Sijoitusfoorumi

Vastuullinen sijoittaminen

loudspring
wärtsilä
neste
#1

Keskusteltiin Loudspringin toimarin kanssa vastuullisesta sijoittamisesta inderesTV:ssä https://www.inderes.fi/videot/puhutaan-vastuullisesta-sijoittamisessa

Videolla mielenkiintoisia ja hyviä ajatuksia miten harjoittaa vastuullista sijoittamista. Lähivuosina vastuullisuutta todennäköisesti aletaan peräämään yhä enemmän, ja esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtäävä regulaatio muodostunee riskiksi erityisesti saastuttaville firmoille (öljy/energia-ala).

Pohditteko vastuullisuuskysymyksiä sijoittaessanne yhtiöihin?

1 Like
#2

Todella hyvä haastattelu, joka antoi ainakin itselle hieman uusia näkökulmia ja miettimisen aiheita omassa toiminnassa.

Kenties pitää ottaa siivu Loudspringiä salkkuun niin voi nukkua yönsä hyvin. :slight_smile:

Tietenkin jos olisi aikaa, voisi kaivaa omistamistaan yhtiöistä ympäristö ja vastuullisuusraportit luettaviksi. Ja ottaa kantaa mikäli voisivat tehdä asioita paremmin. :innocent:

1 Like
#3

Hyvä että haastis sai miettimään! :slight_smile:

Sijoittamista voi tehdä monella tavalla mutta parempi mieli lähtökohtaisesti omistajana jos firmojen impakti neutraali/positiivinen. Monilla firmoilla sijoittajatarina kans parempi (mieti esim. Kotipizza ja Suomen Hoivatilat jne.) kun keskitytään arvoihin ja missioon. Samalla tietysti numerot kunnossa.

#4

Alkaako pian olemaan Loudspringin analyysit valmiina? :innocent:

Onhan tuossa tietenkin aika paljon savottaa käydä läpi kaikki yhtiön omistukset.

2 Likes
#5

Haha, ei valitettavasti voida kommentoida etukäteen :wink:

#6

Ois kyl kiva saada muitakin yhtiöitä puhutaan vastuullisuudesta Inderesin kanssa. Joku UPM ja Fortum ois hyvä avata miten ne suhtautuu asiaan. Yhtiöiden viralliset vastuullisuusraportit ovat liian raskaita eivätkä kuitenkaan kerro mistään mitään.

2 Likes
#7

Hyvä idea! Ehkäpä tämän ympärille voisi rakentaa oman konseptinsa. Vastuullisuus teemana tulee melko varmasti nousemana isosti framille lähivuosina.

#8

Sampo hyppää vastuullisuus junaan https://www.inderes.fi/yhtiojulkaisu/yritysvastuu-ei-ole-vain-kauniita-sanoja

1 Like
#9

Tää on hyvä askel Sammolle. Haluisin nähdä tällaista muiltakin, kuten Evli ja eQ.

2 Likes
#10

Eilen latasin ResQ Clubin mihin Loudspring on myös sijoittanut. Toimii todella hyvin. Hävikkiruoka on tapa säästää rahaa ja samalla pelastaa maailma :smile:

#11

Kryptovaluutat ovat muuten yksi pahimmista ympäristökatastrofeista ja ovat sen lisäksi tehottomia https://www.vox.com/platform/amp/energy-and-environment/2018/1/18/16901422/bitcoin-price-crash-energy-emissions?__twitter_impression=true

1 Like
#12

Moi,

Inderes ilmoitti toukokuun alussa, että muutaman viikon sisällä tulee analyysi Loudspringista. Miksi tällaista ei nyt ole tullutkaan? Tai jos sellainen on tekeillä, niin missä aikataulussa analyysi julkaistaan?

1 Like
#13

Moi, laaja raportti on tekeillä ja tulossa :slight_smile: Tarkoista aikatauluista me ei kommentoida valitettavasti etukäteen. Loudspringin tiedotteessa mainittuun “lähiviikkojen aikana” on asettanut omat haasteensa mm. kohdeyhtiöiden tapaamisten organisointi.

3 Likes
#14

Hei,

Kiitokset tiedosta. Innolla odotetaan analyysia :slight_smile:

1 Like
#15

Hyvä että tulee laadukas tutkimus! Mielummin myöhään mutta laadukas! :slight_smile: Kuka on Loudspringin analyytikko? Rautanen? Sopisi hyvin Mikaelille koska Loudpsringin portfolio taitaa olla aika teknologiapainotteinen. Varmasti paljon haasteita Inderesillä kun kaikki Loudpsringin omistamat yhtiöt taitaa olla pitkälti alkuvaiheen startuppeja, joissa näkyvyyttä ei ole ollenkaan ja jos on, niin todella epäselviä tapauksia.

2 Likes
#16

Olli Vilppo ottaa päävastuun Loudspringistä. :ok_hand: Toki kun kyseessä on monialayhtiö, taustalla on häärännyt useampikin meiltä. Ja seurantaan otettavissa yhtiöissä tämä on oikeastaan muutenkin käytäntö.

Loudspringin sivuilla löytyy ensimakusteluksi portfolion sisällöstä… vaihtelua tosiaan on. :slight_smile: http://loudspring.earth/companies

1 Like
#17

Kauheen kallis rahastohan tää on. Mitä lisäarvoa nää tällaset yritykset tuo, jos eivät aktiivisesti kehitä omistamiaan yrityksiä. Monen yrityksen omistusosuus muutamien prosenttien luokaa ja sillä ei kauheesti vaikuteta siihen yritykseen.

#18

Mua häiritsee Loudspringissä eniten se että vaikka ajatus on maailmaa pelastava, niin siinä ei kauheesti ajatella liiketoimintaa. Tuntuu että se kiva aate on vähän ehkä sekoittanut myös johdon ajatukset. En luota siihen että Loudspring johto tekee oikeita liiketoiminnallisia päätöksiä valitettavasti. Arvostan silti ajatusta.

2 Likes
#19

Nostetaan tämä ylös ennätyskuuman kesän kunniaksi

Pitäisi tehdä sijoituksia 3-30 vuoden päähän samalla kun maapallon elinkelpoisuus meille (maapallo itse selvinnee vaikka mistä kunnes aurinko nielee sen parin miljardin vuoden päästä…) rapautuu vauhdilla.

Suuria ongelmia, suuria mahdollisuuksia?

Öljy-yhtiöt seuraavan 10 vuoden shortteja? ;D

2 Likes
#20

Tuli mieleen @Mikael_Rautanen hyvä video, mikä tehtiin aiemmin vastuullisesta sijoittamisesta: sijoita firmoihin, jotka ratkoo mielestäsi oikeita ongelmia maailmassa.

2 Likes