Tecnotree sijoituskohteena

Kyllä se kahdeksalta sinne pamahti luettavaksi.

Aamukatsauskommentti: Tecnotree Q1: Huomisen rakentamista

Raportti: Huomisen rakentamista

4 tykkäystä

@Joonas_Korkiakoski virhe tuossa aamurapsassa kun puhutaan osta suosituksesta, mutta taulukossa kuitenkin “lisää”

11 tykkäystä

Terve Umpi!

Raportti on oikein.

4 tykkäystä

Umpi tarkoittanee tätä aamukatsauskommenttia, jossa se on väärin “Lisää”.

10 tykkäystä

Aivan! Näköjään olen eilen onnistunut ajamaan luvut kantaan väärän suosituksen kera ja tämän takia tuo on eksynyt tuonne taulukkoon. Yhtiösivu on nyt korjattu ja tämä kämmi korjattaneen pian myös Aamukatsauksen kommenttiin. Pahoittelut ja kiitos teille tarkkasilmäisyydestä.

30 tykkäystä

Mielestäni ennusteet olivat konservatiivisia jo aikaisemmin, mutta nyt otettiin kyllä on otettu entistä konservatiivisempi näkymä.

Liikevaihdon kehittymisen suhteen ennuste oli jo aikaisemmin mielestäni aika pessimistinen. Tässä tarkastelua siitä miten tilauskanta on edellisinä vuosina konvertoitunut liikevaihdoksi:
Screen Shot 2022-05-02 at 9.09.39

2022 osalta käytetty Inderesin ennustamaa liikevaihtoa eli ennusteen mukaan tosiaan nyt tuo tilauskanta konvertoituisi liikevaihdoksi merkittävästi huonommin kuin kolmena edellisenä vuotena.

Kaiken lisäksi kasvun ennustetaan hiipuvan jo ensi vuodesta alkaen ja suorastaan romahtavan vuonna 2024 17%sta alle 13%. Tämä siis samalla kun yritys takoo kvartaalista toiseen suurempia tilauskantoja, jotka realisoituvat seuraavat 1-2 vuotta ja sillä on isoja uusia tuoteavauksia, jotka nekin alkavat jo mahdollisesti tuottaa liikevaihtoa 2024 eteenpäin.

Tulosennusteen ruuvaamista tämän vuoden osalta alaspäin liikevoittoprosentin osalta toisaalta ymmärrän. Onhan tässä riski, että viimeisen kahden vuoden loistaviin prosentteihin ei päästä, mutta luulen, että euromääräisenä tuloksena tulos tulee olemaan parempi koska ylärivi kasvaa ennustetta nopeammin.

Mutta jokainen voi miettiä omalta osaltaan, että onko tällainen törkeän kannattava kovaa kasvava yhtiö sellainen, jota saa ensi vuoden (näilläkin ennusteilla) P/Ellä 11 kovin pitkään. Omissa kirjoissa tässä on hyvä mahdollisuus jopa siihen, että 100M€:n liikevaihto menee rikki ennustetun 2024 sijasta rikki jo 2023, mikä vaatisi n. 25% kasvun tälle ja ensi vuodelle. Istun mielelläni Padman kyydissä jatkossakin kun tekeminen jatkuu samanlaisena.

127 tykkäystä

Sepon kanssa hyvinkin samoilla linjoilla, että alkaa olla jo turhan pessimististä meininki kehitykseen nähden.

Tässä käppyrää liikevaihdosta, tilauskannasta ja uusista tilauksista:
image

Nykyisellä myyntitahdilla liikevaihdolla olisi siis varaa kasvaa ~66,1 Me → 82,8 Me = ~25,3%, että tilauskanta pysyisi edelleen samana. Tähän päälle vielä sitten Moments alustasta tuleva transaktiopohjainen liikevaihto.

63 tykkäystä

Nämä robottiartikkelit on sisällöltään 0 arvoisia ja menee miinuksen puolelle kun kääntää nämä vielä Suomeksi.

55 tykkäystä

On siellä hyvääkin dataa :wink:
kuva

Inderesin raportissa näitä riskejä on nostettu paremmin tapetille:
kuva
Itseäni huolettavat nuo keltaisella merkkaamani, koska on merkkejä niiden realisoitumisesta. Toistaiseksi pidän niitä väliaikaisina.

8 tykkäystä

Näinpä taitaa olla. Mestareihin täytyy luottaa…:fishing_pole_and_fish::hugs::+1:

1 tykkäys

Kohtaa saa ostaa Kakkosen hinnoissa. Ei olis uskonut. Voisi kuvitella, että on turvamarginaali kunnossa.

25 tykkäystä

Tästä viimeisen raportin suomenkielisestä versiosta hämmentyneenä ajattelin hieman ottaa syvällisempää sukellusta Tecnotreen maailmaan.

Niimpä kysyisin erityisesti @Arimatti_Alhanko , @SijoitusSeppo ja @Joonas_Korkiakoski ja miksei muutkin TT-osaajat, että mitkä ovat parhaat materiaalit, joista voisi opiskella enemmän erityisesti TT:n tuote- ja palveluportfoliosta (ehkäpä vielä asiakkaan ja/tai asiakkaan asiakkaan näkökulmasta). Toki myös perinteisemmät vinkit bisneksen ja liiketoimintamallin ymmärtämiseen kiinnostavat, mutta ehkä tässä vaiheessa suurimmat puutteet on itsellä nimenomaan siellä päässä, että minkälaisia tuotteita, palveluja ja mahdollisuuksia TT tarjoaa asiakkailleen ja heidän asiakkaille.

