United Bankers - Laillinen Pankkiirijengi

United Bankers H1’20: Kaikkien aikojen paras tulos!
Tarvitseeko enempää sanoa :star_struck::star_struck::star_struck:

7 tykkäystä
Ostot

Päivämäärä
27.08.2020

Yhtiö
United Bankers

Ilmoittaja
Rasmus Finnilä

Tyyppi
Hankinta

Kurssi
9.1

Volyymi
10000

Yhteensä
91 000 EUR

Päivämäärä
27.08.2020

Yhtiö
United Bankers

Ilmoittaja
Lennart Robertsson

Tyyppi
Hankinta

Kurssi
9.1

Volyymi
1300

Yhteensä
11 830 EUR

Päivämäärä
27.08.2020

Yhtiö
United Bankers

Ilmoittaja
Patrick Anderson

Tyyppi
Hankinta

Kurssi
9.25

Volyymi
2900

Yhteensä
26 825 EUR

Sanotaan että kun johto myy niin syy voi olla mikä vaan, mutta johto ostaa vain yhdestä syystä.
Loppuvuonna positiivinen tulosvaroitus? :money_mouth_face:

7 tykkäystä
Asunmaan Antti 30 000 kpl

Nimi: Asunmaa, Antti
Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen
Liiketoimen päivämäärä: 2020-08-28
Kauppapaikka: NASDAQ HELSINKI LTD (XHEL)
Instrumenttityyppi: OSAKE
ISIN: FI4000081427
Liiketoimen luonne: HANKINTA

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot
(1): Volyymi: 30 000 Yksikköhinta: 9,2 EUR

Johto se vain jatkaa ostoksiaan vaikka ollaan melkein ATH-lukemissa. Sijoittajia sen sijaan ei UB kiinnosta :face_with_raised_eyebrow:

2 tykkäystä

Kyllähän tuo loppuvuoden posari alkaa olla jo selviö, kunhan markkina ei oleellisesti happane tästä. Tuo posarihan on meillä jo ennusteissa mukana, eli ei pitäisi aiheuttaa ennustemuutoksia.

2 tykkäystä

UB laaja raportti julkaistu:

UB:llä on uuden Thales Argo -osakerahaston toiminta alkamassa

  • Rahaston ensimmäinen merkintäpäivä on 30.11. ja rahaston sijoitustoiminta käynnistyy 1.12.2020.

Rahaston strategiasta

  • Globaali osakerahasto, joka etsii salkkuunsa yhtiöitä, joilla on merkittävä kasvupotentiaali pitkällä tähtäimellä. Rahaston strategia on niin sanottu arvosijoitusstrategia.
  • Hyödynnämme näkemystämme keskittämällä sijoitukset normaalioloissa noin 10–12 osakkeeseen. (tiedot UB:n Thales Argo -rahaston sivuilta linkki)

Tänään tiedotettiin Thales Argo -rahaston salkunhoitotiimistä:

Arvopaperi uutisoi tästä jo 25.11.

vuonna 2019 Barclay Managed Funds Report listasi Ernst Grönblomin hoitaman HCP Focus -rahaston parhaaksi osakerahastoksi koko maailmassa Equity Long Only -sarjassa.

UB:llä on nyt neljä osakerahastoa. Nopeasti ajateltuna tällainen arvosijoitusstrategiaan perustuva osakerahasto tuntuu hyvältä lisäykseltä valikoimaan. Osakerahastoille voisi ennustaa olevan edelleen kysyntää, kun matalat korot tulevat ajamaan pääomia osakerahastoihin.

UB:N RAHASTOT
Osakerahastot (4): UB Amerikka, UB HR Suomi, UB Maailma, UB Thales Argo
Korkorahastot (3): UB High Yield, UB Korko Plus, UB Lyhyt Korko,
Kiinteistöosakerahastot (4): UB Aasia REIT+, UB Eurooppa REIT, UB Globail REIT, UB P-Amerikka REIT
Kiinteistörahastot (2): UB Pohjoismaiset Liikekiinteistöt, UB Suomi Kiinteistöt
Infrastruktuurirahastot (2): UB EM Infra, UB Infra
Monistrategiarahastot (1): UB Smart
Metsärahasto (3): UB Metsä, UB Nordic Forest Fund II ja III
Reaaliomaisuusrahastot (1): UB EM Frontier Real Assets

3 tykkäystä

En perusisänmaallisena vaan ymmärrä tuota, etta raha ratkaisee kaikessa ja suomalainen kansallisaarre metsä (metsäpohja) myydään ulkomaille.

2 tykkäystä

Ehkä suomalaisilla ei vain ole varaa omistaa mitään?

