USA:n presidentinvaalit 2024

Jenkit liittyivät ensimmäiseen maailmansotaan vasta 1917, ja toiseen- vasta joulukuussa 1941 kun Japani teki yllätyshyökkäyksen Pearl Harboriin.

Että mitenkäs nämä maailmansotien alkamiset liittyy jenkkipresidentteihin, ja olisiko niiden pitänyt jäävätä itsensä näistä sodista?

30 tykkäystä

Mitenkäs jenkit tuon Ukrainan tilanteen provosivat käyntiin?

25 tykkäystä

Trumpin logiikalla maailmansodat eivät tietenkään olisi alkaneet mikäli hän olisi ollut USA:n presidentti vuodesta 1914 lähtien.

Kun mainittiin demokraattien arvoista - mitä ovat sitten nykyrepublikaanien arvot?

Demokratian halveksiminen? (Tammikuu 2021)

Vaalitulosten kieltäminen?

Uskonnollinen fundamentalistisuus? Tämä ei tietenkään koske Trumppia kuin vaalipuheissa.

Salaliittoteorioiden lietsominen?

Ilmastonmuutoksen kieltäminen?

Abortin ja naisen oikeuksien kieltäminen?

Luotetaan enemmän Vladimir Putiniin kuin omaan tiedustelujohtoon. Onko tämä isänmaallista?

Epädemokraattisten ja ihmisoikeusrikoksiin syyllistyvien diktaattoreiden ihailu?

Vuosikymmenten aikaisten liittolaisten vähättely?

Siirtolaisongelman pahentaminen oman edun tavoittelussa?

Lista olisi loputon, mutta ehkä vielä yksi oleellinen - vihanlietsonta kansakunnan sisällä.

Jos verrataan Obamaa ja Bideniä - halusivatko he yhdistää kansaa, vaikkeivät siinä onnistuneetkaan?Kyllä.

Trump ei ole koskaan edes yrittänyt yhdistää jenkkejä omalla kaudellaan - puhumattakaan sen jälkeen,kun jo heti lähtöön kielsi vaalituloksenkin.

Nykyrepublikaanit ovat kuin joukko keskiaikaisia harhoissaan ja uskomuksissaan eläviä inkvisiittoreita noitavainoissaan.

Demokraatteissakin on oma harhautunut joukkonsa, joissa on vähintään puolisekopäitä. Kokonaisuutena siellä kuitenkin vielä hallitsee selväpäisten joukko - republikaanit toivottavasti vielä joku päivä näkevät “valon” ja tajuavat, että nyt olisi aika palata vaikkapa "reaganismiin trumpismin sijaan.

44 tykkäystä

Pearl Harbourko USA:n provokaation syytä?Japani oli laajalti Aasiaan ja Tyynen meren maihin julmaa laajenemissotaansa käyvä diktatuuri, tässä muistuttaa nyky- Venäjää. Ihan itse vetivät USA:n kimppuunsa.

18 tykkäystä

Ei hyvänen aika, miksi tässä langassa joutuu jatkuvasti lukemaan historiallista revisionismia? :smiley:

51 tykkäystä

Lincoln Project näyttää mallia kuinka rakennetaan mainoskampanja Donald Trumpia vastaan.
Ottamatta kantaa kuinka Biden lopulta päätyi ratkaisuunsa niin juuri näin demokraattien pitää se myydä amerikkalaisille.
Myönnetään että vanhuus näkyy raskaan työn tehneessä Bidenissa. Rakennetaan kuva kunniallisesta valtion päämiehestä, jolla oli rohkeutta ja viisautta antaa soihtu eteenpäin. Mies jolla oli luonnetta laittaa Amerikka itsensä edelle.
Lisäksi vastakkainasettelu Harrisin ja Trumpin välillä. Syyttäjä ja rikollinen. Oikeus ja korruptio. Totuus ja valhe. Todella taitavasti rakennettu mainos.
Tiistaina Harris ilmoittanee varapresidenttiehdokkaansa. Fiksulla valinnalla hän voi nostaa kannatustaan merkittävästikin entisestään.
Jos kannatuslukemat alkavat kääntymään vaankieliosavaltioissa Kamalan puolelle niin jää nähtäväksi kuinka rebublikaanit yrittävät kääntää tilanteen. Vaikea nähdä että ainakaan likaisempi kampanja tulisi palvelemaan rebublikaaneja tässä tilanteessa. Jotain erilaista heidän on keksittävä. Voiko Trump esimerkiksi vaihtaa vielä varapresidenttiehdokkaansa ja miten sen perustelisi kannattajilleen.

