Osakesijoittaminen

Taikasienifirmat - hypeä vai tulevaisuuden lääketiedettä?

En ainakaan äkkiseltään löytänyt näille perustettua omaa ketjuaan.

Maailmalla näyttää kiinnostus taikasieniin (psilocybin jne) heränneen lääkekäyttömielessä, eritysesti mielenterveysongelmiin.

Redditin puolella meno näyttää samalta kuin kannabisosakkeissa aikoinaan. Jo pörssissä olevat firmat vetävät älyttömiä päivänousuja, esimerkkinä Champignon Brands (SHRM) kirjoitushetellä +135 % viidessä päivässä. Tänään +25%.

Olisiko ala seuraava tenbaggeri vai joko ollaan myöhässä?

4 tykkäystä

No nyt on suhteellisen mielenkiintoinen ala tämä :crazy_face:

Löytyykö jostain listaa noista pörssissä olevista firmoista?

Psykedeeleillä on todennäköisesti paikkansa tulevaisuudessa psykiatriassa, kenties muuallakin lääketieteessä.

Vaikea nähdä näissä kuitenkaan mitään kannabikseen verrattavissa olevaa pörssipotentiaalia. Hype on toki eri juttu.

Psykedeelien käyttöannokset ovat pieniä, eivätkä nämä esimerkiksi katukaupassa ole mitään rahantekokoneita kun verrataan muihin laittomiin päihteisiin. Käytettävät määrät ovat pieniä, eikä käyttö ole samanlaista kuin vaikka alkoholilla tai kanjaapiksella. Siinä missä asiaansa saddhun vakavuudella vihkiytynyt bongin pörisyttäjä tuhoaa grammakaupalla kukkaa päivässä vuodesta toiseen, ei klassisissa psykedeeleissä vastaava ole tavallista. Toleranssin vuoksi ne eivät vain toimi. Ikävä kyllä näihin on myös vaikea jäädä koukkuun, jolloin rahan tekeminen ihmisten kurjuudella vaikeutuu.

11 tykkäystä

Itsekin kiinnostuin näistä hiukan mahdollisen hypen takia. Tällä hetkellä en kuitenkaan usko hypen olevan riittävää että näistä tulisi tenbaggereita. Lääkekäytössä on erittäin paljon potentiaalia mielenterveysongelmissa ja huumeriippuvuuksien hoidossa. Todellisuus on kuitenkin se, että nämä firmat käyttävät älyttömiä määriä rahaa, mutta liikevaihtoa saattaa tulla ehkä 10 vuoden kuluttua. Etenkin lääkekäytössä näillä firmoilla on kova työ muuttaa maailmaa uudenlaiseksi, eikä se ole ilmaista. Kannabiksen kohdalla tilanne oli eri kun laittomat markkinat olivat jo valloittaneet maailman valmiiksi. Toki kannabiksen lääkekäytössäkin on vielä kasvupotentiaalia valtavasti. Psykedeelien viihdekäyttö taasen on laillistettu/dekriminalisoitu niin harvassa paikassa, että sen laillinen käyttö ei tule kasvamaan lähivuosina juurikaan. Sen lisäksi näitä taikasieniä kasvaa luonnostaankin jokaisessa maailman kolkassa. Hollannissa on muutama firma, jotka kasvattavat taikasieniä myytäväksi smartshopeissa. Vaikka siellä käy vuosittain tolkuttoman paljon turisteja erilaisten nautintojen perässä, oma mutuni sanoo että tämä ei ole mikään miljardibisnes sielläkään.

Edit: Korjasin etteivät kasvata smartshopeissa vaan myytäväksi niissä. Ihan vastaavia yrityksiä siis joilla on isot tuotantolaitokset kuten herkkusienten tai siitakkeiden viljelijöillä.

3 tykkäystä

Tässä uutta tutkimusdataa alaan liittyen. Ehkä tässä jonkinlainen muutos on tulossa, mutta tuskin kovin nopeasti.

