Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 1)

Teslan Kiinan myynnit:

Bydi menee menojaan ja tuo kirjainhirviökin saattaa ohittaa Teslan.

Viime vuoden euroopan BEV myynnit. EX-VAG konserni ykkönen ja Stellantis on Teslasta ihan parin tuhannen auton päässä. Melko selkeät syyt on hinnan alennuksille.

5 tykkäystä

Autojen kysyntä ylipäätään sakkaa voimalinjasta riippumatta kun korot nousee ja taloustilanne heikkenee.
Ei BEVien suosio mihinkään ole laskenut, päin vastoin, muilla paitsi Teslalla on enemminkin vaikeuksia vastata kysyntään. Teslalla riittää kapasiteettia valmistuksen osalta.

2 tykkäystä

@Karmapolice Nyt olet asian ytimessä. Esimerkiksi briteissä yksityisten auton ostajien osuus tipahti miltei 5%. Yritysten auto-ostot ja työsuhdeautoilijat pitivät numeroita asiallisella tasolla, joskin vertailukuukausi oli erittäin heikko. Ei tämä ole oikein bulli teesi.

1 tykkäys

Eilen käytiin läpi miksi yhden maan yhden kuukauden myyntidata on informaatioarvoltaan aika lähellä nollaa.

Tänään postaat dataa yhden maan yhden viikon rekisteröintimääristä? Miksi? Tällä yhden viikon luvulla ei ole mitään informaatioarvoa tälle palstalle. Näin turhat viestit voi varmaan jatkossa liputtaa pois täältä? @Sijoittaja-alokas @Johannes_Sippola

Yrität ilmeisesti sanoa, että vuonna 2022 Tesla ohitti Stellantisin ja otti myyntimäärissä kiinni Volkswagen Groupia (Audi, Cupra, Porsche, SEAT, Škoda, Volkswagen) vs. vuosi 2021.

Tesla myi v. 2022 64k autoa enemmän ja VW Group 45k autoa enemmän kuin v. 2021. Kasvuprosenteista näet, kuka oli voittaja Euroopassa viime vuonna.

kuva

18 tykkäystä

Vaikka taloustilanne on heikko niin sähköautojen kysyntä tulee kasvamaan voimakkaasti pitkällä tähtäimellä. Suurempina kärsijöinä pitäisin ennemminkin legacy valmistajia. Polttomoottorien kysyntä ei varmastikaan ole kasvamaan päin, vaan päinvastoin. Nyt kun legacyt ovat satsanneet voimakkaasti sahköön niin jokainen valmistettu BEV on pois polttomoottorin myynnistä. Näin ollen kasvua ei tule mutta investointeihin kuluu kuitenkin isoja summia. Tähän vielä uudet tulokkaat Teslan johdolla nakertamaan markkinaosuuksia, niin on vaikea nähdä perinteisillä autofirmoilla kasvua.

3 tykkäystä

Moikka taas! :slight_smile:

Tesla on todella suuri yhtiö, josta löytyy niin kehuttavaa kuin kritisoitavaakin, koska puhutaan isosta yhtiöstä, niin pitäisi puhua pääosin isoista asioista. Pienistä yksityiskohtaisista asioista, jotka eivät kauheasti kerro mitään tai vaikuta tai tule vaikuttamaan Teslaan yhtiönä tai sen osakkeeseen, niin pitäisi jättää vähemmälle.

Olisi kiinnostava kuulla sellaisista asioista, mitkä kertovat Teslasta oikeasti sijoituskohteena, eli jotkin pienet heitot tai tarpeettomiin asioihin tarttuminen on turhaa. Jos jakaa jonkin asian tänne, minkä jotkut todennäköisesti voivat kokea turhana tai pienenä asia, niin kannattaa perustella se hyvin, miksi sen on jakanut tänne.

Tässä olisi vaihtoehtoisia ketjuja, jos viestisi ei mahdollisesti sovi tänne:

  1. Jotkut esim. vetyjutut tänne:
    https://keskustelut.inderes.fi/t/liikenteen-voimalinjaratkaisut/
  2. Meemit tänne:
    https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-sijoitusmeemiketju/
  3. Rennommat jutut tänne:
    https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-kahvihuone-osa-6/
  4. Teslan osakkeen nousut ja laskut tänne:
    https://keskustelut.inderes.fi/t/kurssien-ja-niiden-muutosten-kyselyt-kauhistelut-ja-hehkuttelut-ketju-osa-2/

Yksittäiset linkit ja twiitit kannattaa perustella siten, että suurin osa sitä vilkaistessaan tajuaa, miksi se on tänne jaettu. Tesla on itselleni vieras sijoituskohteena, mutta välillä tuntuu tänne jaettavan vähän turhan merkityksetöntä tietoa tai muuta mielipidettä.

Sijoittajia kiinnostavat niin Teslan vahvuudet kuin myös heikkoudet. Näistä asioista voi kirjoittaa asiallisesti ja kohteliaasti ilman, että turhaan provosoi, koska turhan kova provosointi ei usein johda sisältörikkaaseen ja hedelmälliseen keskusteluun.

