Ulkomaiset osakkeet

Vaikea aihe, koska hankala saada kunnon etua vrt indeksiin. Mutta kuitenkin tärkeä askel jos meinataan jostain syystä hajautua indeksin ulkopuolelle ja erityisen järkevä koska Helsingistä puuttuu tietyt toimialat.
Oma strategia on yksinkertainen ja opportunistinen, minua kiinnostaa hyvä track-record, edullinen hinta-laatu suhde, perheyhtiöt ja ostan usein dippistä (esim. 2018 ja korona). Pelaan kuitenkin pitkää peliä. Muutama oman salkun edustaja:
Trumplandia: Otis
Ranska: Dassault Aviation, Air Liquide, TFF
Italia: Brembo.
Kaikki maksavat kuitenkin parin rosentin osinkoa normaalioloissa.

1 tykkäys

dynaCERT on se mihin itse hieman panosta. Pienellä vaihdolla toki, mutta odottelen uutisia edistymisestä. En muista oliko täällä oma ketju tuolle… juttua kuitenkin löytyy

1 tykkäys

Salkussa 25 ulkomaista yhtiötä ja 7 kotimaista. Kaikkia ei jaksa luetella, mutta osinkoa maksamattomia yhtiöitä salkussa on Alibaba ja Google, ja seurannassa Twilio ja Draftkings, joista löytyy runsaasti juttua USAn sijoitusfoorumeista.

2 tykkäystä

Avanzan 10 parasta yhtiösuositusta heinäkuussa: Mastercard, Cibus, Activision Blizzard, Microsoft, Lifco, Vonovia, Amazon, Swedish Match, Ericsson ja Instalco

Lisää yhtiöistä oheisessa jutussa på svenska:

3 tykkäystä

Nordealla huomenna osakesäästöpäivässä kohteena Kanada ja Toronton pörssi. Ihan tuntemattomia yrityksiä itselle siellä. Gildan Activewear pisti silmään sieltä, että on jäänyt matelemaan korona-aikana. Osaakohan joku sanoa tuosta enemmän? Itse en ole niin hyvä englannissa ja muutenkaan kokenut näissä tutkimuksissa. Muutenkin jotain vinkkejä saa kertoa tuolta pörssistä.

Itselläni on luottoa tuotteeseen väliratkaisuna ennen suurempaa siirtymistä päästöttömiin ratkaisuihin. Valitettavasti yhtiön viestintä on verrattain hiljaista, eli aika pimennossa mennään.

Niin juu, tämähän on täällä pyörinytkin. Ei ollut vaan tolla Toronto tsx 60 listalla, minkä löysin investorista.

Mutta löytyy Dynacert investorista kuitenkin haulla. En ole koittanut ostaa mutta huomenna lähtee toimeksianto vetämään. Tosin voisi jopa tänään olla järkevämpää, jos kurssi putoaa tänään enemmän. Mutta kun ei ole kristallipalloa.

Onnistuu osto Nordean kautta, kun siirtyi TSX Venturesta TSX Exchangiin. Tästä oli juttua tuolla Dynacert-ketjun puolella.

Pari muuta ideaa Dynan lisäksi huomiselle osakesäästöpäivään:

RioCan reit
Cineplex

Molemmat hyviä osinkolinkoja ja 100% nousivaraa löytyy, kun/jos maailma taas joskus rauhoittuu ja tilanne normalisoituu noidem osalta. Maksavat joka kuukausi osingon ulos.

1 tykkäys

Löytyykö RioCan reit Nordeasta? Olen aikaisemminkin koittanut löytää, mutta en ole onnistunut.

Ilmeisesti se löytyy sieltä jotenkin kikkailemalla. Täälläkin ollut siitä keskustelua mutta en löytänyt haulla. @Juha_K1 muistaakseni tuon ainakin osasi tehdä?

1 tykkäys

Nordeasta sai aikanaan ja nyt saa sitten jos löytää linkin eli omasta salkusta tai toimarihistoriasta. Nordea kyllä pidättää 25% lähdeverot osingoista ja kalliit rahanvaihdot. Nordnet pidättää vaan 15% mutta osalle tullut joku 8e toimenpidemaksu tämän päälle. Osakesäästäjien eduilla ei tullut ainakaan itselleni mutta kaverin lapsen salkkuun tuli.

Tämä RioCan onkin lappu minkä kanssa ei voi kuin ihmetellä miksei nouse. Ei nyt varsinaisesti ole laskenutkaan (15cad treidaa yhä) mutta kun on ilmiselvää että Kanadassa kohta lähes normaali meno niin silti tätä saa lähellä vuoden pohjia eli hinnalla kun tilanne oli täysin auki. En ole yhtään karhukirjoitusta löytänyt Riocanista. Stock twits-alustalla about kaikki sanoo että screaming buy. 80% analyyseistä sanoo että paras REIT Kanadasta. 100% suosittelee. Tämä omalla mutulla mitä seurannut.

10% osinko joka pysyy ja maksettu 20v taukoamatta myös finanssikriisissä, vahva tase (mm. 9mrd edestä kiinteistöjä ilman panttausta!), loistava johto, hyvät suunnitelmat tulevaan eli mm. asuntoja lisää. P/B 0.55 tms.

Sanompa vaam että mitä mä missaan? Pitäisi varmaan olla pe800 ja mielellään ei mitään reaaliomaisuutta taseessa että ostajat innostuisi? Yhtä kaikki kelpaahan se että saan tätä jatkuvasti osingoilla lisättyä samaan hintaan mutta onhan tämä ihan ryöstöhinnoissa.

9 tykkäystä

Kumpaakaan en löydä Investorista. Käytän mobiiliversiota vain.

