Tecnotree sijoituskohteena

Laitetaan taas vähän uutta iltalukemista… tätä tuli kirjoiteltua useammassa osassa, joten jäsentely voi olla hieman sekavaa. Osittain tässä on myös vanhan kertausta, joissain asioissa koko kuvion hahmottaminen helpottuu, kun on lukenut aiemmat viestit.

Padman poika, Kartik Ravichander oli merkattu marraskuussa 2019 Syndicate Techin toimitusjohtajaksi. Samaan aikaan Syndicate Techin (+myöhemmin Periciuksen & Tecnovoksen) asiakastarinoista löytyi kertomus Tecnotreestä (huom. TT lanseerasi Spark Digital Bankingin virallisesti vasta 1/2021).

Syndicate Tech uudelleenbrändättiin Tecnovokseksi 2020 ja samaan aikaan luotiin myös toinen brändi, Pericius. Näiden molempien taustat ja yhteneväisyydet (Case Studies, työntekijät, nettisivut) on käyty läpi kattavasti jo aiemmin. Moni muistaneekin nämä kuvan Case Studyn tekstit Periciuksen ja Tecnovoksen sivuilta. Tuo yksi lausehan on Tecnotreeltä suoraan kopioitu.

Padman poika on siis häärännyt kaikkien näiden mainittujen yritysten taustalla ennen ja jälkeen tuon mainitun CEO-roolin. Vuokrannut toimitilat Tecnovokselle ja Syndicate Techille, hakenut Spark-, Tecnovos- ja Ayshwarya Syndicate -tavaramerkkejä omiin nimiinsä (huom. omiin, ei yrityksen), rekisteröinyt Periciuksen Dubain yrityksen, rekisteröitynyt Ayshwarya Syndicate ”pankin” domainin omiin nimiinsä jne.

Eilen illalla kirjoittelinkin tuosta vuonna 2022 kuin tuhka tuuleen hävinneestä Ayshwarya Syndicate Souharda Credit Co-op pankista, Spark-sovelluksesta ja rahojensa perään kyselevistä asiakkaista. Sama Tecnovoksen ja Ayshwarya Syndicaten julkaisema Spark-pankkisovellus löytyi muuten myös Finbusin nimellä ja logolla varustettuna (Finbus by Ayshwarya Syndicate Souharda Credit Cooperative Limited). Omistetaan Finbusille kokonaan oma kappale hieman myöhemmin.

Mutta löytyykö Kartikia edellämainittujen yritysten omistajien joukosta?

Tämä onkin vaikeampi selvitettävä. Dubaihin rekisteröidyistä kahdesta Periciuksesta ei löydy ymmärtääkseni julkisia omistajatietoja. Myöhemmin Intiaan perustetun Pericius Technologiesin omistus on 99,9 prosenttisesti Vishal Raj Subbianilla.

Syndicate Techin ja Tecnovoksen perustajat ja omistajat ovat puolestaan seuraavat:

  • Kaddi Shankarappa* (shankara@zehn.in. Zehn on siis Kartikin perustama yritys, joten kyseessä lienee alainen)
  • Finbus Solutions LLP (jonka edustajana Babu Kantharaj)
    *Shankarappa vaihtui Tecnovoksessa 2021 Saurabh Ashok Raoraneen.

Kartikin LinkedInistä löytynyt maininta ”Director @ Syndicate Digital Assets” viitannee Intian Bengalurussa 2017-19 toimineeseen kanadalaiseen, ”Digital Walletia” kehittäneeseen Syndicate Digital Asset Services Inc:hen (OrgBook BC). Tuon omistajatietoja en ole vielä saanut selvitettyä. Jos joku ne saa kaivettua esille, niin toivottavasti jakaa myös tähän ketjuun.

