Tecnotree sijoituskohteena

Näyttää olevan maksumuurin takana. Olisiko ollut mahdollista saada linkin lisäksi pieni yhteenveto artikkelin johtopäätöksistä? :blush:

4 tykkäystä

Suora sitaatti tämän palstan säännöistä: “Uutisia saa jakaa foorumilla. Jos uutisen linkkaa, on hyvä hieman referoida ja nostaa pääpointteja kanssa keskustelijoille, ja samalla myös vastata miksi tämä uutinen on merkittävä. Pelkkien linkkien tai uutisten kopiointeja tulisi välttää.”

18 tykkäystä

Hyvä, että Koponen on mukana tilaisuudessa. En muistanutkaan hänen neuvonantajaroolia. Mikähän hänen roolinsa onkaan ollut VVK-järjestelyssä, kun titteli on strateginen neuvonantaja. Omistusjärjestely ja siihen liittynyt rahoituskuvio jos mikä on keskeinen osa strategiaa.

2 tykkäystä

Tuus nyt @Maija_Vehvilainen kertomaan ihan omin sanoin että miten on mahdollista että foorumikaivelujen perusteella te lähditte tekemään isompaa juttua? Ilman tätä foorumikaivelua teillä ei olisi ollut mitään aineksia tämän päivän isoon juttuun Kauppalehdessä.

Kaikki ne tiedot mitä käytitte haastatteluissa oli täällä kaivettu eli te ns. söitte valmiiksi katetusta pöydästä.

Olisiko mitenkään mahdollista että teidän kuukausipalkalliset journalistit tekisivät tätä kaivelua ihan itse välillä? Vai onko liian vaikeata?

Ymmärän sinänsä, onhan se paljon helpompi kertoa about 5 kertaa joka kuukausi “näillä yrityksillä on suurin nousupotentiaali” tai “nämä yritykset ovat nousseet eniten” ja sitten vain vertaatte kursseja tavoitehintoihin jne.

Toivottavasti sinä opit vähän nöyryyttä tämän casen myötä.

Mitä tulee itse haastatteluun niin pari kohtaa särähti (ja joku pätevä toimittaja olisi voinut iskeä vastapalloon jos olisi viitsinyt yhtään tutustua yhtiöön).

Koponen myös muistuttaa, että Tecnotree ei ole joutunut alaskirjaamaan saataviaan. Maksuajat ovat kuitenkin venynee

Onkohan nyt ihan varmasti näin? Väitän että jotain saatavia on alaskirjattu viimeisen vuoden sisään.

Pericius liittyy niin ikään Kartik Ravichanderiin, joka Macleodin mukaan avustaa lakipraktiikkansa yhteydessä intialaisia alkuvaiheen teknologiayrityksiä. Macleodin mukaan heillä näytti olevan lupaava projekti. Macleodin mukaan hänestä esimerkiksi suoran sijoituksen sijaan parempi vaihtoehto oli integroida Periciuksen kehittämiä tuotteita ja avainhenkilöitä Tecnotreehen liiketoimintakaupalla.

”On täysin normaalia tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka tuntee ja joihin luottaa. Ei siinä ole mitään sen ihmeellisempää”, Macleod sanoo.

Eli oliko hallituksella tiedossa nämä yhteydet kauppaa tehdessä ja miten hallitus varmistaa ettei muodostu eturistiriitaa? Ihan peruskysymyksiä jos journalisti on yhtään kartalla.

108 tykkäystä

Fitzroyn Neil Mcleod (Tecnotreen hallituksen puheenjohtaja) kertoo tunteneensa Padman pojan Kartikin 10v ajalta. Padman poika kertoi että äidin johtama firma on menossa nurin. Nopeasti rahat tiskiin. Klassinen asetelma kiirettä ja loistavaa sijoitusta. Fitzroy sijoitti pika-aikataululla noin viikossa ehkä 8-9 päivässä. Pystyi tekemään sijoituksen ilman normaalia due diligence prosessia koska Kartik oli tuttu.