12 tykkäystä

Missä kohtaa väitin että Jenkit aloittivat maailmansotia. Huonosti muotoiltu, joo. Mutta hyvä että mainitsit kun ketjussa kaikki ei ilmiselvästikään ymmärtäneet mitä tarkoitan.

Meni nyt taas ihan sivuraiteelle aiheesta.

Oma pointti oli juuri tuo mitä tuossa toiset hieman selkosanaisemmin kertoivatkin että ongelman juuri ja ydin on tuo että on vain kaksi puoluetta. Se jo itsessään luo tuon kahtiajaon ja tekee kansan yhdistämisestä vaikeaa.

Toinen pointti että heti diskreditoidaan jos on henkilöllä yksikin erikoinen lausunto jotka useimmiten on irroitettu kontekstistaan. kuten tuo Gabbardin Ukraina ei ole demokratia… Ehkä tarkoitti sitä että on yksi korruptoituneimmasta maasta? Tuo tietysti vielä erikoisempi että ei sen takia kannata puolustaa.

En väittänyt sinun väittäneen jenkkien aloittaneen maailmansotia, vaan ihmettelin että millä tavalla silloisten Demokraatti-presidenttien vallanhimo ja väitetty sotahulluus liittyvät maailmansotien alkamiseen.

Oliko FDR siis mielestäsi sotahullu? En muista ikinä kuulleeni moista väitettä.

6 tykkäystä

Kirjoitat, kuin Yhdysvaltain puolueet olisi jotenkin samanlaisia luin sata tai 80 vuotta sitten. Ihan vaan sulle yleissivistykseksi vaalien 1912 äänestyskartta:

Vuoden 2020 kartta:

Kukaan ei tiedä mitä arvoja ja politiikkaa Trump ajaa, koska suusta tulee pelkkiä valheita. Se, että Trump sanoo kerran sadasta lauseesta jotain järkevää tai sopivaa ei anna kuvaa hänen arvoistaan.

34 tykkäystä

Näillä kommenteilla tämä pikkumainen katkera hyypiö häviää jokaisen swing staten yksi kerrallaan. Harrisin ei tarvitse kuin istua ja olla mokaamatta:

https://x.com/RpsAgainstTrump/status/1819900232143958433

26 tykkäystä

Omasta mielestäni tavallisella Amerikkalaisella on muutamia tärkeitä arvopohjallisia syitä miksi eivät halua äänestää Kamala Harrisia. Pohjaan tämän henkilökohtaisiin keskusteluihin n. 100 Amerikkalaisen (eri osavaltioista) kanssa, joukossa mustia ja valkoisia henkilöitä.

  1. julkinen haastattelu missä julisti, että jos Kongressi ei taivu 100 ensimmäisen hallintopäivän aikana heidän kannalleen lakiehdotuksissa, hän käyttää “executive orderia”, ja tavallinen tallaaja ajattelee sen tarkoittavan asekieltoa.
  2. Vankien sukupuolenvaihdoksen kulujen maksaminen
  3. Lasten (alaikäisten) sukupuolenvaihdoksen hormoonihoitojen salliminen
  4. LQTB…-agendan tunkeminen kurkusta alas
  5. lukuisat erityisesti Venezuelalaisten laittomien maahanmuuttajien suorittamat raiskaukset, joista ei ole annettu riittäviä tuomioita/ jälkeenpäin " yllättyneinä löydetyt" rikosrekisterit
  6. mustan väestön keskuudessa liiallinen älyllisyyden aliarviointi, erityisoikeuksien luominen “kun emme muuten pärjää”.

Olivat he Trumpista mitä mieltä tahansa, painavat nuo seikat vaakakupissa enemmän kuin mikään muu seikka.

12 tykkäystä

Erittäin laaja amerikkalainen keskustelupiirisi lienee kuitenkin valtaosaltaan republikaaneja?

