Vuoden 2022 TOP3

Ihan puhtaat arvaukset, ei perustu mihinkään.

SSAB
Techotree
Dovre Group

4 tykkäystä

Lueskelin tuota flop TOP3 listaa, siellä näkee osin samojakin firmoja, kuin täällä Vuoden 2022 TOP3 listalla, eli nuo kasvuyhtiöt voi nousta yläviistoon, tai langeta mutakasaan rähmälleen, eli niissä toteutuu se suuri riski, onnistuessaan suuri tuotto.

1 tykkäys

Oma erittäin pitkän aikavälin teknisen analyysin kristallipallo kertoo, että 2022 vuoden nousijat ovat:

  1. Solteq
  2. Remedy
  3. Neste

Oma mutuni, tai toiveikkuus (toivo on aina hyvä sijoitusstrategia), on seuraava:

  1. Harvia. Tämä kasvaa USA ja Japani markkinoilla, laajentuu infrapunasaunoihin ja osakkeen hinta nousee kolminumeroisiin summiin.

  2. Tecnotree. Huolet saatavista osoittautuvat turhiksi ja firma kasvaa ja takoo voittoa. Uusia asiakkuuksia haalitaan vauhdilla.

  3. Optomed. Tutkimustulokset kelpaavat FDA:lle lähetettäväksi ja hyväksyntä irtoaa. Myyntitiimi osaa hommansa ja tuote lyö itsensä läpi.

9 tykkäystä
  1. Sampo
  2. Nokia
  3. Harvia
3 tykkäystä

Nämä kolmet ovat sellaisia, joiden tutkimiseen olen ehkä eniten käyttänyt aikaa. Toki olen vielä aika tietämätön ja tuore sijoittaja, joten kannattaa suhtautua ajatuksiini aina tietyllä varauksella. :slight_smile: :+1:

  1. Orthex - kippojen Harvia
    Omat ajatukseni:
    Orthex - Muovia maailmalle - #607 by Sijoittaja-alokas
  2. LeadDesk on minusta erinomainen yhtiö, alkuvuodesta myin ison siivun, koska oli parhaimmillaan noin 36 eurossa (nyt 19 eurossa). Upea ja eteenpäin katsova johtaja Olli (kiinni useammalla miljoonalla firmassaan), minun tietojeni pohjalta kova “tuote”, kehitystyöt ja yritysostot ovat menneet juuri niin kuin pitääkin. Uskon pääsevän tavoitteeseen tulla Euroopan isoimmaksi toimijaksi, vielä pitää odotella tuota, kovasti kasvaa ja varmasti myöhemmin yhtiö pääsee nauttimaan vieläkin paremmin investointiensa hedelmistä. Onni on laaja ja monipuolinen asiakaskunta sekä kehittyvä tuote että kasvava firma. :slight_smile:
    Kirjoitukseni LD:stä:
    LeadDesk sijoituskohteena - #394 by Sijoittaja-alokas
  3. Digia, ehkä vähän tylsä firma, mutta minusta niin hyvä. Mielestäni osake on halpa. Luvut ovat olleet hyviä, vaikka Digia on tehnyt tänä sekä viime vuonna erilaisia investointeja, kehitysjuttuja ja yrityskauppoja, jotka ovat vieneet rahat… nyt aletaan nauttia hedelmistä. Toimitusjohtaja Timo Levorantaan on kova luotto sekä Digiaan, jolle tulee rahaa jatkuvista palveluista että myös projekteista. Markkinatilanne on Digian kaltaiselle firmalle suotuisa ja ymmärtäneekseni potentiaalia on vielä paljon kasvaa. :slight_smile:
    Tarkemmin ajatuksistani:
    DIGIA Oyj -ketju - #271 by Sijoittaja-alokas
14 tykkäystä
  1. Dovre
  2. Tecnotree
  3. Solteq
4 tykkäystä
  1. Dovre
  2. Nexstim
  3. Stockmann
3 tykkäystä
  1. Harvia
  2. Tecnotree
  3. Innofactor
7 tykkäystä

Taisi olla jotain v. 2007, kun silloinen puolustusministerimme Jyri Häkämies vastasi kuuluisassa jenkkipuheessaan Suomen 3 suurimmasta uhasta: “Venäjä, Venäjä, Venäjä”. Muistuttaa kovasti tätä päivää, kun Putin ja Kiina tekevät uudelleen ulkorajoilleen nk. etupiirijaon :japanese_goblin:

Tältä pohjalta, nyt inflaation ja korkojen nousupaineessa v. 2022, on vanhan sedän helppo todeta vuodelle 2022 voittajat: “Nordea, Nordea, Nordea” :slight_smile: Pankit siis turvasatama ja teknokasvuyhtiöt häviäjiä. Ei tämä sen vaikeampaa ole :laughing:

Masse-setä, FA, Miksi setä on jo nyt keventänyt kotimaiset teknokasvufirmat ihan minimiin? “Massea, massea, massea” :moneybag: :moneybag: :moneybag: :moneybag:

34 tykkäystä

Spinnova
Kempower
Nordea

Kuukausi sitten olisin laittanut Finnairin, mutta sille tuli vähän viivästyksiä lentolupaan.

