Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja?

"Kanadan viranomainen on huolissaan siitä, että viallinen ilmastointijärjestelmä voi vaikuttaa tuulilasin huurteenpoistoon ja siten näkyvyyteen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Virasto kehottaa Teslaa raportoimaan viasta liikenneviranomaiselle ja autojen omistajille sekä julkistamaan takaisinkutsun."

Brändiuskollisuutta ja sen kestävyyttä mitataan mikäli takaisinkutsu tulee ilpillisille ajoneuvoille.

2 tykkäystä

https://tekniikanmaailma.fi/lehti/2b-2022/tm-kayttotesti-tesla-model-3-standard-range-plus-60-000-kilometria-ja-nelja-vuodenaikaa/

Tekniikan maailmassa oli iso juttu Model 3 kokemuksista. Testin luettua jäi aika karhumainen fiilis jutun kirjoittajista.

” So I’m giving Tesla FSD an “F” when it comes to self-driving. In fact it clearly shouldn’t have that name, as many have pointed out. It should have a driver-assist name, so I will call it “Street Autopilot”. ”

1 tykkäys

Olen lukenut viime päivinä useamman jutun jossa kaikissa on sama tutkimus tulos 2/3 auton ostajista ei ole kiinnostunut sähköautoista. Mitä jos näiden ihmisten mielipide ei muutukkaan vuoteen 2030 mennessä.
Suurin osa amerikkalaisista sanoo ei sähköautoille – taustalla tutut syyt | Kauppalehti

3 tykkäystä

AutoX:n Robotaxi demo:

1 tykkäys

Voisiko nämä FSD/Mobileye/muut siirtää nyt tänne, kun sellainen on sitä varten luotu :slight_smile:
Muutin otsikkoa, kun joku hullu minulle sellaisen mahdollisuuden on suonut, niin jospa tämä löytyisi jatkossa paremmin:

7 tykkäystä

Jep kannatetaan eli kaikki autonominen ajaminen, sen kehitys koskien Tesla FSD, Mobileye, Waymo, Lidar ja muut siihen tarkoitettuun keskusteluketjuun.

1 tykkäys

Mitä mahdat tarkoittaa? Siis pidätkö juttua jotenkin huonona tai puolueellisena? Minun mielestäni juttu oli asiallinen kestotestiraportti. Teslasta löytyi niin hyvä kuin huonojakin ominaisuuksia. Sanottiin myös, että uusissa versioissa on korjattu monia testiyksilössä havaittuja puutteita. Täydellinen auto ei ollut, mutta eiväthän muutkaan autot ole.

4 tykkäystä

Mielestäni osa kommenteista oli erikoisia, enkä kyllä juuri kehuja jutusta löytänyt. Voihan asia toki näin ollakkin, kun ei ole kokemusta kyseisestä menopelistä. Moitittiin muun muassa sitä, että perä lähtee alta kitkarenkailla ja kuluvat epätasaisesti. Väittäisin, että sama ilmiö on havaittavissa millä tahansa tehokkaalla takavetoisella autolla. Eikä siinä taidettu sitäkään kertoa mitkä luetelluista vioista oli jo korjattu. Oli vain maininta, että osa korjattu.

2 tykkäystä

Kaikki tulee aina ajallaan ja luvatusti. Ja tuota. Tokkopa noita jaksetaan kovastikaan odotella. Itse peruin aikanaan Model 3 tilauksen samasta syystä ja täytyy sanoa, että se oli elämäni yksi parhaista päätöksistä.

”Yhtä maailman rumimmista autoista” pitää vielä odotella – Teslan kohutun avolavamallin tuotanto lykkääntyy jälleen https://www.is.fi/autot/art-2000008539798.html

Tämä ei ainakaan minua kauheasti harmita. Yhtiö tunnetusti panostaa valtavasti valmistettavuuteen, kuten tässäkin tapauksessa.

Valmistettavuuden suunnittelu DFM sataa varmasti sijoittajan kukkaroon jatkossa, kun tuotteilla tehdään kuohkeita marginaaleja pitkään sen sijaan, että rynnittäisiin markkinoille pörssin pikavoittojen toivossa.

EV kisa on maratooni.

8 tykkäystä

Tesla mainostaa NYTimesin sivuilla:

Liittyy suoranaisesti yhtiöön ja sen maineen hallintaan. Siksi linkitin tänne enkä autonomisen ajamisen ketjuun.

2 tykkäystä

Perinteiset autojen valmistajat tuhlaavat rahaa markkinointiin, mutta Tesla ei.


Perinteiset autojen valmistajat käyttävät mainosrahoja enemissä määrin heidän sähköautoihin.
Tästä esimerkinä Audi joka käyttää nykyään enemmän rahaa sähköautojen markkinointiin kuin perinteisiin.
Kuullostaa järkevältä Audin osalta, mutta suurin hyvätyjä tastä on Tesla, joka ei markkinoi, mutta kuitenkin dominoi sähköautomarkkinoita globaalisesti. Hauskinta tässä on, että Audin markkinoinista hyötyy eniten Tesla. Audilla ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja, heidän pitää vihreä pestä bradinsä Diesel Gaten vuoksi.

1 tykkäys

Jään mielenkiinnolla seuraamaan miten tämä kansanliike kasvaa. Ihan ok negatiivinen mainos.

Sattui tulemaan ulos melko samanaikaisesti Teslan julkaisemien safety tilastojen kanssa, jotka ainakin ilman vertailukelpoista dataa vaikuttaa hyviltä.

2 tykkäystä

Täh?

Luitko edes linkittämääsi. Kyllä tuossa ihan joku muu kuin Tesla mainostaa.

2 tykkäystä

Googlaa sarkasmi.

FSD alkaa olla valtava imagotappio firmalle.

6 tykkäystä

Olen ehkä tottunut hieman kypsempään keskustelukulttuuriin foorumeilla, mutta kaipa naseva piikittely on new normalia.

Mutta joo, varsinainen imagohaitta. Siellä on on oikein Youtube-videoita analysoitu keskeneräisestä tuotteesta, jonka nimessäkin sanotaan beta.

13 tykkäystä

“Kilpailijan” hitpiece. Tarkemmin sanoen legacy auton komponenttitoimittaja.

Ilmeisesti tässä on sen mainoksen ottaneen listauksia sen saavutuksista:D

2 tykkäystä

No joo, anteeksi siitä.

Mutta ei tuota enää oikein kannata kierrellä. Suuri yleisö on alkanut kääntyä koko FSD:tä vastaan ja se vähän kieltämättä näkyy jokaisessa sosiaalisessa mediassa.

1 tykkäys

Ei TSLAQ:n setti oikein ole toiminut vuosien saatossa:D Teslan olisi pitänyt mennä jo monta kertaa konkkaan jos niihin olisi ollut uskominen:D

FSD:tä vastaan on kaikki jotka siitä eivät hyödy.

Ainiin. Missy Cumming on jäävätty NHTSA:n Teslaa koskevista asioista.

Tässä niitä Teslan hyötyjä jos kiinnostaa:

5 tykkäystä