Osakesijoittaminen

Tattooed Chef TTCF

Ajattelin, että ketju tulevalle Tattooed Chefille voisi olla paikallaan. Mielestäni mielenkiintoinen yritys ja muutama sana tuolla spekulaatio-osakkeet ketjussa tästä on vaihdettu.

Kuvion nimi on siis SPAC, josta lisätietoa löytyy täältä yleisellä tasolla

Nyt kyseessä Forum Merger Corporation II, josta sivut löytyy täältä.

LOI ilmoitettiin 13.5.2020 ja se löytyy täältä: https://forummerger.com/ForumMergerIICorporationAnnouncesSignedLetterofIntentNasdaq_FMCIU.pdf

Tuon jälkeen alkoikin kova spekulaatio firman oikeasta nimestä ja eniten keskustelua kirvoitti Impossible Foods. Tuo huhu osottautui kuitenkin vääräksi ja firmaksi paljastui Tattooed Chef.

Tattooed Chefistä on hyvä sijottaja presentaatio tässä: https://forummerger.com/tcip.pdf

Muutama kuvakaappaus presentaatiosta.

Kasvuodotuksia on.
kuva

Historiaa hieman

Itsellä heräsi mielenkiinto kun huomasin ,että tekevät jo nyt tulosta.

Q1 2020 vs Q1 2019 on vakuuttava

5 tykkäystä

Huhujen mukaan 74% yrityksen 2019 myynnistä tuli ns. private label -tuotteista, joita myydään Trader’s Joe ja Whole Foods lafkoille. Itse en ole jaksanut kuunnella podcastia, sen takia “huhujen mukaan”.

Tällä hetkellä itselläni katseet suunnattu kohti OPESia.

1 tykkäys

Tuosta linkkaamasta sijoittajaesityksestä löytyi nuo luvut myös esitettynä ( jos ne pitävät paikkaansa :))

2 tykkäystä

Näköjään, sen siitä saa kun vain nopeasti katsoo esityksen läpi :sweat_smile:. Itselle jäi muistiin vain se alkupään kuvaaja, missä jaottelua ei oltu eroteltu.

Ostin tätä viikko sitten, koska SPAC on nyt kuuminta hottia. Olettaisin, että nousee vielä kunhan sana leviää ja markkina ei romahda tässä tickerin muutosta odotellessa. En ole tutustunut lukuihin, tarkoituksena oli ostaa hypeä.

3 tykkäystä

Milloin tuo tickerin muutos FMCI -> Tattooed Chefiksi tapahtuu? Vaikuttaa hyvältä boom and bust kohteelta rahastusmielessä.

Q3 tais olla.Ei mitään päivämääriä oo näkynyt

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 100 merkkiä

1 tykkäys

Suosittelen katsomaan lukuja. Saatat yllättyä

Odotan innolla Q2 lukuja. Jos jatkaa samaan malliin mitä Q1 niin kyllähän tässä voi kyydistä nauttia.

“We are currently in 7% of Walmart stores today with our branded products and expect to be in approximately 50% by the end of the year”

"In the long term, she said: “We believe Tattooed Chef will achieve revenue and adjusted EBITDA growth above 20% as we continue investing in the brand and expanding our retail footprint, and an adjusted EBITDA margin in the high teens.”

1 tykkäys

https://seekingalpha.com/article/4353827-forum-merger-ii-reveals-plant-based-food-acquisition-target?fbclid=IwAR3fYyX-7XFCpMMGDgEMupqSK1P-GH9nI2dUCwm_hnV_C9m8o85yld60S7I

eipä oikein aukea. oliko sisältö millainen? Voitko Jaska avata hiukan lisää?
Hyvin näytti ainakin olevan kasvua aikaisemmin ja ilmeisesti 7% walmarteista oli hyllyillä ja tavoite 2020 loppuun 50%.

Sata merkkiä kirjoitettu :slight_smile:

1 tykkäys

Melkoisen vauhdikasta menoa ? Mitään uutta en ainakaan itse löytänyt fiidiltä. Muut löytänyt jotain uutta ?

Edit: onhan tämäkin nyt pakko laittaa.

1 tykkäys

Oli huhua et Tattooed Chef tekee ravintoladiilin jonkun major pizzaputiikin kanssa siitä cauliflower crustista.
Tyyliin Burger King + Impossible.

Muuta ei oo silmään osunut

1 tykkäys

Joo, facen ryhmässähän siitä oli juttua, pizza crust. En kylläkään tiedä, että miten iso peluri on jenkkimarkkinoilla. Toisaalta, noi facen ryhmät ovat kyllä välillä NIIN raskasta seurattavaa… Mutta suodattamalla sieltäkin löytää ihan hyviä juttuja.

1 tykkäys

Joo noi ryhmät on kyllä älyttömiä.99% ihan kuraa niistä jutuista, mutta tosiaan kovalla suodatuksella voi löytää jotain hyvääkin.

2 tykkäystä

Yleinen lisääntynyt tietoisuus nyt ainakin. Ollut jo joitain viikkoja google alertsit tämän ympärillä päällä ja päivä päivältä paremmista lähteistä alertteja. Eilen oli Forbes

1 tykkäys

Näköjään tänään tullut 2500kpl Robinhooderia lisää kyytiin. Diipadsaps 10000000000000000000000 merkkiä

1 tykkäys

Hyvää nousua ollut nyt pari päivää. Alkuviikosta myivät pettyneet pois ja nyt on vissiin fomoa paremmin mukana. Näyttäisi myös Opes Acquisition Corp olevan kunnon nousussa.

