SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Ja manipulaatio edelleen voimakasta osassa hyviä

x10 vaihto verrattuna muihin seurantalistani spaceihin, mutta kurssi alle NAVin ja jopa +0,3% tänään :smiley: No josko tuokin tuosta lähtisi ylös, kun merger päivä nyt tiedossa.

4 tykkäystä

Payoneerin haasteena on tappiollinen tulos, vaikka valuaatio onkin kohtuullinen.

Mutta myös PR-näkyvyys puuttuu uutisoinnista jossain määrin. Ainakaan itselle ei juuri ole osunut mitään olennaista. Toki nuo yhteistyökuviot on hyviä ja auttaa eteenpäin.

Olen miettinyt omankin pienen position lisäämistä, mutta jokin jarruttaa osto-painikkeelle päätymistä - lähinnä tuo tulos ja näkyvyys sen jatkokehitykseen. Voi olla, että lähempänä mergeä suunta paranee. Vaihto on kyllä runsasta, free float varmaan myös reilunpuoleinen. Pienemmällä floatilla lähtee nopeammin nousuun.

Edit:
@Vodel1 - alkaa ilmeisesti myyjät loppumaan FTOCissa, volyymi ollut pari päivää kasvussa ja hintakin hilautuu vähitellen ylöspäin. Hyvä tästä tulee. 14$ target hintaa oli julkaistu myös

Stock analysts at Northland Securities started coverage on shares of FTAC Olympus Acquisition (NASDAQ:FTOC) in a report released on Thursday, The Fly reports. The brokerage set an “outperform” rating and a $14.00 price target on the stock

4 tykkäystä

PSTH kohde löytymässä: Universal Music Group

Ei välttämättä taas mitä odotettiin, ja ainakaan markkina ei näyttänyt kiinnostuvan alkuun.
Mutta voisi jopa olla mielenkiintoinen omaan pitkään salkkuun. Pitää tutkia tarkemmin. :thinking:

Valuaatiosta ja aiemmista tapahtumista yhteenvetoa, hyvä alustus omaan tutkintaan:

UMG:lla on todella kattava osuus markkinasta, joten lisääntyvät striimaustulot sataa suoraan kassaan.

2020 Tilinpäätös

6 tykkäystä

Tässä hyvä asiallinen analyysi aiheesta. Vaatimatonta on kasvu ollut mutta löytyykö jotain uutta kasvuajuria.

2 tykkäystä

Virallinen tiedote tullut PSTH kotisivuille

https://pstontine.com/wp-content/uploads/2021/06/PSTH-Press-Release-6.4.2021.pdf

20$ osakkeesta käytetään 14,75$ UMG osakkeiden hankintaan (10% osuus UMG osakkeista) mutta 5,25$ jää PSTH sisälle ja etsitään toista ostokohdetta 1,5 miljardin kassalla.

Jos siis ymmärsin oikein, nuo SPARCit pitänee sisäistää työajan ulkopuolella…

Edit: puolet psth reddit ryhmästä on jo $ROPE longina ilmeisesti tämän jälkeen, ei miellyttänyt kaikkia

3 tykkäystä

Päivä DA-julkaisu GigCapital4, kohteena BigBear.ai

https://finance.yahoo.com/news/bigbear-ai-become-publicly-traded-144500892.html

  • Transaction values BigBear.ai at a pro forma enterprise value of approximately $1.57 billion, implying 5.6x EV / FY2022E revenue multiple*
  • Projected 2021 revenue of $182 million and 43% 2021E – 2025E revenue CAGR, with positive and growing Adj. EBITDA and cash flow*
  • Robust backlog of approximately $500 million contracted and near-term opportunities providing substantial growth visibility*

The team has direct experience working in high pressure, critically important situations, with 92% of the Company’s workforce possessing secret-level or higher U.S. government security clearance levels, which has cemented the Company’s position as a critical partner among the most vital defense and intelligence organizations.

Ei PIPE rahoitusta, vaan vakuudeton laina 6% korolla, vaihdettavissa osakkeisiin 11,50$ arvosta.

The cash component of the purchase price to be paid to the equity holders of BigBear.ai is expected to be funded by GigCapital4’s cash in trust (minus any redemptions by public stockholders), and a $200 million convertible senior unsecured note private placement with institutional investors including Fortress, Marathon, and Highbridge. The 5-year unsecured convertible notes, which shall bear interest at a rate of 6% per annum, are convertible into common shares of the combined company at a conversion price of $11.50.

Valuaatio näyttää nopeasti edulliselta näillä luvuilla, kiinnostava kohdeyritys ja toimiala.
Otin positiot kiinni heti kun trading halt aukesi. NAVin alta pääsi kiinni osakkeisiin ja hiukan yli taalan warrantit tuottanee huomattavasti paremmin, jos tämä markkinaa kiinnostaa.

