Lindex Group (Stockmann Group)

22 tykkäystä

Groupin nettisivut uusittu ja kaikessa Lindex mainittu edellå :thinking:

18 tykkäystä

Ei muistaakseni ennen tuota Stockmann-konserniakaan paljoa viljelty. Hienoa!

Onhan nyt ulospäin vietinnän suhteen vähän erilaisen oloinen meininki, kun Susanne on puikoissa. Kaikki kunnia silti Latvaselle, teki hienoa työtä yhtiön perämisessä!

Yksi pointti vielä tähän toimarin vaihdokseen. Ennen Stockaa syytettiin siitä, että toimarilla ja johdolla yleensäkään ei ole osakeomistuksia. Eipä voi syyttää enää! 3/4 johtoryhmän jäsenestä omistaa nyt yhtiön osakkeita. Ei toki mitään kovin suurin määriä, mutta siltikin. Voisi kuvitella, että Lindexin spinnaaminen ei ole enää ainakaan johdon omistuksista kiinni. Hallituksen jäsenillä on nyt myös ihan kivasti omistuksia, kun palkkiojärjestelmää muutettiin.

Tämä (kuten muutkaan kirjoitukseni) eivät ole sijoitussuosituksia. Itse lähden vain siitä, että olen yllättynyt, mikäli Lindexissä olevaa piilevää arvoa ei lunastateta tavalla tai toisella seuraavan viiden vuoden sisällä. Siinä kohtaa odotan vähintään kurssin tuplaamista nykyiseltä tasolta, mikäli Lindex jatkaa hyvää suorittamista.

Muttiahan (ei sitä tomaattimurskaa) tähän matkalle on mahtunut. Mutta näitä muttia on kuitenkin koko ajan yhä vähemmän…

Me sammakot olemme sillä lumpeen päällä makoilleet jo hyvän tovin. Haluan uskoa, että vielä tulee se päivä, kun saamme kaikki hypätä lumpeelta ilmaan!

15 tykkäystä

Tavallinen sammakko painaa parikymmentä grammaa, jonka kannatteleminen ei lumpeenlehdelle ole liikaa. Lumpeenlehti on sammakolle muutenkin ihan toimiva istuinalusta. Siitä sen on hyvä tähyillä pikkuruisia hyönteisiä, joita se syö mielellään.

Jos lehdelle istahtaa joskus kookkaampi sammakko, saattaa käydä toisin. Voi olla, ettei lumpeenlehti jaksa enää kannatella sammakkoa, vaan konna kastuu – mutta sehän ei sammakkoa haittaa

Lainaus Hesarista. En tiedä, mitä sammakko esimerkkisi tarkoitti. Ainakin Stokkan osalta odottavan aika on pitkä.Vaikka täällä toisin veikattiin, niin itse odotan, että oikeusjutut viedään loppuun asti ja “sammakko” saa odottaa saalistaan vuosia.Ehkä tuo viisi vuotta on vähän kaukana, mutta eikös pian sen jälkeen lopu Stokkan vuokrasopimuskin keskustan kiinteistössä.(korjaan tämän,kiinteistökaupan yhteydessä johtaja Latvanen sanoi vuokrasopimusajan olevan “pitkän” eli sammakko saa odottaa pitkään )

3 tykkäystä

Myyntitiedote 31.8.2023
Päivittäistavarakauppa ry

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi heinäkuussa 5,8 % edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto kasvoi vuoden 2023 heinäkuussa 5,8 % edellisvuodesta. Liikevaihdon arvoksi kirjattiin 745,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi heinäkuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 0,3 %. Kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 %. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi yhteensä 0,9 % vuoden 2022 heinäkuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 8,0 %.

– Heinäkuussa tavaratalo- ja hypermarketketjujen kasvu tuli täysin elintarvikekaupasta, ja sekin hintojen nousun siivittämänä. Käyttötavarakaupan myynnin kehitys oli erittäin vaisua. Tulevassa budjettiriihessä toivottavasti etsitään keinoja vahvistaa kuluttajien luottamusta ja ostovoimaa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 7,3 %

Liikevaihto kasvoi tammi-heinäkuussa 2023 pukeutumisen tuoteryhmässä yhteensä 7,0 % vuoden 2022 tammi-heinäkuusta. Samaan aikaan kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 1,1 %. Käyttötavara yhteensä -tuoteryhmän liikevaihto kasvoi 2,4 %. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto kasvoi 9,5 % vuoden 2022 vastaavasta ajanjaksosta

Lainaus Pty.Heinäkuussa kauppa on vielä käynyt,joskin tahmeammin pukeutumisen,kodin ja vapaa-ajan puolella.Onko Stokkan “affordable luxury” tehnyt kappansa ? Se kuullaan vasta q3 yhteydessä.