Tämä selittänee otoksen yksimielisyyden.

Vähän sama jos kysyisi Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajilta kuka äänesti Halla-ahoa presidentiksi.

Minulla ei ole noin montaa jenkki-tuttavaa, mutta kieltämättä myös omani ovat valtaosaltaan olleet Trumpin kannattajia jo vuodesta 2016. He ovat myös hyvin homogeeninen joukko - kaikki valkoisia vanhempia miehiä, asuvat ulkomailla, nuorempia ulkomaalaisia vaimoja, pienet eläkkeet, enemmän tai vähemmän katkeroituneita tapahtuneista muutoksista, toiset jopa rotusyrjinnän kieltämisestä. Eivät ystäviäni, mutta vuosien aikana jossain tilanteessa vastaan tulleita.

Näissä tapauksissa voi saada vähän yksipuolisen kuvan äänestäjistä eli jos jakaisin heidän näkemyksensä - saattaisin elää kuplassa.

19 tykkäystä

Silverin ennusteessa Harris ohittanut Trumpin:

Myös vedonlyöntimarkkina tasoittunut merkittävästi: https://www.oddschecker.com/us/politics/us-politics

Trump: 1,87
Harris: 2,22

Vielä muutama viikko sitten Harrisille taisi saada yli 3,50 kertoimia (korjatkaa, jos muistan väärin).

Trumpin mennyt viikko on ollut jopa hänen mittapuullaan todella sekava. Jännä nähdä, saako pakkaansa kasaan ennen syyskuun väittelyitä, vai jatkaako vain omaa alamäkeään.

28 tykkäystä

Kamla tietää aika paljon tekniikastakin. Tässä kertoo pilvipalveluista.

https://x.com/nicksortor/status/1819808519891374285

3 tykkäystä

Mukana on myös 20% entisiä Demokraatteja, ja yli kymmenen “vähemmistön” edustajaa. Valkoisia perheitä yli 50% kylläkin. Kaikki hyvin toimeentulevia. Syyt ovat myös hyviä, jos rauhallinen perhe-elämä kiinnostaa ja prioriteettina ei ole vähemmistöjen erityisedut. Lisäksi skismaa aiheuttaa laittomille maahanmuuttajille jaettavat rahasummat ilman vastiketta. Myös monia perheenjäseniä oli kodittomana ilman toimeentuloturvaa, samaan aikaan kun rahaa jaetaan verovaroista suurelle osalle maahanmuuttajista.

Viime yönä tuli kolme viikkoa Trumpin murhayrityksestä. Koitan eläytyä Vladimir Putinin nahkoihin hänen kuultuaan tapahtumasta. Herätetäänkö hänet koronabunkkerissa aamuyöllä, vai todetaanko että kun asia ei vaadi mitään välitöntä reaktioita, pappa voi nukkua aamuun?

Joka tapauksessa viimeistään seuraavana aamupäivänä Putinille kelaillaan Trumpin nousua ampumisen jälkeen. Tsaari ei voi uskoa näkemäänsä, tätä hyvää tuuria yhdistettynä Trumpin ällistyttävään suoritukseen. Turhamaisesta, mukavuudenhaluisesta, hieman pyylevästä ja ennen kaikkea käyttökelpoisesta playboy-liikemiehestä on kuoriutunut kova jätkä. Tällaista Putin arvostaa. Onko tämä jo kohtalon johdatusta, voiko mikään enää estää Trumpin voittoa? Bidenin epäonnistuneesta väittelystä on yli kaksi viikkoa eikä hän vaikuta olevan siirtymässä millään syrjään, mikä kasvattaa mahdollisuutta, että republikaanit ottaa ”pyyhkäisyvoiton” eli myös kongressin molemmat kamarit. Tämä taas romuttaa Ukrainan mahdollisuuksia puolustautua ja avaa Putinille väylän saavuttaa erikoisoperaatiossa jo vuoden 2025 aikana tulos, jonka hän voi markkinoida kansalle voittona.

