Tesla - Johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 2)

Kadyrov kertoi saaneensa Muskilta Teslan kyberkuorma-auton (tass.ru)

Koko juttu konekäännöksen läpi niin ei tarvi tuon vuoksi mennä .ru sivulle:

" Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov kertoi saaneensa Teslan toimitusjohtajalta Elon Muskilta Cybertruck-sähköisen lava-auton ja testanneensa sitä.

"Saimme Teslan kyberkuorma-auton arvostetulta Elon Muskilta. Testasin mielelläni uusia laitteita ja varmistin henkilökohtaisesti, että ei ole sattumaa, että sitä kutsutaan “kyberpedoksi”, Tšetšenian johtaja kirjoitti [Telegram-kanavallaan] ja lisäsi, että auto lähetetään NVO-vyöhykkeelle, jossa se on kysyntää erinomaisten ominaisuuksien ansiosta.

Kadyrov kutsui myös Muskin vierailulle Groznyiin."

Jaa, on tuosta Reutersillakin: Russia’s Kadyrov equips Tesla truck with machinegun for war | Reuters

3 tykkäystä

En tosiaan itsekään ymmärrä miten voisin ajatella jotain tuollaista näiden lausuntojen jälkeen:

Cole Otto - Senior Manufacturing Engineer, 4680 Cell Development
Introducing the first-ever Dry Cathode Cybertruck! In July, we kicked off vehicle testing with our groundbreaking in-house dry cathode 4680 cells. This is a significant milestone in advancing both technology and cost efficiency

Lars Moravy , VP of Vehicle Engineering at Tesla
We’ve built our first validation Cybertruck with dry cathode process made on our mass production equipment, which is a huge technical milestone and we’re super proud of that. We’re on track for production launch with dry cathode in Q4, and this will enable cell cost to be significantly below available alternatives, which was the original goal of the 4680 program.

Tekisi mieli kysyä osaatko englantia, mutta kysynkin etkö vain halua ymmärtää sitä?

En ymmärrä mitä luulet voittavasi sillä, että kyseenalaistat sen mitä Q2 callissa sanottiin. Todennäköisesti vain näytät idiootilta siinä vaiheessa, kun dry 4680 rullaa tuotantolinjoilta Q4 aikana. Pahimmassa tapauksessa uudessa teknologiassa tulee vielä joku uusi viivytys viimeisissä testeissä ja se saadaan tuotantoon esim. seuraavassa kvartaalissa. Sillä ei ole käytännössä mitään merkitystä sijoituscasen kannalta. Pullonkaula viime vuodet on ollut massavalmistusmenetelmä, joka varmuudella näyttää nyt olevan ratkaistu.

Muistan samalla miksi en jaksa juuri tänne enää kirjoitella, kun homma menee aivan alatasoiseksi väittelyksi siitä ymmärtääkö lukemaansa tai uskooko mitä johto sanoo jo olevan ratkaistu.

Ehkä voit jatkaa nyt vaikka FSD:n dissaamista siihen asti, kunnes olet senkin kanssa väärässä?

19 tykkäystä

Ketju oli reilun viikon hiljaa, kunnes herätit sen alla olevalla avauksella. Avaustapa ei varmasti vaikuta, miten keskustelu lähtee siitä jatkumaan? Jos haluaa parempaa keskustelua, kannattaa siihen ehkä panostaa itsekin. Tätä typerää touhua on täällä molemmilta puolilta.

47 tykkäystä

:joy::joy::joy: et usko itsekään että näemme q4 tätä… ehkä q1 tai joskus.

Tässä on teslan kanssa tottunut siihen että kun annetaan päivämäärä , niin se on aika liukuva käsite.
8.8 piti olla iso päivä viimeksi. Ei ollut .

Ettei mee ihan offttopick niin aika lailla kurssi menee ylös ja alas. Toki näillä että tulee sitä ja tätä saadaan puhuttua kurssia ylös. Oma usko alkaa olemaan loppu tähän. Mitä fsd videoita kattelee niin osittain menee ihan jees. Ja osittain sitten ihan persiilleen .

Lienee vielä 5v odottelua ennen kuin on oikeasti toimiva… ja Suomen talveen 100 vuotta

15 tykkäystä

Mitähän tässä nyt tarkoitetaan tuotannolla puolin ja toisin? kuivan katodin tuotantoa, 4680 kennojen tuotantoa kuivalla katodille, 4680 kuivan katodin akkupakettien tuotantoa vai cybertruckien tuotantoa näillä akkupaketeilla?

Lainaan uudelleen tätä Jukan laittamaa Larsin viestiä jossa sanotaan, että Tesla on jo rakentanut auton suuren volyymin tuotantolinjalla valmistetuilla dry cathode 4680 kennoilla.

