Tecnotree sijoituskohteena

“Kyösti Kakkosen mukanaolo sijoittana ei ole automaattisesti mikään lisäarvo”.

Miten sen nyt haluaa ajatella. Minusta tuo, paljonkin, siis lisäarvoa. Vahva ankkuriomistaja, jolla on hyvät sijoittajayhteydet, sekä on varmasti puhelinsoiton päässä, kun tarvitaan apua jonkun asian ratkaisemiseen. Hän on myös tietyllä tapaa suunnannäytttäjä monelle kotimaiselle sijoittajalle, joten hänen mukaan tulo houkuttelee lisää kotimaista pääomaa (= vahvistaa kansankapitalismia).

Ylipäätänsä kun niin monesti rummutetaan suomalaisen omistajuuden puolesta, niin tämä reaktio sitten kun joku jolla on enemmän fyrkkaa tulee isosti sisään, sitten hermostutaan kun saa vähän alennusta (miettimättä sen enempää mikä on nykyarvo, kurssin kehitys viime ajoilta jne). Muutenkin kun on monella kyse realisoimattomasta tuotosta ja moni on tehnyt spekulatiivisia ostoja, niin luulisi arvostavan sitä että Kakkonen haluaa suojata pääomaansa antamalla turvamarginaalia sijoitukselleen.

Minulle tuo perjantai oli selkeä ostosignaali ja näin hyvän paikan hypätä kyytiin. Mainitsin myös osta ja myynti ketjussa tuon Inderesin seurannan aloituksen. Kyllä tässä nyt mielestäni johto tekee päätöksiä, jotka lisäävät omistaja-arvoa.

28 tykkäystä

Hyviä puolia tässä on 22 miljoonaa euroa, joilla maksetaan saneerausvelat pois ja kassaan jääkin vielä rahaa. Tiedotteessa mainittiin myös, että kasvua aiotaan kiihdyttää, mikä on erittäin tervetullutta kun tuotteilla näyttäisi olevan vetoa.

“Yrityssaneerausohjelmasta irtautuminen antaisi yhtiölle mahdollisuuden toimia tietyillä maantieteellisillä alueilla ja jatkaa asiakaskuntansa laajentamista. Tämä antaa Tecnotreen asiakkaille enemmän mukavuutta tehdä pidemmän aikavälin sitoumuksia ja asettaa yhtiön nopeammalle kasvutielle.

Hyvää on myös, että yrityssaneerauksen loppuminen on yksi askel pois kriisiyhtiön maineesta. @tonimerkki mainitsikin jo, että tämä vaikuttaa vähitellen arvostuskertointen normalisoitumiseen kun sijoittajien luottamus alkaa palaamaan

Huonoja puolia tässä on omistusten diluutio ja kauppasumma.
Olisin halunnut 10% siivusta enemmän, koska olen kauppamies, en kateellinen.

Myös tiedotteiden ajankohta oli huono ja jokseenkin hämmentävä. Tiedotteet annista, Vikingin sopimuksesta ja optio-ohjelmasta annettiin keskellä pörssipäivää ja olisin ottanut ne mieluummin pörssin kiinni ollessa, että olisi saanut rauhassa prosessoida tietoa.

Joka tapauksessa firma tästä vahvistuu, saneeraus jää taakse ja kasvuun voidaan nyt panostaa enemmän. Vaikka vielä vähän ketuttaa ja hämmentää niin kaiken kaikkiaan mielenkiinto itsellä ainakin lisääntyi.

10 tykkäystä

Nyt toimari inden roastiin kun tecno on inden seurannassakin nykyisin. Sieltä sitten lypsetään vastaukset tähän :slight_smile:

19 tykkäystä

“Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta” ja jos pulaa oikeasti isoilla siivuilla, niitä ei voi ihan tuosta noin myöskään heittää yli laidan jos kiskan päivävaihto on pientä. Tämän vuoksi pitää olla sitä hajautusta. Jos vaikkapa kahdeksan kymmenestä porskuttaa niin pari hutilaukausta hukkuu massaan helposti.

