Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Joo, fiksua tietysti käydä “hevosen suusta” tarkistamassa. Eli ainakin kahdeksan analyytikkoa pitäisi löytyä Tokmannin mukaan, Evli ei joukossa. Saapa nähdä, kuinka kauan Evli aikoo roikottaa happanevia Tokmanni-lukujaan esillä…

3 tykkäystä

Lähetin itse myös noottia asiakkaana sekä sijoittajana tästä kantisklubista. Alla vaiheet jotka asiakas joutuu tekemään huomatakseen ettei ko. klubista hyödy oikeastaan yhtään mitään (enkä ymmärrä mitä ihmettä tällä tekee kukaan);

  • ensin tilin Tokmannille
  • liittyäkseen kantikseksi, pitää tehdä toinen ”uusi” tunnus
  • syöttää puhelinnumero (oletetaan että tekee tietokoneella)
  • vastaanottaa tekstarin jossa jatkaa liittymistä puhelimella (….)
  • tekee uuden tunnuksen puhelimella, kirjautuu sisään kantikseen jossa ei ole mitään muuta kuin tietonsa valikkona?
  • vaihtaa takaisin tietokoneelle ja kirjautuu uudelleen toisella tokmannitunnuksella eri salasanalla
  • miettii että mitä sillä toisella tunnuksella ja eri salasanalla nyt tekee koska sitä ei voinut mitenkään hyödyntää jo olemassaolevaa tokmannitunnusta?
  • kummalla kirjautuu ostoksia tehdessään sekä mihin ja miten järjestelmä tämän ottaa huomioon?
3 tykkäystä

Itse kävin tokmannilla asioimassa ja myyjä kysyi “haluatko liittyä tokmanni-klubiin?” johon vastasin myöntävästi ja sitten hän nopeasti siinä kysyi puhelinnumeroni. Sen annettuani sain linkin nettisivuille (ei mikään henkilökohtainen linkki) ja sieltä sitten syöttää omat tiedot ja homma valmis. En huomannut mitään ongelmia tässä prosessissa, olin siihen tässä foorumia lukeneena hieman varautunut. Tämä siis tapahtui viime torstaina. Elän uskossa, että olen nyt tokmanni-klubilainen eikä tässä enää mitään työvaiheita ole jäljellä.

Ja itse klubilaisuuden hyödyt on kertaluonteinen 10% alennus valitusta ostoksesta ja sitten myymälässä on (plussa systeemin tapaisesti) erikseen klubilaisille alennettuja tuotteita. “Tokmanni kulbilaisille 5 neljän hinnalla!”

10 tykkäystä

"Vähittäiskaupassa työpäiväkorjattu liikevaihto nousi heinäkuussa kaikkiaan 5,3 prosenttia ja myynnin määrä 3,4 prosenttia. Eniten vähittäiskaupan toimialoista kasvoi tavaratalokauppa, jonka liikevaihto kohosi 5,1 prosenttia ja myynnin määrä 5,0 prosenttia.

Päivittäistavarakaupan liikevaihto nousi 4,3 prosenttia ja myynnin määrä 2,2 prosenttia vuoden 2020 heinäkuusta. Erikoiskaupan liikevaihto kasvoi 3,4 prosenttia ja myynnin määrä 2,0 prosenttia vuoden takaisesta."

12 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju

Kurssi on tosiaan tullut alaspäin ja ero tavoitehintaan kasvaa. Nyt neljä päivää peräkkäin Virtu Financial Ireland Ltd on ollut selvästi suurimpana myyjänä. https://tuuletus.net/osaketutka/kymppipaikka.php?ticker=TOKMAN#


Kilpailjoista Rustan osalta näyttää liiketoiminta sujuvan hyvin. Halpakaupan kehitys ollut alkuvuonna vahvaa, mutta konttilaivan vuokraus kertoo myös toimitusketjujen haasteista.

"Tämä vuosi päättyi ennätyshienoon tulokseen, kevään myynnin kehitys oli todella vahvaa”, Dolivo kertoo.

"Vuokrasimme oman konttilaivan, jolla varmistettiin meidän jouluvalikoimamme”.