Sitten päästäänkin Finbus Solutionsiin

Finbus Solutions LLP on 2017 perustettu yritys, jonka alkuperäisinä perustajina ja omistajina toimivat 13.9.2017-28.4.2018 ajan: Kartik Ravichander ja Kaustubha Mani Gokul. Finbusin toimialaksi merkittiin perustamispapereissa ”Financial advices, Investment in deposits with Banks, mutual funds etc.”. Finbusin ensimmäinen toimitila vuokrattiin muuten Kartikin isältä eli Padman mieheltä. :slightly_smiling_face:

finbus-vuokrasopimus-ravichander

Ravichanderin ja Mani Gokulin poistuttua yrityksestä, Finbus Solutions LLP:hen on nimetty 2018-19 kaikkiaan satoja eri osakkaita, joista 17:n nimi löytyy edelleen yrityksestä. 26.3.2018 päivätyllä lomakkeella yritykselle ilmoitettiin kerralla peräti 286 uutta osakasta, 1.8.2018 päivätyllä lomakkeella 262, ja 1.3.2019 päivätyllä lomakkeella 494 uutta osakasta. 25.8.2019 erostaan ilmoitti yhdellä kertaa 871 osakasta.

Kun katsotaan Finbusin tilinpäätöksiä, niin 26.3.2018 ensimmäisen ison ”osakasryntäyksen” jälkeen käteistä on ilmestynyt 31.3.2018 päivättyyn taseeseen yli 2,4 miljoonaa euroa, joka on merkattu nimenomaan ”ASSCCL Bank” alle.

finbus-balances

Kun huomioidaan, että Finbus-nimellä ja logolla on julkaistu Ayshwarya Syndicate Souharda Co-Op pankin Spark-sovellus, voidaan olettaa että nämä osakkaat ovat Sparkin kautta rahojaan tallettaneita ”pankin” asiakkaita. Näyttää siis siltä, että Kartikin Syndicate Tech on luonut pankkisovelluksen, jonka päälle Ayshwarya Syndicate Souharda Co-Op ”pankki” on rakennettu, ja johon sijoitetut rahat ovat päätyneet Kartikin perustamalle Finbus-yritykselle.

Tässä kohtaa kannattaa lukea tuo eilisillan viesti, josta löytyy lisää tietoa tästä yhtäkkiä hävinneestä pankista, jonka asiakkaat kyselevät ympäri nettiä rahojensa perään.

En saanut käsiini tuota tuoreempia tilinpäätöksiä, joten en osaa sanoa mitä rahoille on tuon jälkeen käynyt.

Mitään isompaa “follow the money” -tutkimusta en ole vielä ehtinyt muutenkaan tehdä, enkä tiedä riittääkö omat taidot sellaiseen. Heti ensimmäinen Tecnovoksen tilinpäätös herätti kuitenkin ainakin oman mielenkiintoni.

Tecnovos Technologies LLP ensimmäinen tilikausi, 22.4.2019-31.3.2020
Income: ~251 tuhatta euroa:

  • Sale of goods manufactured 0e
  • Sale of goods traded 0e
  • Sale of supply of services 0e
  • Other income ~251 tuhatta euroa

Expenses: ~246 tuhatta euroa:

  • Personnel Expenses: 0e
  • Purchases made for re-sale: 0e
  • Other expenses: 0e
  • Interest ~62 tuhatta euroa
  • Administrative Expenses ~184 tuhatta euroa
    *alkuperäiset summat Intian valuutassa

Sen jäljelle jääneen ~5 tonnin kohtalon varmasti arvaattekin. Se on siirretty firman osakkaiksi nimetyille.

Periciuksella, Finbus Solutionsilla ja Ravichanderien perheyrityksillä Globus Holdingsilla + 10X Legal Processesilla on muuten kaikilla sama tilintarkastaja: Sudarshan Abiles & Co. Nopealla vilkaisulla esim. tämän listan (https://pdfcoffee.com/auditorlist-for-class-a-pdf-free.html) mukaan alueelta olisi löytynyt vain 997 muuta yli 10v kokemuksen omaavaa vaihtoehtoa. Laitetaan siis sattuman piikkiin tämäkin :slightly_smiling_face:

TL;DR:

  • Syndicate Techin sivujen mukaan Tecnotree on ostanut (Padman pojan johtamalta) yritykseltä palveluita/softaa jo 2019
  • Padman poika näyttää linkittyvän yhä vahvemmin kaikkiin mainittuihin yrityksiin
  • Tämä asiakkaiden rahojen kanssa hävinnyt pankki on mielenkiintoinen sivujuonne tässä saagassa. Lisätietoja eilisessä viestissä.
155 tykkäystä

