SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Tuloskauden jälkeen Daniel Johnson varmasti tarjoilee koosteen siitä miten spacit ovat keskimäärin pärjänneet verrattuna yhdistymisen aikana esitettyihin ennusteisiin. Oleellinen tieto joka varmasti vaikutaa sentimenttiin.

Tässä maistiainen eilen Q2 tulosjulkistuksen yhteydessä annetuista ohjeistuksista loppuvuodelle vs yhdistymisvaiheessa projisoidut luvut:

2 tykkäystä

Tuon mukaan aika selkeä trendi? Siellä on ESG firmojen lupaukset olleet pääosin kuumaa ilmaa: EOS, HYLN, RIDE. Toisaalta PTRA, EVGO ja HYZN pitäneet ohjeistuksen voimassa ±0, mutta eiköhän niissäkin ole suurempi tulospettymyksen vaara kuin mahdollisuus positiiviselle yllätykselle tässä kohtaa firmojen kehityskaarta.

1 tykkäys

DJohnson on kyllä hyvin kartalla ja jaksaa seurata ja raportoida. :+1:

OPEN laittoi kyllä aika kovat luvut eilen, kuten ennusteen nostossa näkyy.

SPNV /OfferPad olisi vielä SPACina vastaavalla toimialalla :thinking:
Suora verrokki OPENiin, pienempi vain ja vähän erilainen toimintamalli.
Oli salkussa jo hyvän tovin, mutta lähti ulos GGPI/Polestarin alta.

Kyllä ESG:t, samoin muut tulevaisuuden lupaukset, joilla jotaín järkevää tulosta odotettavissa vasta 2025 eteenpäin. Tarkalla seulalla pitää olla liikkeellä ostojen ja varsinkin holdaamisen kanssa.

Samanlainen taulukko eiliseltä:

3 tykkäystä

Näistä on nyt koottu Danielin toimesta sortattava näkymä aiempien hyvien työkalujen lisäksi

Valmistuneet, eli deSPAC lista - lopussa “Load more” namiska, jolla saa kaikki näkyviin :wink:

6 tykkäystä

Mielenkiintoisempi tapaus tuli vastaan, Tecnotreen kanssa samoilla aalloilla oleva SPAC listautuminen.

Syniverse ja MBAC

Investor Prese:

3 tykkäystä

Olikohan Viewille vielä omaa ketjua?
Joka tapauksessa näilläkin rapsat viivästyy, ja kurssit sen mukaan

https://www.globenewswire.com/en/news-release/2021/08/16/2281570/0/en/View-Inc-Postpones-Release-of-Q2-2021-Financial-Results-Announces-Preliminary-Q2-2021-Revenue-of-15-1M.html

3 tykkäystä

Kurssi kyykkäsi lopulta todella rajusti. Syynähän oli aloitettu yhtiön sisäinen tutkinto.

“The Audit Committee of View’s Board of Directors recently began an independent investigation concerning the adequacy of the company’s previously disclosed warranty accrual.”

Joku viisampi voi kertoa, kestävätkö tällaiset prosessit yleensä pitkiä aikoja ja millaiset ovat mahdolliset lopputulemat keissin selvittyä.

Liikevaihdosta erikseen vielä, että suunta on täysin oikea, ja 15,1 miljoonaa toiselta kvartaalilta on kelpo tulos. Jos samanlainen kvartaali-kvartaali -kasvu jatkuu, tullaan yhtiön omiin tavoitteisiin tämän vuoden osalta pääsemään (70-80 miljoonaa liikevaihdossa).

2 tykkäystä

En ole viisaampi, mutta mitä näitä nyt on nähty viime aikoina, niin useita kuukausia on mennyt aikaa.

MUDS / Topps merger peruttu

2026 eteenpäin isompi soppari katkolla ja sen johdosta ilmeisesti nyt myös merger.

@Badwithmoney ainakin ollut tästä kiinnostunut

5 tykkäystä

Lisää huonoja uutisia taas spac-rintamalta. Voi olla jokunen lakijuttu tulossa tämän osalta, kun kiukkuisia piensijoittajia saalistetaan mukaan joukkokanteisiin. Voi olla tämän hetken sentimentin perusteella ihan hyväkin Toppsin puolelta, etteivät mene pörssiin ja menetä viikon sisällä 20-50% markkina-arvosta heti kättelyssä :smiley:

MUDS / Topps on asia vielä erikseen ja business almost as usual.

Mutta PSTH saatetaan kuopata kokonaan
https://pstontine.com/wp-content/uploads/2021/08/8.19.2021-PSTH-Letter-to-Shareholders.pdf

Näiden kahden takia on warrantit ottaneet todella paljon takkiin tänään, vaikka muuten kasvulaput ja deSPAC lähti keulimaan jostain syystä pulkkailun jälkeen. Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1) - #3054 by kettunen

Nyt alkaisi olla tarjouksessa kaikenlaista kivaa warranteissa. Vanha seurantalista näyttää melko punaiselta. Ei montaa vaihtoehtoa ole ollut alta 0,6$ tarjolla pitkään aikaan
.
image

OCAXit täydensin jo eilen aika isoksi positioksi, kun oli “halvalla” 0,52$.
Tän päivän uutiset upotti senkin jo alle 0,5$ :see_no_evil:

2 tykkäystä

Pidetään ketjua hengissä, vaikka SPACit alkaakin olemaan hengityskoneessa

Alpharank dataa elokuulta. 2,3% tuotto suhteessa NAViin alkaa olemaan jo ihan merkittävä vaihtoehto esim. bondeille. Pitää vaan olla riittävä pääoma, että tuo on mielekäs vaihtoehto.
Potentiaalisesti jatkossa hidastuvalle osakemarkkinalle yksi markkinan hedge-vaihtoehto jatkossa, jos suhdeluku on tätä luokkaa, myös pienemmällä pääomalla sijoitettuna.