6 tykkäystä

Jos miettii vielä Tecnotreen asemaa piensijoittajien silmissä, kauppalehden uutisointeja missä ihmetellään kurssinousuja pitkin vuotta, rangea millään ollaan inderesin seurannan jälkeen treidattu ja jenkeistä rantautunut piensijoittajien innostus senttiosakkeisiin niin onhan toi antihinta sellainen että ei tosta olis tarvinnut lafkasta lukea juuri nimeä enempää että ois ollut melko turvalliset profitit maksaa tollainen anti.

Ja kun on nähnyt vertailuja vaikka ei kukaan valittanut Plugin lukuisia instikka anteja viime vuonna niin mielestäni ero on siinä että Plugissa kertoimet oli erittäin venytettyjä ja silti annit meni instikoille siinä hypessä läpi edellisviikkojen hinnoilla niin jengille tuli mielikuva että tässä otetaan jotain näkemystä silloista kurssikehitystä kohtaan. Tecnotreellä on niin pienet kertoimet että olisin toivonut annissa jotain oikeaa näkemystä firman kehitykseen eikä tollaista “ilmaista” rahaa. Mielestäni tossa oli annettu ankkurisijoittajalle liian iso turvamarginaali. Toki aina voi sanoa että ei tossa kauaa ole kun firma treidasi alempana, mutta on se mielestäni silti eri asia kuin jenkkihype annit, ja toisaalta tuskin nekään oli kenellekkään ihan fine.

Toki näissä on aina se että joo tulee rahaa määrä x firmalle, mutta se on nimenomaan toi toteutustapa kaikkineen mikä tässä piensijoittajaa syö. Mutta ei sillä vahvempana eteenpäin kun pölylaskeutuu ja itsekkin varmasti palailen omistajaksi jollain aikataululla jostain indeksikorjailusta oli se sitten millä tasolla tahansa. Kyllä sitä aina omistettavaa löytyy ja diggaan ajatuksesta äänestää jaloillani jos firma tekee jotain mistä en pidä.

10 tykkäystä

Lisäarvo Tecnotreelle edellyttää Kakkoselta aktiivisuutta. Ei se tule automaattisesti suurella omistuksella. Hallituspaikka nostaisi Kakkosen sisäpiiriin ja olisi vahva signaali pysyvyydestä. Tällä hetkellä Kakkonen ei tietääkseni ole minkään pörssiyhtiön hallituksen jäsen. Omistuksiakin on sen verran, että epäilen Kakkosen intoa osallistua aktiivesti yrityksien toimintaan.

Osakekurssille tämä tuo kyllä nostetta, kun sijoittajat mieluummin peesaavat kuiin karttavat Kakkosta.

Julkistus kesken pörssipäivän tuntuu epäviisaalta, mutta en tiedä pakottiko jokin pörssin sääntö siihen.

Kakkonen (Joensuun Kauppa ja Kone Oy) on merkittävä omistaja näissä 30.6.2021:

  • Componenta 12,12%
  • Enedo 11,63%
  • Endomines 11,53%
  • EAB Group 10,97%
  • Enersense 10,80%
  • Dovre 10,15%
  • Incap 9,23% (+Kyösti Kakkonen 1,83% + K22 Finance 1,58% 31.7.2021)
  • Nexstim 3,44%
  • Solwers 3,22% (21.6.2021)
  • Afarak Group 2,19%

Onko tietoa muista JKK:n pörssiyhtiöomistuksista?

11 tykkäystä

Nyt täytyy kyllä kommentoida piensijoittajana tuota nurinaa siitä miten piensijoittajia ei kohdella samalla tavalla kuin suursijoittajia.

Tämähän pitäisi ihan oikeasti olla päivänselvää. Jos sinulla on rahaa laittaa miljoonia kiinni yhteen pienyhtiöön niin pitäisi olla sanomattakin selvää että se menee vähän eri ehdoilla kuin me jotka sijoitetaan satasia ja tonneja ja jotkut jopa ihan kymppitonneja ja jopa satoja tonneja.

Mitä tätä nyt itse tonkinut niin tämähän pitäisi olla ihan selkeä case, että tästä pitkässä juoksussa tulee hyvää! Kakkonen ei ole nimestään huolimatta yleensä rahojaan paskaan tunkenut ja toki joskus tulee huteja kelle tahansa, jopa itse Buffetille, niin itse ainakin olisin enemmän ostohousut kuin myyntihousut jalassa nyt.

