SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Muutama instikka lisäys eilen ilmestynyt TRIT. Ei mitään valaita , mutta jotain.

3 tykkäystä

Nosto artikkelista, summaa munkin ajatukset liki täydellisesti:
f this is not a fraud – which we contend it is not – *we think TRIT could be the next AMZN, APPL or TSLA-type company, a truly disruptive force in a large market ripe for disintermediation.

Tuosta fraud- hommasta en osaa vielä omaa lopullista mielipidettä muodostaa. Caymansaarille rekisteröity Singaporessa majaa pitävä firma, mikä voisi mennä vikaan? Toisaalta Fidelityllä melkein 10% ja muutkin instikat tankkaa. Kai ne tekee tukevan due diligencen, tekeehän?

Summa summarum; omistan ja lisäys jo ennen osaria harkinnassa

Pitää lukea ajan kanssa, näytti olevan niin pitkä yhteenveto. Näissä on aina vähän 50/50, että miksi esim. pitää ryhtyä käymään blockchain-teknologiaa läpi, kun siihen on olemassa ihan riittävästi tietolähteitä (selasin pikavauhdilla rapsan läpi). Ja IBM ei nyt ehkä ole se paras tietolähde siihen, mutta pitää lukea huolella, ainakin asiaa näytti olevan paljon.

Itselläkin oli TRIT:istä jo alkuvaiheessa positio pitkässä salkussa, mutta lähti pois salkusta, kun alkoi mennä niin utuiseksi koko juttu. Lueskelin ja selvittelin tuon perustajan taustoja ja alkoi kellot soimaan varoituksen merkiksi. Ihan samalla tavalla kun on tärkeää analysoida myös shorttiraportin tekijöiden taustoja, on analysoida näiden SeekingAlpha raportin tekijöiden taustoja. Usein sieltä paljastuu yhden tai muutaman yrittäjän firma, jolla on vahva oma intressi saada nostetta raportin kohteena olevalle yritykselle. Eli intensiivi on shorttaajan vastakohta.

3 tykkäystä

Yleisesti voin tukea tätä näkemystä Seeking alfan kohdalla. Sieltä löytyy usein erittäin kattavia juttuja verrattuna muihin vastaaviin sivustoihin ( mötley, Yahoo, etc ), mutta jutut ovat melko vahvasti jotain näkökantaa tai positiota tukemana kirjoitettuja. Toki niissä yleinsä löytyy “riskit”-osio, mutta nekin kerrotaan usein melko keveässä valossa tai vähätellen.

Tämä ei ole mielipiteeksi Trittistä vaan yleisesti Seeking alfasta, jota pidän kuitenkin hyvänä sivustona verrattuna moneen muuhun. Varmaan jotain lähdekritiikkiä siellä kannattaa kuitenkin harjoittaa ja katsoa kuka jutun on sinne tehnyt. Palantirista oli aikanaan joku bull juttusarja kun niitä “seuraava facebook” tuli tasaiseen tahtiin. Ei sillä että diggaan kyllä Palantirista vaikka näillä hinnoilla ei positiota tällä hetkellä olekkaan.

Jenkki foorumeilla näkee että nuoret menee all in kun tulee joku kunnon bull artikkeli tai joku lafka antaa +80% tavoitehinnan.

1 tykkäys
1 tykkäys
1 tykkäys

Mielenkiintoinen bisnes, löytää tiensä varmaan aika monen ESG fundin salkkuun tässä seuraavien kuukausien sisällä. Vähän kyllä kahjoa, että vedetään ennusteita 2030 asti :grimacing:

Noh, pääsee ainakin aikasessa vaiheessa mukaan. Pitää kattoa miten toi kurssi käyttäytyy, löytyykö ostolaidalle jengiä paikkaamaan tota DA-metsästäjien joukkopakoa.

2 tykkäystä

Alkaakohan näitä olla pikkusen liikaa, ei pysy enää kärryillä mitenkää

4 tykkäystä

Hyvä pljäys TRIT:stä.
Market Beatin mukaan myös joku instituutio on tankannut trittiä 23 miljoonalla.
Stockwich muistuttaa reddittin wallstreetbetsiä (niin se kai aina?).
Memejä ja kuuraketteja odotellessa.

1 tykkäys

Ufff, lisää Lidareita :see_no_evil:

AEye vertailee omia 2026 vuoden tulosarvioita muihin 2024-2025 ennusteisiin, joilla jo valmista bisnestä tai vuosia aikaisemmin revenueta tulossa.

Samoin AACK Origin Materials, 2026 tuntuu olevan aika kaukana tulevaisuudessa, kun olisi jotain viivan allakin. Danimer on kyllä ilmeisen hyvä verrokki ja arvostus nousi aika rivakasti mergen jälkeen. Kiinnostava kohde kyllä.