Tokmanniin liittyen tallenne yhtiön CFO:n yhtiöesittelystä 10. syyskuuta.

5 tykkäystä

BBC:llä juttu briteistä. Kauppojen myynti on laskussa, koska koronarajoitusten purkaminen on muuttanut kulutuksen painopistettä elämyksiin. Brexitkin on ilmeisesti vaikuttanut, kun myytävästä on ollut puutetta.

Suomessa tullaan tietenkin jälkijunassa, ja kohta alkaa jo joulusesonki, mutta onkohan ensi kevät jo suhteellisen normaali Tokmannille, Keskolle jne.? Tai jopa tavallista huonompi, kun viimeisetkin villahousut alkavat ottamaan iloa irti vapautumisesta ja panostavat matkustamiseen yms. Tämä tietenkin olettaen, että syystä tai toisesta ei ajauduta jälleen kovempiin rajoituksiin.

1 tykkäys

Minulla on seillainen käsitys Tokmannista, että monet ihmiset ovat vasta nyt löytänyt koko kaupan ja huomannut että eihän tämä mikään huono kauppa ole. Tokmannin asiakaskunta kasvaa kasvamistaan.

Verkkokauppa jatkaa vahvaa kasvua koko ajan, tämä osoittaa nimenomaan sen että ihmiset alkavat löytää Tokmannin. Eihän kukaan muutama vuosi takaperin tilannut mitään tavaraa sen verkkokaupasta.

Tokmanni on kauppa mistä haetaan 20€ tuotetta, mutta tullaankin ulos 100€ ostoskorilla :slight_smile:

13 tykkäystä

Hmm, pieni kauppa Tokmannilla loppuhuutarissa, yi miljoona lappua vaihtoi kotia kertaheitolla. Ja näyttäisi että yksi ostaja mutta useampi myyjä?

14 tykkäystä

Tokmanni avaa uuden myymälän Jyväskylän ydinkeskustassa lokakuun lopussa

“Tokmanni avaa uuden myymälän Jyväskylän ydinkeskustan mittavia uudistuksia kokeneessa Kauppakeskus Forum Jyväskylässä torstaina 28.10.2021. Uusi myymälä korvaa kauppakeskuksessa lokakuun loppupuolella suljettavan Tokmannin ja on edeltäjäänsä noin kolmanneksen isompi sekä tuotevalikoimiltaan merkittävästi kattavampi.”

15 tykkäystä

Myös Tokmanni viestii toimivansa vastuullisesti - tämän päivän yleisen trendin mukaisesti. :point_down:

Jo joka neljännen Tokmannin katolla tuotetaan päästötöntä aurinkoenergiaa – Keravan Tokmannille halpakauppaketjun 50:s aurinkovoimala

“Tokmanni tuottaa päästötöntä aurinkoenergiaa jo joka neljännessä myymälässään. Yhtiön 50:nnen aurinkovoimala-asennuksen merkkipaalu saavutetaan syyskuussa Keravalla, jonka Tokmanni-myymälästä löytyy jatkossa 280 aurinkopaneelia. Yhteensä Tokmannien katoilla on jo noin 24 000 aurinkopaneelia. Ne tuottavat tänä vuonna arviolta noin seitsemän prosenttia halpakauppaketjun vuotuisesta sähkönkulutuksesta). Tulevien vuosien aikana Tokmannin tavoitteena on nostaa itse tuotetun aurinkosähkön osuus yli kymmeneen prosenttiin yhtiön sähkönkulutuksesta.”

Tokmannilta tärkeä linjaus palmuöljyn käyttöön – Kaikki Tokmannin omien merkkien tuotteet sisältävät vain vastuullisesti tuotettua palmuöljyä vuoden 2021 loppuun mennessä

“Suomen suurin halpakauppaketju Tokmanni linjaa, että kaikki sen omien merkkien tuotteet sisältävät vain vastuullisesti tuotettua palmuöljyä kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tokmanni myös lisää RSPO-sertifioitujen palmuöljyjohdannaisten käyttöä omien merkkiensä teknokemian tuotteissa, kuten kosmetiikassa sekä pesu- ja puhdistusaineissa. Palmuöljylinjauksellaan Tokmanni vahvistaa entisestään pitkäjänteistä työtään vastuullisuuden edistämiseksi.”