6 tykkäystä

Nyt voit kysyä tätäkin…en vain mitenkään ymmärrä, jos joku sanoo jotain, niin sanotaan ettei se ole totta…valkoinen ei ole valkoinen vaan musta. Mitä tässä maailmassa voi sanoa, kun se mitään ei uskota. Ihan sama kuin kertoisit jotain omia asioita ja sanotaan ettei se ole näin. Mitä järkeä? Kannattaa esittää faktoja omiin mielipiteisiin eikä heittoja…Kun nyt väität, miksi asia on toisin? Koponen on yhtiössä mukana neuvonantajana ja luultavasti pääsee paremmin tietoihin kiinni kuin sinä. Nyt vaan kysymään lisäinfoa.

3 tykkäystä

Kyllä tuo Kauppalehden artikkeli ainakin minulla suurimmat sisäisen suhmurointien epäilykset poisti ja samaa voi päätellä osakekurssin reagoinnista. Valitettavasti Padman puheet eivät sijoittajia paljon enää vakuuta, mutta kun kuulee muilta sisäpiiriläisiltä kommentteja, antaa se ainakin minulle uskoa asioiden oikeasta tilasta. Kauppalehden jutussa selityksenä Padman pojan osuudelle on "Pericius liittyy niin ikään Kartik Ravichanderiin, joka Macleodin mukaan avustaa lakipraktiikkansa yhteydessä intialaisia alkuvaiheen teknologiayrityksiä."

Nythän tilanne on se, että tämä luottamuspula romahdutti kurssin noin 5.1€ tasolta 4€ tietämiin. Jos tästä lopputulos on asioiden avoin avaaminen (Kauppalehden artikkeli + sijoittajatilaisuus + mahdolliset lisätoimet tiedottamisen parantamiseksi), eikä mitään savuavaa asetta löydy, niin kaiken järjen mukaan arvostuksen pitäisi palata tuonne lähtötasoille jollain aikataululla.

11 tykkäystä

On siellä ainakin aiempina vuosina jonkinlaisia arvonalentumistappioita jouduttu saamisista kirjaamaan :man_shrugging:

31 tykkäystä

Melko letkeä suhtautuminen hallituksen puheenjohtajalla. Jos nyt ajatellaan, että Padman poika on ”avustanut” näitä yhtiöitä mm. perustamalla yrityksiä (Pericius Dubaissa, Delilah Intiassa), vuokraamalla toimitiloja (Tecnovos, Syndicate, Delilah) jne, niin miten siihen selitykseen istuu esimerkiksi seuraavat seikat:

  1. Kartikh mainitsi itse vanhassa LinkedIn-profiilissaan roolikseen ”Director @ Syndicate Digital Assets”. Syndicate toistuu Syndicate Techin lisäksi mm. Tecnovoksen alkup. nimessä (“Ayshwarya Syndicate LLP”), Delilahin sähköpostiosoitteessa, sekä Ayshwarya Syndicate Southarda Credit Co-Op:ssa. Muistetaan myös, että Syndicate Tech on rekrynnyt aiemmin työntekijöitä suoraan TT:n projekteihin.

  2. Karthik on hakenut Tecnovos-, Ayshwarya Syndicate-, Zehn- ja Spark-tavaramerkkejä omiin nimiinsä Kaustubha Mani Gokulin avustuksella (ex. Zehn, nyk. Tecnotree Legal Director).

Spark: https://trademarking.in/details/The-Mark-Consists-Of-A-Icon-Made-Up-Of-A-Circle-Enclosing-2-Figu-4140717.html
Tecnovos: https://trademarking.in/details/Tecnovos-With-Device-Of-T-4389418.html
https://trademarking.in/details/Tecnovos-4389419.html
https://trademarking.in/details/Tecnovos-4389421.html
https://trademarking.in/details/Tecnovos-With-Device-Of-T-4389420.html
Ayshwarya Syndicate: https://trademarking.in/details/Ayshwarya-Syndicate-Cooperative-Credit-Society-Limited-With-Devi-4140715.html
https://trademarking.in/details/Ayshwarya-Syndicate-Souharda-Credit-Cooperative-Limited-With-Dev-4140716.html

Muistutuksena/kertauksena: Spark Digital Wallet/Banking mainitaan Periciuksen, Tecnovoksen, Ayshwarya Syndicaten tuotteissa, ja Tecnotree julkaisi 2021 itsekin oman Spark Digital Wallet -tuotteensa (https://www.tecnotree.com/wp-content/uploads/2021/01/Spark-Brochure-Digital2.pdf).