Koko jutun voi lukea täältä:

Haistan hypeosakkeen :grin:

Mitä muita yhtiöitä ja mistä pörsseistä näitä sitten löytyisi? SHRM ilmeisesti Kanadan pörssissä eikä löydy Nordean valikoimasta :slightly_frowning_face:

Ainakin OTC Marketsin puolelta löytyy esim Mind Medicine(MMEDF)OTC US
mahd hype tuoksahtaa myös täällä…

Tässä ainakin yksi uusi listautuja. Red Light Holland aikoo alkaa tuottamaan tryffeleitä Hollannissa. CEO on radiotoimittaja, CCO on koomikko ja mukana on myös kahdesta kannabisfirmasta kenkää saanut Bruce Linton, joka on myös mukana MindMedissä. Lievää huvitusta aiheuttava johto tällä ainakin on :slightly_smiling_face:

MindMedillä näyttäisi olevan mielenkiintoisia projekteja meneillään. Kannattaa perehtyä. Paljon on potentiaalia jos jossakin onnistuvat pääsemään maaliin asti.

3 tykkäystä

Oikeastaan itsellä innostus tuli tän artikkelin perusteella, niin jaetaas tää tännekin, jos aiheuttaa keskustelua.

Toistaiseksi varovainen siivu tuli ostettua Mind Medicinea n. viikko sitten @ 0,302 - nyt +20%

Uskon itse, että lähivuosina psykedeeleistä saadaan jotain positiivisempaa tutkimustulosta, niin mielellään jo joissain kiinnostavissa yhtiöissä mukana kun vielä senttiosakkeina niitä saa. :slight_smile:

2 tykkäystä

Voisiko joku viisaampi valaista, miten esim. MindMed suunnittelee tekevänsä voittoa tulevaisuudessa?

Itsellä on kova usko psykedeelien potentiaaliin mielenterveyden hoidossa. Tästä löytyy alustavaa ja erittäin lupaavaa modernia tutkimusnäyttöä.

Viikonloppuna yritin tutustua tarkemmin Mind Medicinen toimintaan, joka on profiloitunut nimenomaan lääkekehitykseen, eikä tarkoituksena siis ole valmistaa tuotteita viihdekäyttöä varten. Mielestäni heidän potentiaalisin tutkimuskohde on MC-18, jota tutkitaan opiaattivieroituksen hoidossa. Tähän MindMedillä ilmeisesti löytyy patentti ja tilausta varmasti riittää, jos osoittautuu toimivaksi tavaraksi.

Muut tutkimuskohteen ovat LSD, MDMA ja DMT, joihin 5/6 heidän kliinisestä tutkimuksesta kohdistuu. En oikein ymmärrä, miten näistä pystyisi jossain vaiheessa tekemään rahaa. Patentit kuitenkin paukkuneet jo kauan sitten, eikä valmistusprosessi ole erityisen monimutkainen. Jos vaikka LSD mikroannoksina osoittautuisi päteväksi ADHD hoitomuodoksi MindMedin tutkimuksessa, niin onko heillä yksinoikeus myydä LSD:tä tietyllä annoksella tms.?

On MindMedillä toki jotain muutakin meneillään, ainakin LSD-inhibiittori vaikutusten lopettamiseksi ja viritelmiä, joilla annos voidaan säätää potilaalle optimaaliseksi. Näitä ei kuitenkaan erityisesti mainosteta, eikä mitään tarkempaa infoa ole tarjolla, joten vähän ontoksi jäävät nämä.

2 tykkäystä

En osaa sanoa miten kandan lainsäädäntö menee tuon asian suhteen, mutta esim. jenkeissä on yksi ainut laboratorio, jolla on lupa valmistaa LSD tutkimuskäyttöön ( ja tässäkin puhutaan vain muutamiista kymmenistä grammoista / vuosi) ja he toimittavat sitä sitten muille yrityksille tutkimuksiin. Edes cluster headachesiin oikeasti toimiva LSDn ei-psykotrooppista versiota ole siellä lupa valmistaa. Tuon perusteella veikkaisin, että eivät saa kyllä kanadassakaan LSD valmistaa.