Täällä on myös hyviä viestejä, mutta täällä on aika paljon sellaisia viestejä, jotka ehkä sekoittavat muidenkin kuin vain mun pääni. Joten jos panostetaan jatkossa enemmän viestien sisältöön ja sitä kautta myös perusteluihin.

Nöyrästästi pyydän, että jatkettaisiin vähän paremmalla linjalla ihan meidän foorumilaisten takia.

Anteeksi häiriöstä ja kiitos keskustelijoille! :slight_smile:

43 tykkäystä

Yleisellä tasolla tasan samaa mieltä mutta itse olen sitä mieltä että myyntidata hinnanalennuksen jälkeen on äärimmäisen kiinnostavaa ja samalla varsin relevanttia sijoituscasen kannalta, se on oikeastaan ainoa keino tietää millainen vaikutus hinnanalennuksilla oli.

Tästä varmaan kaikki samaa mieltä, ei minuakaan kiinnosta random kuukauden myyntiluvut jostain maasta.

7 tykkäystä

Energian varastointiakin aletaan huomioimaan enemmän tulevaisuuden ennusteissa. Vielä vaikea mennä sanomaan esimerkiksi katteista, mitä luokkaa tulee olemaan, mutta suunta vaikuttaa olevan positiivista kaikin puolin energia puolella.

Tuossa ennusteissa hyvin maltillinen näkemys Megapäkien myynneistä, kun Lathropin uusi tehdas pystyy tuottamaan 10k kpl vuodessa.

2 tykkäystä

Ongelma maakohtaisessa datassa on se, että se kertoo osin Teslan tekemästä allokaatiopäätöksestä ja logistiikan mahdollistamasta toimitusmäärästä kyseisen maan suhteen ks. kuukauden aikana. Esim. Shanghain tehtaan tuotanto jakautuu vientiin ja Kiinan sisäiseen myyntiin, esim. laivojen saatavuuden ja Teslalle tyypillisen toimitusaallon puitteissa. Maakohtainen kuukausimyynti kertoo siten enemmän Teslan tavasta järjestää logistiikka, kuin siitä mikä kysynnän taso on.

Mitä toistaiseksi tiedetään? Shanghain kokonaismyynti (China+export) oli tammikuussa historian toiseksi korkeimmalla tasolla, vaikka tehdas oli viikon kiinni kiinalaisen uuden vuoden juhlan takia.

Kiinan paikallinen myynti taas oli tammikuussa korkeampi kuin koskaan aiemmin kvartaalin ensimmäisen kuukauden aikana (huolimatta kiinalaisesta uudesta vuodesta).

14 tykkäystä

Vika viesti kuukausittaisten numeroiden merkityksettömyydestä, kun sattui tulemaan juuri keskusteluun liittyneiden Saksan ja Brittien kuukausitilastot koko viime vuodelta vastaan.

Kuten nyt viimeistään tästä näkee, yhden kuukauden numerot ei kerro mistään mitään. @everlaastia

13 tykkäystä

Kaliforniasta, eli jenkkien suurimmalta automarkkinalta saatiin vihdoin koko vuoden 2022 tilastot.

Autojen myynti kappalemääräisesti laski 10.2 %, mutta sähköautojen myynti kasvoi selvästi. Sähköautojen markkinaosuuksissa todella raju kasvu, ja yllättäen hybrideissä vain pientä kasvua, plug-in hybridien markkinaosuus peräti laski. Kun latausinfra on kunnossa, ei välimallin autoille ole kysyntää?

Myydyimmät autot (sis. kaikki voimalinjat) oli Model Y ja Model 3. Toyota RAV4 ja Camry tulee kolmosena ja nelosena aika isolla gapilla myyntimäärissä.

kuva

Euroopasta saatiin samaa jenkkejä tulevaa dataa siitä, että hybridien kysyntä näyttää heikkenevän, samalla kun BEV rokkaa. Plug-in hybridien rekisteröintimäärät laski Euroopassa 2022.

24 tykkäystä

Ja turha odottaa Iltalehden oikaisua asiaan.

11 tykkäystä

https://www.hs.fi/visio/art-2000009373890.html

Plaid S koeajo, lyhyesti niille joilla ei tunnuksia:

Plussat: akkutekniikka, voimalinja, kosketusnäyttö ja softa

Miinukset: rengasmelu, pestessä vedet sisään takavaloihin, osien istuvuus toisiinsa, pyyhinautomatiikka, penkkien muotoilu. Yoke todella hankala käyttää. Yleinen laatuvaikutelma 162k€ autoksi valju.