Lars Moravy , VP of Vehicle Engineering at Tesla
We’ve built our first validation Cybertruck with dry cathode process made on our mass production equipment, which is a huge technical milestone and we’re super proud of that. We’re on track for production launch with dry cathode in Q4

Heillä on siis suuren volyymin kuivan katodin tuotantolinja valmis ja he ovat tehneet sillä tuotantoa lopputuotteen validointia varten mikä on pakollinen osa lopputuotteen launchia.
Ei näitä voi vain pakata cybertruckkiin vaikka ne toimii yksittäisten purkkien tasolla ja cybertruckitkin liukuu pitkin maanteitä.

Minun ymmärrykseni mukaan kuivan katodimateriaalin ja 4680 kennojen ja akkupakettien tuotannot ovat valmiita, validoituja ja käytössä.

Tällä hetkellä on jäljellä enään lopputuotteen eli cybertruckin validointi uudella teknologialla.

2 tykkäystä

12 tykkäystä

Eihän tuossa media (Tass) valehdellut, vaan Kadyrov joka on kertonut medialle virheellistä tietoa.
Tai, noh, jotku mediat ovat voineetkin valehdella jos ne ovat väittäneet Kadyrovin puheita todeksi, Tass on vain uutisoinut mitä Kadyrov on kertonut.

8 tykkäystä

Minua kiinnostaa mistä @MiamiFan oli saanut tiedon tähän 4680-patterien kuivaprosessivalmistuksen “hylkyyn” ja 4680 olevan floppi vai oliko tämä oma päätelmä vain siitä koska aikataulut eivät pitäneet paikkaansa mitä kerrottiin battery day:ssa? Olisihan tämä iso ja negatiivinen uutinen että 4680 olisi kuopattu kokonaan :sweat_smile:

1 tykkäys

Kun Drew Bsligno lähti, luin että takana oli dry coating prosessin hylkääminen, jota Drew ei halunnut. Väärä huhu selvästi. Prosessia ei ole hylätty.

Se onko 4680 patteri floppi vai ei, sen saatte itse arvioida. Sanon sitä flopiksi, koska tavoitteet olivat:

  • 54% increase in range
  • 69% decrease in investment per GWh
  • 56% decrease in battery cost per KWh
  • 10% reduction in mass ( with structural pack)
  • 100GWh production capacity by 2022.
  • 3 TWh by 2030

Tänä vuonna akkuja valmistuu ehkä noin 3GWh. Range ei parantunut lainkaan, massa ei pienentynyt. Muita kohtia en osaa arvioida.

Toki 4680 v3 voi tuoda parannuksia.

13 tykkäystä

Kiina-Teslat saavat kilpailijoitaan SELVÄSTI pienemmät tullit. Neuvotteluvoimaa ja Muskeleita löytyy.

EU to propose new duty of 9%, instead of 20.8%, on Tesla cars made in China -Mlex - https://www.reuters.com/business/autos-transportation/eu-propose-new-duty-9-instead-208-tesla-cars-made-china-mlex-2024-08-20/

11 tykkäystä

Kova juttu jos 9% tulee voimaan.
Teslalla on nyt 20,8% lisätulli päällä Lokakuuhun asti ja siitä eteenpäin mennään viisi vuotta komission päätösten mukaisilla tulleilla.

Massiivinen kilpailuetu Model 3:lle ja uusille halvemmille malleille.

These provisional duties will apply as of 5 July 2024, for a maximum duration of four months. Within that timeframe, a final decision must be taken on definitive duties, through a vote by EU Member States. When adopted, this decision would make the duties definitive for a period of five years.

5 tykkäystä

Robotaksiin liittyen Waymo laajentaa. (Tiedossa on että kun Tesla julkaisee omansa se ottaa heti koko markkinan ja voitollisesti)

https://x.com/TechFundies/status/1825949020201824710

Saattaa sitä kilpailuetua kaivata. Yllättävän kovaa tulee Bemari taustapeiliin ja ohi.

20 tykkäystä

Aika näyttää onko yhtä kova ohitus kuin BYD:ltä nähtiin.
Mutta kuten aiemminkin kirjoitin niin BMW näyttäisi tekevän asioita oikein varsinkin omassa segmentissään kotimarkkina-alueellaan, jota BMW kuvailee upper premium segmentiksi.

Teslan strategia on ollut siirtyä alempiin hintaluokkiin ja tämä tulee jatkumaan ensi vuoden alusta, joten olettaisin volyymien puolesta menevän BMW:stä ohi viimeistään silloin.

Pelkästään BMW:lläkin on runsaasti tilaa kasvattaa omaa BEV myyntiään, koska yhtiön BEV osuus omasta myynnistään on vain 14,7% YTD. Brändiuskollisuuden takia legacyt saavat varmasti myytyä sähköautoja ihan kohtuullisesti, mutta matkalla myös menetetään asiakkaita mm. Teslalle jolla ei uutena vastaavaa etua ole ehtinyt muodustua.

