USA:n presidentinvaalit 2024

Haluan kommentoida vielä tuohon Tuli Gabbardin henkilöön, vaikka menee hieman ohi ketjun aiheesta. Kuitenkin siinä mielessä relevantti asia, että on erinomaista tuoda kilpailevia näkökantoja ja tietoja ketjuun, ettei tämä ketju ja foorumi taannu “Anti-vaxxer MAGA” -tason kaikukammioksi, mutta vain toiseen päähän. Lisäksi Tulsi Gabbard on aikaisemmin ollut aivan merkittävä demokraattipuolueen jäsen ja itse en tiedä useita demokraattipuoluetta jättäneitä merkittäviä hahmoja (GOP on aivan omassa luokassaan laivan jättäneistä johtohahmoista), joten hän on mielenkiintoinen poikkeus joukosta.

Lisäksi, mielestäni on tärkeää osata lukea ja sietää myös sellaisia kommentteja, jotka eivät edusta omaa näkemystä. Jopa sellaisia, jotka eivät ole samaa mieltä kuin minä. :wink:

@JJMatias ja @tusinakassa tuovat hyviä näkökohtia Gabbardin henkilöön. Katsotaan hieman tarkemmin, kuka hän on. CNN on tehnyt hyvän faktaketjun henkilöstä 2019 demokraattien esivaalien alla. Wikipedian kanssa kattava. Kyseessä on selvästi älykäs, energinen, kunnianhimoinen ja aikaansaava henkilö.

  • Vuonna 2002 vain 21 vuotiaana hän oli nuorin koskaan valittu edustaja Hawaijin osavaltion kongressiin.
  • Palveli Irakissa 2004-2005
  • 2006-2009 Hawaijin senaattorin avustaja.
  • 2007 valmistui sotilaskoulusta kunniamaininnoin.
  • 2008-2009 Kuwaitissa, terrosimin vastaisessa yksikössä
  • 2010-2020 politiikkaa huipentuen ehdokkuuteen 2020 demokraattien presidenttiehdokkaiden esivaaleissa. Tuki loppupeleissä Bideniä.
  • 2020 jätti demokraattisen puolueen ja ilmoitti toivovansa, että itsenäisesti ajattelevat tekevät samoin.

https://edition.cnn.com/2019/01/30/us/tulsi-gabbard-fast-facts/index.html

Tähän mennessä näyttää hyvältä. Itsenäisesti ajatteleva ja vahva nainen. Täydellinen itsenäinen ehdokas, vaihtoehto heille, joiden mielestä kumpikin valtapuolue haisee.

Ja sitten. Tulsi otti ja pääsi Venäjän televisioon Carlsonin kanssa pari vuotta sitten. Hän ei tosin kertonut, kuinka valtion, jonka bkt on 1/14 -osa USA:n btk:sta, sanktiot vahingoittaisivat Yhdysvaltojen kansalaisia. Yhdysvaltojen tuonti ja vienti Venäjälle ei ole taloudellisesti merkittävää, alle 1% bkt:sta. Toki, heille, jotka sitä kauppaa käyvät, kaikki sanktiot ovat pahasta.

“These sanctions don’t work,” Gabbard told Carlson in an exchange screened for Russians. “What we do know is that they will increase suffering and hardship for the American people. And this is whole problem with the Biden administration: They are so focused on how do we punish Putin that they don’t care and are not focused on what is actually in the best interests of the American people.”

Gabbard puolusti Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, ennen kuin se oli poliittisesti muodikasta.

This war and suffering could have easily been avoided if Biden Admin/NATO had simply acknowledged Russia’s legitimate security concerns regarding Ukraine’s becoming a member of NATO, which would mean US/NATO forces right on Russia’s border

https://x.com/TulsiGabbard/status/1496695830715142148
https://edition.cnn.com/2022/03/01/politics/tulsi-gabbard-cpac-ukraine-russia/index.html

Ukrainaa ei kannata puolustaa, koska se ei ole demokratia. :thinking:

Speaking on the Russia-Ukraine war, Tulsi Gabbard said that Ukraine is not worthy of protection because of not being a democracy.

Erityismaininta Yhdysvaltojen Ukrainaan perustamista biolaboratorioista. :+1:

The US-funded Biolabs in Ukraine has the potential to release dangerous pathogens. This claim led to echoes that the US is funding labs in Ukraine to use dangerous weapons against Russia.