Tässä on savuava ase. Tämä yhdistää Kartikin suoraan tuohon Ayshwarya Syndicate Co-op:seen joka on huijannut ihmisiltä rahaa Tecnovosin softalla. Sama Kartik joka sai Fitzroyn sijoittamaan Tecnotreehen pikaisella vauhdilla rahankiilto silmissä. Voisin piirtää omassa mielessäni kuvaa jossa Tecnotreen hallituksen puheenjohtaja Fitzroyn Mcleod ei ole mukana Ravichanderien perhebisneksessä vaan sen uhri K2:n ja muiden omistajien ohella. Monesti ihmiset joita vedätetään eivät pysty tätä näkemään vaikka asia olisi päivän selvä. Helpompi uskotella itselle että kaikki on hyvin, kuin että on ollut hyväuskoinen hölmö.
Onko Mcleod vaikuttanut kumileimasimelta yhtiökokouksissa vai onko hän karismaattinen henkilö?

Edit: Kartik on myös mm. Tecnovosin takana niin senkin puolesta linkittyy tuohon asiaan.

17 tykkäystä

Täältä apua tutkivaan journalismiin jos talousmediat eivät kerkeä. Edes vähän vastinetta verorahoille.

Noh jatkan sivusta seuraamista. Mielenkiintoista lukea tätä.

44 tykkäystä

Itsellänikin on pieni määrä Tecnotreetä. Alkaa tuntumaan siltä, että sijoitus on tämän foorumin ansiosta ollut kuin Netflix tai vastaava :sweat_smile: Aika kallis sellainen, mutta viihteellinen. Täytyy hattua nostaa foorumilaisille, jotka kaivavat tietoa.

3 tykkäystä

image

Ei tästä nyt ihan noin kauaa kai ole negatiivisesti kirjoiteltu, nykyinen dippi, mikä voitaisiin johtaa tuohon selvitystyöhön/kirjoitteluun, erottuu nippa nappa. Kuten huomaa, kaupankäynti volyymmitkin ovat kadonneet jo asteikolta (toki myös käänteinen splitti tekee tuossa paljon), ja pienet myynnit/ostot heiluttaa kurssia helposti +/-5% päivittäin. Kiinnostus kadonnut ja epävarmuus korvannut kaikki muut näkymät. Tuossa 3v asteikollakaan ei näy juurikaan mitään muita hyviä hetkiä kuin “koska padmakin osti”.

3 tykkäystä

En rehellisesti sanoen uskonut että vastaisit viestiini, kiitos siitä.

Tästä ei ole kyse. Kyse on siitä että sinun julkinen kommenttisi alunperin oli todella vähättelevä.

En kaipaisi Suomeen sijoituskulttuuria, jossa nimimerkillä keskustelupalstalle jaetut Google Street View -kuvakaappaukset tai Glassdoor-arviot aiheuttavat kurssiromahduksia. Manipuloinnin ja vedättämisen mahdollisuuksia jää liikaa.

Tämä suorastaan huutaa sitä että te ammattitoimittajat olette kateellisia siitä että palkatta nimimerkin takaa foorumeilla olevat henkilöt tekevät parempaa duunia kuin te - ja tosiaan ilman korvausta.

KL on itse tehnyt satoja uutisia jotka ovat romauttaneet kursseja, täällä ei esitetty yhtään mitään syytöstä vaan puhtaasti kaiveltiin firman taustoja joista jokainen teki omat johtopäätöksensä.

Ei varmasti tarvitse nöyrtyä kun ei ymmärrä mistä tässä on kysymys. Ignorance is bliss kuten amerikkalaiset sanovat. Ja taitaa KL:n kaltaisissa norsunluutorneissa nöyrtyminen olla vaikeaa noin muutenkin, siksi perinteinen media onkin suurissa vaikeuksissa.

Miksi ei? Tällaista kaiveluahan nimenomaan lukeva yleisö kaivaa eikä niitä täysin jonninjoutavia “tässä pörssin suurimmat nousupotentiaalit” -juttuja. Tai sitten näitä “näkökulmia” joita itse kirjoitit tästäkin aiheesta.

