Tecnotree sijoituskohteena

Päivitetyt osakkeenomistaja listat tullu julki. Ei oo Padma ostanu mitään lisää joulukuussa. Miten kurssi ottaa turpaa huomenna ? Selityksen paikka Padmalla :face_with_raised_eyebrow:

4 tykkäystä

Luulen että kurssi ei ota turpaansa ollenkaan jos täällä ei rueta hepuloimaan moisella asialla. Varmasti on olemassa joku syy joka selviää aikanaan, mutta itselleni kyseinen case ei ole minkään asteinen syy lähteä myymään lappuja.

10 tykkäystä

Mielestäni liikkunut kyllä hyvin kun Luminos myynyt noin 1.6 miljoonaa osaketta ja silti ollaan noustu kuukauden aikana.

6 tykkäystä

Ei ilmestynyt pörssitiedotetta. Kenties tiedote tulee huomenna tai sitten ei. Tuskin liittyy tähän, mutta kurssi sattumalta varsin hyvänä nousupäivänä viidettä pinnaa miinuksella.

3 tykkäystä

Näin pienellä vaihdolla voi hyvinkin liittyä. Onhan tämä harmillista, että deadlinet viuhuu eikä asiasta tiedoteta. Tai jos osto on tehty torstaina tai perjantaina, niin kai tässä on vielä hetki aikaa?

Nasdaqin sisäpoiiriohjeesta:

“2.4.5 Ilmoituksen tekemisaika
Liiketoimea koskeva ilmoitus on tehtävä viipymättä ja viimeistään
kolme työpäivää liiketoimen toteuttamisen jälkeen.
Ilmoittamisvelvollisuus alkaa kuitenkin vasta, kun liiketoimien
netottamaton kokonaismäärä on saavuttanut Finanssivalvonnan
vahvistaman ilmoitusvelvollisuuden alaraja-arvon (MAR 19:1, 19:8 ja
19:9 artikla)”

https://www.nasdaq.com/docs/2020/12/02/Pörssin-sisäpiiriohje-1-Jan-2021.pdf

2 tykkäystä

Katsot että Tecnotreen ketjuun on tullut taas paljon viestejä ja mietit mitä on tapahtunut ja huomaat, että taas on 20 viestiä spekuloitu että ostaako Padma osakkeita tänään vain huomenna vai ylihuomenna…

Yrityksen suurin omistaja (jolla 66,5M osaketta) on myymässä yrityksen toiseksi suurimmalle omistajalle (27M osaketta) 7,5M osaketta pörssin ulkopuolella blokkikauppana, eli tämä ei näy osakkeen hinnassa mitenkään.

Kaipaisin kovasti että joku avaisi miten tämä asia vaikuttaa omaan sijoituspäätökseen?

a) Onko joku myynyt osakkeitaan sen takia, että Padma ei ole vielä tätä erää ostanut?
b) Aikooko joku ostaa itse lisää osakkeita sen jälkeen / sen takia kun Padma on tämän erän ostanut?
c) Jotain muuta?

ja mitkä ne perustelut on olleet kyseiselle myynnille/ostolle?

Kun nämä perustelut on esitetty niin toivoisin, että sen jälkeen ketjussa voitaisiin enemmän keskittyä Tecnotreen liiketoimintaan ja palataan tähän asiaan sitten kun siitä on jotain uutta tietoa, ettei koko ketju mene ihan spekuloinniksi että ostaako se ne tänään vai ehkä huomenna ja johtuukohan se nyt siitä, että myyjä ei haluakaan myydä vai että ostaja ei haluakaan ostaa vai että hinnasta ei oltukaan päästy sopuun vai että ostaja haluaisikin kyllä ostaa mutta ei ole saanut rahoitusta kuntoon kun markkinatilanne on muuttunut vai mistä muusta tuhannesta mahdollisesta syystä. Kiitos.

206 tykkäystä

Tämä on just se pointti. Kaupoista tai niiden aikeista tiedotettiin syystä. Syy oli minun käsittääkseni sijoittajien luottamuksen buustaaminen yrityksen tulevaisuuteen, hetkellä jolla operatiivinen suorituskyky oli odotettua heikompi.

Kun toimitusjohtaja sanoo “kysymättä ja pyytämättä” että tekee asian A, niin silloin olisi joko syytä tapahtua asia A tai sitten tulla selkeät syyt miksi ei tapahtunut. Tätä odotellessa.

31 tykkäystä

Mä olen ihan samaa mieltä. Minusta tuo tyhjänpäiväinen ostaa-ei osta spekulointi, saisi loppua tai siirtyä omaan ketjuun. Toivoisin, että ketjussa keskitytään jatkossa yhtiön liiketoiminnan arviointiin. Se lienee ainoa asia, joka lopulta vaikuttaa osakkeen arvostukseen pitkällä aikavälillä.