7 tykkäystä

" Kauppayhtiö Stockmannin osakkeella tehtiin maanantaina iltapäivällä yhteensä 679 520 osakkeen blokkikauppa."

image

21 tykkäystä

Hyvä sammakoiden tankata näin syksyllä, sillä talvellahan emme syö mitään. Tosin itse saatan tehdä poikkeuksen tänä vuonna ja kömpiä kosteikon pohjalta esiin, mikäli saalis vaikuttaa tarpeeksi herkulliselta.

Näin vakavammin, niin pitkä aika on odottaa seuraavaa omistuslistausta. Olisiko jopa sveitsiläiset tai irlantilaiset käyneet tankilla?

Marimekkokin näyttää muuten edelleen holdaavan Stocka-osakkeitaan, mikä ei sinänsä nyt suoranaisesti mitään tarkoita.

5 tykkäystä

Kevalla juuri tuo 679520 kpl osakepotti…

Tai arvataan että oli…

3 tykkäystä

Tiedä tuosta saaliista.27.10.tulee IR kalenterin mukaan Q3 osavuosikatsaus.
Ruotsin kruunun arvo on edelleen heikentynyt ja ainakin minusta talousnäkymät kääntyneet huonompaan suuntaan.Se ei olle Stokkan tavarataloille hyväksi.
Miksi isot omistajat nyt myisivät ? Olleeko Keva saanut osakkeensa “halvalla” velkajärjestelyn myötä.
Itse en odota lähiaikojen talousnäkymiltä enkä Stokkan tulokselta kummoisia. Odotellaan oikeuden päätöksiä.Suuri positiivinen ajuri on minusta logistiikkakeskuksen valmistuminen ensi vuonna. Joskin sen “sisäänajo” vie aikaa ja samoin suunniteltu Lindexin maailmanvalloitus.Kellä on ylimääräisiä varoja voi tätäkin ostaa edelleen, mutta ajallisesti hajauttaen.Tuskin tämän kanssa suuria tappioita tekee Lindexin ansiosta.Mutta voihan tuo kurssi “tuplatakin” kun hyvin alkaa mennä.
Edelleen jään odottamaan “strategian päivitystä” Vai menikö se Jarin mukana.

1 tykkäys

Ei mennyt, mutta venyy edelleen, voi mennä ens vuoden puolelle että tästä kuullaan. Tästä puhuttiin Q2-haastattelussa

4 tykkäystä

Joo noinhan se on sanottu.Itseä jäi keväällä vaivaamaan. 14.3. Oli jo päivä CMD.Eli jotain työtä oli pakko olla tehtynä “pitkälle”. Jotain tapahtui.Tuskin uudet omistajat kykenivät noin nopeasti keksimään uutta suuntaa.Eli siihen asti tehty visio ja sen toteuttamiseen tehty “strategia” menivät Jarin mukana. Tietysti olennainen suunnan muuttaminen on vaikeaa Stokkan osalta ja muutokset hitaita Millä keinoin Susanne löytää uuden vaihteen vai löytääkö? Sitä odottelen. Onko Stokkalle ylipäätään löydettävissä “markkisegmenttiä” menestymiseen.?Vai onko odotusta, menköön miten menee ja kun kaikki “asiat” selviävät, myydään koko yritys.Lindex takaa siinä kaupassa sijoittajille tuoton. Luulen isojen sijoittajien odottavan vain ja ainoastaan “rahastusta” Sitähän lopettanut rahastokin haki, mutta heillä oli liian kiire tuloksen saamiseen.

1 tykkäys

Laitan tänne vinkiksi:

I. Konsernin tervehdyttäminen

  1. Lindexin tuloskunnon ylläpito ja kasvun edellytysten luominen (“peltihalli”)
  2. saneerausprosessi loppuun
  3. tavaratalobisnes siedettävään tuloskuosiin
    -hyödynnetään myös P&C osaamista

II. Arvon vapauttaminen

  1. Tavaratalobisneksen myyminen P&C:lle (jahka P&C kohtuullinen varmuus että siedettävä tuloskuosi saavutettavissa, ja P&C on kalkuleerannut yhdistymisen synergiat (hankinta, IT, prosessiosaaminen, jne)
  2. Konserni vaihtaa nimekseen Lindex

Tavaratalobisneksen myyminen voidaan toteuttaa osana jakautumista, ts P&C saa vähemmän osuutta Lindexistä kuin mitä nykyisen konsernin omistusosuus antaisi odottaa.