Niin, asian kaiveleminen vaatii vaivaa ja sitten pitäisi vielä kysyä yrityksen edustajilta vaikeita kysymyksiä aiheesta. Kyllä se on täysin mahdollista jos on vain halua.

Miksi näitä jatkokysymyksiä ei esitetty suoraan haastattelun yhteydessä?

Anteeksi mitä? Mistä tulkinnoista nyt oikein puhut? Mitkä alustavat tiedot? Mitkä väitteet? Kuka on tulkinnut mitä väitteitä nopeasti?

Rakennat kyllä nyt aikamoista olkiukkoa tässä itsellesi.

Täällä on nm. @WhoopWhoop kaivanut tietoa erittäin ansiokkaasti mutta hän ei ole tehnyt syytöksiä tai esittänyt väitteitä, lähinnä vain epäilyjä asioiden tilasta. Se että joku foorumikirjoittaja tekee itse johtopäätöksiä ei ole mikään peruste jättää tietoja kaivamatta.

Samalla tavalla joku voi tehdä nopeita johtopäätöksiä teidän eilisen artikkelin perusteella vaikka ettehän tekään ole yhtään mitään todistanut tai näyttänyt todeksi, olette vain haastatelleet asianomaisia joiden lausuntoihin pitää suhtautua erittäin kriittisesti - tätä te ette muuten ole tehneet.

Siis kenellä pitää olla kriittisyyttä? Sillä joka kaivaa tietoa? Foorumin lukijalla?

Aika hämmentäviä nämä sinun vastaukset.

Niin, teidän tehtävähän on selvittää asioiden taustoja jotta vedättäjillä on vähemmän mahdollisuuksia toimia. Ja taas palataan siihen peruskysymykseen eli journalismin tasoon - mikä on oikeasti talousmedian tehtävä ja mihin pitäisi panostaa?

86 tykkäystä


Jos chartteja jakaa ja niissä olevaa tietoa kommentoi, voisi käyttää työkaluja, jotka kertoo paremmin oikean tilanteen. Vaikka kaupankäynnin volume onkin laskenut tasaisesti vuosien 2021-22 tasosta, niin 20 viikon liukuva keskiarvo on itse asiassa noussut vuoden takaiseen verrattuna.

11 tykkäystä

Mitä enemmän tätä kokonaisuutta miettii, sitä enemmän minä ihmettelen hallituksen toimintaa.

Neal Macleod totesi haastattelussa itsekin, ettei tehnyt alkuperäisen sijoituksen yhteydessä DD:tä, koska ei nähnyt siihen tarvetta. Luotti täysin Karthikin sanaan ja hänen antamiin tietoihin.
Jos tällä asenteella on ollut matkassa, niin varmaan samaa käytäntöä on noudattanut koko tämän ajan, jolloin tällaiset sisäpiiriasiat eivät ole olleet hänelle niin tärkeitä, että niitä olisi tutkittu sen tarkemmin. On luotettu sanaan, mitä Padma&Co on sanonut.

Sehän lienee täysin selvää, että Pericius on omistanut IP(R):t, mitä sitten ikinä onkaan tehnyt. Tecnotreen maksaessa kuitenkin kehitystyöstä. Pelkästään tämä asia on niin iso asia, että sen pitäisi saada aikaan laajan sisäisen selvitystyön, miten tällainen on voitu mahdollistaa nyt julkitulleen kaupan jälkeen. Mikä on Macleodin intressi asiassa? Piiloitella kaikin mahdollisin keinoin asiaa, jotta se hautautuisi ajan myötä unholaan, koska eihän se rahallisesti ollut kuin pikkusumma.
Minkä ihmeen vuoksi Harri Koponen on nyt tullut esiin ja on tulevassa tilaisuudessa läsnä? Sitä voi miettiä hänen nyt antamien lausuntojen pohjalta.

30 tykkäystä

Lisäisin tähän myös Hammarenin merkityksen hallituksen jäsenenä ja lakiasioiden tuntijana. Hallituksella on vastuu valvoa, että yhtiö toimii oikein ja lakien mukaan. On erittäin löperöä toimintaa, jos tällaiseen sekoiluun hallitus ei puutu. Tai sitten tähän on jokin järkevä selitys. Odotan ensi viikon tilaisuutta kuin kuuta nousevaa.