2 tykkäystä

Ei ole, jos rahastot ovat valmiita maksamaan metsistä ylihintaa odotusarvolla, että realisoitaessa esim. ulkomaisille vakuutusyhtiöille saadaan vielä hyvät tuotot. :thinking:

Kovin on hiljaista UB:n ympärillä… onko free float ja sitä kautta volyymi niin pientä, että ei kiinnosta? Osake on noussut yli 20% vuoden alusta ja vuoden sisällä päälle 40%.

Kannattavaa, mutta tylsää bisnestä?

Itse pidän yhtiötä erittäin mielenkiintoisena ja odotan UB:n olevan myös aktiivinen toimija alan konsolidoituessa.

Osakkeen arvonnousun lisäksi voi nauttia osingoista, Indereksen osinkoennuste on 0,55 €.

//KK

1 tykkäys

Itse olen lappua omistanut, ja kun halusin siitä eroon sopuhinnalla niin sain pitää torikauppaa kärjistetysti pystyssä viikon verran. Eli kyllä, liian pieni vaihto että kiinnostaisi.

2 tykkäystä

Ihan mielenkiintoista että SEB lanseeraa uuden merkittävän metsärahaston: SEB launches evergreen forest fund with second closing fast approaching

"The evergreen structure also explains why SEB has reduced the expected size after second close at EUR 500m for Silvestica I to EUR 300-400m for Silvestica II. "We’re able to invest those EUR 300m within a couple of years, and then we will be able to have new clients coming in again. So, it will be “”

Nuo summat ovat aika isoja ja selkeästi uskovat, että löytävät vielä markkinasta ostettavaa. UB:hän löi oman UB Metsänsä soft closeen, koska sen oli vaikea löytää järkevää ostettavaa Suomesta. Toki UB:llä on nyt työn alla NFF3 jolla fokusoidutaan etenkin Baltiaan. Pitää tulosinfossa vähän tiedustella tätä. Sijoittajakysyntäähän näille metsärahastoille on ihan valtavasti, eli ongelma on puhtaasti pääomien sijoittaminen.

3 tykkäystä

UB Omaisuudenhoito Oy:n viiden prosentin omistusosuuden hankinta UB Finnish Property Oy:ssä on vahvistunut

United Bankers Oyj tiedotti 30.12.2021 tytäryhtiönsä UB Omaisuudenhoito Oy:n sopineen, että se kasvattaa omistusosuuttaan tytäryhtiössään UB Finnish Property Oy:ssä yhteensä vähintään 5 prosenttiyksiköllä ja enintään 28,1 prosenttiyksiköllä. Järjestelyn ensimmäinen osa, 5 prosentin omistusosuuden hankinta, on toteutunut 16.3.2022 ja sen myötä UB Omaisuudenhoidon omistusosuus UB Finnish Propertyssa on kasvanut 56 prosenttiin. Kauppasumma on maksettu käteisenä.

Mikäli koko 28,1 prosentin omistusosuuden hankinta UB Finnish Propertyssa toteutuu, on kauppahinnaksi sovittu yhteensä noin 3,2 miljoonaa euroa. Jäljellä olevan osuuden kauppasumma maksetaan pääosin suunnatulla osakeannilla UB Omaisuudenhoidon osakkeina. Järjestelyn loppuosan toteutuessa myyjät ovat sitoutuneet myös toiseen osakevaihtoon, jossa United Bankers tarjoaa suunnatulla osakeannilla myyjien merkittäväksi United Bankersin uusia osakkeita, joiden merkitsemiseen myyjät ovat sitoutuneet käyttämään saamiaan UB Omaisuudenhoidon osakkeita. Myyjinä ovat UB Finnish Propertyn perustajaosakkaat tai heidän määräysvaltayhteisönsä, ja he edustavat Erikoissijoitusrahasto UB Suomi Kiinteistöt -rahaston myyntiä ja salkunhoitoa. Järjestelyn loppuosan toteutuminen on ehdollinen Verohallinnon lainvoimaiselle ennakkoratkaisulle.

1 tykkäys

Saulilta ja Kasperilta laaja rapsa ulos:

Hyvä rapsa, mutta kaikkein tärkeintähän tässä oli että legendaarinen negatiivisten suositusten sarja säilyi eheänä :smiley:

image

Vähän jo ehti pelottaa että sieltä tulee 15€ lisää!

8 tykkäystä

:joy: Eikös Sauli jo viime syksynä(?) myöntänyt, että näkemys on ollut johdonmukaisesti pielessä? :wink: Tai ainakin liian varovainen/konservatiivinen.

Propsit kuitenkin Saulille ja Inderekselle erinomaisista analyyseistä.

En kuitenkaan niinkään perusta suosituksista tai tavoitehinnoista, tekeminen ratkaisee ja se on ollut UB:lla vahvalla tasolla.