2 tykkäystä
  1. Valoe - Pula hellittää, panostuksista viimeinkin jotain tulosta → wow!
  2. Nokia - Ei petäkään, koska johto → ooh!
  3. Nordea - Turvapaikka meille varovaisille. Leuka rintaan ja joukolla kohti… ohhoh!
    (Nordea ainoa oma omistus)
  1. Tecnotree - velattomana 5G-kehityksen mukana uuteen nousuun kasvavilla markkinoilla
  2. Nokia - vahvaa osaamista, johon asiakkaat luottaa, onnistunut uusi strategia näyttää kyntensä
  3. Nexstim - syksyn yllättäjä, jonka potentiaali alkaa realisoitua ensi vuonna erityisesti masennuksen hoidossa

Omistan näitä kaikkia, joten sellaisten silmälasien läpi myös katsotaan.

11 tykkäystä
  1. Tecnotree - Iso kasvupotentiaali nousevalla sektorilla. Virheistä varmasti opittu, nyt takomaan.
  2. Nokia - Loistava johto ja investoinnit RND:hen sen sijaan että hoppuiltaisiin osinkojen kanssa. Hyvä tulee.
  3. Tietoturva megatrendinä, toivottavasti F-Secure osaa hyödyntää.
5 tykkäystä
  1. Tecnotree - Tässä on potentiaalia ja riskiä.

  2. Stockmann - Erikoistilanne, luotan fiksumpien ja ahkerampien laskelmiin.

  3. Nokia - No nythän käy niin, että Nokia ostetaan 2022 jenkkeihin isolla rahalla. Jos ei, näyttää laskuvarakin aika pieneltä.

6 tykkäystä
  1. Nexstim
  2. Valoe
  3. Savosolar

villejä kortteja pöytään

1 tykkäys

Tässä triossa yhdistyy halpa tulospohjainen arvostus suhteessa fundamentteihin. Kristallipalloni kertoo, että ensi vuonna markkinoilla arvostetaan taas tuloksen tekoa.

  1. Stockmann
    Tämän vuoden oikaistu P/EBIT 4.4. Samaan hintaan taitaa saada vain syklin huipulla olevaa Outokumpua. Tähän kun yhdistetään osien summan arvo ja Lindexin jatkama menestys tämän vuoden kaavalla, niin eiköhän arvostus saa mukavasti nostetta tapahtui kiinteistöille mitä tahansa.

  2. Rovio
    Helsingin pörssin kovin vapaan kassavirran tuotto todennäköisesti. EV/EBIT taitaa myös olla top5:ssa suurinpiirtein. Markkina uskoo nykypelien kohtuu nopeaan hiipumiseen. Itse näen kolmessa kärkipelissä jopa kasvuvaraa verrattuna tähän vuoteen globaalin ARPUn kasvaessa ja pelien kerätessä todella paljon latauksia. Tähän kun lisätään päälle yksi onnistunut peli (Angry Birds Journey?), joka kääntää liikevaihdon kasvuun niin paketti (raketti) on valmis.

  3. Inderes
    Arvostus hinnoittelee pörssiromahdusta. Hankalasti hahmoiteltavissa oleva kasvu nykyasiakkaiden avulla konkretisoituu kun vahvat numerot lyödään pöytään kvartaali kvartaalin perään.

15 tykkäystä
  1. Tecnotree
    Tilauskanta jatkaa kasvuaan, kannattavuus säilyy, huoli myyntisaatavista hälvenee

  2. Stockmann
    Yhtiökohtaisessa ketjussa tätä laajasti valveutuneemmat käsitelleet.

  3. Componenta
    Strategia selkiytyy, luottamus markkinoilla yhtiöön palautuu, kysyntä elpyy, kurssi korjaa reilusti etupainotteisesti.

9 tykkäystä
  1. Harvia
  2. Orthex
  3. Spinnova
4 tykkäystä

Vähän jo tylsä rivi. Uskoisin, että sijoittajat alkavat kahmia näitä ykköseuro-osakkeita ja äkkiähän ne onkin sitten vitosen tavaraa, kun hyvät näkymätkin ehkäpä.

1 - Tecnotree
2 - Stockmann
3 - Dovre

11 tykkäystä