9 tykkäystä

Mitä Tecnotreen kurssin käyttäytymiseeen tulee, ja koska likviditeetti on tosiaan kokonaan kadonnut reverse splitin jälkeen, on minusta todennäköistä että ne sisäpiiriin kuulumattomat omistajat joilla on suurehko positio, mutta haluaisivat myydä, eivät voi sitä tehdä koska osakkeesta katoavat bidit.

Uskon että jokainen pomppu myydään tästä syystä ja että tilaa on valua vielä huomattavasti.

Tämä siksi että @WhoopWhoop 'in ansiokkaan työn tuloksena arvioin että firmassa on harrastettu vähintäänkin kyseenalaista hallintoa, todenäköisesti korruptiota jonka edunsaajat ovat pääomistajan ja toimivan johdon lähipiiriä.

Riski on että osakkeen noteeraus keskeytetään hyvinkin pitkäksi aikaa viranomaisten toimesta ja siksi oletan että mikäli likviditeettiä osakkeeseen tulisi, irtautujia löytyy runsaasti.

7 tykkäystä

Voisiko olla että Koponen haluaa nyt ampua väärät huhut alas? Laittaa siksi oman uskottavuutensa peliin.

Kirjoittelija on anonyymi mutta Koponen ei, odotan mielenkiinnolla ensi perjantain tilaisuutta.

2 tykkäystä

Suomalaisilla on tunnetusti vahva tendenssi sijoittaa pelkästään kotimaihin listattuihin yhtiöihin. On kuitenkin sijoittajalle hyvin hyödyllistä tuntea myös ulkomaisia verrokkeja ja välillä pohtia voiko saman sijoituksen tehdä ns. parempilaatuiseen yhtiöön. Tästä esimerkkinä foorumilla on myös olemassa “Kanadan Tecnotreestä” ketju, missä @Jylpyz vetää lähinnä yksinpuhelua ja nautiskelee +1000% YTD-tuotosta :cowboy_hat_face:

46 tykkäystä

Kiitos tästä. Eipä ole tullut aiemmin huomattua, mutta laskee entisestään mielenkiintoa Tecnotree’tä kohtaan.

1 tykkäys

“Tuomme yhtiöön ja hallitukseen kokenutta ja kansainvälistä telekommunikaatioalan strategista osaamista, joka on hyödynnettävissä niin markkina- kuin tuotetasollakin.”

Neil Macleod kertoo linkedinissä koulutustaustakseen Royal Agricultural University / Dip Ag, Acriculture. Ilmeisesti sitten ollut vahva sivuaine telekommunikaatiosta, josta työhistoria ei kyllä kerro mitään :thinking:

  • edit: sarkasmia, onhan hänellä muutakin koulutustaustaa, mutta ei ne telekommunikaatioon liity

Pääjohtajana Phoenix Macleod Limited, joka gov.uk:n perusteella näyttää lähinnä konkurssikypsältä, jos ei tuloja ala jostain tulemaan. Lainapääoma on vähentynyt käteiskassasta. Se on tietysti hänen oma asiansa, mutta lähinnä tuon “Ei DD:tä tarvitse tehdä” vuoksi lähin kaivelemaan vähän taustoja.
Ei ihan hirveästi itseäni vakuuttanut.

13 tykkäystä

Käyppä katsomassa kuka on 2019 ollut Technical leadina syndikaatissa ja nyt vetää Pericius directorina…
image

lisäksi pericius on ilmeisesti vaihtanut sivuiltaan osoitteen juuri pois dubaista…
aikaisemmin oli tämä.
image

5 tykkäystä

Kyllä, ei ole ollut kuitenkaan missään vaiheessa omistajana.

Nuo maininnat Dubaista ja Nigeriasta poistettiin tosiaan Periciuksen sivuilta suurinpiirtein samoihin aikoihin, kun Pericius-kaupat tuli ensimmäistä kertaa ilmi Inderesin haastattelussa. Tämä käytiin läpi ketjussa aiemmin. Tuon mainitun Dubain yrityksen “manageriksi” oli merkattu Padman henkilökohtainen assistentti, nykyisin TT:n palkkalistoilla. Toisen, aiemmin Dubaihin rekisteröidyn Periciuksen “lisenssinhaltijana” oli Padman poika.