Ei ole Tecnotree salkun suurimpia, mutta johtuu enemmän siitä ettei ole nyt likvidiä mitä sijoittaa kuin se ettei haluaisi sijoittaa.

Mutta ihan oikeasti älkää nyt jaksako “vinkua” siitä että piensijoittajalla on eri säännöt kuin suursijoittajalla. Niin se on aina ollut ja tulee olemaan. Ei pörssi ole mikään sosiaalitoimisto.

EDIT: Ja mitä tulee itse yhtiöön, niin nyt tällä päästään eroon velkasaneeraus leimasta ja taakasta ja samalla saadaan rahoitettu kasvua. Niin en pysty ymmärtämään miten tämä voi olla sijoittajan kannalta negatiivista millään mittarilla. No toki sen oikeudenmukaisuuskortin voi aina kaivaa esiin, mutta mielestäni tässä “rahan maailmassa” ollaan silloin vähän väärässä hiekkalaatikossa.

Enemmänkin tässä mietin että pitääkö sitä kaivaa vipua peliin ja ostaa vähän lisää kuin että kiukkumielessä myisi kun omistus liudentui.

59 tykkäystä

Oma pointti on tämän osalta se että kun mainitsemistani asioista johtuen tilanne tecnotreellä on mikä on, ehkä eniten inderesin mukaantulon myötä niin Kakkonen ei nimenomaan joutunut ottamaan kantaa pitääkö lafkasta, vaan voi liian pienellä riskillä laittaa rahansa tuottamaan ja sitä kautta voisi kuvitella että ei myöskään muuta lisäarvoa rahojensa lisäksi firmaan tuo. Toki on iso todennäköisyys että kauppalehden uutisoidessa Kakkosen isosta ostosta Tecnotreehen saa piensijoittajat lappaamaan rahaa sisään “dippiin”, ja näin Kakkonenkin on asiam varmasti päätellyt vaikka olisi lukenut lafkasta pelkän nimen ja nykyisen sentimentin.

Vaikka on ihan relevantti kysymys miksi suljettu anti, niin siitä välittämättä selkeästi hinta on se suurin harmituksen aihe.

Aivan varmasti tekee mieli “vinkua”. Mun omistusta dilutettiin sillä että kaveri pääsee reilulla alennuksella sisään niin ei siinä ole väliä onko tämä “maan tapa”. Mielestäni tällaisesta pitää aina “vinkua” eikä vaan todeta että nyt kävi taas näin. Jotain ammattiylpeyttä piensijoittajanakin vaikka omakin positio oli alle 20t. Ymmärrän täysin ihmisiä jotka näkee tämän hyvänä asiana ja dipin hyvänä ostopaikkana, siltähän se äkkiseltään vaikutti kun myin melko pienellä dipillä loput omat lappuni ja maanantaina voi korjata jo takaisin, mutta hieman tylyä kutsua iskusta vyönalle v***usta vinkumiseksi. En juuri koskaan valita saamistani palveluista millään alalla mutta olen herkkä äänestämään jaloillani.

Edit. Asiaa voi miettiä siltä mielikuvalla mikä fiilis olisi jäänyt jostain 10s korkeammasta antihinnasta. Diluutio pienempi tai rahaa enemmän, pienomistajille fiilis että Kakkosella kova luotto firmaan ja silti näkisin että turvamarginaalia olisi annettu riittävästi ja mutinaa olisi paljon vähemmän kun saattaisi hetkellisesti saada dipistä samaan hintaan ja kaikki olisi iloisia kun tähän hintaan lähti mukaan. Tuntuu että jenkkilafkoista lähtien annit pitäisi aina nähdä vain hyvänä asiana koska nyt on taas rahaa ovista ja ikkunoista.

31 tykkäystä

Hyvin sanottu Pavel. Ei oman omistuksen puolustaminen ole vinkumista.

Päinvastoin, vapaaehtoinen oman pääoman polkumyynnin tukeminen on surkeaa rähmällään oloa. Alamaisen asenne jos minulta kysytään.

On hyvin omaksuttu hännystelevän alamaisen rooli jos lähtökohtana on että suursijoittajalle on eri säännöt, eri hinnat ja se on ok.

