Tecnotree sijoituskohteena

Kurssikehitys vrt. relevantti indeksi on minusta paras mittari koska silloin johdon intressit ovat yhteneväiset piensijoittajien kanssa.

14 tykkäystä

Kysymyshän on tässä tapauksessa hallituksen harkintakyvystä. Ja siinä on mielestäni kysymysmerkkejä, koska Kakkosen diluutio koplattiin/kompensoitiin johdolle. Näiden asioiden tapahtuminen samanaikaisesti oli valitettavaa ja liian läpinäkyvää. Tarina sitten kursittiin kasaan Jaardin lupauksella mutta sille ei toistaiseksi ole saatu mitään tiekarttaa. Nyt sitten tulevina kvartaaleina näemme onko kyseessä oikea skaalautuva bisnes, vai turn around case joka saturoituu nopeasti. Toivon tietysti ensimmäistä ja aion istua omistukseni päällä ja katsoa, mutta mitään varsinaista evidenssiä ei kunnolla skaalautuvasta kasvusta vielä ole.

5 tykkäystä

Tämä skaalautuminen on tosiaankin tärkeää. Indresin laajassa raportissa Joonas kijoittaa:

Käsityksemme mukaan Tecnotreen nykyratkaisut ovat kohtuullisen pienellä vaivalla mukautettavissa myös muihin teollisiin vertikaaleihin (esim. finanssisektori), mikä mahdollistaa yhtiölle pidemmällä jänteellä liiketoimintamahdollisuuksien kartoittamisen teleoperaattorikentän ulkopuolelta.

Itse odotan sitä päivää, jona Tecnotree julkaisee ensimmäisen kaupan muun kuin teleoperaattorin kanssa. Pohdin vain, mitä ne teleoperaattorikentän ulkopuoliset toimijat olisivat. Ajatuksia?

Tecnotree itse kuvaa H1/2021 tavoitteitaan näin (sama teksti kuin 2020 tilinpäätöksessä):

Tavoittelemme uusia kumppanuuksia digitaalisten palveluntarjoajien, ekosysteemipelaajien ja esineiden internetin (IOT) tarjoajien kanssa. Haluamme mahdollistaa uusia ansaintamalleja hyödyntäen uusia avoimia liitäntärajapintoja 5G:n maailmanlaajuisen käytön laajentuessa. Haluamme edistää digitaalisten rajapintojen käyttöä eri yhteisöjen välillä koulutuksen, terveydenhuollon, verkkokaupan, pelaamisen, urheilun ja viihteen aloilla.

Aiomme saavuttaa tämän pilvipohjaisiin mikropalveluihin perustuvilla tuotteilla ja digitaalisilla sovellusalustoilla. Näiden avulla asiakkaamme pystyvät tarjoamaan omia tuotteitaan täysin digitaalisesti ja luomaan näin oman käyttäjäyhteisön. Tähän tarjontaan on mahdollista myös liittää kumppanuustuotteiden ekosysteemi, joka vahvistaa liiketoimintaa ja mahdollistaa uusia ansaintamalleja myös asiakkaille ja tilaajille

27 tykkäystä

Muuten rekrytahdista, H1/2021 raportista tulkittuna

  • 6kk +29 (4,4% lisäys)
  • edelliset 6kk +37 (5,9% lisäys)

Yksittäisenä poimintana, Suomeen 40–>>44 eli 10% lisäys

11 tykkäystä

“Movistar Ecuador has become a leader … and relies on Tecnotree technology”

45 tykkäystä

Syniverse on ilmeisesti samoilla apajilla Tecnotreen kanssa, ainakin osittain mitä tuosta nopeasti ymmärsin. Listautumassa SPACin kautta todennäköisesti Q4:n aikana.

Syniversen Investor presentation:

1 tykkäys

Onko nyt johtoryhmä saanut uusia osakkeita palkkioksi? Ja yhtiön omistuksessa oleva osakemäärä pienentynyt?

1 tykkäys

Kyseessä on vasta osakeoption hyväksyminen
image

Osakkeiden merkintäaika on vasta vuonna 2026, eli tavoitteena on sitouttaa avainhenkilöt yhtiöön vuoteen 2026 asti.

Edit:

tässä vielä uutinen 2021 optio-ohjelmasta:

Merkintähinta on 0,4 €/kpl ja vapautumiskriteerit perustuvat markkina-arvoon

28 tykkäystä

Päivitetty tilanne, 80 työpaikkaa auki.

8 tykkäystä

Kyllä. Näin loppuviikosta muutoksen 82->78 nyt 80 muuttui 78, eli kovasti paikkoja täyttyy.