Ayshwarya Syndicaten Spark Digital Wallet appin esittelykuvista löytyy muuten sopivasti tuttu nimi: “Karthik” :slightly_smiling_face:

  1. Kartikhin perustama, toimitilat Tecnovokselle, Syndicate Techille ja Delilahille vuokrannut Zehn mainitaan myös Periciuksen yhteydessä entisen CFO:n LinkedInissä. Tuonkin kirjauksen mukaan voisi tulkita Periciuksen olleen osa Karthikin Zehniä.

edit: Ainiin. Montako tähän mainittuun yritysryppääseen tai Ravichanderin perheeseen liittymätöntä, Kartikhin “avustamaa” intialaista alkuvaiheen teknologiayritystä löydätte? Nimenomaan “avustamia”, ei softayrityksiä joissa Kartikh on itse pääomistajana. Itse en ole löytänyt yhtäkään.

48 tykkäystä

Nyt suosittelen WhoopWhoopille osallistumista ensi viikon q&a-juttuun. Ei muuta kuin kysymyspatteristo vaan valmiiksi. Täältä keskustelupalstalta ei välttämättä tule oikeaa tietoa.

12 tykkäystä

Miksi sinua risoo näin paljon yrityksen mahdollisten epäkohtien esiin tuominen? Jos firmassa tapahtuu kyseenalaisia asioita johdon siunauksella, tuskinpa siellä Q&A-sessiossa niitä myöntävät. Joten ainoa tapa tuoda asioita esiin on niiden kirjoittaminen tänne, missä WhoopWhoop on tehnyt erinomaista työtä.

55 tykkäystä

Tämä järjestely mahdollistaa immateriaalioikeuksien siirron ja niillä rahastamisen Padman lähipiirille. Näköjään hallituksen pjn suostumuksella… koska kätevää/mukavaa/tuttavallista…

Mä jatkan vielä tästä… on huonoa sopimusjuridiikkaa ollut käytössä, jos alihankkija voi patentoida/tuotteistaa ALIHANKINTANA TTlle tehdyt ohjelmistonpätkät tai “ratkaisut” millä nimellä ne kulkeekaan…
Kun katsotaan, ketkä sopimuksia on ollut laatimassa,ei tarvii kovin kauan miettiä ymmärtääkseeen, miks ne eivät ole TTn kannalta suotuisia. ÄITI/POIKA - suhde alihankinnassa…
VERSUS hyvät liiketavat…

7 tykkäystä

Olikohan tuo lausunto ettei perimättömiä saamisia oo muodostunut joku freudilainen lipsahdus? Kirjanpidollisestihan näyttää muodostuneen vaikka kivojen kavereiden kesken ja omien pöytälaatikkofirmojen kokonaiskuva huomioiden näin ei ehkä olisikaan?

E: eli Tecnovos myy Sparkkia joka on Tecnotreen tuote, Padma tietää lähinnä 2 videolla nimeämäänsä henkilöä jotka molempien Pericius ja Tecnovos taustalla, takana häärää kuitenkin oma luottopoika Kartik.
Oonkin miettinyt että miten tämän kaiken saisi kytkettyä saamisiin mutta jotenkin noinhan se ainakin onnistuu

Se on hyvä pointti. Ei tällä Inden palstalla keskusteluoikeus ole koskaan vaatinut sitä että menee yhtiökokoukseen kysymään asioista. Tämä on keskustelupalsta eikä palsta jolla vaiennetaan ihan riittävän faktapohjaisia kysymyksiä tai vaaditaan keskustelijoilta suoraa yhteydenottoa yritysjohtoon. Jatka vaan Whoop sitä mitä teet ilman mitään keinotekoisia vaatimuksia jotka eivät ole palstan säännöissä.

