Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Hieman ihmettelen minkä takia noinkin ahkerasti pitää muita ketjuja sulkea. Jos ollaan rehellisiä niin ei aktiivisissakaan yhtiöketjuissa kaiken aikaa mitään huippukeskustelua ole. Välillä mukava lukea vähän muutakin ja osallistua keskusteluun niin tulee pitemmän aikaa roikuttua foorumilla.

Jos ankealle linjalle halutaan lähteä niin avatkaa jokaiselle yhtiölle oma topikki, pari muuta ja estäkää uusien topikkien avaaminen

34 tykkäystä

Sanon minäkin oman sanasen. Olisi hienoa, jos foorumilla pystytään säilyttämään mahdollisimman monipuolinen keskustelu tavalla, joka huomoi foorumin muutkin vaatimukset. Kokonaisuutena hyvin toimivaa konseptia ei ehkä kannata myllätä liikaa vaan tehdä mahdollisimman pienet hienosäädöt, joilla päästään tavoitteeseen. Muuten voidaan rikkoa enemmän kuin korjata :slight_smile:

31 tykkäystä

Tässä näkee kuinka me tulkitaan viestejä eritavalla, Hyzoniin sijoittaneena en näe näissä pumppausta, välillä on tultu kuvissa jyrkänteeltä rotkoon jne. Kyseinen lappu kun tippui kivenä pohjaan, nousi iso haloo ja ilveilijiöitä (joita en hyzon ketjussa ollut koskaan nähnytkään)yms riitti yllin kyllin. Itselleni saivat hymyn huuleen kuten hyvä mustahuumori tai sarkasmi parhaimillaan. Kyllä tunsin itseni tyhmäksi ja hölmöksi haksahdettuani tuohon lappuun ja koikeillessani uusia tuulia spacseja. Mutta nää meemit oli asia joka sai mut nauramaan ja ajattelemaa piru se ei oo ku rahaa. En uskokaan että sijoittaja alokas tässä nyt buffaa hyzonia vaan meitä jotka saimme lukea monta hienoa pläjäystä taannoin. Samalla keventäen muidenkin tunnelmia et näitä välillä sattuu, ja on sattunutkin paremmissakin piireissä, ei näitä tarvii piilossa harmitella, vaihtaa nimimerkkejä tai lopettaa kirjoittamista foorumille ja mököttää issekseen. Tämä oma tulkintani. :grin:

29 tykkäystä

Suljetaanko Massen pähkinätkin?

Onko Venäjältä tai Kiinasta tullut viestiä, että ei saa laittaa ikävää viestiä? Miksi tästä päätöksestä ei keskusteltu foorumistejen kanssa, vaan oli tälläinen hoppu?

Noh, vielä olisi aikaa peruuttaa päätös. Lupaan olla kiltimmin tästä lähtien ja nivoa viestini tietyissä ketjuissa tarkemmin pörssimaailmaan. Ja jos tämän unohdan, tyrmään minut laittakaan! Mutta Massen pähkinöitä älkää te poistako!

Viestit pitää lopettaa positiiviseen äänensävyyn, eli todella hyvää työtä te modet täällä teette :love_letter: Todennäköisesti parasta Suomessa.

22 tykkäystä

Minä voin lukea viikon viestit nokia-ketjusta koska nuo viestit kiinnostavat. Tuhannesta viestistä en tiedä mutta jos siellä vaikka 50 voisi jopa olla niin menisikö siinä vartti kaikkiaan kun selaa linkkien jutut myös…?

Jos @Johannes_Sippola intoudut siivoilemaan vielä lisää, niin mielestäni rahastoketjuja joutaisi laittaa kiinni tai yhdistellä, niin että jää yksi ketju yleiseksi rahastoketjuksi. Nyt on monta liian samanlaista auki ja viestiä laitetaan siihen mikä milloinkin ensimmäisenä vastaan sattuu tulemaan.

Tämä itse tekemäni joutaa ainakin sulkea.