Olisin mielelläni ostanut annista esim 0.75 kurssilla ja niin olisi moni muukin. Tarvittavat rahat olisi saatu kasaan näinkin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä on se pihvi, sen sijaan että tästä tehdään joku kateuskeskustelu tai kuka hännystelee suurpääomaa nöyrimmin. Olen ihan häpeämättä mukana tässäkin sijoituksessa vain oma etu edellä. Minulla ei ole mitään muuta syytä sijoittaa kuin tuoton maksimointi.

Katsotaan miten tässä käy.

23 tykkäystä

On ne tuon varmaan huudattaneet (kilpailuttaneet) suuremmalla sijoittajoukolla ja Kaikkonen tullut edullisimmilla ehdoilla.

4 tykkäystä

Olen erittäin positiivisesti yllättynyt ettei tätä viestiäni liputettu ulos kun se ei varmaan ollut minkään etiketin mukainen.

En vaan silti voi ymmärtää sitä ajatusmaailmaa, että pieni ja iso on oikeassa maailmassa koskaan samalla viivalla. Olisihan se hienoa jos näin olisi, mutta kun ei vaan ole ikinä ollut, enkä oikeasti usko että tulee olemaankaan.

Ja se että järjestettiin anti missä on 1-2 sijoittajaa ja kaikki on sovittu ennalta, on vähän eri asia kuin jäjrestää ihan täysimääräinen anti missä merkitään yli ja arvotaan kuka saa miten paljon ja taas on vääri kun piensijoittaja ei saanut mitä halusi.

Nyt pitäisi fokus olla siinä, että miten Tecnotree on jatkossa, eikä se oliko kaikki nyt täysi oikeudenmukaista vai ei. Pörssi on helppo, aina voi äänestää rahoillaan ja jaloillaan niinkuin osa on tehnyt ja paiskata laput laitaan.

21 tykkäystä

Kerran pyysit karhua niin voin antaa panokseni. Täällä palstalla on muutenkin yhden käden sormilla laskettava määrä hyviä karhuja.

Ei huonoja, mutta ei loistaviakaan. Nykyään Helsingistä ei yli 10% tuloskasvulla tuleville vuosille taida saada yhtään mitään alle TTM p/e 15, mutta absoluuttisina lukuina nuo ovat vain ihan OK. Tämä kertonee lähinnä siitä, että Helsinki on vain laatuun nähden kallis pörssi nyt. Jos sallit analogian: ei ole perusteltua pissiä kengilleen siksi, että ympärillä muut pissivät housuihinsa.

Olen samaa mieltä, ettei yhtiö sentään kallis ole, mutta Kyöstin laimennuksen jälkeen lukematta optioita mukaan tarkoittaisi nyt TTM P/E 18.1 tapaista. Toteutuneella tuloksella luvut alkaisivat siis näyttää pienelläkin nousulla melko keskinkertaisilta jo. Samalla Inderesin ennusteella oik. P/E 2021 on nyt likimain 16. Jos taas laskee optiot mukaan eli on a fully diluted basis niin sitten nämä ovat nyt noin 19.5 ja 17. Tässä kohtaa tuoton odotusarvo on laskenut jo niin, että Helsingin ulkopuolelta parempia löytää kyllä.

Ennusteiden toteutuessa nousuvaraa vielä on kasvun tahdissa, mutta muuten vain en näe targetin nostolle enää perustetta. Se olisi vain päätös hyväksyä korkeampi arvostus. Inderes on käsittääkseni vielä konsensusta härkäisempi Tecnotreen kanssa.

Ei kyllä lainkaan vertailukelpoista :smiley: . Nuo yhtiöt eivät tee positiivista rahaa vielä aikoihin ja treidasivat jollain huikealla EV/S-lukemalla. Ne olivat ja ovat tuhannen euron tulppaanisipuleita, jolloin noihin anteihin osallistuneilta käytännössä ryöstettiin silmät päästä ja omistaja-arvoa luotiin kirjaimellisesti tyhjästä.

Ongelma ei tietenkään ole suunnatun annin konseptissa, vaan toteutus ratkaisee. On eri asia myydä kalliilla pre-revenue tai tuotekehitysyhtiötä kuin tuloskonetta halvalla.

