SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Näinpä, liikaa vaihtoehtoja ainakin ja nopeiden voittojen perässä ilmeisesti aika moni.

CCH:ta lukuunottamatta punaista näyttää kaikki SPACit tällä hetkellä salkussa. Odotellaan rauhassa, eiköhän sieltä jotain heräämistä tule, kun syksy alkaa…

Jos tästä jäisi voitolle ainakin lopulta - $SOAC otettu juuri kyytiin @9,89USD
Vihreää ympäristöä, kierrätystä jne.
https://www.greenspac.com/

Hetki sitten Twitterissä:

https://twitter.com/henrikfisker/status/1289190746407354368

image

1 tykkäys

Graftille vissiin käynyt kylmät myös? -10 lasissa silläkin.

Tämä on kyllä mielenkiintoinen - mitään syytä laskulle ei ole. GRAFn kohdeyritys Velodyne Lidar on kuitenkin validi toimija ja siltä osin pitäisi olla tukea pidemmällekin.

Taitaa olla lähinnä uutisten puute, mikä laskee- Ja yleisesti SPACeista on puhallettu ilmaa pois jonkin aikaa.

GRAFn osalta hyvä huomioida, että Redeem -oikeutta ei enää ole, deadline oli 16.7.

https://gfycat.com/ampleheartybeardeddragon-jeongyeon-maire-claire-behind-twice-jeongyeon

Jos suurinta osaa SPAC:eista lähtee miettimään fundamentaalien perusteella, niin eiväthän nuo hinnat suurimmassa osassa tapauksista ole mitenkään perusteltuja.

En siis väitä, etteikö kurssit palautuisi.

Rahoitusta haetaan yleensä tulevaisuuden investointeihin ja sen osalta pitää yrittää hahmottaa tilannetta tulevaisuuteen ja investointien realisoitumiseen. SPAC on vain yksi tapa hakea rahoitusta siinä kuin IPO, lainarahoitus tms.

Sijoittajamateriaalit ovat melkoista optimismia pursuavia hyvin usein. Monet SPACit lentävät visioiden kanssa melko korkealla jos niihin saadaan hype liikkeelle - arvostukset sen myötä omissa sfääreissä. Silloin voidaan odotella kuplan puhkeamista.

Toisenlaisiakin lähtökohtiakin on, esim. CCH / UTZ, joilla materiaalit on realistisemmat ja arvostustakin voidaan laskea paremmin auki toteutuneiden lukujen pohjalta.

Kiinnostuneille GRAFn sijoittajamateriaalit:

Täällä pureskeltu hieman enemmän auki faktaa:
https://spacalpha.com/wp-content/uploads/2020/07/Graf_Velodyne.pdf

Toimintaa ollaan siis kääntämässä hieman uuteen suuntaan, nykyinen toiminta menee tappiolla. Rahoitusta haetaan lähinnä investointien kattamiseen.

Selkeisiin kurssimuutoksiin suuntaan tai toiseen on yleensä kuitenkin joku syy, julkaisu, uutinen alalta tai kilpailijoiden tekemisestä tms. GRAFin osalta ainakin osa laskusta on varmastikin liiallisen arvonnousun purkautuminen muun markkinan mukana.

Hypen luoman arvostuksen purkautumiseen ei tarvitse mitään syytä. Kunhan vain hype laantuu. Graf closasi 13.56$. Fair value on kymmenen dollari miinus Spacista aiheutuvat kulut näin määritelmän mukaisesti.

1 tykkäys

Minulla on ollut tässä kevään ja kesän aikana positioita useissa spac mergereissä ja näitä tulee tutkittua suhteellisen paljon. Pitkään holdiin mergerin yli olisin hyvin varovainen. Ihan lähikuukausilta on useita esimerkkejä, joissa hinta on pudonnut reilusti alle spac:in redemption valuen esimerkiksi HOFV ja FREE. Poikkeuksia toki löytyy kuten DKNG, SPCE ja NKLA, mutta näitä yhdistää vahva hype ja tulevaisuuden näkymät. Ihmiset haluavat omistaa näitä.

Jotta otan pitkään pitoon, firmasta täytyy löytyä potentiaalia, joka tasapainottaa riskin siitä että arvo tippuu alle ~10$ kun merger menee läpi.

Minulla on positio FMCI (Tattoeed Chef) josta tälläkin foorumilla on oma ketju, jos kiinnostaa suosittelen lukemaan. Solidia liikevaihdon kasvua ja tällä hetkellä näyttäisi että 2020 ennusteet olisi mahdollista lunastaa. Kasvispohjaisen ruuan kasvu kaikkialla maailmassa ja pörssistä ei löydy käsittääkseni BYND lisäksi toista, jonka mukana ostaa pelkästään tätä trendiä, eikä kaikkea muuta siinä mukana.

Muita spac:eja, joihin harkitsen pitkän position avaamista:

  • SHLL (Hyliion) kiinnostaisi, mutta miten markkina tällä hetkellä arvottaa osaketta ennen mergeriä on minulle on liikaa. Raskaan liikenteen päästöjen vähentäminen tulee näkymään isosti tällä vuosikymmenellä, ja Kalifornian osavaltio on jo antanut melko voimakkaita ukaaseja päästöjen vähentämisen puolesta.