8 tykkäystä

En tiedä laittoiko kukaan mihinkään ketjuun vielä. https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/6fbbfcff-23d4-412a-9ab3-aab08cd056c5?ref=ampparit:f35d
Mutta tuollainen yhtiö olisi varmaan kelvannut Suomenkin pörssiin Qt:n kaveriksi :smiley:

12 tykkäystä

Pidän luultavasti hallussa kyseenalaista ennätystä foorumilla vietetyn ajan suhteen. Foorumi on liian koukuttava ja sijoittaminen itselle puhdas intohimo, johon sain jokunen vuosi sitten mahdollisuuden panostaa täyspäiväisesti. Vaikka kirjoitan omaan sijoituspäiväkirjaan päivittäin kaiken ylös, niin laitan tänne viestejä lopulta aika harvakseltaan, mutta panostan niihin hieman enemmän. Jokaisen viestin kohdalla mietin olisiko tästä hyötyä jollekin tai piristääkö se esimerkiksi muiden päivää tai tuoko se uuden näkökulman, jota joku ei ole ehtinyt miettimään. Usein painan Delete-nappia viime hetkellä, mutta tällä kertaa en.

Vastaavaa foorumia en ole löytänyt maailmalta sijoittamiseen liittyen. Foorumi on myös treidausta harjoittavalle osakepoimijalle yksi merkittävimmistä tiedonlähteistä päivän polttaviin sijoitusaiheisiin, uutisiin sekä tapahtumiin ja johtaa toistuvasti mitä erilaisimpiin osaketutkimuksiin, toimien samalla datapankkina ja sen käyttäjät auttavat kehittelemään ja kannustavat etsimään uusia sijoitusideoita. Lisäksi foorumi ohjaa ajattelemaan asioita muiden tarjoamien perusteltujen näkökulmien kautta ja parhaimmillaan sopivalla huumorilla höystettynä. Tarkkaan rakennettu, omia kiinnostuksen kohteita mukaileva FinTwitter on toiseksi paras lähde, jääden kuitenkin kauas taakse. Muita medioita ei ole sijoittamiseen liittyen välttämätöntä edes seurata ja valtamediat harvoin tarjoavat uunituoreita analyyttisia helmiä, joita täältä saa välillä poimittua. Sijoittaminen yhdistää laaja-alaisesti koulutettuja ja elämän koulun käyneitä sekä fiksuja ihmisiä.

Sisällön taso vaihtelee ajan mittaan käyttäjämäärän mukaan ja määrän kasvaessa moderaattoreiden pelisilmää koetellaan moneen otteeseen. Sen verran olen useimpia ketjuja seurannut, että tästä voi muodostua moderointihelvetti, jos se ei sitä ole jo nyt, ja vielä selkeämpi riski on, että karhumarkkinan koittaessa ärsyyntyminen, vänkääminen ja kärkkäät mielipiteet lisääntyvät nopeasti. Jos -10% prosentin pörssinotkahdus aiheutti jo hieman ilmapiirin kiristymistä (tosin moni kyllä osasi ottaa markkinapaniikin huumorilla ja terveellä itseironialla ja se on arvostettava piirre), niin hidas -35% aiheuttaa moderoinnille työtä, kunnes väki harvenee ja päiväveivaaminen alkaa olla vastenmielistä.

Koronakuopassa ilmapiiri tosin säilyi jopa hyväntahtoisena ja toisia tukevana, mutta kuoppa oli nopea ja foorumin käyttäjät pärjäsivät oletukseni mukaan muutenkin keskivertosijoittajaa paremmin, kiitos (aluksi) laadukkaan Wuhan-ketjun (@OldFeki ), ajantasaisen analyyttisen tiedon ja asiallisen vasta-argumentoinnin. En missään nimessä sulkisi tärkeitä pörssiin mahdollisesti ja/tai hetkellisesti vaikuttavia ketjuja, vaan toivoisin ensisijaisesti jokaisen kirjoittajan vilkaisevan peiliin ennen julkaisunapin painamista. Markkina ja myös tämä foorumi rakentuvat vahvasti sentimentistä ja negatiivisella narratiivilla ja liian hätiköidyillä päätöksillä saadaan molemmat nopeasti maanantain kaltaiseen syöksyyn, josta ei välttämättä viikossa palauduta pinnalle.