Hyvää kasvua ja oikeita, harkittuja strategisia liikkeitä. Ja mukavaa kassavirtaa osinkojen muodossa.

Ymmärrän, jos jollekin UB on hajuton ja väritön, mutta itselleni juuri tällainen yhtiö sopii paremmin kuin hyvin. Nukun yöni erinomaisesti UB:n osakkeet salkussani.

Olen ollut mukana listautumisesta lähtien ja lisännyt mahdollisuuksien mukaan.

2 tykkäystä

Kyllähän meillä on suositus ollut UB:ssä pääosin negatiivinen. Mielestäni tämä oli isossa kuvassa oikea call välillä 2014-2019, sillä tuo väli oli yhtiölle suhteellisen hankala. Transformaatio transaktioliiketoiminnasta rahastopohjaiseen varainhoitoon oli kesken, tuloskehitys oli hyvin riippuvainen markkinasta, ennustettavuus oli tosi heikko eikä yhtiö tuolla aikavälillä oleellisesti luonut arvoa (tuloksessa ei selkeää trendiä ylöspäin ja osakkeen tuotto vaisu H2’19 asti).

Mutta se virhe tapahtui vuosina 2020-2021. 2019 alkoi näkyä selkeitä merkkejä siitä, että yhtiö olisi siirtymässä kestävämpään tuloskasvuun (uudet tuotteet, hyvin vetävä uusmyynti, SPL-integraation onnistuminen, strategiassa selkeämpi fokus yms.), mutta me oltiin näiden merkkien suhteen liian konservatiivisia ja yhtiön oma tekeminen on ylittänyt meidän ennusteet jatkuvasti. Lisäksi tuo markkina on antanut odotuksia enemmän vetoapua, mikä on pahentanut tätä ongelmaa. Ehkä pienenä puolustuksena voin todeta, että tuo 2021 ylitys tuli pitkälti tuottiksista minkä ennustaminen on ihan super vaikeaa:

image

Lähde: https://www.inderes.fi/fi/epavarma-markkina-pitaa-meidat-varovaisena

Mutta joo, yhtiö on tosiaan pyyhkinyt meidän ennusteilla lattiaa 2020-2021 ja samalla yhtiön hyväksyttävä arvostustaso on kivunnut ylöspäin hyvän suorittamisen johdosta. Yhtiön osakehan onkin kahden vuoden aikana tuplannut, samoin kuin yhtiön käypä arvo. Tämä ralli me ollaan missattu, mikä totta kai harmittaa kun työn kuvaan kuuluu oikeassa oleminen näissä asioissa. Tässä on se aiempi video missä ruoditaan tätä meidän väärässä olemista:

Uusin vähän pidempi video löytyy tästä: United Bankers: Suorittaminen uudella tasolla | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Kuten @Kasarmikadun_Korva totesi, niin UB on jäänyt aika pahasti valokeilan ulkopuolelle verrattuna sektorin muihin yhtiöihin. UB on kuitenkin parantanut juoksuaan ihan hurjasti 2v aikana ja mielestäni yhtiö on noussut siihen joukkoon, ketkä ovat kiistatta toimialan voittajia myös pitkällä aikavälillä (ei ollut tätä vielä 3v sitten). Tässä mielessä UB kyllä kannattaa lisätä sektorista kiinnostuneiden tarkkailulistalle :slight_smile:

12 tykkäystä

@Sauli_Vilen
Nyt kun tuo metsärahasto vetää hullunlailla ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista.
Onko mahdollista, että rahastossa syntyy tarve tai paine ostaa väkisin metsiä ja näin metsistä tarjottavat hinnat nousevat liian korkeiksi ja tulevat tuotot syödään osto vaiheessa.
Oma kohtaisen kokemuksen kautta tämä riski olisi olemassa.
Metsämarkkina on mielestäni tällä hetkellä hieman kuumentunut ja monet alan ammattilaiset ovat samaa mieltä. Oletuksissa on, että hinnat tasaantuvat ja ehkä lähtisivät hieman laskemaan jollain aikavälillä. Tähän tietenkin kuuluu laaja määrä kysymyksiä, kuten sellukapasiteetin kasvu jne.
En tähän muuten olisi kiinnittänyt, mutta rahaston koko alkaa olemaan hyvää luokkaa ja on tehnyt kuulemma melko paljon kauppaa.
Tämä koskee tietenkin muitakin toimijoita.
Ydin kysymys on miten pidetään jäitä hatussa, kun rahaa tulee liikaa sisään siihen nähden mitä markkinoihin on mahdollista järkevästi sijoittaa? Miten saavat hallittua ahneuden kasvattaa rahastoa rahan ylitarjonta tilanteessa? Rahastoon otettiin sisään 60 milj.€ ja 2021 metsäkaupanarvo oli ~235 milj.€ (yli 10 ha tilat). Tuota summaa ei voi vuodessa järkevästi työnnetä markkinoille?