13 tykkäystä

Voisi kuvitella, että tuossa syyskuun alussa olisi jotain erityistä tapahtunut, niin jyrkkä on tämä Tokmannin viime viikkojen pudotus. RSI:kin on pudonnut käsittämättömästi jo alle 20nen, näin alhaalla se ei käynyt edes koronakeväänä(!). Eiköhän pohjat löydy viimeistään tuosta 21€ tasoilta kun on tukitasoa ja MA200

25 tykkäystä

Itse jo aiemmin veikkailin noita USA:n kuluttajaluottamuslukuja yhdeksi laskun syyksi, kyllähän Keskokin johdonmukaisesti alamäessä on ollut, tosin ei yhtä jyrkässä. Tokmanni kategorisoidaan myös kovin helposti yhdeksi koronahyötyjistä, olisiko tässä sitten uudelleenhinnoittelun makua ja hyväksyttävien voittokertoimien laskua. Kohonneet konttikustannukset voivat myös syödä tulosta jossakin määrin, vaikka etupainotteisesti Rautiainen ja kumppanit tavaraa ovatkin tilanneet. Tosin norjalaisen Europrisin kurssi ei juurikaan ole heilahtanut eli kyllähän Tokmannin kurssilasku kysymyksiä herättää. Vaikka ei tänä vuonna ihan Inderesin 1,37 e EPS-ennusteeseen päästäisikään, niin kyllä näillä tasoilla Tokmanni melko edulliselta vaikuttaa(tämä ei ole sijoitussuositus). Itse lisäilin jo viime viikolla ja tänään jatkoin.

Lisäys: Ja anteeksi mutuilu, koska yleisesti ottaen kurssikehityksen kommentointi ei ole kovin hedelmällistä.

16 tykkäystä

Handelsbankenin aamukatsauksessa muuten juurikin puhetta noista rahtikustannusten vaikutuksista kulutusyhtiösektoriin, myös Tokmanni mainittu: https://mb.cision.com/Public/3555/3417762/b1d68ad51bd9034d.pdf

6 tykkäystä

Maksumuuri:

1 tykkäys

Koska tämä artikkeli on herättänyt keskustelua kahvihuoneessa, niin tiivistetään tänne
vähän. Käytännössä kaikki kaupan alan yhtiöt kärsivät nyt työvoimapulasta. Pandemian alussa työvoimaa riitti, kun oli siirtymää ravintola- ja tapahtuma-alalta, mutta nyt virta vie toiseen suuntaan. Lisäksi yhteiskunnan rakenne ei kestä kasvupyrähdystä, joka nyt käsillä. Se näkyy työvoimapulana.

Huuskonen kertoo, että maksavat työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja panostavat myös henkilökunnan talossa pysymiseen työkykyprojektin kautta eli lyhennetty työpäiväkin on mahdollista. Toki yhteiskunnan koulutuspanos olisi tärkeä, kun työelämä muuttuu teknisemmäksi ja on hallittava useita eri järjestelmiä. Opiskelijoiden ansaintakynnyksen nosto oli myös hyvä asia. Maahanmuuttajien lupaprosessia pitäisi nopeuttaa. Yrityksen sisällä tehtävänkierto on myös oleellista.

Tokmannilla tehdään pitkiä työuria, keskimäärin kahdeksan ja puolen vuoden mittaisia. Tavoitteena on tulla alan parhaaksi työnantajaksi.

Nämä ajatukset siis poimittu henkilöstöjohtaja Sirpa Huuskosen haastattelusta.