6 tykkäystä

Aivan jäätävän kovat luvut Ai, koneoppiminen jne yhtiölle. Yhtiö tekee jo tänävuonna 182 miljoonaa liikevaihtoa ja on kannattava heti.
2022 EV/revenue vain 5,6. Lähin verrokki on mielestäni Palantir, jonka arvostus taso on huomattavasti kovempi. Yritin löytää mikä koira tähän on haudattuna kun arvostustaso on näin edullinen, mutta tietoa on niukalti viellä, oli kuitenkin pakko tehdä jo alkusijoitus.
Ote businessWiren artikkelista:

  • Asiakaskeskeinen, erikoistunut johto ja työvoima: Johtoryhmää johtaa edelleen toimitusjohtaja Dr. Reggie Brothers. BigBear.ai-tiimillä on vuosikymmenien kokemus tiede- ja teknologiainnovaattoreista ja syvä julkisen sektorin kokemus tekoälystä, koneoppimisesta ja big data -analytiikasta. Tiimillä on suora kokemus työskentelystä korkeassa paineessa ja kriittisesti tärkeissä tilanteissa, ja 92 prosentilla yhtiön työntekijöistä on salaisen tason tai korkeampi Yhdysvaltain hallituksen turvallisuusselvitys, mikä on vahvistanut yhtiön aseman kriittisenä kumppanina tärkeimpien puolustus- ja tiedustelupalvelujen joukossa.

Koko artikkeli:

4 tykkäystä

Lisää taustatietoa eli BigBear on luotu helmikuussa mergerin kautta:

https://www.aeroequity.com/news/nuwave-and-pci-merge-to-create-bigbear-ai-forming-a-decision-dominance-platform-serving-the-national-defense-and-intelligence-communities/

2 tykkäystä

Yksi oman salkkuni suurimmista SPACeista, THBR, pitää merger votensa ensi viikolla. Hieman tekisi mieli pitää mergerin yli sillä monissa on toistunut sama kuvio. Tasaisena mergeriin ja mergerin jälkeen joko vaakasuoraan tai koiliseen. Komponenttipulan takia pitäisi olla valoisa lähitulevaisuus edessä. On pari kertaa yrittänyt tuonne $12 pintaan mutta palannut NAViin sieltä aina. Hyviä tavoitehintojakin on annettu mutta markkinalle ei maistu. :man_shrugging:

Jos THBR tunkki ei nouse niin aion pysyä kuitenkin vivulla SPACcien kyydissä. Valinnanvaraa ainakin riittää. Lienee kuitenkin järkevintä valita joku DA:n omaava SPAC NAVin lähellä ja toivoa markkinan ja riskinottohalukkuuden piristyvän.

3 tykkäystä

Mitä enemmän BigBear.ai:in tutustuu, niin koko ajan enemmän alkaa kiinnostamaan.

Lukuja pitää kyllä ottaa suolakasan kanssa ja kasvua laimentaa omiin hahmotelmiin ja valuaatioon.

Investor prese:

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/0001836981/000119312521183116/d177794dex992.htm

  • 2021 revenuesta kuitenkin pitäisi olla jo 83% kasassa ja cash flow positiivinen, mikä on hyvä merkki ja tähän markkinaan oman sijoittamisen edellytys.
  • P/S 8,6 2021 ja 5,6 2022E on kyllä edullinen tälle alalle, kilpailijoiden valuaatiot merkittävästi korkeammalla. Kuinka paljon niissä sitten on ilmaa, jää nähtäväksi kun aletaan jossain vaiheessa puhaltamaan pois. Siltä kannalta turvamarginaalia jää kuitenkin vielä.
  • P/E lukuja katsoessa ollaankin ihan eri luvuissa, mutta ei välttämättä ole oikea arvostuksen mittari tähän kohtaan muutenkaan. Jos 40% vuosikasvu ei toteudu, niin näkyy nopeasti kurssikäyrässä.
  • Velat maksetaan kokonaan pois ja mahdollisiin M&A kohteisiin käytettävissä tietysti osakeantia.
  • 2021 tulos menee pakkaselle, kun otetaan transaktiokulut huomioon. Talouslukujen Unadjusted EBITDA ennusteet on putsattu tältä osin. Lukuja on kyllä kaunisteltu reilusti, mikä on ikävän tyypillistä.

Useampi M&A käyty läpi ja potentiaalisesti lisää tulossa. Alalla on kuitenkin todella paljon toimijoita ja kaupallinen puolen eteenpäin vieminen tarvinnee tukea sen puolen osaajilta
image

NuWave Solutions (“NuWave”) and PCI Strategic Management (“PCI”) announced today that they have merged to form BigBear.ai (“the Company”), creating a differentiated leader in decision dominance that will deliver high-end capabilities across the data and digital spectrum to deliver information superiority and decision support.