Trumpilla on hyvä fiilis, peli on käytännössä selvä. Republikaanien puoluekokous on yhtenäisenä jalkojen juuressa, entiset kilpakumppanit suutelevat kilvan Donin sormusta. Voiton huumassa Trump valitsee varapresidenttiehdokkaaksi miehen jonka kanssa hänellä synkkaa ja jota uskollisin MAGA-väki potentiaalista nimistä eniten rakastaa. Puolueen taitavissa strategeissa valinta nostattaa kulmakarvoja. Tyypillisesti varapresidentin toivotaan jollain lailla täydentävän ehdokasta ja hälventävän jotain hänen potentiaalista heikkouttaan. Vuonna 2000 ulkopoliittisesti kokematon George W. Bush otti sillä saralla monissa liemissä marinoituneen ketun Dick Chaneyn, 2008 nuori ja kokematon Barack Obama otti senaatin Grand Old Manin Joe Bidenin, ja 2016 Trump itse turvasi uskonnollisen oikeiston selustan Mike Pencellä.

J.D. Vance taas ei täydennä tai hälvennä oikein mitään, hän on vain kovan linjan MAGA-mies, toki periamerikkalaisella ryysyistä rikkauksiin -tarinalla. Valinta ei selvästikään maksimoi Trumpin mahdollisuuksia tulla valituksi. Trump on tunneihminen joka haluaa lähelleen hyviä tyyppejä eikä mitään demokraatteja nuoleskelevia RINO-paskakasoja. Puheet kansakunnan yhdistämisestä haihtuvat kokouspuheen koskettavan alun jälkeen kun Trump siirtyy kirjoitetusta puheesta kärjistävään tajunnanvirtaan.

Trumpin murhayrityksen jälkeen liberaalin median paine Bidenin päänmenoksi hellittää tarkalleen neljäksi vuorokaudeksi, minkä jälkeen se käynnistyy hämmentävän synkronoidun oloisesti. Koronaa poteva, haavoitettu ylipäällikkö käy viimeisen kamppailunsa kotona Delawaressa ja heittää lopulta pyyhkeen kehään sunnuntaina. Heti seuraavana päivänä on selvää, että Harris on ehdokas, ja hänelle alkaa tulvia kampanjalahjoituksia ennätystahtia. Moni demokraatti on ollut huolissaan siitä, että Harris olisi liian heikko ja epäsuosittu ehdokas, mutta alku on lupaava. Kaikki Trumpin kampanjassa on mietitty Biden mielessä. Trumpilla ei ole edes valmista lempinimeä Kamalalle; onko hän kiero, valehteleva vai hullu Kamala Harris, kas siinä kysymys testattavaksi ralleihin. Republikaanistrategit paimentavat omiaan välttämään rasistiset ja misogynistiset hyökkäykset, mutta Trump ei malta pysyä talouden ja rajan teemojen ympärillä joutuessaan ahtaalle mustien journalistien tentissä. Harris on jo kuronut gallupit kiinni. Varapresidentin valinta ja puoluekokous ovat vielä edessä. Shapirosta toivotaan sateentekijää Pennsylvaniassa.

Monentum on Harrisilla mutta peli on ääritasainen. Putin haroo hiuksiaan; asema suurena valloittajana historiankirjoissa on kuitenkin vielä vaakalaudalla. Demokraattien pyyhkäisy olisi Kremlille katastrofi.

81 tykkäystä

Mielenkiintoinen aloite. Kun katsoo haastatteluja republikaanien primaryn ajoilta, Haleyn äänestäjät toistivat pitkälti samaa: he eivät halunneet äänestää Trumppia, mutta Bidenin ikä oli este myös hänen äänestämiselleen. Nytkun Harris nousi ehdokkaaksi, Haleyn äänestäjät ovat taas tavoiteltavissa demokraateille ja nyt nähdään liikehdintää sen eteen.