6 tykkäystä

Kiinnostuin UB:stä (ei veljeskunnasta vaan tämän langan varainhoitotalosta), koska työni pohjalta olen huomannut valtavan kasvun vaihtoehtoisten sijoituskohteiden kysynnässä. Ihan loogistakin, että kun korkosijoitukset tuottaa suht heikosti (eikä edes hirveän tasaisesti!) ja osakemarkkinalla volatiliteetti on suurta, virtaa “maltilliseksi” itsensä määrittelevien sijoittajien varat metsärahastoihin ja muihin “inflaatiosuojatuiksi” miellettyihin sijoituksiin.

UB:llahan on laaja jakauma erilaisia vaihtoehtoisia tuotteita.

Alan nyt vasta paneutumaan yritykseen tarkemmin, mutta olisi kiva saada mielipidettä yrityksestä @Pohjolan_Eka lta tai muulta yritykseen sijoittaneelta/paneutuneelta.

Hakisin tällä omaan salkkuun vakaata yritystä, joka melkein hyötyy epävarmuudesta osakemarkkinoilla, kun raha alkaa virrata vaihtoehtoisiin kohteisiin. Toki kertokaa, jos mutuanalyysini on täysin puskassa.

Noh, nyt vasta alkaa tarkempi paneutuminen ja tiedän, että “mutuanalyysi” ja liiketoimintaan paneutumisen lopputulos harvoin kohtaa. :slight_smile:

Ps. samalla olisi mukavaa herätellä eloon tätä hieman hiljaista UB-ketjua!

Edit. Typot ja kuva

7 tykkäystä

Moi!

Olet täysin oikeassa havaintosi kanssa ja olen itse pitkälti samoilla linjoilla. Metsämarkkinan tilanne on Suomessa ylikuumentunut ja hinnat ovat paikoin karanneet käsistä (ainakin perinteisin arvostus-/tulonmuodostusmenetelmin). Yksi markkinan tasapainoon viimevuosina vaikuttanut tekijä ovat olleet juuri metsärahastot, joita operoi Suomessa useita. Nämä tekijät ovat tuoneet markkinalle paljon uutta pääomaa, mikä on ollut omiaan ajamaan hintoja ylös. Luonnollisesti myös nollakoroilla on ollut metsän hintaan nostava vaikutus.

UB:hän on avoimesti myöntänyt tämän ongelman ja yhtiö on kamppaillut tämän kanssa jo vuosia. UB Metsähän oli välissä pidemmän aikaa kiinni ja nyt tuon 60 MEUR:n jälkeen se laitettiin jälleen kiinni. Veikkaan, että rahastoa tuskin avataan vielä ensi vuonna (pitää olla iso osa tuosta 60 MEUR sijoitettuna). Lisäksi UB on suljetuissa Nordic Forest Fund rahastoissa kääntänyt katseensa Suomen ulkopuolelle (mm. Baltiaan).

Managerillahan on tässä ihan selvä lyhyen ja pitkän aikavälin intressiristiriita. Lyhyellä aikavälillä houkuttaisi ottaa niin paljon fyrkkaa sisään kuin mahdollista (hallinnointipalkkiot kasvaa lyhyellä aikavälillä), mutta tämä jouduttaisi tekemään asiakkaiden tuottojen kustannuksella (negatiivinen vaikutus pidemmässä pelissä). Mielestäni UB:llä on kestänyt maltti metsän osalta ihan kohtuullisen hyvin mistä osoituksena tuo rahaston pitäminen kiinni.

12 tykkäystä

UB on tosiaan todella hankalassa paikassa, koska yhtiö on niin vahvasti erikoistunut reaaliomaisuuteen ja tämä ei vaikuta olevan kovin houkutteleva aika omistaa palanen ylikuumentunutta metsämarkkinaa tai kärsivää kiinteistömarkkinaa. Fuusio jonkun toisen varainhoitofirman kanssa olisi hyvinkin järkevää, mutta omistajat eivät vaikuta olevan kovinkaan innostuneita ajatuksesta, vaan näyttävät tyytyvän omistamaan omaa työpaikkaansa ja nostamaan osinkoja. Vaihto on äärimmäisen pientä ja osaketta on hirveän vaikea ostaa/myydä ja ala on sinänsä syklinen, joten aika hankalaa tätä on turvasatama-osinkokoneeksikaan määritellä.

Uskoisin siis että vahvaa mutta lievästi laskusuuntaista mörnintää pienellä osinkotuotolla on tiedossa jatkossakin :grin:

6 tykkäystä