16 tykkäystä

Jos Tecnolla rahaa tulee sisään, olisi aika aloittaa omien osakkaiden osto ja mitätöinti. Tämä voisi olla seuraavan yhtiökokouksen asia nostettavaksi. Näyttää siltä, että ostettavia firmoja ei helposti löydy niin rahat omiin ja vakauttamaan toimintaa sekä luottamusta. Osinkoja ei tarvita vaan omien ostoja.

13 tykkäystä

Jos Tecnotreen kassavirta olisi kunnossa, niin tätä koko keskustelua tuskin edes käytäisiin. Nythän firma on elänyt velaksi ja välillä on kiikun kaakun plussalla. Kassa ja kassavirta saa pulskistua aika tavalla, ennen kuin niistä on omien ostoon.

14 tykkäystä

@Roni_Peuranheimo voisitko välittää seuraavan kysymyssetin Tecnotreelle. Mieluusti annan heille mahdollisuuden perehtyä kysymyksiin etukäteen ja mahdollisuuden valmistella esityksensä siten, että näihin kysymyksiin saadaan vastaukset jo esityksessä eikä Q&A-osuudessa. Olen pyrkinyt esittämään kysymykset mahdollisimman rakentavassa muodossa ilman syytöksiä, mutta kuitenkin siten, että epäselvyyksiin pureudutaan.

Puolestani kuka hyvänsä saa esittää nämä kysymykset Q&A-osiossa, jos niihin ei saada vastauksia johdon presentaatiossa.

Tässä kysymyssetissä on ainoastaan kysymyksiä, joihin itse haluan vastauksia. Tämä ei ole siten tyhjentävä lista foorumilla esitetyistä kysymyksistä. Toivon siten kysymyslistaa täydennettävän asiallisesti. Mielestäni on siis tosiaan parempi, että Tecnotree saa kysymykset etukäteen.

“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”

Topic 1. Background information: Annual report 2023, page 56: “Other receivables includes a sum of EUR 3m paid to certain vendors who have been providing software support to the company. This advance has been paid for ramping up of their production capabilities and will be adjusted against future invoices.”

Questions:

  • Has this transaction been approved at a meeting of the company’s Board of Directors?
  • Who are these suppliers and who are their real beneficiaries?
  • What is the weighty reason for justifying the supplier’s lending with advance payments, and how has it been ensured that deliveries corresponding to the advance payments will take place?
  • How long were the advances for?

Topic 2. Background information: Annual report 2023, page 56: “Company has made a payment of EUR 2m for acquiring the IP rights of some of the products of a third party company. These IP rights have been transferred to the company in January 2024. These IPs are in current use with our customers, we have future orders on these and hence special care was taken to protect these IPs.”

In Inderes interview 9.8.2024, CEO Padma Ravichander told that the third-party company is Pericius Tecnologies.

Spark Digital Wallet/Banking is mentioned on the products of Pericius, Tecnovos, and Syndicate Tech. Tecnotree launched its own Spark Digital Wallet product in 2021.

Questions:

  • Has this transaction been approved at a meeting of the company’s Board of Directors?
  • Who are actual beneficiaries of the seller?
  • Why and in what role is Kartik Ravichander behind Pericius and any other related companies, e.g. Zehn Group?
  • Does the transaction involve debts or liabilities?
  • Does the transaction include patents?
  • Does the transaction include customer accounts?
  • Are you going to book goodwill from this transaction?
  • Is Tecnotree’s Spark Digital Wallet the same as those of the other companies mentioned?
  • Does Tecnotree have all intellectual property rights to Spark Digital Wallet?

Topic 3. Background information: 2024 H1 report: “According to Tecnotree’s related parties include the subsidiaries, the members of the Board of Directors and the Management Board, the CEO and the close family members of the preceding persons, and those entities in which these people have control. Except for regularly paid salaries and fees as well as ordinary intra-group transactions, Tecnotree has not entered into any significant transactions with related parties during the review period.”