Dynacertin löysin hakemalla, mutta se ei siis osunut silmään aiemmin, kun ei ollut sillä listalla, minkä tuolta löysin.

Toi on kyllä aika mielenkiintoinen. Jotenki järki sanoo, et ei se ainakaan voi samoin tipahtaa enää ja ollut pitkään ihan muissa luvuissa ennen koronaa.

Itsellä löytyy ainakin Cineplex, jota kyllä salkussakin. Investorissa on kyllä ollut välillä ongelmia nimihaun kanssa, eli kannattaa kokeilla suoraan tällä isinillä hakea

1 tykkäys

Mikäs tämän case Cineplexin osalta on tilanne? @Juha_K1 tätä tuola Top osakkeet ketjussa mainosti reilu kuukausi sitten. Onko CineWorld kauppa mennyt puihin? Kurssi ainakin näyttää kyykänneen reilusti kesäkuun alun tasosta.

Cineplex löytyikin nyt, mutta toi investor jumittaa välillä ja pitää avata uudestaan.

Teki odotetusti reippaat tappiot, mutta ei pistänyt antia pystyyn rahoituksen saamiseksi, vaan otti suoraan velkaa, mikä omalta osaltani valoi uskoa siihen, ettei osake tule laimenemaan tulevaisuudessa vlttämättä ja saatetaan päästä palautumaan vanhoihin lukuihin. CineWorld kauppa on käsittääkseni auki vielä, korjatkaa joku jos olen väärässä. Teatterit alkoivat avautua taas 26.6 alkaen kanadassa, eli hiljalleen paluuta normaaliin. Omasta mielestäni aika houkutteleva hinnoittelu nyt. Ei ostosuositus kuitenkaan😊

Edit: raastupaan ilmeisesti menossa koko CineWorld kauppa selvitykseen siis Cineworld scraps $2.8-billion takeover of Canada's Cineplex, setting up legal battle | CBC News
Tuossa ainakin yksi suurimpia riskejä tällä hetkellä.

1 tykkäys

Pikaisen katsauksen perusteella molemmista löytyi varsin varoittavia merkkejä. Hinta on toki molemmissa aivan pohjalukemissa, joten treidaamalla näillä voi toki tehdä pikavoittoa, mutta pitkällä tähtäimellä olisin hyvin varovainen. Tuli vahvasti mieleen risteilijävarustamot sijoituscasena.

RioCan toimii retail-puolella ja Cityconin tavoin omistaa kauppakeskuksia. Maksaa osingon kuukausittain. Osakkeen hinta pyörinyt paikoillaan viimeiset 10 vuotta, mikä toki on parempi kuin Cityconin laskeva suunta. SeekingAlphassa kuitenkin varoitellaan isosti nimenomaan koronan tuhoisasta vaikutuksesta majoitus- ja retail-REITeihin. Tämä on varsin loogista, kun katsoo, millä tahdilla isot jenkkifirmat sulkevat satoja myymälöitään. En siis itse ihmettele, etteivät retail-REITit tällä hetkellä oikein maistu.

Analyytikot näkevät osakkeen arvossa isoa upsidea, mutta perehtyisin kyllä tarkkaan, miltä retailpuolen tulevaisuus näyttää pitkällä tähtäimellä koronan myötä. Itse veikkaan, että digitalisoituminen kiihtyy entisestään ja koronan myötä yhä useampi firma panostaa verkkokauppaan, joten en uskalla itse taistella megatrendejä vastaan, ja ottaa salkkuun eläkeosinkolingoksi. Muun muassa näistä syistä Cityconikin vaihtui itselläni aikoinaan Cibukseen.

Todettakoon toki, että hintaansa nähden varsin houkutteleva, kun rinnastaa finanssikriisin jälkeiseen osinkoon ja kursiskehitykseen. Mutta tullaanko enää näkemään samanlaista palautumista? Iskikö korona pahemmin retailiin kuin finanssikriisi?

Cineplexistä suunta ollut laskeva jo kolmen vuoden ajan, eikä korona varmastikaan auta muutenkin ongelmaisen alan tilannetta:

Cineplex Is Signalling Potential Bankruptcy

Short Description: Offering of Convertible Unsecured Subordinated Debentures
Price: $100.00 CDN per $100 par value.
Settlement: July 15, 2020.

Hinta ei toki ole kova, mutta haastavat oltavathan alalla on. Vaikka Suomessakin tilanne normalisoituu, Finnkinon saleihin pääsee vain kolmasosa(?) kapasiteetista, eikä senkään vertaa ole kysyntää, koska uusia leffoja ei tällä hetkellä julkaista. Syksyllä nähdään toki piikki Tenetin, Top Gunin ja Mulanin myötä, mutta mitäpä sen jälkeen? Vuoden tauko leffojen kuvauksista voisi olettaa näkyvän tulevina vuosina hieman pienempinä teatterijulkaisumäärinä. Samaan aikaan Netflix kilpailee Disneyn ja kumppaneiden kanssa puskien puhdasta kultaa pihalle. Nyt koronan myötä entistä useampi on löytänyt streemauksen ihmeellisen maailman, jonka voisi odottaa vaikeuttavan leffateattereiden tukalaa asemaa entisestään.

Tämä siis henkilöltä, joka on hyvin aktiivinen elokuvissakävijä. Valitettavasti, nykyään isot massat tuntuvat eksyvän teatteriin lähinnä silloin, kun jokin iso, hypetetty blockbuster on ihmisten huulilla.

Jälleen kerran, hinta on toki houkutteleva ja upsidea löytyy, mutta olisin varovainen pitkällä tähtäimellä.

2 tykkäystä