / DA julkaisun jälkeen tulee yleensä heti alkuun pomppu, jonka jälkeen kurssi jäähdyttelee. Tuota jäähdyttelyä kun odottaa niin saa yleensä otettua ihan hyvän position. FOMO on tämän strategian pahin vihollinen. Tähän strategiaan sopii nähdäkseni esimerkiksi FTOC / Payoneer, josta kirjoitin kuluvalla viikolla myös ketjun. Uskon markkinan heräävän tähän fundan pohjalta viimeistään kun yhdistyminen lähestyy. Mitä kuvittelette että tämän valuaatio olisi perinteisen IPO:n jälkeen nykymarkkinassa? :smile: Payoneer IPO (Ftac Olympus Acquisition Corp, FTOC)

Noin yleisesti ottaen valuaatiot ja yritysten ennusteet tuntuvat keskimäärin olevan järjettömän korkealla. Kiva kun välistä tulee vastaan firmoja, jotka eivät myy vain tarinaa ja lupauksia :slight_smile:

10 tykkäystä

Tätä olen käyttänyt osaltani myös pääasiassa onnistuneesti, mutta valikoiman laajenemisen sekä suuremman sijoittajajoukon takia liikkeet ovat pienempiä ja lyhyempikestoisia. Suurimmat liikkeet jää saamatta, mutta pienemmällä pääoman sitoutumisella sekä pienemmällä riskillä.

Markkina muuttuu myös tämän osalta ja oma oletus on, että liikkeet tulevat olemaan entistä pienempiä varsinkin parempien SPACien kohdalla. Tästä haluaisin päästä ottamaan sen etulyöntiaseman jotain kautta

Jäähtyminen huhun jälkeen on havaittavissa hyvin edelleen ja tämä sopii kuvaan oman 3. -kohdan hahmotelman kanssa. Eli ennen tai jälkeen mergen markkinan kiinnostus loppuu ajan kanssa, jolloin on mahdollisuus päästä hyvään entryyn. Premerger -tilanteessa riski on kuitenkin suurempi mergen yhteydessä tapahtuviin liikkeisiin ja mahdolliseen isompaan pudotukseen. Post-merger on siinä mielessä varmempi. Tai sitten pitää vain tunnistaa oikeat kohteet :sweat_smile:
FTOC potentiaalisesti yksi näistä. APXT nähdäkseni myös, siihen on laitettu iso positio kiinni. Merge siirtyi huhtikuulle, jonka takia tultiin kurssissa alaspäin - toivottavasti väliaikaisesti :crossed_fingers:

Perinteisissä IPOissa väärinhinnoitteluun on vaikeampi päästä kiinni varsinkaan merten takana. Suomi/Ruotsi löytyy vielä, mutta käsiin jää merkinnöistä murto-osia. SPACeissa tähän on parempi mahdollisuus ja jatkossa mahdollisesti jopa paremmin, kun hypen jälkeen kärsimättömät pääomat siirtyvät uusiin kohteisiin.

Unitien splittauksen kierrättämiseen IBKR:n split-kustannuksilla tarvitaan paitsi viisinumeroinen, niin nähdäkseni minimissään alkuun 30k$, mieluummin 50k$, jotta “varastonkiertoa” saisi aikaan järkevässä ajassa. 10k$ / kohde mahdollistaa vielä järkevän kustannuksen splitille, jos warrantin osuudet on 1/3 tai jopa 1/4. Puolikkaalla toki hieman pienempikin positio onnistuu, mutta silloin kyseessä on pienempi SPAC ja/tai heikompi sponsori.
Huomattavaa myös se, että warranteja ei välttämättä enää ole tarjolla ollenkaan kaikissa. Tämä tapa on yleistynyt selvästi.

10 tykkäystä

Tuosta 5v saa olla tarkkana koska ovat SEC tiedotteissa muuttaneet tämän videon mukaan ohjeistusta. 18$ sääntö lienee lähes kaikissa ?

Mulla ei näin aloittelijana ole näistä hajuakaan eli vasta opiskelen ja tämä video tuli vaan katsottua.
12 min kohdalla oli tuosta 18 $ säännöstä.

1 tykkäys

Luin, että IBKR:n unittien $300 maksua ei tarvitsisi maksaa jos antaa splitin tapahtua automaattisesti. Eli maksu menisi vain jos itse pyytää splittiä ennenaikaisesti. Onko tästä kokemuksia? Jos $300 kuitenkin peritään, niin pitänee hankkiutua eroon omista pienistä unit positioista.

1 tykkäys

Pitänee paikkansa, mutta haussa arbitraasin hyödyntäminen ja pääoman nopeampi kierto. Pakotettu split varmaan veloituksetta, yleensä näin ainakin. Pitää vielä varmistaa

2 tykkäystä

Aika alkaa tähytä Euroopan puolta…?

https://finance.yahoo.com/news/esg-core-rises-europe-first-104934034.html

2 tykkäystä
3 tykkäystä

Joo, tuo early redemption -sääntö pakottaa lunastamaan warrantin, mikäli osake on parisenkymmentä päivää yli 18$. Tämähän ei ole mikään ongelma, koska jos osake on 18$ yli niin olet jo tehnyt hyvään hintaan ostetulla warrantilla reilusti voittoa. 5v aikaa siis odotella tuota 18$ ylitystä :sunglasses:

1 tykkäys

Aikalailla kyllä, mutta jokainen SPAC kuitenkin omanlaisensa ja detaljit saattaa vaihdella. SEC filut hyvä käydä läpi - muistutus myös itselle taas kerran :sweat_smile:
Ja tuohan koskee vasta mergen jälkeen tilannetta, eli ei esim CCIV tai vastaavat pre-merger tilanteet, joissa noussut ko. rajan yli. En katsonut videota vielä tarkemmin, mutta tarkennuksena joka tapauksessa.

3 tykkäystä

CCIV/Lucid pumppausta… TOKI, kauppaa ei vielä ole vahvistettu. Kunnon kupla (NKLA 2)? , vai hyvä sijoituskohde? No, mukana ollaan kuitenkin :upside_down_face:

5 tykkäystä

Valitettavasti haulla stem ei tämä palsta löydä mitään järkevää, niin en ole varma, onko tämä jo ehtinyt tänne.

(Stem)

Cramer-setä tykkää.

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Tietämättä mitään tuosta yrityksesta, niin mutulla heittäisin, että hyvät ja seksikkäät firmat alkaa loppumaan, kun nyt alkaa tulla koiranulkoilutus ja vauvamonitori firmoja tyrkylle😁

14 tykkäystä

On se kova, vauvamonitorifirmalla suurempi yritysarvo kuin Tokmannilla :smiley:

8 tykkäystä

Joo sanoisin että nyt kaavitaan tynnyrin pohjia, ei enään oikein nappaa nämä tuoreimmat.

5 tykkäystä