No katotaan, olishan se jo jotain jos P&C sanoisi että tavaratalot 0 EUR kaikkine vastuineen. Ainakin osien summan huomattava negatiivinen arvo olisi kuitattu, ja tosiaan tavaratalo-osaajana kykenee löytämään yhdistymisen jälkeen liiketoiminta- ja kustannussynergiaa koskapa ns teollinen peluri.

Ei ole kyllä minusta mitää tolkkua, että P&C olisi ostanut 5% osuuden Stockkasta muuten vaan, päästäkseen tarkkailemaan miten Suomessa / Virossa / Baltiassa tavaratalokauppaa käydään…

20 tykkäystä

Ruotsin vaatemarkkina kasvoi elokuussa hyvin, mikä kuittaa Ruotsin & Norjan kruunujen n 6% heikentymistä (Ruotsi & Norja n 70% Lindexin myynnistä). Nettona Lindex laskisi n 1%.

image

17 tykkäystä

Talouselämässä juttua Helsingin keskusta yrittäjistä.

Espalla autokaistojen / parkkiksien korvaaminen ruukkupalmuilla ja penkeillä on herättänyt tunteita, ja nyt Hesan kaupunkiympäristölautakunta on päättänyt (SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät) sulkea myös Kaivokadun henkilöautoilta. Kaivokatu menee siitä päärautatieaseman ja makkaratalon välistä.

Anyway, Stockan Hesan tavaratalon johtaja kantaa muiden ohella huolta, ja tulee julki että:

Noin neljännes Stockmannin keskustan tavaratalon kanta-asiakkaista tulee ostoksille Nortaman mukaan omalla autolla.

Ei sotketa ketjuun autot vs fillarit, mutta tuollainen osuus kantiksista siis tulee autolla keskustan tavarataloon. Eli 3/4 ilman autoa, ainakaan eivät sellaiseksi rekisteröidy kuten Golf ja Platinum -jäsenet jotka saavat tunnin parkkiedun jos ostavat vähintään 20€

8 tykkäystä

Onnittelut omistajille! Arvoa luova järjestely lienee tulossa.

66 tykkäystä

Noniin, nyt The Spin tapahtuu kuten täällä olette kuulleet ensimmäisenä jo vuodesta 2021 lähtien.

Kuten kirjoitin viimeksi, marraskuun lopussa erittäin tärkeä oikeudenkäynti ja kun tuo on taputeltu niin uskoisin että juridiset esteet saneerauksen päätökselle on poistuneet.

57 tykkäystä

Päätökset mahdollisesta nimenmuutosta koskevasta ehdotuksesta tehdään myöhemmin, ja ehdotus vaatisi viime kädessä Stockmannin yhtiökokouksen päätöksen. Stockmann odottaa strategisen arvioinnin valmistuvan vuoden 2024 aikana

Lainaus Stokkan ilmoituksesta Eli jäitä hattuun.Oletettavasti tuo ilmoitettu aikajänne “vuoden 2024 aikana” sisältään sen tosiasian, että “aikaa ja tupakkia kuluu” ennenkuin oikeusjutut ja velkasaneeraus saadaan vietyä maaliin.
Odotus jatkuu.Kaivattu pääomapäivä sentään on saatu aikaan.
Toimintaahan pitää saada kehitettyä kannattavaksi, pelkät nimenmuutokset eivät siinä auta.

4 tykkäystä

Toki tässä vielä kestää, mutta olennaista on se, että asialle ollaan tekemässä jotakin. Eiköhän tässä jonkinlaista suunnittelua olla jo tehty, ei vaan vielä voida sanoa mitään.

3 tykkäystä

Lindex on nimenomaan ollut todella kannattava divisioona viime vuosina.

Omalla työuralla tuo Stockaa koskeva vaihtoehtojen “selvittäminen” on yleensä tarkoittanut sitä, että omistajat ja johto ovat päättäneet asian mutta kun eivät yhteistoimintalain mukaan voi näin sanoa niin selvittelevät vaan.

5 tykkäystä

Tällaisia strategisia selvityksiä ei tehdä ellei ole jo tarkka ajatus mitä halutaan.

Kun nimi vaihtuu Lindexiksi niin on täysin selvää ettei tavaratalotoiminta voi jatkaa mukana koska vastoin Latvasen todisteluita, synergiat näiden välillä on aika lailla nolla ja se tuhoaa omistaja-arvoa.

Kuvioon liittyy varsin olennaisesti JC Holding joka on jo suurin omistaja yhdessä KSF:n kanssa (yhteisyritys) 15,10% osuudellaan, lisäksi on varsin vahva peruste olettaa että JC omistaa lappuja myös itse suoraan eli todellinen omistus on suurempi kuin mitä listoilla lukee.

Jokainen voi kysyä miksi JC haluaa omistaa Stokkaa.

26 tykkäystä