Talenom kasvattaa jatkuvasti osinkoaan, heillä lienee siihen syynsä ja sitä olisi mielestäni ihan mielekästä pohtia.
No ei tietenkään yksistään, enkä ole niin sanonutkaan (kirjoitin: tukee kurssia) ja asian voi todeta jo pelkästään Talenomin kurssikehitystä seuraamalla, kurssihan ei ole viime aikoina noussut.
Ehkä tuo käyttämäni sana osakekurssi ei ollut kaikkein paras, koska se näköjään olisi tarvinnut mukaansa pitkät liirum laarumit “osakkeelle kaikkein oleellisinta on tietenkin hyvä tulos sekä tuloskehitys ja että sijoittajan saama tuotto koostuu yleensä osingoista ja arvonnoususta”. Olisi ollut osuvampaa ilmaista asia sanomalla, että vuosittain kasvavalla osingolla ilmeisesti pyritään tekemään osakkeesta houkuttelevampi sijoituskohde ja siten tässä tapauksessa tilitoimistojaan myyvien näkökulmasta houkuttelevampi ”maksuvaluutta”.
Ehkä Talenomin taktiikkaan on vaikuttanut se, että vuosittain kasvavaa osinkoa arvostetaan juurikin mainitsemassasi sijoituskirjallisuudessa, jossa sitä pidetään laajasti eräänlaisena yhtiön laatutakuuna, jonka kerrotaan heijastuvan yhtiöstä maksettavaan hintaan, eli arvostuskertoimiin. On varteenotettavia sijoituskirjailijoita, kuten Seppo Saario, jonka mukaan ”pitkällä aikavälillä nousevat vain niiden yhtiöiden arvot, jotka jakavat vuosittain yhä suuremman osinkosumman omistajilleen”.
Edellinen on sanatarkka lainaus Seppo Saarion Pörssiraamatun tuoreimman painoksen lopun kiteytysosiosta ”sata ikivihreää pörssivihjettä”. Näistä ensimmäiseksi hän on nostanut ”1. Osakkeen arvonnousun peruste on kasvava osingonjako”.
Oma pointtini ei ole sijoitustaktiikka (varsinkaan kun en itse sijoita osinkoyhtiöihin), vaan halusin pohtia, mistä syystä Talenomissa preferoidaan kasvavaa osinkoa.