Osakesijoittaminen

Tekninen analyysi - Kryptovaluutat

Yleisön pyynnöstä avataan kryptoille erillinen TA-ketju, jotta kryptojen muut ketjut eivät huku puhtaasti TA:n sekaan. Tässä ketjussa siis nimen mukaisesti analysoidaan kryptovaluuttoja teknisen analyysin näkökulmasta.

Avaan pelin tässä aloitusviestissä ja laitan BTC:n TA:sta pari huomiota.

BTC daily (vas.) ja 2W TF (oik.):

  • Daily HL asettunut n. $59,5K tasolle, daily EMA12 tukee hintaa.
  • Viikkotasolla on ns. vailinnainen bull flag minun kriteereillä, joten kahden viikon TF antaa tässä enemmän selkeyttä: 2W bull flagista suoraan resistanssitestiin (entinen ATH). Edellisen ATH:n yli päästiin jo, mutta näin volatiilissa nimessä ~3% follow through entisen ATH:n rikkomisesta ei vielä riitä mihinkään - follow through:ta tarvitaan ehdottomasti lisää.
  • 1h bull flag potentiaali edelleen hengissä mikäli ~$62,5K tasolle muodostunut low pitää ja ~$63K taso ylitetään selkeästi. 1h uptrendissä ollaan vielä toistaiseksi selvästi.


@DayTraderXL, @reems3000 et. al.

21 tykkäystä

Näin uuden ketjun kunniaksi omat Bull Mentulaakin bullimmat näkemykset BTC:n kynttilöistä. Oikeastaan 1h kynttilät näyttäisivät RSI:n pohjalta erittäin mielenkiintoisilta. 63700 usd tasolla törmättiin siniseen resistanssilaatikkoon, joka aikaisemmin on tukenut ja vastustanut kurssia. RSI on tunnin kynttilöillä melkein 80, josta on korjattu hieman alaspäin. Yleensä tälläiset luvut tunnin RSI:lle ovat näyttäneet toppia yliostetun markkinan alkaessa tasaantumaan.

Mikäli tulevassa lyhyen aikavälin korjauksessa sinisen laatikon alla vihreä laatikko jaksaa kannatella kurssia veikkaisin seuraavana uudella voimalla rikottavan 63,7k usd tason, jonka jälkeen varmaan käytäisiin testaamassa edellisiä AHT lukemia turkoosilla vyöhykkeellä. Tosin tässä skenaariossa varmaan pari päivää menee sahatessa 63k ja 63,7k usd lukemien välillä

Tähän mahdolliseen edellisten ATH lukemien testaukseen liittyen en laisinkaan pelkäisi, vaikka ATH lukemien resistanssi olisi liikaa ja kurssi korjaisi alaspäin vähän niinkuin C&H teemalla.

BTC 1h

Erittäin bullin näkökulman ohella voisi ajatella myös karhumaista skenaariota, jossa kurssi vielä korjaa reilusti alemmalle tasolle ehkäpä juuri 21dMA:lle. Eri välittäjien volyymia tarkasteltaessa, tässä viimeisessä elokuusta alkaneessa nousussa, ei volyymi ole osoittanut vastaavaa retailien hurmiota, kuin viime syksynä. Ehkä kysyntä on tullut enemmän instituutiopuolelta?

4 tykkäystä

Onko viisaampien mielestä BTCllä oikeaoppinen H&S?

Ainakin oikea olkapää on vasenta ylempi, kainalot on jokseenkin epämääräisiä.

@reems3000 ainakin vastikään analysoinut

Edit: En tiedä pitäisikö laittaa kyselytkin kryptokursseista tänne vai kyselyketjuun. Ehkä kuitenkin parempi että kaikki on täällä.

Edit2: Ja 4h kyseessä

4 tykkäystä

Helpottaisi, jos näkisi timeframen, mutta näyttäisi 4H:lta. Liian epäselvä mielestäni. Selvää kuitenkin on se, että daily support 59533 (Bitfinex) meni rikki ja siirryttiin daily down trendiin eli weekly consolidation edessä. Käytiin nippa nappa 4H OS, mutta sitä seurannut pomppu on toistaiseksi hyvin heikko. Lisäpudotus on mahdollinen, hourly on bear flag. Tarvittaisiin 15min TC (trend change) ja ema12 breakout seuraavaksi.