Perinteisten tiedotteiden, vuosikertomusten ja Inderes-raporttien lisäksi siis.

20 tykkäystä

Mitäs mieltä väki on yhtiön kurssikehityksestä? Tämän perusteella yhtiön johto epäonnistui totaalisesti Q1 2022 tulosjulkistuksen viestinnässä. Näitä tulokseen vaikuttavia asioita pitää avata enemmän ja antaa ohjeistusta tulevasta. Numeroina, proosaa maailma on täynnä.

Jos tämä kurssikehitys jatkuu, niin johto pitää vaihtaa. Tätä menoa tämä yhtiö tippuu aivan turhaan alelaariin ja sieltä ei helpolla nousta. No, oston paikkoja tämä kieltämättä avaa, niin että käytetään se tilaisuus nyt sitten hyväksi, jos yhtiöön on pienintäkään uskoa…

2 tykkäystä

Turha sitä on liikaa tuijottaa, markkinat ovat osoittaneet laajalla rintamalla alaviistoon jo jonkin aikaa ja Tecnotree, kuten moni muukin osake, on pakitellut noin vuoden takaiselle kurssitasolle.

En voisi olla enempää eri mieltä.

75 tykkäystä

Joo samaa mieltä. Kurssikehitys erityisesti Tecnotreen kohdalla on ollut nyt masentavaa, mutta sama vika Rahikaisella. Ei auta, vaikka kuinka olis ohjeistusta ja huipputulosta.
Katsoin juuri monen Q1:llä parantaneen yhtiön omistajarekisteriä. Aika moni iso omistaja ei ole tehnyt huhtikuussa yhtään mitään.

6 tykkäystä

Viimeksi Tecnotreen päätöskurssi on ollut nykytasolla kesäkuussa 2021. Mitäs kaikkea tuon jälkeen onkaan tapahtunut?

  • yhtiö pääsi velkasaneerauksesta ja vahvisti tasettaan merkittävästi K2:n investoinnin avulla
  • liikevaihto kasvanut 22 %, tilauskanta 35 % (YoY)
  • yhtiö on tiedottanut kolmesta merkittävästä uudesta tilauksesta (10+ % edellisvuoden LV)
  • Tecnotree Momentsin lanseeraus (?) ja Dubai Sports Councilin kanssa tehty diili
  • kasvuun ja R&D:hen on investoitu reilusti + maantieteellinen laajennus Argentiinaan tuotekehityksen osalta

Padman viestimä tavoite on tehdä Tecnotreestä miljardiluokan yritys, ja siihen panostetaan nyt selvästi investoimalla tuotekehitykseen ja työvoimaan (sekä käyttöpääoman kasvattamiseen). Markkina hermoilee selkeästi tätä, mutta onhan tämä ollut tiedossa pitkin viimeistä 10-11 kuukauden jaksoa. Rahaa hankittiin selvästi kasvua ja saneerauksen päättämistä varten, ja tarkalleen juuri siihen rahaa on käytetty. Ei tässä kenenkään pitäisi esittää yllättynyttä, kun se näkyykin nyt lyhyen aikavälin kannattavuudessa. Alla sen sijaan on kuvamateriaalia markkinasta ihmettelemässä asiaintilaa:

image

Sitä tosin en halua enkä aio sivuuttaa, että myyntisaamisten kasvun kanssa pitäisi noudattaa varovaisuutta. Ketään ei kiinnosta The Surge tai mikään muukaan ambitio Tecnotreen kasvusta, jos tuloksena on liuta alaskirjauksia myyntisaamisista ja kasa tuhkaa poltetusta omistaja-arvosta. Foorumilla ollaan oltu hienosti kriittisiä ja pallon päällä tämän seuraamisen suhteen jatkuvasti, joten toivottavasti Padma ja co. tekevät samoin.

162 tykkäystä

En tykkää yleensä kommentoida kurssia, mutta nyt on pakko varsinkin kun kysytään: Tämä on paras mahdollinen tilanne mitä voi olla! Yhtiö huippukunnossa mutta markkinat ei usko. Voi kun vois näin helpolla joka vuosi tuplata sijoituksensa - ja vieläpä samalla ajoituksella!

51 tykkäystä

Tekeekö saman tempun kuin vuosi sitten? Tähän aikaan vuodesta vaikeaa, kesän jälkeen kurssi 100% ylös. Tecnotreessä on kyllä tunne pelissä koko ajan, kovasta uskosta epäuskoon ja uudestaan…

2 tykkäystä

Tämän hetkinen hinta on ilmeisesti edullinen kun SGL-välittäjäkin siirtynyt ostolinjalle?

2 tykkäystä

Laitoin sekä johdolle että tälle kaverille viestin että pääomamarkkinapäivä voisi helpottaa sijoittajia ymmärtämään paremmin strategian, tuoteportfolion, liiketoimintamallin jne. Katsotaan.

101 tykkäystä