8 tykkäystä

Baronalla ihmiset, jotka olivat olleet Tokmannin logistiikkakeskuksessa töissä sanoivat, että varastolla oli asiat hyvin ja haluavansa takaisin sinne. Itse sain silloin positiivisen kuvan Tokmanniin työympäristöstä. Tästä on kyllä jo 4 vuotta aikaa…

10 tykkäystä

Kävinpä eilen taas tuttuun tapaan paikallisessa tokmannissa suorittamassa tukiostoja sekä täydentämässä samalla omia kodinhoitotarvikevarastojani (win-win). Kassalla pääsin nyt ensimmäistä kertaa “höyläämään” Klubi-jäsenyyttäni niihin hihnalle nostamiini noin 80€ ostoksiini, mikä sitten kaiketi ei kuitenkaan hyödyttänytkään minua mitenkään. Vähän hölmö homma.

Sehän on tosiaan niin, että toisin kuin S- ja K-ryhmän korteilla niin Tokmannin kortilla ei ole “jokainen ostettu euro kasvattaa bonustasoasi” -toimintoa. Tokmannissa on myynnissä mitälie 30.000 eri tuotetta, joista ehkä kymmenen on siirretty myymälässä keskelle käytävää ja päälle iso KLUBI-TARJOUS! -kyltti. Koko klubilaisuuden taloudellinen hyöty liittyy ainoastaan niihin kouralliseen klubi-tuotteita.

Jos asiakas lappaa hihnalle valikoiman niitä muita 29.990 tuotteita niin siinä sitten lueteltuaan oman puhelinnumeronsa (eli kanta-asiakastunnuksensa) myyjälle, joka keskittyneenä naputtelee niitä koneeseensa samalla kun jono asiakkaan takana seisoo, voi asiakas lopuksi todeta ettei tästä luettelu-operaatiosta ollut hänelle itselleen taloudellista hyötyä. Turha vaiva, jos ei sattunut valitsemaan klubi-alennettuja tuotteita koriinsa.

Jos kanta-asiakkuuden tai “klubilaisuuden” tehtävä on 1) sitouttaa asiakas merkkiuskolliseksi sekä ennen kaikkea 2) ostoskäyttäytymisdatan keruu, niin aika heikot kannustimet tässä tokmannin kortissa on näin asiakkaan näkökulmasta. Ei sitä numeroaan jaksa kassalla alkaa luettelemaan jos ei ole niitä alennustuotteita hihnalla.

Toisaalta, eihän Motonetin kanta-asiakkuudessakaan ole muuta etua kuin kuitin säilöminen heidän järjestelmäänsä, joka sitten voi hyödyttää kun on palauttamassa vääränkokoisia jarrulevyjä.

21 tykkäystä

Tokmanni on edustettuna Kauppalehden “Turvasalkussa”.

Juttu on maksumuurin takana, mutta alla oleellisimmat. :point_down:

Kymmenen yhtiön turvasalkku

Yksi tärkeimmistä osakkeiden valinnassa käytetyistä mittareista on tasainen tuloksentekokyky, minkä pitäisi puolestaan näkyä myös osakekurssin tasaisena kehityksenä.

Tuloksen tasaisuutta mitataan liiketulosprosentin variaatiokertoimella. Otimme tarkasteluajaksi kolme viime vuotta. Luvun oltua kolmen vuoden aikana alle 30, on tuloksen heiluvuus ollut vähäistä.

Osakkeita valittaessa käytettiin kriteerinä myös oman pääoman tuottoa. Turvasalkkuun kelvatakseen yhtiön oman pääoman tuoton on oltava hyvä tai erinomainen – rajanamme on 14 prosenttia.

Laskimme Helsingin pörssin osakkeille teknisen riskin, joka koostuu sharpen luvusta, osakkeen likviditeetistä, kurssimuutosten variaatiokertoimesta ja volatiliteetista. Mukaan pääsivät tekniseltä riskiltään matalan tai maltillisen riskin osakkeet.

Kaikki mukaan valitut yhtiöt toimivat defensiivisillä tai muuten maltillisesti sykleihin reagoivilla toimialoilla. Suuri yrityskoko ja vahva markkina-asema tuo myös vakautta.

Turvasalkkuun valikoituivat seuraava kymmenikkö: Sampo, TietoEvry, Tokmanni, Terveystalo, Kesko, Olvi, Orion, Elisa, Lassila & Tikanoja sekä Huhtamäki.

14 tykkäystä