Nyt halpa lainaraha poistettiin ja korvattiin omalla pääomalla annin kautta laimentaen nykyisiä ja tulevia voittoja. Tämä laskennallisesti tuhoaa omistaja-arvoa ja samalla heikentää oman pääoman tuottoa. Kakkosen injektio pitää saada tuottamaan todella kovaa, ettei näin käy. Jos siis ajatellaan osaketta osuutena yhtiöstä, jonka arvo johtuu liiketoiminnan tuotoista.

Ajatus siitä, että joku maksaa tuloksesta kohta enemmän on spekulaatiota eikä pohjaudu liiketoimintaan. Plus, ettei yhtiö muutenkaan ole enää ilman muuta niin halpa, että siitä pitäisi maksaa merkittävästi enemmän, vaikka toki joku saattaakin näin tehdä. Kuka ja miksi, tosin, jos Kyöstille myydään reilulla alennuksella? Samaa sarjaa kuin liki meemiksi noussut Sampon osien summan aliarvostuksen purkautuminen kun Nordea myydään. Sekö yhtiöstä tekee arvokkaamman, että siitä myydään osia alle käyvän arvon?

Plus, että jos yhtiö suorittaa Inderesin ennusteilla n. 10% tuloskasvua vuodessa, niin ei siitä kannata paljon yli 20 P/E:tä maksaa. Tällä kasvutahdilla kertoimien tuplaaminen edellyttäisi kuplahinnoittelua.

Näyttää, että negatiiviset seuraukset toteutuivat varmuudella myönteisten ollen spekulatiivisia tai näyttöjä vaativia. Se yhdistelmä tekee uutisesta nettonegatiivisen.

En välttämättä sanoisi tätä sentään huonoksi vieläkään, mutta enemmän herää tyytymättömyyttä kuin tyytyväisyyttä. Paras puoli nähdäkseni on, että yhtiö voi olla tästä huolimatta ihan OK huomioiden, että Helsinki ei tarjoa paljon parempaakaan.

85 tykkäystä

Hahhah, toki olen samaa mieltä varsinkin tuon yhden mainitsemani jenkkipuodin osalta, mutta nämä nyt vaan oli joitain esimerkkejä…
Mutta eipä näistä mainitsemistani mikään ole (vielä?) myöskään yrityssaneerauksessa. Kyllä sen voi ajatella vastaavan jossain määrin korkeampia kertoimia (riskiä)?

Minä kuitenkin luulen myös, että nuo isoimmat omistajat eivät halunneet antiin lähteä, eikä tällaisessa asiassa kyllä voi piensijoittajiin luottaa. Inderes-kuplan ulkopuolella voi olla into hieman laimeampaa… Toki olisi ollut kiva jos joku hölmömpi olisi löytynyt tecnoakin rahoittamaan hyvemmällä hinnalla😆

En myöskään ymmärrä tätä ”halvan lainarahan” konseptia, kun saneerausveloista puhutaan. Taseessa joo, mutta kassassa se tarvitaan jos investoida tahtoo! En kyllä tiedä millä ehdoilla tecnon tilanteessa oleva kioski saisi rahaa markkinoilta lainattua vai saisiko, että oliko tämä lainkaan järjellinen temppu sitä ajatellen.

Ja joo, kyllä minäkin odotan nyt sitten jotain hyviä uutisia loppuvuoden aikana!

7 tykkäystä

Suunnatun annin ja yleisöannin kustannukset on erilaiset, koska yleisöanti vaatii raskaammat järjestelyt.

Suunnatut annit on tätä päivää, joten siitä ei Tecnotreetä voi suuremmin sormella osoittaa. Sen sijaan Kyösti Kakkonen sai nyt tarpeettoman suuren alennuksen, 0.80 eur olisi kuulostanut selvästi paremmalta hinnalta.

Diluutio 10% on joka tapauksessa liioittelua, kyllä suuremmalla kassalla arvonsa on, yleensä ainakin.

6 tykkäystä

Tämä oli aivan upeasti kirjoitettu:

”Näyttää, että negatiiviset seuraukset toteutuivat varmuudella myönteisten ollen spekulatiivisia tai näyttöjä vaativia. Se yhdistelmä tekee uutisesta nettonegatiivisen.”

Täysin ytimessä!

Moni täällä kirjoittelee, että ei sen väliä mikä Kakkosen hinta on ja montako miljoonaa laitetaan menemään.