6 tykkäystä

Joo muut menee ohi vilkkuen. Taisin 6 kk sitten kirjoittaa tänne että kilpailijat menevät ohi lähitulevaisuudes (useimmat palstalla väittivät vastaan). Byd mennyt ohi kiinassa se on ollut yleisesti tiedossa. Jenkeissä teslan osuus tippui hiljattain ekan kerran alle 50 % kokonaisuudesta.
Ennustan nyt että volkswagenin tuleva id7 tulee menystymään ja syömään kalliimpien teslojen osuutta. Lisäks kìinas tesla tulee kohtaamaan entistä kovempaa kilpailua. Eli teslan automyynti ei kyll hyvältä näytä. Osuus maailmanmarkkinasta tippuu varmasti. Missä on nyt teslan innovatiivisuus ? Jotain uutta pitää tuoda “pöytään” joka kyll pitää myös toimia…

3 tykkäystä

Kannattaa katsoa hieman numeroita ennenkuin julistaa itsensä vuoden ennustajaksi.

Pari faktaa alle:

  • Jaton luvut Euroopan heinäkuusta eivät vielä ole lopullinen totuus - odotellaan ACEAn lukuja. Siellä on joukko Itä-Euroopan maita, joissa Teslaa myydään hyvin, kun taas bemarin myynti keskittyy enemmän Saksaan ja UK:hon. Hyvä suoritus bemarilta kuitenkin näissä parissa maassa.

  • Kiinassa uusi romutuspalkkio on nostanut Teslan ja muiden BEV:ien myyntimäärät huippuun nyt heinä- ja elokuussa. Paras kvartaalialoitus aikoihin, esim Model 3:sta varmasti ohjataan enemmän Kiinan markkinaan, kun tullikäytäntökin on elänyt. Häviäjänä ovat polttomoottoriautot, joista erityisesti saksalaispremiumien markkina on laskenut. Bemari myy mitättömän vähän Kiinassa sähköautona.

  • Sijoittajan mittakaava voisi olla mielessä, kun arvioi myyntiä. Kiinassa Tesla myy viikossa enemmän kuin Euroopassa koko kuukaudessa. Eurooppaan lisäksi tuodaan paljon autoja Kiinasta, joten logistiikka vaikuttaa kuukausinumeroihin.

  • Teslalta odotetaan kovasti uusia malleja, esim. Model Y. Tämä osaltaan voi johtaa Euroopan markkinoissa Osborne-ilmiöön. BYD:llä on enemmän BEV malleja, mutta Model Y on edelleen myydyin BEV-malli Kiinan markkinoilla.

  • Volkswagen ID.7 on ollut myyntipettymys ja Teslan kalliimmat mallit Model S/X ovat vahvasti marginaalissa.

12 tykkäystä

Kiitos kommenteista. Ihan hyviä pointteja. (Ja en kyll omalla viestillä yrittänyt tuoda esiin ennustus lahjakkuutta).
Joo seuraan tuota teslan kiina autojen rekisteröintiä. Ei ole huonoja lukuja heinä elokuu mut pääpointti mun viestis olikin että tesla menettää % osuuksia myyntimäärissä muille koko ajan ja kaikilla mantereilla.
Eikä siihen auta joku facelift model y. Pitäis tulla täysin uusia malleja mitkä ovat parempia kun nykyiset muuten käy ohraset.
Ainoa joka kaipais faceliftiä olis Elon itse sekä käyttäytymiseen ja puheisiin. Keskittyis työmtekoon yrityksissään ja lopettais jauhaamiset …

Ei kai ketään ole kuvitellutkaan että Tesla säilyttäisi esimerkiksi 50% osuutta BEV:sä Amerikan mantereella, kun autokanta pikkuhiljaa sähköistyy ja kilpailu lisääntyy.
Kuitenkin kappalemääräinen myynti tulee varmasti kasvamaan.
Myynti on myös mielestäni yllättävän hyvää näinkin ”vanhentuneella” mallistolla. Vaikka kolmonen saikin juuri faceliftin niin ulkonäkö ei juurikaan muuttunut.

3 tykkäystä

Kun esitetty statistiikka käsitti E-28 maat, niin ainakin tämä “fakta” ilmeisen puppua. Sähkärit myyvät ylipäätänsä itä-euroopassa huonosti ja E-28:n ulkopuolella erityisen huonosti, jos ollenkaan. Vai mikä se yllättävä tesla-markkina sitten olisi: serbia, kosovo, montenegro, albania, moldova… vai jokin muu?

2 tykkäystä

Itä-Euroopassa on isojakin automarkkinoita kuten Puola (6. suurin) ja Unkari. Myyntimäärien ero ei ole kovin suuri, joten pieni ilmeinen puppukin (tai puute) numeroissa voi kääntää järjestyksen toiseksi (14869 vs 14561). Esim. piloly laskee rekisteröintitilastoista ilman Puolaa ja Unkaria Teslan heinäkuun numeroksi 14519.

1 tykkäys