Uudet sähköautofirmat - NIO, Fisker, Canoo, Rivian jne

4 tykkäystä

Onhan se vielä hieman villiä nähdä robotaksi ajelee itsekseen. Tyhjänä viel näköjään veivaa, ei oo kukaan uskaltanu kyytiin hypätä.

2 tykkäystä
10 tykkäystä

Tsiis… Eli tänään nykin auetessa NIO:t laitaan :laughing:

Raha kelpaa, mutta jos laput pakkovaihdetaan Teslan lappuihin… nej tack sanon minä.

E: En tietenkään ole myymässä näitä heti. Antaa Teslakuplan paisuttaa NIOa vielä lisää, ja sitten ennen mahdollista mergeä laput laitaan.

3 tykkäystä

Ihan vaan spekulaatiota; mitä luulette onko Xpeng, Nio tm hinta joskus vielä lähelläkään Teslaa.

Melkoista kilpajuoksua tämä nyt on näidenn kiina-autojen ja eurooppalaisten valmistajien kanssa. Toki sillä erotuksella että vakailla eurooppakaaroilla on jo valmiiksi hinta korkealla.

2 tykkäystä

Nyt tulee todella tyhmä kysymys. Mutta jos Tesla sulautuu NIO:n kanssa, niin nouseeko NIOn lappujen arvo Teslan kurssin mukaiseksi? Vai?

1 tykkäys

Nyt kyllä meni aamukahvit väärään kurkkuun :smiley:

Teslahan ei tule ikinä mergeämään Kiinalaisen yrityksen kanssa. Syön kyllä kenkäni jos näin tapahtuu!

3 tykkäystä

Eipä taida ihan nousta :slightly_smiling_face:

No et ollut varmaan ainut jolle noin kävi :sweat_smile:… mutta hyvää viihdettä :grin:. Jos sais samanlaista rallia aikaiseksi kuin eilen Lizhi Inc kanssa kävi ihan kivaa tiliä teki eilen illalla kun oli kartalla mitä tulee tapahtumaan :wink:

6 tykkäystä

Johan NIO tässä on niin pitkään jäähdytellytkin, että jotakin pikku uutista taas kaivattaisiin :sweat_smile:

Onko joku muuten tutustunut alaa liipaten Luminariin, LAZR? Pisti aamulla silmään WSJ:n nostosta.

1 tykkäys

Luminarista on keskustelua SPAC ketjussa ollut, eli sieltä kannattaa vilkaista. Sieltä löytyy jostain hyvä kuvakin uusista SPACien kautta tulleista/tulevista EV-liitännäisistä firmoista, jossa kätevästi nähtävissä markkina-arvot, liikevaihdot sun muut vertailuna. Luminari on kyllä niin tappiin hinnoiteltu tällä hetkellä että huhuh :nauseated_face:

2 tykkäystä

Thanks! Juu, markkina-arvo näyttää jo kovalta.

1 tykkäys

Jos muistelen oikein, niin Luminarin insinöörinerojannukeksijä omistais tyyliin 80% (hatusta, mutta valtaosa) firman osakkeista, ja tuskin myy. Ehkä tässä käy kuten Everfuelilla, eli kurssi nousee jonnekin aivan poskettoman korkealle (on jo nyt), koska osakkeita ei vaan riitä ostajille. Tuli mieleen vaan tässä, kun kattelin, että pre:ssä ollaan jossain taivaissa taas…

1 tykkäys

Tuossa hyvää juttua Nion tehtaasta ja tuotannosta. Tuo alumiini kori on kyllä ihan hyvä juttu joka suhteessa. Muutama ABB robotti näkyy leipovan noita autoja hihnalta ulos. En kyllä yhtään ihmettelisi vaikka tämä auto merkki tulisi pärjäämään markkinoilla :slightly_smiling_face:

Sitten vähän hätäisempi Nio :grin:

8 tykkäystä

Pakko laittaa tähän tämä video, Goodwoodin edellinen record holder ennen VW ID.Rää eli polttiskauden huipentuma.

Son, this is how real cars sounded like when daddy was young.

5 tykkäystä

Niin, olenko ymmärtänyt oikein, että Nion tehtaat ja autojen valmistus on kuitenkin ulkoistettu Kiinan kommunistiselle puolueelle?

1 tykkäys

Ei kun juuri toisin päin. Kiinan kommunistinen puolue on ulkoistanut autojen valmistuksen ja tehtaat NIOlle :slightly_smiling_face:…Vai miten se meni :sweat_smile:

3 tykkäystä
4 tykkäystä

Tämä video tuli myös vastaan jokin aika sitten. On julkaistu jo 2017 eli on hieman vanha, mutta laitetaan silti esille muillekin, jos ei ole tullut jo katsottua:

3 tykkäystä

En tiedä meneekö nyt hiukan ohi aiheen :grin: mutta tosiaan näin toimii Kiinan hallitus/puolue tiettyjen sektorien osalta. Kuvakaappaus napattu luentodialta, kun tuli opiskeltua hiukan Kiinasta. Oletan, että tämä pätee myös NIO, Xpeng jne. Saattaa olla hyvä tietää.

3 tykkäystä