3 tykkäystä

MindMedin kliiniset tutkimukset käsittääkseni tehdään Sveitsissä, missä lainsäädäntö on avomielisempää tässä suhteessa. Forbesin artikkelista:

“The studies are being conducted by professor Dr. Matthias Liechti, one of the world’s leaders in psychedelics pharmacology and clinical research at University Hospital Basel in Switzerland. The deal gives MindMed exclusive, worldwide rights to data, compounds, and patent rights associated with the research on LSD and other compounds.”

Eli onko siis niin, että jos MindMedillä on pätevää tutkimusnäyttöä, heille voidaan antaa erityisoikeus tietyn molekyylin valmistamiseen ja myymiseen tiettyyn tarkoitukseen? Ja, onko riskinä se, että aine hyväksytään yleisesti lääkekäyttöön, jolloin MindMedin mahdollinen etulyöntiasema on uhattu?

2 tykkäystä

Ok, siis vanhoista hyviksi havaituista psykedeeleistä on edelleen mahdollista saada patentteja:

“Patent examination is carried out according to the same standards applied to other technologies. The claims must be new, useful and not obvious and the application must teach one of ordinary skill in the art how to make and use the invention―nothing more and nothing less. Examples of psychedelics that have been the subject of patenting activity include”

Lähde

Onko jollakulla tietoa miks MMEDF on kohta lähes tuplannut kahdessa päivässsä? En löydä uutisia, paitsi että osavaltiot pikkuhiljaa laillistaa noita psyykelääketerapioita.

1 tykkäys

Samaa yrittänyt etsiä, liekö vaan yleistä hypeä. Mukana ollaan oltu jo pitkään tuhannen lapun turvin.

1 tykkäys

Sveitsiltä ja Hollannilta tuli lupa aloittaa phase3 trialit lsd:n microdosingilla ADHD:hen, mutta siitä on jo monta päivää. Taitaa olla vaan sitä, että Redditissä alkoi pöhinä. Leviäisköhän se lähipäivinä robinhoodareiden keskuuteen? Ei haittais lainkaan, itellä on isompi potti. Onneks ei voi hetken mielijohteesta myydä, kun vaatii puhelintoimarin :smiley:

6 tykkäystä

Perjantainen artikkeli varmaan buustaa tätä hullua nousua. https://seekingalpha.com/article/4392873-mindmed-severely-undervalued-massive-upside-yet-to-come

2 tykkäystä

Mitä kautta te ootte muuten hankkineet noita Mind Medicine (Mindmed) ja vastaavia? Aihe kiinnostaa. Potentiaalia on varmasti.

Tuleeko mieleen jotain muita vastaavia joihin tutustua?

Kiitos jo etukäteen.

Nordnetin kautta itse ainakin hommannut, puhelintoimarin vaan vaatii että niitä sieltä saa mutta eipähän tule hätäpäissään myöskään myytyä. :grin:

1 tykkäys

Nordnet ja puhelintoimari. Nykyään joutuu myös läpäisemään testin ennen kun saa ostoluvan. Itseä ei muut alan firmat ole oikeastaan kiinnostaneet, niistä on vaikea sanoa mitään. Olis tosiaan tullut veivailtua ja ehkä jäätyä rannallekin, mut se on hankalaa puhelimitse kun klo 18.30 sulkeutuu toimaripalvelu. Ajattelin kääntyä myyntilaidalle siinä ysin pinnassa. Kannabishype on vähän liian tuoreessa muistissa, vaikka sattumalta hyppäsinkin ulos oikeassa kohdassa. Ehkä on just kannabishypen syytä ettei tämä laajemmalti täällä herätä kiinnostusta. Ei ole tuulesta temmattua että saattaa näpit palaa. Mutta nautitaan kyydistä niin kauan kun sitä kestää.