Gabbardin mielestä Bidenillä ja Hitlerillä on sama mielenlaatu. Näin 4 vuoden Bidenin kauden jälkeen, en itse vielä näe yhtäläisyyksiä, mutta ehkä Gabbardilla on tarkempaa näkemystä. Olihan Capitolilla 2021 kova mellakka, joka muistutti vähän Saksan 1933 valtiopäivätalon paloa, jonka perusteella Hitler sementoi valtansa. Ehkä Capitolin mellakka oli Bidenin juoni perusoikeuksien polkemiseksi ja valtansa lujittamiseksi. Ennen kuin oli presidenttinä. Tai ehkä se oli jonkun muun masinoima juttu, ei sitä koskaan tiedä?

Gabbardilla on nostetta GOP:ssa ja erityisesti MAGA porukoissa, sillä hän on loistava esimerkki demokraatista, joka on kääntynyt republikaanien kannalle, vaikka ei ole liittynyt puolueeseen. Näitä esimerkkejä ei ole monta, joten sen vuoksi hän erottuu joukosta.

“Many campaigns are embracing her because she’s a former Democrat who has woken up to the left’s extreme policies,”

https://www.politico.com/news/2022/11/04/the-gops-new-russia-friendly-campaign-trail-buddy-tulsi-gabbard-00065024

Jos pitäisi etsiä republikaaneista vastaavaa tapausta, ehkä Liz Cheney tai melkein kuka tahansa tältä listalta voisi sopia muottiin. Republikaani, joka on joko jättänyt puolueensa - tai jos heiltä itseltään kysytään - puolue on jättänyt heidät. Nämä tapaukset ovatkin siinä mielessä samanlaisia, että heidän näkemyksensä eivät ole muuttuneet vuosien varrella kovin paljoa, mutta republikaanisen puolueen näkemys on. Heidän viimeisin näkemyksensä on se, mitä Trump kulloinkin sanoo.

No, kaikki tietävät, että kun ajat muuttuvat, pitää itse muuttua mukana tai sinut jyrätään. Gabbard on muuttunut demokraatista Trumpia kannattavaksi MAGA -henkilöksi. Se on hänen oikeutensa. Moni republikaani ei ole muuttunut puolueensa mukana ja heidät on syrjäytetty. Listaa lukemalla voi nähdä trendin, että yhdistävä tekijä on Trumpismin vastustaminen.

No, tämä paasaus meni taas vähän sivuraiteille, kun piti Gabbardista puhua. Pointtina on se, että hän ei ole pelkästään kritisoinut demokraatteja - sitä on varmasti tehnyt ihan aiheesta - mutta hän on tietoisesti omaksunut todellisuudenvastaisia näkökantoja - mm. Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainassa - ja linjannut mielipiteensä nykyään tarkasti MAGA porukan näkökantojen mukaisesti. On toki mahdollista, että hän uskoo niihin aidosti, mutta minulle tulee ensimmäisenä mieleen se sama tekopyhyys, josta hän on syyttänyt demokraatteja. That said, mielestäni demokraateilla on paljon oman pesän siivoamista, jota eivät ole kunnolla tehneet, jos ollenkaan. Heidänkin puolueensa muuttuu ajan mukana, mutta ei yhden henkilön agendan ajamana, vaan ruohonjuuritasolta nousevina trendeinä.

53 tykkäystä

USA:n de facto kaksipuoluejärjestelmä asettaa sikäläisille äänestäjille haasteensa, n 40% kertoo toivovansa Extremely well tai Very well
“I wish there were more political parties to choose from in this country”
Luku nousee n 70%:iin kun ‘Somewhat well’ ympätään kyytiin.

Eipä ihme, republikaaneissa pinnalle noussut MAGA-yksinkertaistaminen tai öykkäröinti ei välttämättä keskitien kulkijoita innosta, kuten ei demokraattien laitaan pesiytynyt ylenpalttinen WOKE:tus. Kaksinapaisessa järjestelmässä väliinputoajat joutuvat valitsemaan turhankin paljon kahden epämieluisan välillä, ehkä toista puoluetta vastaankin.

