Osakesijoittaminen

Top ETF tai rahastot korona-alesta

Ajattelin tehdä vastaavan ketjun kuinka osekkeille jo löytyy. Eli kerätään tähän ketjuun mielipiteitä mitkä ETF:t tai rahastot olisivat mehukkaimmat napata korona-alesta. Laittakaa mielipiteitä ja perustelut tottakai plussaa!

Aloitan pelin seuraavilla:

  1. iShares S&P 500 USD Information Technology Sector UCITS (QDVE)

IT-sectori on tuottanut SP500 indeksiä paremmin menneisyydessä ja uskon, että selviytyy voittajana myös tästä koronatilanteesta. Huonona puolena tietysti on että myöskään osuuden arvo ei ole tippunut yhtä paljon kuin SP500 kokonaisuudessaan.

  1. PYN elite

“PYN Elite on aktiivisesti hoidettu osakerahasto, joka on sijoittanut menestyksekkäästi Aasian osakemarkkinoille yli 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä rahaston varat on sijoitettuna Vietnamin osakemarkkinoille noin 70 pörssinoteerattuun yritykseen”

Itseäni tässä kiinnostaa kehittyvän markkinan kasvupotentiaali ja koronan takia pudonnut osuuden arvo. Huonona puolena on ainakin se, että rahaston minimerkintäsumma on 10000€ ja ensisijoituksen jälkeen 2000€.

3 tykkäystä

Rahastopuolella itse olen lisäillyt supereita, koska ovat kuluttomia ja Handelsbanken Usa Indeksiä, koska tässä ollut viime vuosina erinomainen kasvu omasta mielestäni.

2 tykkäystä

Tuo PYN Elite tosiaan kiinnostaisi tässä tilanteessa, mutta 10 k€ minimipanos pistää miettimään. Summa olisi muuten ihan ok, mutta kun saisi edes vaikka edes puolen vuoden sisään hajauttaa pienemmissä erissä.

1 tykkäys

Itse lähdin IQQH Ishares Global Clean Energy etf:llä ja 2B76 Ishares Automaation & Robotics etf:llä liikkeelle, ostan pienissä erissä lisää.

2 tykkäystä

Oisko jotain hyviä tipsejä ETF:stä kehittyville markkinoille (etenkin Aasiaan)? OP:lla operoin, joten kaikkia herkkuja ei tarjolla. Tuo PYN Elite vaikuttaa mielenkiintoselle, mutta omat karkkirahat ei riitä 10kilon könttäsijoitukseen…

IS3N on halpa ja kattava ainakin ja joku 80% aasiassa. Luulisi löytyvän OPlta mutten ole varma

1 tykkäys