Yhteenvetona loppukaneetti summaa aika hyvin omat fiilikset Tesloista:

“Rahalla saa aivan ällistyttävän sähkötekniikan ja kehittyneen akkutekniikan, mutta Tesla tuntuu jotenkin keskeneräiseltä tuotteelta. Se on kuin tekoäly, jonka ympärille vasta rakennetaan autoa. Vähän kuin kiihdyttäisit valonnopeuteen pahvista kasatulla nahkasohvalla, jossa kuitenkin on erittäin edistynyt luistonesto ja takapenkillä voi katsella Netflixiä”

15 tykkäystä

Yksi käytännön huomio leasingautoista. Suomessa Teslan myyjät oli tammikuussa todella varattuja kun moni kyseli tarjouksia uusista liisareista. Nämähän eivät näy heti vaan niiden tilaukset tulevat pitkin vuotta kun vanhat sopparit päättyvät. Hinnan alennusten jälkeen Teslasta (varsinkin Y) tuli monelle järkevä vaihtoehto. Tässä olisi toimittajille juttuvinkki haastatella jotain Teslan tai liisarifirman myyjää siitä miten paljon tilaukset näissä ovat lisääntyneet.

3 tykkäystä

Teslan osake ei kärsi siitä, vaikka suomenkielisellä foorumilla sitä kehutaan tai haukutaan miten paljon tahansa. Sähköautojen suhteen en sanoisi vielä mitään ällistyttäväksi tai kehittyneeksi (tai ehkä verrattuna aikaan 15 v sitten), kun todellinen kilpailu on vasta alkamassa. Oman puoleni olen valinnut vain sen verran, että kiinalaisia (ja venäläisiä, yhä enemmän myös unkarilaisia ja turkkilaisia) tuotteita pyrin välttämään.

Toistona VW-palstalta:

Asiantuntijalta kiinnostava pointti kohdassa 19:00 liittyen akkutekniikkaan ja VW-konsernin tuotteisiin:

Tuolla korjattavuudella tulee olemaan iso merkitys sitten, kun markkinoilla on takuuajan ylittäneitä kulkimia.

Edellisellä videolla tulee esiin, kuinka Tesla on entistä suljetumpi tulevaisuudessa, tässä ajankohta 19:30:

Toki myös Apple menestyy suljettuna, mutta riskinsä tässä on, kun kilpailu on vasta alkamassa.

2 tykkäystä

En tunne yhtäkään oikeasti tyytyväistä hybridin omistajaa. Osa ei myönnä harmiaan ja osa sanoo sen oikein suoraan, varsinkin ensimmäisen talven tai polttomoottorin huollon jälkeen. On jopa sellaisia, jotka eivät hyödynnä lataushybridin latausta lainkaan. Välimalli katoaa nopeasti kuin hybridisukset, joita oli kun luistelutyyli tuli muotiin.
Tesla on siinä mielessä oikeassa, että ajoneuvojen uusi sukupolvi ei ole epätaloudellinen ja haiseva polttis, mutta lopullinen voittaja on vielä epäselvä. Olen kohdannut sähköauton kanssa ulkomattomia tiedot puutteita, jotka nörttisukupolveen kuuluville edelläkävijöille ovat selviä ja muista asioista kuin autoista ja tietokoneista kiinnostuneille epäselviä. Oli jopa aito epäily, että kännykän lataaminen sähköautossa ei ole mahdollista/järkevää, kun ajomatka lyhenee. Suurimmat ongelmat ovat kuitenkin edelleen epäluottamus erityisesti talvella sekä latausinfra ja sen käyttäminen.
Edit: typoja

2 tykkäystä

Itse näkisin tässä Teslalle bisnesmahdollisuuden vakuutusten kauppaamisen muodossa. Heillä kertyy jatkuvasti dataa miljoonista akuista jonka avulla voidaan ennustaa erittäin tarkasti todennäköisyys esim. akun hajoamiselle tietyn kilometrimäärän jälkeen. Näin he pystyvät tarjoamaan vakuutuksia erittäin kilpailukykyiseen hintaan huolestuneille asiakkaille.

En nyt löytänyt mitään virallista dataa asiasta mutta minulle on jäänyt mielikuva että akun varsinaiset hajoamiset auton suunnitellun eliniän aikana ovat hyvinkin harvinaisia ja varmasti luotettavuus paranee näissäkin. Hieman niin kuin lähestulkoon kaikissa puhelimissa on nykyään akku jota ei kovin helposti kotikonstein saa vaihdettua ja se ei ole mikään ongelma.

Aika hyvin osui muuten loppuvuoden ostot lankulle kun alkuvuoden kurssinousu lähestyy uhkaavasti 100%. Saa nähdä mihin asti tämä jaksaa nykiä.

7 tykkäystä

NTSB said testing confirmed "Autopilot feature could not have been engaged on the roadway where the crash occurred, due to the lack of lane markings."

Hyvä, että maksetuilta fanipojilta löytyy sentään kompetenssia tähän aiheeseen.

14 tykkäystä

Muutaman päivän vanha uutinen.

10 tykkäystä

“While Tesla has increased sales in China, its second-largest market, it has also lost share. From 15% in 2020, its share of the China EV market fell by a third to just 10% in 2022, according to data from the CPCA.”

Mahdollisia syitä on useita artikkelissa haastateltujen kiinalaislähteiden mukaan, mutta kaikkien automallien vetovoima heikkenee ajan saatossa, eikä Tesla ole poikkeus “the aging product line is a real problem for Tesla”.

2 tykkäystä