Annual report 2023, page 101: “Tecnotree monitors and assesses any transactions with its related parties and ensures that potential conflicts of interest are appropriately considered in the Company’s decision-making. The Company maintains a list of its related parties. The Company is responsible for determining and identifying the parties and transactions included in related party transactions. Certain related party transactions are published as required by the stock exchange rules. In 2023, Tecnotree did not have any material related party transactions that would not be in line with its regular business operations or market conditions.”

Questions:

  • Does Tecnotree consider Kartik Ravichander as related party?
  • Can you present the list of its related parties to shareholders?
  • Have the interests of small owners been taken care of – that there has been no conflict of interest when doing business with a supposed related party?

Topic 4. Background information: Annual report 2023, page 56: “Current prepaid expenses and accrued income includes receivable amounting to EUR 10.6m related to sale of business assets. Tecnotree liquidated Tecnotree Convergence (Middle East) FZ-LLC during the financial year 2023. The company had receivables of EUR 15.6 million at the time of liquidation which was made contractually payable to Tecnotree as consideration for the sale, subject to receipt of payment from Tecnotree Convergence (Middle East) FZ-LLC’s end customers. Tecnotree was able to recover EUR 2 million from this transaction, however also realised exchange losses of EUR 3 million. The company at this time expects to receive the remaining recevable in Euro terms based on contractual indemnification provided to Tecnotree Convergence (Middle East) FZ-LLC. We intend to recover the entire consideration within calendar year 2024. Relying on contractual indemnification, the company at this time sees no requirement to provide for any further exchange losses.”

Questions:

  • Has this transaction been approved at a meeting of the company’s Board of Directors?
  • Who is the buyer and who are its real beneficiaries?
  • What was the currency of the transaction?
  • Why is the trade amount not hedged against currency loss?
  • How much of the purchase amount has been paid now and how much do you expect to receive?
  • Dehrekat Zindagi LLC, a subsidiary that existed in Iran in 2022, has left Tecnotree’s corporate structure. Were Dehrekat Zindagi LLC and Tecnotree Convergence (Middle East) FZ-LLC related?

Topic 5. Background information: Annual report 2023, page 35, Consolidated cash flow statement shows €2.0 million Investments on third party software. 2024 H1 report shows 1.1 Meur Investments on third party software.

Questions:

  • What software has been purchased?
  • Has Tecnotree obtained all IP rights to this software?
  • From whom has this software been purchased and who are the real beneficiaries?

Topic 6. Background information: 2024 H1 Consolidated balance sheet shows €9.6 million Intangible assets – external.

Questions:

  • Why are Intangible assets broken down into own development and external?
  • What is recorded to external?
  • Is Intangible assets – external subtracted from Subcontracting in Income statement?

Topic 7. Background information: Annual report 2023, page 49, Other operating income and expences shows €6.1 million Other expences during 2023 and €5.2 million during 2022.

Questions:

Other expenses are high in relation to the company’s turnover. Could you specify in more detail what costs have been paid and to whom?

Topic 8. Background information: Annual report 2023, page 49, Other operating income and expences shows €4.1 million Subcontracting during 2023 and €2.8 million during 2022.

Questions:

  • Has Tecnotree ensured, through agreements with subcontractors during 2011-2024, that all intellectual property rights from/to the work performed by subcontractors are transferred to Tecnotree alone?
  • Which country’s law has been stipulated in the above-mentioned agreements and where disputes have been ordered to be resolved?

Topic 9. Background information: 2023 financial statement release presentation: Order backlog from Existing ARR was €18.5 million and from New ARR was €39.5 million.

Questions:

  • How many years of SaaS (ARR) contracts do you make?
  • Does the customer pay monthly or yearly for SaaS?
  • Does a SaaS contract count in the order backlog only for its agreed duration?

Topic 10. Background information: On 17 July 2023, the company successfully subscribed and allotted €43.1 million worth of CCDs. According to CCD terms, The Issuer shall keep a register of the Noteholders. The Noteholders’ register shall include the name of each Noteholder, the number of Notes held by the Noteholder, the date of payment of the subscription price and the date of the Conversion Notice.