2 tykkäystä

Sisäpiiriostoilla ja myynneillä annetaan vahvaa signaalia firman tekemisestä ja tulevaisuudesta. Lisäksi jos asista tiedotetaan, että vuoden loppuun mennessä, niin silloin asian olisi syytä tapahtua. Suomalaiselta pörssiyhtiöltä odotetaan avointa viestintää ja luotettavaa toimintaa. Molemmat kärsivät, kun tällaisen asian annetaan venyä.

30 tykkäystä

Ainakin MTN vaikuttaa tyytyväiseltä Tecnotree Moments työkaluihin.

https://mtnmoments.tecnotree.com/msvgo-igcse

24 tykkäystä

Jep. Aivan turhaa spekulointia, joka ei firman arvoa muuta yhtään mihinkään.
Kurssi saattaa oston (tai ostamattomuuden) myötä heilahtaa, tai olla heilahtamatta.
Tällä kaupalla ei ole mitään vaikutusta itse firmaan. (Tecnotree)

Pulinat pois ja itse kaupoille, jos pitää osakkeen arvoa korkeana, tahi matalana…

8 tykkäystä

Tuo ei ole niinkään ohjenuora vaan enemmänkin jonkinlainen nyrkkisääntö tai heurestiikka. Mutta aika usein sisäpiiriostot menee vihkoonkin, esim. Next Gamesissa pääomistaja taisi tankata 13 eurossa lopulta alle kahteen euroon valuvaa osaketta innoissaan.

Osakekurssia ohjaa arviot tulevista kassavirroista, mitä niiden aikaan saaminen vaatii ja niiden riskisyydestä. Sisäpiirin ostot/myynnit voi olla indikaatio jostain tai sitten ei. :slight_smile:

40 tykkäystä

Ehkä tässä Padma ostaa sitä sun tätä blablablassa on nyt enemmän kyse siitä, että tässä on nyt monta kertaa tapahtunut helvetin huonoa sijoittajaviestintää tähän liittyen. Heikkolaatuinen ja mahdollisesti tässä tapauksessa jopa harhaanjohtava sijottajaviestintä voi lopulta vaikuttaa hyvinkin merkittävästi yhtiön sijoittajakuntaan menetetyn luottamuksen vuoksi. Tuskin kukaan Tecnotreehen sijoittanut Padman ostojen takia, mutta tälläinen turha sekoilu viestinnässä kyllä sulattaa luottamuksen yrityksen valmiiksi hieman heikkoon julkisuus/IR -kuvaan.

41 tykkäystä

Nimenomaan harhaanjohtavasta sijoittajaviestinnästä on kyse. On luvattu jotain, mutta ei ole pidetty lupausta. Ei kuulu suomalaiseen yrityskulttuuriin. Halituksen jäsen Wileniuskin teki viime vuonna sisäpiirikauppoja “vahingossa”.

Voiko tällaisen yhtiön toimitusjohtajan sanaan luottaa? Tämä on jokaisen sijoittajan itse harkittava. Itselleni on oleellista, että isoissa asioissa sana pitää. Tällainen omistajien välinen kauppa ei ole mielestäni iso asia, koska pääomistaja ei vaihdu. Huomion arvoista on kuitenkin, että toimitusjohtajasta tuli suurin henkilömistaja jo 6.9.2022.

3.6.2022 lehdistötiedote Tecnotree Oyj:n toimitusjohtaja Padma Ravichander ostaa 15 miljoonaa osaketta Fitzroy Investments Limitediltä - Tecnotree I Digital BSS I VAS I Charging I Digital Wallet I 5G Monetization

Toimitusjohtaja Padma Ravichander on tänään tehnyt sopimuksen, jonka mukaan Fitzroy Investments Limited (“Fitzroy”) myy 15 miljoonaa Tecnotreen osaketta Padma Ravichanderille kauppahinnalla, joka vastaa Nasdaq Helsingin pörssissä noteerattua Tecnotreen osakkeen 10 päivän liukuvaa keskiarvoa. Näiden osakkeiden myynti toteutetaan useissa erissä ja se saatetaan päätökseen syyskuuhun 2022 mennessä. Osapuolet ovat sitoutuneet säännösten mukaisesti tiedottamaan yksittäisten kauppojen toteutumisesta.