Ollut jo pitkään, ähkyä ollut havaittavissa niin omassa seurannassa kuin markkinoiden reaktioissa. :nauseated_face:

5 tykkäystä
1 tykkäys

Lisää EV vekottimia :sweat_smile:

Electric snowmobile and watercraft maker Taiga is going public through a SPAC deal, and it is raising $100 million in the process.
SPAC Kanadan puolelta Canaccord Genuity Growth II Corp. (TSX: CGGZ.UN)

4 tykkäystä

Löytyykö täältä CMLF sijoittajia?

CMLF puuhastelee mergeriä Sema4:n kanssa:

Huomasin firman vasta sen kurssin pompatessa rajusti (n. 15 → 25 USD), kun uutiset DA:sta ja siitä, että ARKG ostaa CMLF:ää isolla kädellä, levisivät.

Näin odottelemaan kurssin laskeutumista, mutta

  • Hinta pysyy sitkeösti 20 pohjoispuolella ja

  • ARKG jatkaa ostoja, vaikka kurssi on ±25.

Nimimerkillä “Tarttis vissiin kaivella vähän syvemmältä”.

1 tykkäys

Kertokaahan SPAC tietäjät onko päättelyketjussani jotain aukkoja.

Viimeisin huhu oli, että Lucid Motors arvostettaisiin 12mrd arvoiseksi diilin yhteydessä. CCIV sisältää 1,8mrd rahaa, jolla saisi 15% osuuden uudesta yhtiöstä.
Nykyisellä CCIV:n $56 kurssilla osakkeenomistajat arvoittavat (1,8mrd * 5,6) SPAC:n 15% osuuden yhtiöstä 10mrd arvoiseksi.

Kun noteeraus alkaa uudella yhtiöllä, markkina-arvon pitää nousta 5,6 kertaiseksi ekana kaupankäyntipäivänä, jotta SPAC:n omistuksen arvo ei tippuisi yhdistymisen jälkeen. Eli tämä skenaario olettaisi, että uusi yhtiö noteerattaisiin (5,6*12mrd) 67,2mrd arvoiseksi.

Näissä laskemissa oli vedetty hieman mutkia suoriksi, kun ei oltu huomioitu mm. warrantteja. Mutta pitikö paikkansa tässä suuruusluokassa?

Onko tämän tai yleisestikin spacin shorttaamisessa jotain, mitä pitäisi huomioida? Ja voitte avata erikseen common ja unit.

Onko kellään kokemusta spacin shorttaamisesta yli diilin?
Kiinnostaisi tietää onko jotain mitä tässä pitäisi ottaa huomioon?

5 tykkäystä

Shortteja miettiessä tärkein asia on tiedostaa, että markkinat eivät käyttäydy rationaalisesti. Se kannattaa huomioida huomattavana riskitekijänä.

1 tykkäys

Tätä minäkin olen päässäni pyöritellyt, miksi juuri tähän näin kova arvostustaso? Eikö fomottajat nyt tämän kohdalla ole huomanneet näitä osuuksia jne, vai? Eli ilmeisesti tässä on nyt vain sitten niin kova setup takana, että FOMO on ylivoimaista ja arvostuskset jne sitten toissijaista (niinkuin paljon nyt ollut ja varsinkin SPAC), mutta siis että juuri tämä SPAC on saanut näin kovasti “tukea”, niin se on ihmetyttänyt.

shorttihyökkäystä odotellessa :slight_smile:

edit. ja en siis väitä, etteikö momentum ole ollut tämän puolella jo vähän aikaa, mutta hassua että juuri tämä Lucid saa näin kovan tuen. Onko taikasana Tesla takana niin suuri, ja siihen lisäksi Saudi-yhteys? eos.

2 tykkäystä

Ei tuolla arvostuksella taida ollaa mitään merkitystä tällä hetkellä, jos on tällainen melkein meemi-osake kyseessä. Olen tämänkin kanssa jo useamman kerran törmännyt kommentteihin, että kuulemma todella aliarvostettu osake, kun ei ole edes 10% Teslan osakkeen hinnasta. Sillä, ettei firma ole vielä yhtään autoa myynyt ja muilla pikkuseikoilla ei tunnu olevan väliä. Todennäköisesti suurin osa ei tajua, miten post-merger hinta muodostuu, tuijottavat pelkkää SPACin hintaa tai vertaavat suoraan vaikka Teslan, NIOn hintaan tms. Tuo Tesla kytkös on varmaan suurin ajuri ja kukapa haluaisi jättää väliin mahdollisuuden ostaa Teslan-tappajaa 50 taalalla :grin:

Edit: ja shortti-hyökkäys tai kolme on aivan 100% varmasti tulossa.

3 tykkäystä