18 tykkäystä

Tecnotreen Q2 osavuosikatsauksessa sivulla 17 on kirjoitettu seuraavaa:
"Tecnotreen lähipiiriin kuuluvat yhtiön tytäryhtiöt, hallituksen ja johtoryhmän jäsenet, toimitusjohtaja ja edellä mainittujen henkilöiden läheiset perheenjäsenet ja määräysvaltayhteisöt.
Säännöllisesti maksettavia palkkoja ja palkkioita sekä konsernin sisäisiä normaaleja transaktioita lukuun ottamatta, Tecnotree ei ole tehnyt katsauskauden tai vertailukauden aikana merkittäviä liiketoimia lähipiirin kanssa."

Vuosikertomuksessa (sivut 73 ja 101) on sama litania siitä ketkä lähipiirissa ovat, ja sama arvio siitä ettei liiketoimia ole heidän kanssaan tehty. Julkistaminen jai kylla tekemättä…

Lähipiiriliiketoimet
Tecnotree seuraa ja arvioi lähipiirinsä kanssa
tehtäviä liiketoimia ja huolehtii siitä, että mahdolliset
eturistiriidat tulevat asianmukaisesti huomioiduiksi
yhtiön päätöksenteossa. Yhtiö ylläpitää luetteloa
sen lähipiiriin kuuluvista osapuolista. Yhtiö huolehtii
lähipiiriin kuuluvien osapuolien ja liiketoimien
määrittelystä ja tunnistamisesta.
Tietyt lähipiiriliiketoimet julkistetaan pörssin
sääntöjen edellyttämällä tavalla.
Tecnotreellä ei ollut vuonna 2023
olennaisia, tavanomaisesta liiketoiminnasta tai
markkinaehdoista poikkeavia lähipiiriliiketoimia.

24 tykkäystä

Itselleni oli uusi tieto, että entinen hallituksen puheenjohtaja Koponen siirtyikin - sopivasti ilman vastuuta - neuvonantajan rooliin ja millähän palkkausjärjestelyllä? Hänen toiminnastaan tässä roolissa en ole nähnyt mitään julkistuksia, joten aika piilossa on ollut tämäkin toiminta. Vai olenko missannut jotain?

11 tykkäystä

Tämän Spark ”Digital Walletin” ensimmäisenä julkaissut Ayshwarya Syndicate Southarda Co-Operative näyttää tarjonneen yli 10% ”talletuskorkoa” asiakkailleen. Sama Spark App on ladattu nettiin välillä Ayshwarya Syndicaten ja välillä Tecnovoksen nimissä, joten eiköhän molemmissa ole kyse yhdestä ja samasta sovelluksesta.

”Fulfil your desire of having your own dream house by investing in Spark’s Non-Breakable Fixed Deposits which gives returns up to 10.50% p.a.*”

Spark-sovelluksesta on ilmeisesti ns. vedetty piuhat irti vuoden 2022 aikana ja mm. Facebook-kommenteissa lukuisat ihmiset kyselevät edelleen rahojensa perään.


ayshwarya-spark-twitter

edit. Ensimmäisen kerran Ayshwarya Syndicate Co-op:sta varoiteltiin jo marraskuussa 2019 (https://slbckarnataka.com/userfiles/slbc/147th%20SLBC.%20Agenda%20-%20Sep%2019%20-%20FINAL.pdf)
ayshwarya-syndicate-coop

ASCCSL:n nettisivujen domain on muuten rekisteröity Kartik Ravichanderin nimiin. Siinä oli säästetty taas muutama kymppi ja jätetty ottamatta privacy protection -palvelu. (Whois Lookup Captcha)

52 tykkäystä

Kauppalehden puolustuksesi täytyy kyllä sanoa, että siellä oli lähde, eli Inderesin foorumi, selkeästi mainittu ja juttuun oli saatu uutta informaatiota haastattelemalla Macleodia ja Koposta. Kukaan foorumilainen ei ollut jaksanut ottaa puhelinta käteen ja tehdä samaa.

Mitä vellovaan kohuun tulee, em. henkilöiden kertomukset eivät varsinaisesti vähentäneet epäluuloa yhtiötä kohtaan. Arvaan, että tulevassa sijoittajatapaamisessa kaikki selitetään taas kerran parhain päin eikä mitään suhmurointia ole tapahtunut. Itse uskon vasta, kun se näkyy numeroissa eli kassavirta alkaa kulkea kohti osakkeenomistajia.

45 tykkäystä