6.9.2022 tiedote (ei pörssitietode, eikä löydy Tecnotree sivuiltakaan) Padma Ravichander toteuttaa Tecnotree Oyj:n osakkeiden ensimmäisen hankintakierroksen Fitzroy Investments Limitediltä | Business Wire

ESPOO, Finland–(BUSINESS WIRE)–Tecnotree Corporationin (“Tecnotree”) toimitusjohtaja Padma Ravichander ja Fitzroy Investments Limited (“Fitzroy”) ovat 3.6.2022 päivätyn tiedotteen mukaisesti tehneet tänään lopullisen sopimuksen, jonka mukaan Fitzroy myy Padma Ravichanderille ensimmäisen 7 500 000 osakkeen erän 0,74 euron osakekohtaisella kauppahinnalla. Kauppahintaan sisältyy 3 prosentin preemio Tecnotreen osakkeen 50 päivän liukuvaan keskiarvoon Helsingin pörssissä. Tämän transaktion myötä osapuolet ovat toteuttaneet sovitun kaupan ensimmäisen erän. Kaupan viimeinen erä on toteutettava joulukuuhun 2022 mennessä. Osapuolet tekevät tarvittavat markkinailmoitukset sovellettavan lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

27 tykkäystä

Sen verran on itsekin kommentoitava, että en tykkää liiasta kauppojen vatvomisesta. Liika on liikaa.

Mutta tämä on itsellä suurin asia mikä Tecnotreessä mättää: luottamus johtoon eikä se ole ainakaan kohentunut viimeisen puolentoista vuoden aikana.

Näen että yhtiö voisi saada jotain maailmaa mullistavaa aikaan ja nousta melkoiseksi tekijäksi. Ja se myös näkyisi sijoittajan tuotoissa.

Kuten jotkut minua tuntevat tietävät, strategiani on varsin all-in -pitoinen. Silloin kriteerit on erittäin korkealla, eikä siihen sovi Tecnotreen kaltainen yhtiö jos epäselvyydet eivät selviä. Oli sitten kyse kassavirroista, laittomista kaupoista, järjenvastaisista optio-ohjelmista tai huonosta tiedottamisesta.

44 tykkäystä

Onko @Roni_Peuranheimo ja @Atte_Riikola kysynyt/aikomus kysyä toimitusjohtajan ostoista?

Kesällä kommentoitte uutista siten, että “Tecnotreen toimitusjohtajan ostoa voi pitää sen sijaan selvänä luottamuksenosoituksena ja se osoittaa vahvaa sitoutumista yhtiön kasvustrategiaa kohtaan”

24 tykkäystä

Kannatan tätä ideaa. Yksityissijoittajille he eivät vastaa emaileihin (kokeiltu on), ehkä mikäli analyytikko tiedustelee asiaa, voisi heiltä jotain vastaustakin kuulua. Tässä on aika hyvin Tecnotreen vaihtokin pörssissä kuollut tällä hetkellä, johtuuko sitten tästä vai mistä, sitä ei tiedä :slight_smile:

6 tykkäystä

Täällä monet vähättelevät tuota toimitusjohtajan ostolupauksen viipymistä, mutta ajatelkaapa jos Suomessa Nokian toimitusjohtaja lupaisi hankkia suuren määrän Nokian osakkeita tiettyyn aikarajaan mennessä, eikä mitään tapahtuisi, eikä selitystä kuuluisi, niin kyllä se epävarmuutta aiheuttaisi. Sijoituksistani on aika suuri siivu Tennotreetä, olisi mukava saada selvyyttä asiaan, ei luulisi olevan suuri vaiva toimitusjohtajan avata suunsa asian tiimoilta ja kertoa syyn mistä kiikastaa.

16 tykkäystä

Moikka @Samtheman2

Ei olla kysytty eikä nyt tässä vaiheessa kysytä. Yhtiö ei todennäköisesti kommentoisi asiaa erikseen tiskin alta meille vaan oletan että asiaa pitäisi kommentoida julkisesti tasapuolisesti kaikille. Eli joudutaan odottelemaan kärsivällisesti. Mikäli tuosta ei nyt kuulu mitään niin yritetään kysyä tuloksen yhteydessä.

46 tykkäystä

Tuskin yritys pystyisikään kommentoimaan asiaa erikseen, mutta tämä saattaisi luoda heille painetta antaa asiaan liittyen jotain tiedotetta. Kukaanhan sitä ei halua, että tietoa jaettaisiin epätasa-arvoisesti eri sidosryhmille. Tecnotreeltä ei löydy edes varsinaista IR -vastaavaa, niin ehkä he eivät omassa päässä ajattele tälläisen asian olevan edes merkittävä sijoittajayhteisölle. Mikäli analyytikot alkavat tästä kyselemään, voi siitä herätä ajatus, että ehkäpä tämä tieto voisikin olla relevanttia yrityksen sijoittajille. Vielä vähemmän uskon, että yksikään yrityksen työntekijä kävisi Inderesin tms. foorumilla aistimassa sijoittajien tunnelmia. Aiheesta ehkä turha vatkata, mutta Inderesinkin missiona on yhdistää pörssiyhtiöt ja sijoittajat, joten ei tämä nyt mielestäni erityisen hölmöä olisi tiedustella asiaa johdolta, sillä tietohan on sijoittajan perusoikeus :wink:

39 tykkäystä