4 tykkäystä

Ihan hyvin tuo voisi olla H&S. Pelkästään oman fiiliksen perusteella H&S on vähän hanka, koska se on oikeastaan helppo nähdä aina, kunhan vain jaksaa kaivella sopivat kohdat käyriltä.

Jotenkin itse haluaisin H&S:n esittävän nykyistä tilannetta selvemmin myös volyylymin kautta. H&S:n kolmen huipun haluaisin selvemmin kuvastavan markkinoiden tilannetta; kolme kertaa otetaan huiput about samalta tasolta ja kolmannella kerralla myyjät ottavat aloitteen ostajilta ennen uusien huippujen syntymistä.

Nykytilassa näe vain huiput jonka jälkeen on korjailtu alaspäin sen viikon ajan, kuten aina merkittävien huippujen ottamisen jälkeen. RSI alkaa daily ja 4h tasolla olemaan korjaukselle tyypillisillä tavoitelukemilla. Varovasti voisin arvioida korjauksen suurimman momentumin olevan takana. Tosin voin ihan hyvin olla väärässä.


Ajat on muuttuneet, ei nähdä enää V-shape recovery bounce:ja. Tänään klo 11 alkoi voimakkaampi ostoaalto, joka sai pompun nousemaan fib 0.5 yläpuolelle. Seuraavaksi sitten odotellaan, miten pitkälle mahdollinen 4H lower high muodostuu. Edellinen daily LH on 61450. Sen breikkaaminen osoittaisi jo vahvuutta ennen jäähtymistä (chart 4H)

4 tykkäystä

Miten sen nyt ottaa, mielestäni V-shape recovery bounce vain osoittaa markkinan yliostettua tilaa, joka aina purkautuu rajusti alaspäin. Hetkellisestihän tuollainen recovery on melkoisen bullia, mutta jo parin viikon aikaikkunalla taustalla oleva yliostettu tila alkaa yleensä purkautumaan.

Pitäisin erittäin bullina viikosta pariin viikkoon kestävää korjausliikettä, jossa suurin myyntipaine on jo nähty. Tämähän olisi varsin normaalia uusien ATH lukemien jälkeen. En tällä tarkoita mitään yhtenäistä alamäkeä vaan tasaista heilumista edellisten pohjien (57k usd) yläpuolella ja ehkä korjauksen päätteeksi uudestaan 5:llä alkavien lukujen testausta, josta sitten momentumia keräillen kohti uusia ath lukemia.

2 tykkäystä

Bitcoinin 4h kynttilöillä havaittavissa suosikkikuvioni eli kolmio, johon on tultu nousutrendistä, voisi ehkä olla mahdollisuus breikata ylös kohti edellisen ath:n lukemia…

3 tykkäystä


Shortit hyvissä asemissa, 4H down trend, lähin vastus 61583. Decreasing bull volume.

4 tykkäystä

Suht nuori kolikko, $LINA, breikkasi IH&S patternin suurella volyymillä tehden uuden weekly HH:n

1 tykkäys

Toissailtaiseen ennusteeseeni päivitys, eli Bitcoin tosiaan breikkasi kolmiosta ylös ja otti hienot vihreät tolpat 4h kynttilöillä. Sain tästä onnistuneen treidin jossa Stoploss -1,6% ja Profit Target +8,0% eli erinomaisen riski-tuottosuhteen treidi.

Seuraavaksi vastustasona edellinen ATH eli 67000 usd hintataso.

7 tykkäystä

BTC:

Triangelista murtautumisen jälkeen otetttiin hienosti uudet ATH:t. Korjaus oli kuitenkin erittäin voimakas ja veti kurssia melkein 10% alas ja vielä samana päivänä. Mitä nyt tapahtuu?

Tuon punaisella piirtämäni triangelin yläresistanssi näyttää nyt toimivan supporttina. Keltainen laskeva resistanssitaso näyttäisi muodostavan edellisen triangelin punaisen resistanssitason kanssa dWedgeä. Tämän kuvaajan sisällä tehtiin uudet ATH:t, mutta se ei mielestäni hämää mitenkään, koska momentumi oli liian heikko.

Tällä hetkellä BTC:lle on ominaista kurssin hakkaaminen laskevia resistanssitasoja vasten (keltaiset viivat). Murtautumisen jälkeen nämä keltaisella piirtämäni tasot saattavat toimia supporttina tai sitten eivät.