Eipä ihme että puoluekantoja jonkin verran vaihdetaan. Julkisuuden henkilötkin näin tekevät, ja joskus taustalla voi olla henkilökohtaisiakin asioita, ehkäpä liikemiesnerolla ja mediavaikuttaja Elon Muskillakin, kuka tietää. Jonkin asian vastustaminen saattaa ajaa kampanjoimaan toisienkin asioiden puolesta.

11 tykkäystä

Gabbardilla on ilmeisesti vahva kulttitausta. Tulsi Gabbard’s ties to secretive cult may explain her perplexing political journey | The Independent
”To understand her ambitions, her aunt Dr Caroline Sinavaiana Gabbard tells The Independent in an interview that it is necessary to look to her upbringing in a secretive cult called the Science of Identity Foundation (SIF) whose members show absolute loyalty to a reclusive guru, Chris Butler.

A former member toldThe Independent the group’s teachings are virulently homophobic, often anti-Islamic and misogynist, and how they were forced to worship Butler, who is considered to be akin to a God.”

En itse ainakaan osaa suhtautua tällaisen henkilön sanomisiin kovin luottavaisesti.

14 tykkäystä

Hommahan on sillä tavalla, että Amerikan kaksipuoluejärjestelmässä vain toinen puolueista on avoimesti kyseenalaistanut koko demokraattisen järjestelmän, yllättänyt ja saanut aikaan laajamittaista väkivaltaa sekä vallankumousyrityksen. Olen valmis näkemään asioiden molemmat puolet ja hyväksymään sen, etteivät demokraatit mitään pyhäkoululaisia ole. En ole valmis rinnastamaan heidän toimintaansa väkivaltaista ja vaalit kyseenalaistavaan Republikaanihallintoon. On rajoja joita ei ylitetä. Trump&co on toistuvasti todistanut, ettei välitä näistä rajoista eikä toisten ihmisten hengistä pätkääkään, kunhan itse saa roikkua vallan kahvassa.

26 tykkäystä

Jenkit liittyivät ensimmäiseen maailmansotaan vasta 1917, ja toiseen- vasta joulukuussa 1941 kun Japani teki yllätyshyökkäyksen Pearl Harboriin.

Että mitenkäs nämä maailmansotien alkamiset liittyy jenkkipresidentteihin, ja olisiko niiden pitänyt jäävätä itsensä näistä sodista?

30 tykkäystä

Mitenkäs jenkit tuon Ukrainan tilanteen provosivat käyntiin?

25 tykkäystä

Trumpin logiikalla maailmansodat eivät tietenkään olisi alkaneet mikäli hän olisi ollut USA:n presidentti vuodesta 1914 lähtien.

Kun mainittiin demokraattien arvoista - mitä ovat sitten nykyrepublikaanien arvot?

Demokratian halveksiminen? (Tammikuu 2021)

Vaalitulosten kieltäminen?

Uskonnollinen fundamentalistisuus? Tämä ei tietenkään koske Trumppia kuin vaalipuheissa.

Salaliittoteorioiden lietsominen?

Ilmastonmuutoksen kieltäminen?

Abortin ja naisen oikeuksien kieltäminen?

Luotetaan enemmän Vladimir Putiniin kuin omaan tiedustelujohtoon. Onko tämä isänmaallista?

Epädemokraattisten ja ihmisoikeusrikoksiin syyllistyvien diktaattoreiden ihailu?

Vuosikymmenten aikaisten liittolaisten vähättely?

Siirtolaisongelman pahentaminen oman edun tavoittelussa?

Lista olisi loputon, mutta ehkä vielä yksi oleellinen - vihanlietsonta kansakunnan sisällä.

Jos verrataan Obamaa ja Bideniä - halusivatko he yhdistää kansaa, vaikkeivät siinä onnistuneetkaan?Kyllä.

Trump ei ole koskaan edes yrittänyt yhdistää jenkkejä omalla kaudellaan - puhumattakaan sen jälkeen,kun jo heti lähtöön kielsi vaalituloksenkin.

Nykyrepublikaanit ovat kuin joukko keskiaikaisia harhoissaan ja uskomuksissaan eläviä inkvisiittoreita noitavainoissaan.