Questions:

  • Where can one see the register of Noteholders? Can you present this register to shareholders?
  • Why was the solvency of the guarantors of the convertible bonds not ensured?
  • Has Tecnotree brought an action for damages against Markku Wilenius for his insolvency? If not, why not?
  • Why have convertible bond underwriters been granted a longer payment period than others?
  • Is Fitzroy open to negotiating a sale of CCD’s to other shareholders?
  • If yes, how would this change Tecnotree’s acquisition strategy?

Topic 11. According to newspaper Kauppalehti 29.8 .2024 Helsingin pörssiin listattu it-yhtiö on jatkuvasti kohujen kohteena, kurssi romahti foorumisyytösten takia – Mitä Tecnotreessa tapahtuu? | Kauppalehti Harri Koponen said, that Tecnotree has not had to write down its receivables. However, during years 2021 and 2022 Tecnotree booked €2.1 million and €1.9 million Impairment losses on receivables respectively.

Questions:

  • Harri Koponen, could you please clarify your statement?

Topic 12. Background information: When Fitzroy agreed to invest €5 million in Tecnotree in 2018, thus preventing hostile takeover of Viking Acquisition, one condition was a majority of board seats. At Fitzroy’s suggestion, Jyoti Desai, Neil Macleod, Conrad Neil Phoenix, and Priyesh Ranjan were appointed to the board. Pentti Heikkinen, Harri Koponen and Christer Sumelius continued as old members of the Board of Directors. Fitzroy thus gained a majority in the 7-seat board. Since then, Fitzroy’s shares and votes has decreased to 18.03 % by 31/07/2024. Today, 3/5 of the Board members are originally appointed by Fitzroy, and these Board members and Johan Hammarén are dependent of owners holding in total 21.34% of the shares and votes in the Company.

Question:

  • Is the current composition of the Board of Directors such that it can objectively promote the interests of the company without discriminating against the interests of the majority or minority of shareholders?
  • Personal question for CEO Padma Ravichander: Would you be available if you are asked to become a member of Tecnotree’s Board of Directors?

“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”“”

Edit: Kiitos @WhoopWhoop. Täydensin kysymyspatteristoa antamasi palautteen pohjalta.

62 tykkäystä

Siinä oli ensimmäinen hyvä ja kattava setti kysymyksiä MoneyWalkerilta.

Tätä kohtaa muotoilisin vielä kuitenkin uudelleen. Ayshwarya Syndicate on Tecnovoksen alkuperäinen nimi, ja tuota Kartikiin vahvasti liitettyä pankkia en ottaisi tähän kysymykseen mukaan. Eli Syndicate Tech siis tilalle.

Pankki kertoo ehdoissaan Sparkista seuraavasti:

Tecnotreen Sparkin pohjana on varmaankin käytetty tuota Tecnovoksen/Periciuksen Sparkia, joka on oletettavasti alunperin siirtynyt/myyty/lisensoitu Syndicate Techiltä. Lopputuote on kuitenkin TT:llä ymmärtääkseni melko erilainen, eli olisiko pohjana tuo Spark, jonka kehityksestä on maksettu sitten vielä erikseen yhdelle tai useammalle näistä yrityksistä (Pericius, Tecnovos, Syndicate Tech)? Kaikki kolme kuvailevat kuitenkin Sparkin yhteydessä nimenomaan Tecnotreetä.

Otetaan vielä muutama aiemmin mainitsematta jäänyt nosto LinkedInistä tähän saagaan:

Kävin läpi myös aiheeseen liittyvien domainien historiatietoja, kun tuohon löytyi näppärä palvelu netistä. Tecnovoksen ja Periciuksen domainien omistajatiedot oli privacy protection -palvelun alla alusta asti. Pericius.comin tiedoissa näkyi kuitenkin 10/2021 maininta, että domainin omistus on dubailaisella yrityksellä tai yksityishenkilöllä.

Kartikin rekisteröimiä domaineja oli käytännössä loput eli:
thesyndicate.tech
zehn.in
zehn.legal
asscsl.com

edit. Ja tuon 2-3 miljoonan Pericius-kaupan osalta kiinnostaisi toki tietää, oliko toisena osapuolena siis Intian Pericius vai jompikumpi Dubain Periciuksista?

15 tykkäystä