94 tykkäystä

Muistan lukeneeni että meemit voivat olla stressaavissa tilanteissa henkistä hyvinvointia tukeva ilmiö. Jos nyt mietitään että jollain on rekkalastillinen täynnä Hyzonia, tai sitten vaikka Payseiffiä, niin huumorin ja meemien muotoon puetut kurssi-ihmettelyt varmasti helpottavat hieman sitä tuskaa mitä pelkistetyn verenpunaisen graafin katsominen näytöltä aiheuttaa. Olen myös tässä kovan työn ja tuskan kautta yrittänyt opettaa puolisolleni että meemit on yksi olennaisimmista asioista sijoittamisessa, ja olisi sääli jos ne täältä vähenevät.

Täytyy myös myöntää että shipping ja raaka-aineet, etenkin Jenkeistä on foorumilla aika niche kategoria. Onhan tämä luonnollisesti suomalaisena foorumina Suomi lappuja ja viime vuosien yliperformoinnin takia kasvulappujen foorumi. Niimpä olen paneutunut oman salkun lappujen osalta muualta tiedonhakuun mutta palaan tänne silti päivittäin huumorin takia. Tarvitsen myös mahdollisessa pörssiromahduksessa päivän meemi-annokset, ‘Karpolla on asiaa’ ja 90-lama synkistelyn sijaan.

Liityn myös joukkoon jota ei kiinnosta juurikaan autot, mutta ei mua toisaalta kiinnosta juurikaan muiden salkutkaan tms mutta ketjuina noi on oikein viihdyttäviä ja välillä tulee ihan mielellään tylsyyksissäni pläräiltyä läpi.

47 tykkäystä

Heitetään omatkin sentit kehiin asian tiimoilta. Aloitetaan koronaketjusta.

Korona per se ei toki liity sijoittamiseen, mutta sen reaalivaikutus pörsseissä oli kuitenkin tämä, kuten kaikki varmasti hyvin tietää. Suuren dipin lisäksi muutamia pienempiä uusien varianttien löytymisten myötä. Liittyy mielestäni aika oleellisesti sijoittamiseen.

En ole ketjua viime aikoina lukenut ja jos se on mennyt vänkäämiseksi niin ymmärrän jos ketju suljetaan nyt, kun koronan vaikutukset pörsseihin alkaa toivottavasti olla jo nähty. Kaikkea koronaketjuun laitettua infoa olisi kuitenkin nähdäkseni ollut mahdotonta liittää esim. Pörssien suunta -ketjuun joka pyritään pitämään tiukan asiallisena, ja hyvä niin. Infon saaminen kootusti yhdestä ketjusta oli kuitenkin mielestäni hyvä asia.

Tästä päästään Venäjä-ketjuun. Eihän Venäjän aggressioillakaan mitään tekemistä ole sijoittamisen kanssa, mutta mahdollisella sodalla voi kuitenkin olla koronan kaltainen vaikutus ainakin kotopörssissä, joskaan ei varmastikaan yhtä iso. Ketjun sulkeminen nyt on kuitenkin kuin olisi sulkenut koronaketjun tammikuussa 2020. Asiaan liittyvät jutut on mukava löytää yhdestä paikasta.

Mitä taas tulee muihin suljettuihin ketjuihin, niin rajanveto tulee olemaan valitulla linjalla todella hankalaa. Oman asunnon lainamarginaalista on ok puhua, mutta autosta ei? Entä jos olisi autorahoitusketju, olisiko se ok? Millään näistä ei ole tekemistä sijoittamisen kanssa mutta mahdollisesti suurikin vaikutus henkilökohtaiseen talouteen ja siten sijoitusmahdollisuuksiin. Nykyisellä strictly business -linjalla foorumi on mielestäni hieman huonompi paikka.

43 tykkäystä

Huomenta!
Suosittelen vielä pohtimaan viestiäsi uudemman kerran.
Olisi kyllä FIVA:n virkailijoiden ilme näkemisen arvoinen kun alokkaan meemi tuotaisiin heille eteen pumppaamisena!:joy:
Ja hei @Ottoman , näitä meemejä on myös käyrä alas päin olevia. Mites niiden kanssa?

22 tykkäystä

Kyllä minusta on todella vaikeaa perustella, mikä keskustelunaihe sivuaa tai ei sivua sijoittamista; sijoittamispäätöksiä, sijoittamisen psykologiaa tai omien varojen allokointia johonkin, milloin missäkin yhteiskunnallisessa tai markkinasentimentin tilanteessa.