Demokraatteissakin on oma harhautunut joukkonsa, joissa on vähintään puolisekopäitä. Kokonaisuutena siellä kuitenkin vielä hallitsee selväpäisten joukko - republikaanit toivottavasti vielä joku päivä näkevät “valon” ja tajuavat, että nyt olisi aika palata vaikkapa "reaganismiin trumpismin sijaan.

44 tykkäystä

Pearl Harbourko USA:n provokaation syytä?Japani oli laajalti Aasiaan ja Tyynen meren maihin julmaa laajenemissotaansa käyvä diktatuuri, tässä muistuttaa nyky- Venäjää. Ihan itse vetivät USA:n kimppuunsa.

18 tykkäystä

Ei hyvänen aika, miksi tässä langassa joutuu jatkuvasti lukemaan historiallista revisionismia? :smiley:

51 tykkäystä

Lincoln Project näyttää mallia kuinka rakennetaan mainoskampanja Donald Trumpia vastaan.
Ottamatta kantaa kuinka Biden lopulta päätyi ratkaisuunsa niin juuri näin demokraattien pitää se myydä amerikkalaisille.
Myönnetään että vanhuus näkyy raskaan työn tehneessä Bidenissa. Rakennetaan kuva kunniallisesta valtion päämiehestä, jolla oli rohkeutta ja viisautta antaa soihtu eteenpäin. Mies jolla oli luonnetta laittaa Amerikka itsensä edelle.
Lisäksi vastakkainasettelu Harrisin ja Trumpin välillä. Syyttäjä ja rikollinen. Oikeus ja korruptio. Totuus ja valhe. Todella taitavasti rakennettu mainos.
Tiistaina Harris ilmoittanee varapresidenttiehdokkaansa. Fiksulla valinnalla hän voi nostaa kannatustaan merkittävästikin entisestään.
Jos kannatuslukemat alkavat kääntymään vaankieliosavaltioissa Kamalan puolelle niin jää nähtäväksi kuinka rebublikaanit yrittävät kääntää tilanteen. Vaikea nähdä että ainakaan likaisempi kampanja tulisi palvelemaan rebublikaaneja tässä tilanteessa. Jotain erilaista heidän on keksittävä. Voiko Trump esimerkiksi vaihtaa vielä varapresidenttiehdokkaansa ja miten sen perustelisi kannattajilleen.

12 tykkäystä

Missä kohtaa väitin että Jenkit aloittivat maailmansotia. Huonosti muotoiltu, joo. Mutta hyvä että mainitsit kun ketjussa kaikki ei ilmiselvästikään ymmärtäneet mitä tarkoitan.

Meni nyt taas ihan sivuraiteelle aiheesta.

Oma pointti oli juuri tuo mitä tuossa toiset hieman selkosanaisemmin kertoivatkin että ongelman juuri ja ydin on tuo että on vain kaksi puoluetta. Se jo itsessään luo tuon kahtiajaon ja tekee kansan yhdistämisestä vaikeaa.

Toinen pointti että heti diskreditoidaan jos on henkilöllä yksikin erikoinen lausunto jotka useimmiten on irroitettu kontekstistaan. kuten tuo Gabbardin Ukraina ei ole demokratia… Ehkä tarkoitti sitä että on yksi korruptoituneimmasta maasta? Tuo tietysti vielä erikoisempi että ei sen takia kannata puolustaa.

En väittänyt sinun väittäneen jenkkien aloittaneen maailmansotia, vaan ihmettelin että millä tavalla silloisten Demokraatti-presidenttien vallanhimo ja väitetty sotahulluus liittyvät maailmansotien alkamiseen.

Oliko FDR siis mielestäsi sotahullu? En muista ikinä kuulleeni moista väitettä.

6 tykkäystä

Kirjoitat, kuin Yhdysvaltain puolueet olisi jotenkin samanlaisia luin sata tai 80 vuotta sitten. Ihan vaan sulle yleissivistykseksi vaalien 1912 äänestyskartta:

Vuoden 2020 kartta:

Kukaan ei tiedä mitä arvoja ja politiikkaa Trump ajaa, koska suusta tulee pelkkiä valheita. Se, että Trump sanoo kerran sadasta lauseesta jotain järkevää tai sopivaa ei anna kuvaa hänen arvoistaan.