5 tykkäystä

Rekrytoinnin ammattilaisena pakko kommentoida, kun täällä niin tarkasti seurataan työpaikkojen lukumäärää, että hakuajan loppuminen ei vielä tarkoita sitä, että tehtävä olisi täytetty (varsinkaan teknisissä rooleissa). Tämä on hyvä pitää mielessä, kun seuraatte näitä määriä. ”Uusi tehtävä” voi olla myös ollut jo aiemmin haussa, mutta siihen ei ole löytynyt ensimmäisellä kerralla sopivaa tekijää.

23 tykkäystä

Näin piensijoittajana täytyy tyytyä siihen infoon, mitä saa eri lähteistä. Avoimet työpaikat on yksi ja antaa osviittaa kehityksestä, vaikka ihan täsmällisiä tietoja ei voikaan saada.

6 tykkäystä

Mietin että joko pitää myydä kun kurssi on niin kovin noussut. Tein pientä vertailua Helsingin pörssin muihin yhtiöihin ja en sitten myynyt. Yllä kuvassa 2021 luvut inderesin ennusteilla. En ole ihan varma onko tämä vieläkään kallis. Aika näyttää.

EDIT: Luvut on inderesin osakevertailu -työkalusta ladattu, eivätkä arvostuskertoimet huomioi tämän päivän kurssinousua. Tecnotree P/E ~29, EV/EBIT ~20 ja EV/S ~8 tämän hetken kurssiin.

43 tykkäystä

Muuten en tähän nyt ota kantaa, mutta verrokkina pelialan Remedy ja Remedyn vuosi, ilman isoja julkaisuja ei oikeastaan paljon harhaanjohtavampaa kuvaa voi antaa.

Kannattaa siis pitäytyä ainakin jollain hehtaarilla samalla toimialalla näissä vertailuissa.

6 tykkäystä

Kyllä, toimialat ovat erit ja Remedyllä ei ole isoja julkaisuja tänä vuonna. Samoja euroja kuitenkin kai Tecnotree, Admicom ja Remedy pyrkivät tienaamaan. En tunne kovin hyvin Remedyä ja Admicomia enkä sano että ne olisivat yliarvostettuja.

Pyrin vain tuolla vertailulla tuomaan esiin sitä, että ei tecnotree ole mielestäni kovin kallis, jos verrataan saman kannattavuusprofiili kasvajiin. (Lv:n kasvu-% + EBIT-% samalla pallokentällä).

Tässä vielä ennusteet nettotuloksista tuleville vuosille:

Tecnotree nettotulos:
2021e, 2022e, 2023e
image

Remedy nettotulos:
2021e, 2022e, 2023e
image

Admicom nettotulos:
2021e, 2022e, 2023e
image

Hyvin eri tason nettotuloksia erityisesti 2023e, mutta kaikkien kolmen EV samalla pallokentällä. Tämä varmastikin heijastelee yritysten erilaisia riskiprofiileja ja tulevaisuuden näkymiä. Korostan vielä, että pyrin vain tällä tuomaan esiin sen, että huolimatta rajusta kurssinoususta en näe Tecnotreen olevan kuplahinnoittelussa tai edes kovin paljoa yliarvostettu.

18 tykkäystä

Toki. Se on oleellista onko tehtäviä auki 20 vai 80, mutta se ei kerro sijoittajalle mitään, onko tehtäviä auki 78 vaiko 80.

6 tykkäystä

Pientä kevennystä hallituksen puolelta.

9 tykkäystä

Ketkar ei ole Tecnotreen hallituksessa vaan kuuluu yhtiön johtoryhmään. Ketkar ja muutama muu myy osakkeitaan säännöllisesti, hehän saavat käytännössä osan palkastaan, eli bonuksensa, osakkeina. Vaikeina vuosina Tecnotreella ei ollut mahdollista antaa palkankorotuksia tai maksaa bonuksia, joten avainhenkilöitä päätettiin sitouttaa osakepalkkio-ohjelman kautta (Uutinen vuodelta 2019):

Jossain toisessa firmassa Ketkar ja kumppanit saisivat bonuksensa palkkana, mutta Tecnotreella avainhenkilöiden bonukset maksetaan tällä hetkellä osakkeina. Viime vuosien menestyksen vuoksi he ovat saaneet näitä bonuksia säännöllisesti ja luonnollisesti myös myyvät osakkeitaan, mikäli haluavat käyttää osan bonuksistaan elämiseen.

24 tykkäystä

Joo tämä “dumppaus” on täysin merkityksetön. Pieni summa osakepalkkioiden realisointia. Pitäisi olla ainakin yksi nolla lisää perässä myyntimäärissä että merkitsisi mitään.

10 tykkäystä

Noista kertoimista jäädään vielä selvästi. En tiedä kauanko on perusteltua. Toki täysin erityylisiä yrityksiähän nuo ovat. Silti tuon taulukon perusteella salkkuuni löytäisi Tecnotree kerran kerrasta.

2 tykkäystä