Eikö tämä koko elämä ole yhtä oman elämän haltuunottoa; sijoittamista hyvinvointiin ja hallittuun oman talouden hoitoon?

Ehdotan teille mietintään seuraavaa:

  • ketjun saisi perustaa vain modejen suodattimen kautta; tällä ehkä vaikutettaisiin siihen, että ketju olisi lähtökohtaisesti foorumin ideologian suuntainen. Vai onko jo nyt näin?

  • ketjun perustaja sitoutuisi itse seuraamaan perustamaansa ketjua ja vaalimaan ketjussa aiheessa pysymistä ja toisia kunnioittavaa keskustelukulttuuria; voisiko ketjun perustajalle antaa myös moden oikeudet kyseisessä ketjussa foorumipoliisien lisäksi?

  • tämän seurauksena liputusten määrä tunteita herättävissä ketjuissa saattaisi nousta merkittävästi, mutta ehkäpä se keskustelukulttuuri vähitellen muuttuisi toivotun suuntaiseksi.

Arvostan suuresti foorumia juuri sen yleissivistävyyden vuoksi, ja koska täällä on niin valveutuneita kirjoittajia, jotka aikaa säästämättä jakavat viisauttaan!

Arvostan myös huumoria ja itseironiaa, jota täällä on tähän asti sallittu💛

22 tykkäystä

no ne meemit missä käyrä alaspäin, nii sijottaja-alokas on tietenki shortannu hyzonia. Niin selkeetä markkinoiden manipulaatiota, eiku…

Ja voimia ylläpidolle. Linjan veto siihen, mitkä ketjut liittyy sijottamiseen tarpeeksi, on varmasti vaikeampaa ku holdata isolla painolla hyzonia laskupäivinä.

9 tykkäystä

Jaha, Inderes-foorumit PILALLA

Kielletäänkö hassunhauska paint-taide seuraavaksi, ei ole mitään tekemistä sijoittamisen kanssa

VMP

8 tykkäystä

Me too. :slight_smile:

35 tykkäystä

Aluejakoa kannattaa pohtia uudelleen. Rahastoille voisi tehdä oman alueen ja yleisen keskustelun voisi jakaa kahtia - sijoittamiseen liittyvä yleinen keskustelu ja muuhun liittyvä yleinen keskustelu.

Mikäli tulkinta alueen ketjuista muuttuu tiukemmaksi, olisi hyvä muuttaa myös ohjeistusta. Yleinen-alueen ohjeistus on: Sana on vapaa, mutta asiallisesti. Olisi hyvä kuulla perusteet miten auto- tai Venäjä-ketju rikkoivat ohjeistusta.

Foorumille tulee uusia ketjuja varsin harvoin. Enkä näe kovinkaan suurta tarvetta niiden karsintaan.

7 tykkäystä

Täällähän oli parran pärinää!

@Yu_Gong , @Verneri_Pulkkinen :Ehdottaisin, että näitä ketjuja voisi kategorisoida enemmän niin, että koko ketjulista ei näy kerralla. Se on aika sekava. Yhtiöketjut omalle alueelle ja niin edelleen.

Ketjujen poiston sijaan olisin nähnyt ennemmin offtopic-alueen minne nämä aihetta lähiten liipanneet keskustelut voisi viedä. Vänkäämiseksi menevät ketjut voi lukottaa ja poistaa.

Jos yhteisö haluaa keskustella myös offtopicista niin kannattaako sitä kieltää?

E: Ja offtopic-alueelle pääsy vasta kun tunnus on yli 2kk vanha tms. niin trollit vähenevät.

10 tykkäystä

Tämä on kyllä täysin totta, ymmärrän mitä tarkoitat.

1 tykkäys

Itseasiassa nämä kategoriathan ovat jo olemassa. :wink:

Esimerkiksi Kahvihuone on kategoriassa “Yleinen”. Ylhäältä vasemmalta voi valita, mitä kategoriaa haluaa katsoa.

3 tykkäystä

Laitoin joskus puolisen vuotta sitten kehitysehdotuksen, että tuosta voisi ns. täpätä itselleen ne mielenkiintoiset aihealueet omaan ketjulistaansa. Todella pieni ja yksinkertainen steppi jonka jälkeen näet vain ne alueet mitkä sinua kiinnostaa eikä tarvitse hyppiä alueiden välillä.

6 tykkäystä