Sillä juuri on väliä ja niin myös Kakkonen on rahansa tehnyt alusta asti. Pyytämällä aina parhaan ja tiukan hinnan, olemalla todella tarkka. Jokainen sentti ratkaisee. Se on miljonäärin merkki. Oman pääoman puolustaminen on se, jolla rikastutaan. Kakkonen sai 0,72 hinnalla, muiden halvin oli dipissä hetken 0,80. Sillä on väliä.

13 tykkäystä

Otetaan nyt kaikki iha rauhassa ja katotaan mitä hinta on pari vk päästä. kun markkina rauhottuu voisin kuvitella että hinta on enemmä alaspäin kuin ylöspäin.

11 tykkäystä

Buffett ja Saario voisivat tässä vaiheessa kysyä, mikä on liiketoiminnassa muuttunut uutisen myötä? En itse keksi, että siinä olisi ainakaan huonompaan menty. Päin vastoin. Kuten tiedotteessa todettiin, tavoitteena on lisätä myyntiä ja uusia asiakkaita. Järki sanoo, että se on nyt erittäin paljon mahdollisempaa, kun Tecnotree karistaa saneerausfirman leiman itsestään.

Pidetään mielessä jo pari vuotta jatkunut erittäin hyvä kannattavuus ja tilauskantojen viimeaikainen hyvä kehitys! Hyvältä näyttää!

31 tykkäystä

Yhtiöt toimii eri aloilla, joten vähän huono verrata suoraan, mutta kuitenkin.

-Kakkonen on omistanut Harviaa ja myynyt ne välillä kokonaan, palaten taas takaisin omistajaksi. Toki hänen varoilleen varsin pieniä nopeita kauppoja.

-Reveniosta otti ison voiton, vaikka sanoi vain kuukausia ennen myyntejä, että voisi ostaa lisää. Vastaavina aikoina povasi Endominesille kovaa nousua, se ei toteutunut, ainakaan toistaiseksi.

Kakkonen on kova bisnesmies, rahaa on paljon ja onnistumisia, mutta täällä moni/valtaosa puhuu pitkäjänteisestä omistamisesta, jos yhtiön tarina ei muutu merkittävästi. Muuttuiko se Kakkosen mukaan tulolla niin paljon ja heti huonompaan suuntaan, että kaikilla tuntui olevan kiire myydä, kunnes osa palasikin pian omistajaksi. Kakkonen on kauppamies ja sanomisiin ei kannata uskoa ihan miten päin tahansa.

Itsellä oli ketjun lukeminen kesken kuukausien takaa, joten tuli hieman lukuvauhtia kun alkoi ketjussa tapahtua. Hyvä muistutus myös itselle minkään yhden osakkeen liiasta härkämäisyydestä, jos -5% dippi aiheuttaa myyntistressin, ilman isoja negatiivisia uutisia. Vähän vastaavaa keskustelua oli Remedyn kohdalla talvella, siitä hetkestä sitäkin on saanut vielä pari euroa antia halvemmalla, ja välillä monta euroa kalliimmalla.

8 tykkäystä

Onko nyt niin, että jos/kun anti saadaan toteutettua, niin sillä maksetaan yrityssaneerausvelat pois?

1 tykkäys

Jos tällä vedolla päästään (aikaisemmin) pois yrityssaneerauksesta, jotain bisneksissä muuttui. Johto ja mainitut 60% osakkeenomistajista näyttää olevan sitä mieltä että tämä oli yhtiölle kannattava veto. Joko on luottoa firmaan jolloin tämä on positiivinen uutinen tai sitten ei.

Huomioitavaa on että pörssikurssi pyrkii vastaamaan firman käypää arvoa - diluutio pakosti laskee yksittäisen lapun hintaa, ja näin vaikka tämä olisi pitkässä juoksussa firmalle hyvä veto, se silti jonkin verran laskee yksittäisen osakkeen markkinahintaa. Sitten jos/kun bisnekset luistaa paremmin ilman yrityssaneeraustarraa niin markkina-arvo nousee. Näyttäisi jo nousseen perjantain aikana yli sen mitä oltiin ennen uutista - tosin koska jakautuu isomman lappupinon kesken niin per-osake oltiin vielä vähän miinuksella. Eli markkina sanoo että tämä oli positiivinen juttu, mutta ei niin positiivinen että kokonaan “kuolettaisi” diluution.

5 tykkäystä