Mitä käyrät tällä hetkellä kertovat bullille? Mahdollisesti laskeva viuhka murtuu parin päivän sisällä. Periaatteessa tämä kuvaaja olisi luonteeltaan bulli. Viimeisimmässä korjauksessa 21dMa tuntui kannattelevan kurssia. Periaatteessa kurssi voisi kurkata jopa 62k usd tason alapuolella hakemassa voimaa.

ETH:

BTC:n kurssiin kannalta ethereumin käyttäytyminen punaisen viuhkan sisällä vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. ETH ja BTC tuntuvat elävän samaa elämää, eli sijoittajien huomio on näissä molemmissa kohtuullisen samassa syklissä tällä hetkellä. Esimerkiksi keväällä näin ei ollut.

BTC:n ja ETH:n kohdalla markkina ei mielestäni ole ylikuumentunut. Kurssiliikkeet eivät osoita maanista käyttäytymistä ja RSI (4h ja 1d) ovat maltillisella tasolla.

4 tykkäystä

Tässä ei ole enää järkeä. Luulin hypen loppuvan viikko sitten 2,6 tasolla mutta ei. FB meta pitää tätä ylhäällä.

Olisko apuja miltä näyttää? Suoraan alas vai ylös?

3 tykkäystä


Ensimmäiseksi sun pitää määritellä itsellesi se aikajänne, millä treidaat tai sijoitat. Kutsu kummaksi haluat. Jos se on 4H, haet vahvistusta päivän tason liikkeille, niin MANA putosi juuri 4H down trendiin. Vielä breikki on pieni, joten pitää seurata, haettiinko vain stopparipelit pois vai lähdetään isompaan korjausliikkeeseen. Kehityksen kannata daily HL on haussu, mutta ei se, mille tasolle se muodostuu ja rikotaanko mahdollisesti jopa edellinen 2.2

Mennäänkö ylös vai alas, on täysin epärelevantti kysymys. Näille tämän hetken kuumille lapuille tämän lisäksi: SAND, LRC, KEEP, ALGO - you name it - tyypillistä on rajut liikkeet. Nehän on lyhyellä ajalla genreen mukaan tulleet. Ja uutta tuntuu tulevan koko ajan ja tuossa oli vain muutama vähän enemmän vaihtoa aikaansaaneista. Jos en TA:sta ymmärtäisi, keskittyisin varmistamaan voitot enkä miettimään liian pitkälle.

4 tykkäystä

Valistuneimmmat korjatkoon, mutta voiko tuon tulkita c&h kuviona? Kupin reunat eivät ole tosin tasan, mutta muuten tuossa pitäisi kai ehdot täyttyä? Toteutuessaa rikkoisi tuon Helmikuulta piirretyn tason jonka ympärillä väännetty viime keväänä.

1 tykkäys

Se on C&H näköinen, mutta ei ole sitä, koska kupin oikea reuna on korkeammalla kuin vasen. @casecyro

3 tykkäystä

Kuin kaksi marjaa… :confused:

4 tykkäystä

Olen itsekin ahkera RSI:n käyttäjä. RSI:n laskentakaavassa tunnetusti tunnetusti vertaillaan keskimääräistä kynttilöiden nousua ja laskua 14 yksikön jaksolla. Eli periaatteessa RSI ei tuota mitään lisäarvoa kynttilöille, mutta helpottaa toki momentumin havainnoimista.

Periaatteessa RSI on hyvin helppo arvioida pelkästään kynttilöitä katsomalla, mutta siitä huolimatta se kertoo hyvin paljon markkinoiden tilasta ja 4h ja 1d RSI antavat historian valossa erittäin hyviä ostosignaaleja.

1 tykkäys

Vaaran merkit on ilmassa. BTC on liikkunut taas osakemarkkinoiden matkassa, jossa isot teknot on pitänyt vielä markkinoita kasassa. BTC kävi 12H oversold - weekly, daily, 4H down trend. Paljon on vielä bulleilla tehtävää, jotta käänne tapahtuisi ja miten käy, jos teknot osakepuolella simahtaa.

4 tykkäystä


ETH teki daily trend changen bulliksi, ETHBTC todella vahva, lähestyy pitkän aikavälin vastusta

11 tykkäystä