1 tykkäys

https://seekingalpha.com/instablog/50093457-best-on-the-street/5461538-forum-merger-ii-eat-your-veggies?fbclid=IwAR2KDFs-XuHMvYkq_ACGa_AHw4EnakZImxEkjrgKVkQ-oInMB5GMS1dZoRA

Melko köykäinen teksti ja target tuntuu lonkalta heitetyltä

Kiitos Jaskalle avauksesta!

Kiinnostuin yrityksestä avauksen yhteydessä ja kävin tutkimaan asiaa lisää. Huomasin, että yrityksen arvot menevät hyvin yhteen omieni kanssa. Tämän lisäksi tulevaisuuden arvioitu liikevaihto näyttää lupaavalta.

Osittain arvioissa ja lupauksissa kytee yrityksen ongelma. Konkreettista informaatiota yrityksestä on suhteellisen vaikeaa löytää. Toki se on osin ymmärrettävää siltä kannalta, ettei Tattooed Chef ole vielä virallisesti listautunut pörssiin ja yritys on tuore sijoittajille. Informaatiota kuitenkin löytyy kun tarpeeksi kaivelee. Yrityksen johdolla on pitkää kokemusta alasta, mutta se ei välttämättä takaa osaamista. Etsin johtoportaan vanhoja työpaikkoja ja yritin ottaa niistä selvää. Ei paljon konkretiaa löytynyt. Lähes eksponentiaalinen liiketuloksen nousu yrityksen historiassa toki antaa osviittaa siitä, että jotain ollaan tehty oikein. Jos olette löytäneet johtoportaasta jotain hyvää informaatiota niin olisin kiinnostunut kuulemaan.

Tulevaisuuden liikevaihto ja sen kasvu kuulostaa jopa satumaisen hyvältä. Lisäksi yritys saa jatkuvasti entistä enemmän hyllytilaa. On huhuttu jopa mahdollisuudesta, että tuotteet saataisiin kaikkiin 5 suurimpaan ruokakauppaan Yhdysvalloissa (tällä hetkellä 3/5). Yrityksen tekemässä portfoliossa huomasin, että uusien tuotteiden myyminen on aluksi hyvin hidasta, mutta kysyntä kasvaa huomattavasti 6 ja 12 kk välissä. Voisiko tämä antaa vihjettä, että tuotetta ei osata mainostaa hyvin? Spekuloin suosion selittyvän näin: muutamat rohkeat kokeilevat tätä uutta tuotetta pakastealtaasta ja huomaavat kuinka hyvää se on. Tämän kokeilun jälkeen he suosittelevat tuotetta ystävilleen. Toki tämä mainostustapa on halpa, mutta huolestuttava keino lähestyä asiakkaita. Yrityksen Instagram taikka Facebook-sivut eivät olleet niinkään kummoiset.

Yleisiä haasteita tuotteisiin tuo myös ilmastonmuutos- ja kuljetusongelmat. Yrityksellä on 2 suurta “tehdasta”, joista toinen on Italiassa. Tämän pitkän välimatkan tuotteen ja kuluttajien välillä näen vielä uhkana, mutta jos tulevaisuudessa brändi rantautuu Eurooppaan, niin näen sen suurena mahdollisuutena. Ongelma, joka ei ole rantautunut Eurooppaan yrityksen lisäksi on ylipaino-ongelma (ainakaan vielä yhtä pahasti kuin Yhdysvalloissa). Tämän yrityksen osalta pelottaakin, että Yhdysvalloissa elintavat kääntyvät entisestään laskuun.

Yksi riskeistä on myös Beyond meat. Nämä kaksi yritystä kilpailevat samalla alalla, mutta hieman eri tuotteilla. Beyond Meat on keskittynyt enemmän kasvislihaan, kun Tattooed chef yleisiin kasvistuotteisiin ja valmis aterioihin. Tattooed chef ei ole vielä astunut BM:n varpaille, mutta tulevaisuudessa näin voi käydä hyvin mahdollisesti. Vielä kuitenkin Tattooed Chef saa hyvin hyllytilaa ja suurentaa osuuttaan markkinasta, herääkin siis kysymys milloin BM alkaa vastahyökkäykseen.

Tattooed Chef-yrityksessä on paljon mahdollisuuksia ja riskejä. Tässäkin tilanteessa riskit ja tuotot kulkevat käsi kädessä. Ostin tätä osaketta noin 7% portfoliooni verrattuna. Tämä on tällä hetkellä ainut suuren riskin osakkeeni. Pitkällä aikavälillä ollaan mukana. Tässä yrityksessä mahdollisuudet ovat suuret. Jos yrityksen arvostustasot lähtevät täysin käsistä hypetyksen takia, niin otan rahani ulos.

Mitä mietteitä teillä on tästä yrityksestä. Pidättekö vain hypeosakkeena vai tulevaisuuden mahdollisuutena? Näettekö lisää riskejä tai mahdollisuuksia mitä tässä lyhyessä tiivistelmässä en ottanut esille?

4 tykkäystä

Itse näen tämän sijoituksena tulevaisuuteen. BYND en pidä suoraan uhkana vaan enemmänkin tuo on mahdollisuus, jos tähän tarttuu vastaava hype kuin siihen. Tuossa tilanteessa arvostus karkaa niin ylös niin joudun myymään omistukseni. Lisäksi markkinan koko on niin iso ja uskon että tuosta kakusta irtoaa myös muille kun BYND.

Yrityksellä on kuitenkin näyttää jo lukuja sekä tämän vuoden osalta Q1 oli erittäin kova. Jos näillä luvuilla täräytettäisiin Helsinkiin niin tästä puhuttaisiin ja paljon. Nyt tämä jää monelle hämäräksi caseksi, osittain SPAC:n takia.

2 tykkäystä