NuWave and PCI are portfolio companies of AE Industrial Partners, LP (“AEI”), a private equity firm specializing in Aerospace, Defense & Government Services, Power Generation, and Specialty Industrial markets. AEI acquired NuWave and PCI in June 2020 and October 2020, respectively.

Aiemmin joulukuussa NuWave osti BigBearin

Nopeasti on liikuttu ja yrityksiä yhdistelty. Yksi iso riski on näiden M&A yhdistelmien toimivuus ja lisäarvon luomisen epäonnistuminen. Nopealla syklillä tehdyt yritysmuutokset ja nyt listautuminen perään SPACin kautta :thinking:


Tätä olen nyt yrittänyt ainakin itse toteuttaa. Nyt on itsellä suht isolla painolla muutama DA:n omaava kohde, joilla potentiaalia pitkään pitoon.
Disclaimerina mainittakoon nyt vielä: APXT / AvePoint , IACA / Taboola, SPNV / Offerpad ja nyt myös GIG / BigBear, jota varmaan lisäilen vielä jonkin verran.

9 tykkäystä

Hieman aloittelijakysymys, mutta mistä kautta olet näitä GigCapitalin warranteja ostanut?

1 tykkäys

Warrantien osalta on erillinen pelisalkku Interactive Brokersin kautta.

Muistutuksena, että niiden osalta volatiliteetti ja riski on huomattavasti suurempi. Jos warrantit on salkussa SPACin purkautuessa, niin arvo on 0.
Vastaavasti tuoton mahdollisuus parempi aktiivisen seurannan kanssa.

Ketjussa on avattu aiemmin warranteja, haulla löytyy lisää.

3 tykkäystä

Russell 3000 lisäyksiä, 25.6. varsinaisesti päivitetään mukaan:

Russell 2000 on muuten hyvä indeksi SPACien seuraajille, usein seurailee toisiaan.

Aika iso nippu SPACeja muiden small capien joukossa lisätään indeksiin. Aiemmin oli twitter -viestissä tikkereitä, joita todennäköisesti tulee mukaan. Näissä ostopainetta nähtävissä jo nyt, kesäkuun aikana mahdollisesti lisääntyy. Myös analyytikkoseurantaa todennäköisemmin tulossa lisää indeksiin lisäämisen seurauksena.

Edit: Lisäpäivityksiä tulee ilmeisesti perjantaisin vielä kesäkuun ajan.

5 tykkäystä

Sentimentin parantumisesta näkemystä
https://twitter.com/DJohnson_CPA/status/1401615965591330823?s=19

8 tykkäystä

Hyvä analyysi avata PSTH transaktioita, ei ihan yksinkertaisin kuvio!

2 tykkäystä

Liian vähän liian myöhään. THBR sai mergerin kynnyksellä lähteä. Olisi tehnyt mieli katsoa pidemmälle mutta koska edelleen sijoitan SPACceihin lähinnä velkarahalla, ei ole halua lähteä riskeeraamaan. PSTH warrantit lähtivät myös nyt. PSTH diili ei herätä oikein mitään tunteita enkä jaksa ottaa meklari ja verottajariskiä tuosta kuviosta.

Siirsin nämä varat kokonaisuudessaan GIGiin. Kiitokset @kettunen GIGin esittelystä, vaikuttaa mielenkiintoiselta ja “spac potentiaaliselta”. SPAC huuman lässähdettyä en jaksanut seurata tapahtumia koko kevään aikana joten olisi ehkä saattanut mennä ohi.

3 tykkäystä

Sportradar päätti siirtyä perinteiseen IPOon

3 tykkäystä

GIG spacista youtube video.

3 tykkäystä

Oli kyllä asiallinen BigBear.ai:n läpikäynti :+1: 9 minuutin kohdalta eteenpäin pientä pumppausta havaittavissa :grin: mutta JMac on ollut mielestäni suht realistinen, mitä aiemmin tullut vastaan. Ja samoista syistä itsekin otin positiot auki heti alkuun ja näen paljon potentiaalia pidemmällä aikavälillä.

Juuri tehdyt yhdistymiset eri yritysten kanssa on tässä sellainen pieni riski, että miten toimii yhteen ja synergiat saadaan tuottavaksi.

Eipä tuossa ole paljon ollut seurattavaakaan, kun markkina hyytyi alta :sweat_smile: Itsekin siirryin kevään aikana seuraamaan muita kohteita. Sivusilmällä seurannut SPACeista omia kohteita lähinnä, ja enemmän yleistä asiaa mm. SECin linjauksia ja niiden vaikutuksia.

5 tykkäystä

Oliko täällä joku ostanut unitteja NN kautta ja pitänyt autosplitin? Jos oli, niin saiko warret myytyä ongelmitta NN kautta pois tai siirrettyä johonkin turvaan esim. IB? Kiinnostaa tuo, kun nuo GigCapital4 unitit on käytännössä NAV hinnassa.

1 tykkäys