Suomi Natossa

Onhan se Marinin esitys parantunut kauden edetessä, kun muistelee alkuaikojen sekoilua UPM:n “kannattavan” tehtaan alasajosta, nelipäiväisestä työviikosta ja tilaustyönä teetetystä maskien hyötyjä vähättelevästä tutkimuksesta. Nyt alkaa olla valtiomiesmäisempi ote, jos sellaista sanaa saa vielä käyttää.

7 tykkäystä

Kyllä meillä on todella hyvällä mallilla Suomen johtajat, kun nyt on ja tulenee olemaan kriisi päällä. Vai mitä sanotte jos nyt olisi esimerkiksi 20 vuotta sitten ollut kaksikko Halonen-Lipponen?
Voi sitä häpeän ja suomettumisen määrää…

4 tykkäystä

Nato | Pääsihteeri Stoltenberg: Oletan kaikkien Nato-maiden hyväksyvän Suomen Natoon, jos Suomi hakee jäsenyyttä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008726692.html?share=de8eaadbe6d1f51bcc58d0d4e9c8bf4b

12 tykkäystä

P*skan möivät…

Eikö tälläistä maata saa erotettua EU:sta ja NATO:sta? Menkööt Venäjä-blokkiin jos niin haluavat :face_with_symbols_over_mouth:

On uskomatonta että Putinilla on oma mies NATO:ssa

Edit: Voiko Euroopan unioni erottaa jäsenmaansa? | UP 3/2014
Ja NATO:ssa ilmeisesti vähän sama…

14 tykkäystä

Orbán on samaan tapaan Putinin käskyläinen ja sylikoira, kuin Lukašenka. On todella outoa, että Putinin kätyri ja käskyläinen voi olla mukana Natossa. Orbán on toistuvasti torpannut Ukrainan Nato-jäseyyden. Toivottavasti Orbán on otettu huomioon etukäteisvalmisteluissa Naton kanssa. Ukraina ei kyllä ole täyttänyt Naton ehtoja, mutta Suomi täyttää Naton ehdot kirkkaasti, joten jos Orbán yrittäisi torpata Suomen Nato-jäsenyyttä, se olisi täysin poliittinen toimenpide ja Putinin käsky ja vastoin Naton sääntöjä, mutta eipä ennenkään ole Putinin leirissä on pahemmin säännöistä välitetty.

Uskon, että Unkari on otettu huomioon ja Putinin suoraan käskytykseen järjestön sisällä on varauduttu.

12 tykkäystä

Turkki hoidettu!
Nyt voi olla enää yksi hidaste. Unkari… Ei kun puhelua nyt vaan Sale kieliveljeskansalle.

35 tykkäystä

Niikko tunnistaa taas väriä:

Tällä kertaa yllättävän maltillisesti. Hän puhuu meihin kohdistuvasta hybridivaikuttamisesta ja samalla yrittää itse vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ulostuloillaan.

10 tykkäystä

Kyllä Unkari tulee olemaan pitkään kivenä EU:n kengässä kun tuo Orban on saanut jatkoajan.Varmasti tulee kuppaamaan kaiken hyödyn mitä mahdollista kun Suomi hakee Nato jäsenyyttä,tuskin kokonaan estää mutta kun Suomi on yhtenä ollut sulkemassa noita rahahanoja siihen suuntaan niin ihme on jos ihan läpihuutojuttu tuo Nato jäsenyys Suomelle.Turkkikin on yksi kaksilla korteilla pelaaja kuten Unkari,ei uskoisi millaisia henkilöitä voi olla maitten johtajina.

6 tykkäystä

En tiedä, mutta kuvittelisin Yhdysvaltojen osaavan paimentaa näitä yksittäisiä valtioita yhteisen linjan taakse. Etenkin, jos jokin asia on Yhdysvaltojen intressien mukaista.

Luulen Suomen sijainnin olevan Yhdysvaltojen mielestä hyvin kiinnostava, etenkin osana Natoa. Ihan tyhjästä tämä käsitys ei ole syntynyt.

10 tykkäystä
15 tykkäystä

Jos se Unkarin ääni sitä edellytää, niin eiköhän me siinä tapauksessa tueta saksalaisten tulonsiirtoja Unkariin. Tässä asiassa ei saa nyt tyriä.

4 tykkäystä

Naton Stoltenberg totesi, että jos Suomi/Ruotsi päättävät hakea Natoon, Nato kyllä huomioi ja varautuu (“we will find ways to address the concerns”) hakuaikaan liittyviin turvallisuushuoliin. Ei siis mikään turvallisuustakuu, mutta ehkä enemmän kuin mitä Ukraina nyt saa? T

untuu että Natolla on intressi huomioida myös hakuajan aiheuttamat haasteet, mikä on loistava asia. Koska sehän tässä Nato-prosessissa on se kaikkein kuumottavin aika.

13 tykkäystä

Unkaria näpäytetään, lähes kuin varmuuden vuoksi (“ei sitten poikkiteloin Suomelle ja Ruotsille, eikös juu…”). Vaikkei nyt suoraan NATO, mutta onhan tuossa rivien välissä tilaa.

13 tykkäystä

Kannatan tuota mut kääntöpuolena on että Orban oikeasti hermostuu, viis veisaa sanktioista ja Natolle sanotaankin että ei käy.

Strategisesti kaiketi suomi ja ruotsi olisivat Natolle todella tärkeitä mm. Baltian puolustamisen kannalta.

Unkarilla taas ei taida juuri strategista merkitystä olla. Asevoimatkin ovat melko pienet.

Jännää seurattavaa kyllä tämä.

9 tykkäystä

Siinä vaiheessa Unkarilla on merkitystä, jos Venäjä pääsee Ukrainan länsirajalle. Unkari on myös Serbian naapuri, joka on toinen Venäjän liittolainen Euroopassa. Nämä yhdessä saisivatkin jo aikaan sen, että Romania olisi Venäjän piirittämä.

2 tykkäystä

VIHREIDEN europarlamentaarikko ja puolueen entinen puheenjohtaja Ville Niinistö kertoo ruotsalaisen Expressen-lehden haastattelussa olevansa 90 prosentin varma siitä, että Suomi jättää Nato-hakemuksen. Hän arvioi, että hakemus tullaan jättämään toukokuun lopussa

13 tykkäystä

Pientä psy-opsia ilmoilla, heti tuon taideteoshässäkän kylkeen.

1 tykkäys
34 tykkäystä
28 tykkäystä