  • CCH (Utz) snacks / välipalat ovat kasvussa. Siinä missä limut alkavat menettää otettaan ovat välipalojen, sipsien jne. kysyntä kasvanut. Utz raportoi juuri 11% YoY kasvua ja tekee solidia bisnestä. Buffet on mm. aikaisemmin yrittänyt ostaa firman Utz turns in record sales in Q2 | 2020-07-30 | Food Business News En ollut riittävän haukkana tämän kanssa kuluvalla viikolla, koska position olisi päässyt avaamaan alta 13$, jota pidän itselleni sopivana riskitasona, mutta katsotaan.

@kettunen yllä jo tiivisti GRAF:in (Velodyne Lidar) tilanteen ja näen tässä isoa potentiaalia kaupunkiprojekteissa, lisääntyvässä älykkäässä ihmisten valvonnassa, en niinkään autoissa. Firma on kuitenkin tappiollinen ja haluaisin avata position mieluummin vielä lähempänä redemption valueta pitkään pitoon, joten seurailen vielä miten tilanne kehittyy.

2 tykkäystä

FTAC huhut:

SPACin IPOn aikaan kyllä ja siihen asti, että definitive agreement on tehty. DA:n jälkeen käytännössä kohdeyrityksen liiketoiminta yhdistettynä SPACin rahaston kokoon. Tietysti kulut vähennettynä ja mahdolliset PIPE -osuudet huomioiden.

Sopimuksen onnistumiseen ja yritysarvon määrittämiseen taas vaikuttaa SPACin johdon osaaminen, kuinka hyvin kokonaisuus osataan arvottaa paitsi omistajien myös markkinan näkökulmasta.

Statistiikkaa Q1/2020 SPAC Deal Review

Lähde https://spacalpha.com/

https://spacalpha.com/wp-content/uploads/2020/07/US-SPAC-Deal-Review_27Jul20.pdf

Of the live deals that are yet to close, only deals in mobility, food and e-commerce are trading
materially above Trust value. It appears that SPAC investors are most excited about transactions
in “emerging” trends such as non-ICE mobility or lockdown resistant areas such as online gaming
and packaged/healthy foods

2020 Closed -tilastosta:
8/23 treidasi 24.7. yli 10$
13/23 alle 10$
2kpl rahastoista purettu, ei diiliä.

Tilastojenkin mukaan, jos on ajoissa mukana ~10$ pinnasta, niin pääsee valitsemaan missä kannattaa olla mukana mergerin yli tai ottamaan julkaisun yhteydessä neton tai omat pois, oman strategian mukaan. Keskimäärin mergerin yli ei kannata pitää, jos ei ole hyvä kohde.

Mitä olisikaan uusi viikko ilman uutta EV firman listautumista SPAC:lla :smiley:

DPHC yhdistymässä Lordstown motorssiin, joka tekee EV pickuppeja

Alkaa olemaan uusia hevosia tässä kilvassa niin paljon, että en uskalla arvata minkä selkään kannattaa hypätä. Seuraan mielenkiinnolla, mutta jää ostamatta.

2 tykkäystä

Investor prese

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1759546/000121390020019762/ea124863ex99-2_diamondpeak.htm

Ja FTAC / Paya myös julkaistu nyt:
Paya and FinTech III Announce Merger Agreement

Ja lisää putoilee
CFFA / GCM Grosvenor to Become a Public Company

Kyllä, Lordstown merger tuli kyllä melko puskista. Eipä aiheuttanut suurempia kurssimuutoksia, vaikka EV onkin kyseessä. Tarjontaa vastaavista liikaa ja ei ilmeisesti niin laadukas toimija kuin kilpailijat. Premarket tosin kävi 30%+ hetken ja edelleen 10-13% välillä liikkuu, mutta muihin vastaaviin verrattuna mieto reaktio.

Samoin FTAC / Paya on melko hiljaista reaktioiden osalta :thinking:

Alkaa olla suurimmat ilmat puhallettu SPACeista. Katsotaan nyt mitä syksy tuo tullessaan tämän lajin osalta.

Osaako joku selittää, minkä takia Lordstownin DPHC toimaria ei saa läpi Nordnetissä, vaan se odottaa markkinapaikan avautumista?

Minulla oli sama LCA:n kanssa päivänä kun info mergestä tuli. Laitoin Nordnetille viestiä johon vastasivat, että kaikki pitäisi olla kunnossa ja seuraavana päivänä vasta (monta dollaria kalliimmalla…) onnistuu.

1 tykkäys

No niin, nyt toimii, mutta onkohan jo kallista? (Lordstown Motors, DPHC)

Varmaan tikkeri avattu vasta eilen, joten samana päivänä kaupankäynti ei vielä onnistu? :thinking:

SPACeille muutenkin parempi päivä tänään, viikon alku ilmeisesti auttaa asiassa. Ainakin HCAC ja GRAF näyttää taas menevän mieluisampaan suuntaan. HCAC:sta isompi haloo Redditin puolella:
https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/i3361o/dd_540000_says_hennessy_capital_hcac_buys/
Redditin keskustelun tasosta ei voi sanoa kovin montaa hyvää sanaa :no_mouth:

Valmista EV-bussia tulossa Proterran uunista ulos:

1 tykkäys

Mitenhän HCAC reagoi, jos se onkin Karma, eikä Proterra? Karmaltahan tuli se kommentti, että pyrkivät nopeasti hyödyntämään ev-momentumin.