Ainakin seuraavat entiset republikaaniset kongressiedustajat ovat asettuneet Harrisin taakse

  • Adam Kinzinger
  • Rod Chandler
  • Tom Coleman
  • Dave Emery
  • Wayne Gilchrest
  • Jim Greenwood
  • John LeBoutillier
  • Susan Molinari
  • Jack Quinn
  • Denver Riggleman
  • Claudine Schneider
  • Christopher Shays
  • Peter Smith
  • Alan Steelman
  • David Trott
  • Joe Walsh

Lisäksi, Chuck Hagel: entinen puolustusministeri ja republikaanien kongressi edustaja, Ray LaHood: entinen liikenneministeri ja republikaaninen kongressiedustaja,

https://x.com/adamkinzinger/status/1820089071063957752

25 tykkäystä

Tämä on oikeasti kova juttu. 8 vuotta sitten ja jopa vielä 4 vuotta sitten tällaista olisi pidetty hulluutena. Toki hevosen vaihtajia on aina marginaaleissa, mutta että aivan julkisesti ryhdytään tavoittelemaan toisen, ideologisesti lähes ääripäässä olevan puolueen äänestäjiä, on ennenkuulumatonta. Tämä on mahdollista vain siksi, että GOP on ajautunut perinteisestä Reaganilaisesta republikanismista - joka on 50+ vuotiaiden äänestäjien muistissa ja verissä - yhden henkilön autokraattiseen otteeseen, joka on onnistunut itse asiassa pienen, mutta äänekkään puoluevähemmistön myötävaikutuksella.

Nikki Haley demonstroi, että moni republikaanien äänestäjistä kammoaa Trumpia ja GOP:in nykymeininkiä sydämensä pohjasta. Häntä jopa äänestettiin esivaaleissa vielä siinä vaiheessa, kun hän oli jo luopunut ehdokkuudestaan. Tässä on oikeasti sellainen tilaisuus demokraateille, joka ei olisi tullut mahdolliseksi, jos republikaanien ehdokkaana olisi ollut lähes kuka tahansa muu kuin Trump. Nämä Nikki Haleyn äänestäjät ovat potentiaalisia Harrisin tukijoita, mikäli hän pystyy vakuuttamaan heidät siitä, että hän ei ole tulossa mullistamaan heidän elämäänsä ja tunkemaan woke-ideologiaa heidän lastensa suusta alas kouluissa.

Lähinnä, Harrisin ei tarvitse varsinaisesti lyödä republikaaneja tainnoksiin erinomaisuudellaan, vaan yksinkertaisesti esittäytyä pienempänä pahana kuin Trump. Kertomalla puolustaa perustuslakia ja äänestäjien tahtoa. Lupaamalla kunnioittaa vaalitulosta ja kertoa heille, että äänestäkööt 4 vuoden päästä jotakuta muuta, jos ovat tyytymättömiä häneen, mutta kertoa pitävänsä demokratian ja ihmisten vapaudet koskemattomina kautensa ajan. Olla nöyrä, mutta samalla vahva ja määrätietoinen.

Tässä asiassa voi auttaa hyvin paljon varapresidentin valinta, jos henkilö vetoaa tyypilliseen republikaaniäänestäjään. “Sattumalta” Harrisin VP ehdokkaat sattuvat nyt olemaan keski-ikäisiä valkoisia miehiä ja eivät kovin radikaaleja vasemmistolaisia. Sitten asiaan vaikuttaa myös Trumpin varapresidenttiehdokas, J.D. Vance, joka on saanut hyväksynnän varsin yllättävältä taholta. Katso itse. :point_down:

Tämän voi ottaa vitsinä, mutta kun hetken miettii, se kertoo todella paljon. Pelosi pitää Vancea aivan selvästi haittana Trumpille. Itse haastattelu on hyvä katsoa alusta saakka. Varsinaisesti se ei tarjoa mitään uutta Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa seuraaville, mutta on erinomainen tiivistelmä vähemmän tilannekäänteitä seuraaville. Ja kertoo meille vaikutusvaltaisen demokraatin omalla suulla, mikä on tilanne tällä hetkellä. Demokraattien kannalta, se on todella herkullinen. Mahdollisuudet ovat vaikka mihin. That said, hevosta ei pidä myydä ennen vaalipäivää. Hillary Clinton voi vahvistaa asian.

16 tykkäystä

Trumpin kampaja pohjautui kokonaan siihen, että vastaehdokas on TGA:sta kärsivä Biden. Harriksen tulo sai Trumpin kampajan solmuun eikä Trumpin mustamaalaaus kampanja pure Harrikseen. Veikkaan, että Harris voittaa ja vieläpä selvästi.

12 tykkäystä