SPAC VIX 1,1% - elonmerkit aika vähissä :rofl:
image

7 tykkäystä

Hiljaista on. Mielestäni on silti käsittämätöntä että esim GGPI treidailee tätä kirjoittaessa tuolla $9,77 hinnoissa kun kaikkien aikojen pohjat GGPI:lle ovat $9,70. Huhuissa GGPI:n kohteena on Polestar, joka on sopivalta sektorilta ja jopa puskee tavaraa liukuhihnalta ulos. Markkina ei anna tälle mitään arvoa, ei sitten mitään. :man_shrugging:

Itselläni on kaikki käteinen ja käytettävissä oleva vipu GGPI:ssä. Ei tässä kauheasti enää downsidea ainakaan ole.

2 tykkäystä

Onkohan valuaatio 7 miljardia dollaria? Monellako miljoonalla Polestaria menee tällä hetkellä kaupaksi vuodessa?

Edit: Ja kiitos, olin unohtanut Guggenheimin ihan kokonaan, ja juuri tänään poistanut listalta, kun en muistanut enää, mihin se liittyi. :smiley:

Valuaatio oli huhuissa 25 miljardia mikä on ensikuulemalla korkeahko. En tiedä paljollako menee kaupaksi vuodessa. Tavaraa kuitenkin tulee, verkosto on olemassa ja myynti kiihtymisvaiheessa. Kovaa valuaatiota voi perustella sillä että nyt ei ole kyse mistään yhdestä konseptiautosta ja kasasta piirustuksia niinkun esim Canoon ja Fiskerin kanssa oli. Jos joskus saadaan virallinen diili niin sijoittajaesityksestähän ne oleelliset selviää.

Haluaisin uskoa että monessa spacissa ja kohdeyrityksessä koitetaan sorvata valuaatio kohtuulliseksi. Ei ole kenenkään etu jos 95% osakkeista lunastetaan mergerin yhteydessä. Osa näistäkin huhuista vuodetaan vain siksi että voidaan testata markkinan reaktiota kohteeseen ja huhuttuun valuaatioon.

1 tykkäys

Ok, katsoin vain nopeasti jostain Yahoon uutisesta, että valuaatio 7 jaardia ja SPAC 1 jaardi, mutta sehän olikin sitten vain höpöhöpöä. Hyvä, että on kiihtymisvaiheessa vielä, niin ehtii mukaan ennen kuin Polestar siirtyy leviämisvaiheeseen :smiley:

Ja siis huhusta vasta kyse. :+1:

On siinä helposti 20% downsidea vaikka kuinka hyvä firma olisi. Spacit ei oikein liiku nyt ja moni tippuu sinne 8$ pintaan heti äänestyksen jälkeen kun 10$ nav katoaa. Vähän liikaa nähty nyt näitä kun luvataan tähtiä taivaalta ja kun osari julkaistaan niin ei ole mitään viivan alla. Lottopeliä spacit nyt.

Ei se hinta kyllä vielä ole putoamassa minnekkään tuolta 9,7$/nav tasolta vielä. Pohja poistuu juuri ennen tickerin muutosta jolloin hinta voi pudota juuri mainitsemaasi 8$. Siksi itselläkin kaikki ylimääräiset tällä hetkellä kiinni GGPI:ssä. Näen isomman tuotto mahdollisuuden siinä kuin käteisenä tilillä. Kovasti olen yrittänyt etsiä tietoa joka viittaisi mergeriin, mutta tuloksetta… Muutaman isomman oston olen pongannut. Joku instituutio taisi ostaa 10m$ edestä normi osakkeita tuossa jokunen aika sitten. Toinen osto taisi olla 5m$ edestä.

2 tykkäystä

Lunastusoikeuden päättymisen jälkeen mikään ei estä putoamasta. Oma SPAC-strategiani perustuu kuitenkin siihen että ostan ylimääräisellä käteisellä ja vivulla SPACceja ja lähtökohtaisesti myyn kaiken pois ennenkuin lunastusoikeus päättyy. En halua ottaa muista hyvistä sijoituksistani varallisuutta SPACceihin mörnimään mutten myöskään halua jättää näin hyviä R/R paikkoja käyttämättä. Siksi käytän lähtökohtaisesti käteiseksi allokoitua pääomaa + superluottoa ja riskienhallinnan takia myyn ennen mergeriä.

SRNG joka yhdistyy Ginkgo Bioworksin kanssa on ensimmäinen ja ainoa SPAC jonka pidän yli mergerin ja pitkään salkkuun.

Lottoa SPACit ovat aina olleet. Upside on arvoitus mutta downside on hallittavissa.

2 tykkäystä