34 tykkäystä

Näillä kommenteilla tämä pikkumainen katkera hyypiö häviää jokaisen swing staten yksi kerrallaan. Harrisin ei tarvitse kuin istua ja olla mokaamatta:

https://x.com/RpsAgainstTrump/status/1819900232143958433

26 tykkäystä

Omasta mielestäni tavallisella Amerikkalaisella on muutamia tärkeitä arvopohjallisia syitä miksi eivät halua äänestää Kamala Harrisia. Pohjaan tämän henkilökohtaisiin keskusteluihin n. 100 Amerikkalaisen (eri osavaltioista) kanssa, joukossa mustia ja valkoisia henkilöitä.

  1. julkinen haastattelu missä julisti, että jos Kongressi ei taivu 100 ensimmäisen hallintopäivän aikana heidän kannalleen lakiehdotuksissa, hän käyttää “executive orderia”, ja tavallinen tallaaja ajattelee sen tarkoittavan asekieltoa.
  2. Vankien sukupuolenvaihdoksen kulujen maksaminen
  3. Lasten (alaikäisten) sukupuolenvaihdoksen hormoonihoitojen salliminen
  4. LQTB…-agendan tunkeminen kurkusta alas
  5. lukuisat erityisesti Venezuelalaisten laittomien maahanmuuttajien suorittamat raiskaukset, joista ei ole annettu riittäviä tuomioita/ jälkeenpäin " yllättyneinä löydetyt" rikosrekisterit
  6. mustan väestön keskuudessa liiallinen älyllisyyden aliarviointi, erityisoikeuksien luominen “kun emme muuten pärjää”.

Olivat he Trumpista mitä mieltä tahansa, painavat nuo seikat vaakakupissa enemmän kuin mikään muu seikka.

12 tykkäystä

Erittäin laaja amerikkalainen keskustelupiirisi lienee kuitenkin valtaosaltaan republikaaneja?

Tämä selittänee otoksen yksimielisyyden.

Vähän sama jos kysyisi Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajilta kuka äänesti Halla-ahoa presidentiksi.

Minulla ei ole noin montaa jenkki-tuttavaa, mutta kieltämättä myös omani ovat valtaosaltaan olleet Trumpin kannattajia jo vuodesta 2016. He ovat myös hyvin homogeeninen joukko - kaikki valkoisia vanhempia miehiä, asuvat ulkomailla, nuorempia ulkomaalaisia vaimoja, pienet eläkkeet, enemmän tai vähemmän katkeroituneita tapahtuneista muutoksista, toiset jopa rotusyrjinnän kieltämisestä. Eivät ystäviäni, mutta vuosien aikana jossain tilanteessa vastaan tulleita.

Näissä tapauksissa voi saada vähän yksipuolisen kuvan äänestäjistä eli jos jakaisin heidän näkemyksensä - saattaisin elää kuplassa.

19 tykkäystä

Silverin ennusteessa Harris ohittanut Trumpin:

Myös vedonlyöntimarkkina tasoittunut merkittävästi: https://www.oddschecker.com/us/politics/us-politics

Trump: 1,87
Harris: 2,22

Vielä muutama viikko sitten Harrisille taisi saada yli 3,50 kertoimia (korjatkaa, jos muistan väärin).

Trumpin mennyt viikko on ollut jopa hänen mittapuullaan todella sekava. Jännä nähdä, saako pakkaansa kasaan ennen syyskuun väittelyitä, vai jatkaako vain omaa alamäkeään.

28 tykkäystä

Kamla tietää aika paljon tekniikastakin. Tässä kertoo pilvipalveluista.

https://x.com/nicksortor/status/1819808519891374285

3 tykkäystä

Mukana on myös 20% entisiä Demokraatteja, ja yli kymmenen “vähemmistön” edustajaa. Valkoisia perheitä yli 50% kylläkin. Kaikki hyvin toimeentulevia. Syyt ovat myös hyviä, jos rauhallinen perhe-elämä kiinnostaa ja prioriteettina ei ole vähemmistöjen erityisedut. Lisäksi skismaa aiheuttaa laittomille maahanmuuttajille jaettavat rahasummat ilman vastiketta. Myös monia perheenjäseniä oli kodittomana ilman toimeentuloturvaa, samaan aikaan kun rahaa jaetaan verovaroista suurelle osalle maahanmuuttajista.