SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Taidan laittaa ZNTE laput laitaan, kaksi markkinoiden kuuminta eVTOL mergeä menossa muualle

Voi olla tai olla olematta. Tuoreimmat spekulaatiot on $ZNTE @Volocopter
Itse ostin tätä tiimin takia ja uskon edelleen että sieltä tulee jokin hyvä kohde.

3 tykkäystä

ZNTE ollut niin pitkään salkussa ettei uskalla myydä. Heti kun myyt niin tulee joku DA ja kurssi 2x :slight_smile:
Nojoo.

Yleisiä huomioita mitä tehnyt näiden SPACien kanssa, että aikasempi DA:ssa laput laitaan ei välttämättä enää toimi. Kaikki muutkin huomanneet saman, joten “kukaan” ei olekaan ostamassa DA kohdalla vaan siis myymässä. Poikkeuksena toki osa, mutta aika moni tuntuu nyt laskevan DA:sta. Eli melkeinpä buy near NAV, sell on maximum rumors -taktiikka voisi olla paras. Kunnes tämäkin (ylituotto) mahdollisuus loppuu muiden tehdessä samaa. Josta tullaan kohta tilanteeseen ettei SPACit ole enää ylituottoa tuottavia (jos sitä nyt olivat). Tämä siis omaa pohdintaa, ei sisällä sijoitusneuvoja.

3 tykkäystä

Lisää näitä pukkaa. Nää valuaatiot on kyllä niin kovia ettei kyllä kiinosta hypätä mukaan, vaikka tekniikka kiinnostaa. 35m$ liikevaihto ja 2miljardia valuaatio. Jenkeissä on kyllä niin eri kertoimet, että niitä on vaikea edes tulkita.

1 tykkäys

Tästä tuli aikamoiset Desktop Metal flashbackit.

Taloudelliset ennusteet on lähes identtiset, Chamath oli kanssa Desktop Metalissa PIPEn kautta mukana. Näillä valuaatioilla vaaditaan aika paljon uskoa tulevaan tai lyhyellä aikavälillä siihen, että Robotics fundit päättää lähteä pää märkänä tankkaamaan :woozy_face:

ARKilta löytyy Desktop Metalia 25m$ edestä The 3D Printing ETF :stä.

Sijoittajamatskut:
https://renewpower.in/wp-content/uploads/2021/02/RMG-II-ReNew-Power-Transaction-Announcement-Presentation-Feb-2021.pdf

1 tykkäys

On toi SPAC-markkina kyllä sellasta pelleilyä, josta järkevyys on kaukana. Ihan vaikka nämä parikin viimeaikaista tapahtumaa kuvaa hyvin sitä, kuinka niin iso osa on näissä mukana ihan pelkän momentumin / lottoamisen / jonkun muun kuin järkeilyn perusteella.

CCIV: no mitä tuosta sanoa? Ensin kuuhun pelkillä huhuilla ja koskaan en itse oikeastaan ymmärtänyt tarkemmin, miksi juuri CCIV? Olisihan paperilla ollut aika paljon vähemmän riskisiä kohteita, joissa olisi ollut edes jotakin perusteltavaa käytännön tasolla. Nyt sitten toistaiseksi, huom, toistaiseksi kun ei ollakaan enää huhujen varassa eikä ile enää niin jännittävää kuin oli, niin sitten kohde ei olekaan enää kiinnostava. Olihan se nyt jo täysin varmaa ennen huhujen varmistusta, että arvostus tulee olemaan järjen ulkopuolella, miksi se siis sitten häiritsikin ja myydään päämäärkänä?

Fisker: joskus tulee jotakin liiketoimintaa kohtuu kilpailluilla markkinoilla. Jep, penkit ja ratti on myös vegaanin makuun jos nälkä yllättää ajellessa, mutta liiketoiminta on myöhässä ja tulossa joskus 2023 ehkä. Ja nyt, 40% ylös, koska apple mainittu (Foxxcon)? Selvä.

Workhorse / THCB: WH arvosta hävisi vuorokaudessa lähes 3 miljardia kun postipaten autot meneekin toisaalle. Noh, THCB pomppasi, mutta samantien ollaanki sitä mieltä, että tuo 3 miljardia olikin nimenomaan Workhorsen kanssa ok, mutta ei nyt sentäs siitä osaa siirretä THCB, vaikka yhtiöllä on jo muutenkin järkevämpi valuaatio ja odotuksetkin periaatteessa isommille markkinoille. Myydään äkkiä pois, vaikka hieman ennen oltiin sitä mieltä, että THCB on kalliimpi ilman näitä hyviä uutisiakin, joka vain tuo lisää konkretiaa spaciin ja jo ennestään kohtuu järkeville suunnitelmille. Ei siis riittävästi yllätysmomenttia, liian järkevä kohde sijoittaa, ei kelpaa spac-fomottajille.

Onkohan tosiaan niin, että mitä järkevämpi keissi, niin sitä huonommin se kelpaa lottoajille? Tuleeko siitä liian “too low risk, too low potential”? Emmätiä, kuhan löpisen kun kuitenkin hieman yllättynyt miten taas nää spacit ja niistä ponnistaneet yhtiöt käyttäytyy markkinoilla.

(*Omistan Fisker ja THCB. En omista enkä ole omistanut WKHS enkä CCIV)

37 tykkäystä

Kun SPACeja kohtelee niinkuin casinoa niin hyvin menee, mahdolliset “hyvät” yritykset nähdään varmaan parista vuodesta eteenpäin. Jokaisellahan näistä on ihan käsittämättömät valuaatiot ja tulevaisuuden tuotot papereissa

Tuo 3 jaardia meni Oshkoshille, ei Microvastille. Joo, näillä on yhteistyö soppari ja varmasti THCB saa akkunsa tonne mutta eihän se 3 jaardia ole kuin pieneltä osin akkuja.

2 tykkäystä

Kyllä kyllä, mutta kyllä se on konkreettista ja hyvää businessta Microvastille ja osoittaa myös sen, että yhtiötä ja sen tekniikkaa pidetään parempana kuin monien muiden markkinoilla olevien kilpailijoiden. Niin ja Oshkoshille siitä 3 miljardista siirty kurssissa vain 0,5mrd, eli diili olisi ollut arvokkaampi Workhorsella… No juu, ei tätä tietenkään voi näin yksinkertaistaa toki, kärjistäen toin asian esille.

Edit. ja siis meidänhän on täällä turha analysoida (toki ihan hauskaa välillä) näitä, kun ei näissä ole järkevyydellä kauheasti roolia. Pitää ajatella out of the b… siis out of the sense :man_shrugging:

5 tykkäystä

Totta tuokin, tosin MVllä on jo oikeaa bisnestä joten suhteellisesti tuo kauppa ei ole niiiiin iso kuin se olisi ollut workhorselle jolla ei käsittääkseni ole mitään myyntiä vielä

2 tykkäystä

Mikä tuota Churchill Capitalia (CCIV - Lucid motorsin SPAC) laskee noin rajusti? Viikossa kurssi puolittunut, aika pahasti ylireagoinnin makua…?

Toi sitä vaivaa…ja sen tuoma 15 miljardin arvostus spac-osuudelle joka oli ennen laskuja

Tästä viestistä alas on asiasta keskusteltu:

Edit. huom @Juupeli

5 tykkäystä

Mielenkiintoista olisi kuulla perustelut miksi sen pitäisi olla noinkin korkealla? Tuosta aika helppo lähteä hakea laskun syytä.

Kysyin täältä siksi, koska oletin, että ryhmässä olisi sijoittajia, jotka ovat perehtyneet tarkemmin Churchillin ja Lucidin diiliin, eli jotain sellaista siellä oli, joka sai sijoittajat säikähtämään noin rajusti. Mutta vastauksena tulee vain näsäviisastelua. Jatkakaa.

4 tykkäystä

Haulla kyllä etsin Churchilliin liittyviä keskusteluja, mutta ei löytynyt vastausta, joten siksi kysyin.
Vastauksesi ei tuonut mitään lisäarvoa kysymykseeni, koska kurssin ylireagointi ei sinällään kerro mitään. Jos kurssi laskee 50% parissa päivässä, siellä taustalla on jotain suurempaa kuin se, että kurssigraafi vaan sattui käymään liian korkealla.

Oikea syy on tämä (Wall Street Journalin toimittajan mukaan):

Deal math: “CCIV agreed to pay $11.75 billion for Lucid’s existing business. Add the blank-check company’s $2.1 billion in cash and another $2.5 billion in cash from institutional investors and you get postdeal equity of $16.3 billion. But the company also cited a valuation of $24 billion. This is because the institutional investors agreed to buy into CCIV at $15 a share—a 50% premium to its net asset value but far below its current share price. Apply that premium to the entire equity and you get roughly $24 billion.”

2 tykkäystä

Jos luet edellisen viestini, siinä kerron, että haulla en löytänyt vastausta kysymykseeni.

Ja mitä tuohon graafiisi tulee, niin sen informaatioarvo oli kyllä kovin suppea. Jos tiesit sen todellisen syyn, miksi et sitä heti kirjoittanut vastaukseesi? Olisi jäänyt turha lätinä pois.

EDIT. NEA lisäsi ensimmäiseen vastaukseensa sisältöä ja poisti välistä kirjoituksensa, johon tämä viesti on vastauksena. No, onpahan palstalla muutama rivi vähemmän turhaa lätinää.
Olisi toki suotavaa laittaa se EDIT-merkintä, kun lisäilee jälkeenpäin sisältöä.

2 tykkäystä

Täällä ollut paljon keskustelua cciv/lucid mergestä heti ensi huhuista saakka ja noihin kysymyksiisi täällä ja kahvihuoneessa olisi löytynyt vastaukset (jopa videon muodossakin) jos olisit viitsinyt selata ketjua edes eilisten viestien verran taaksepäin. Vastauksena on tosiaan tuo itsekin löytämäsi vielä huhujakin korkeampi valuaatio, jota täälläkin ennustettu. Koko nousulla pelkän huhun pohjalta ei myöskään ollut mitään järkeä (korkein pre-da nousu spaceisa tähän mennessä ollut 20 taalaa ja nyt mentiin päälle 60), eli ihme ettei ole tullut jo enemmän tonttiin.

7 tykkäystä

Paras puoli tässä CCIV-laskussa ollut se, että samalla muiden pre-merge spaccien valuaatio tippunut tankkaustasoille. Ite olen ostanut tuhansia unitteja 11 pinnasta tällä viikolla. Kärsivällinen raha tienaa niillä mergen yli nätin tuoton.

4 tykkäystä
2 tykkäystä