Witted - Uuden sukupolven ohjelmistokehitysyhtiö

Tällä hetkellä myös jonkinlaisena trendinä on, että jotkut yritykset rekrytoivat itselleen omia tiimejä ja vähentävät ulkopuolisten resurssien käyttöä.

Huhujen mukaan myös että joillain kuumina vuosina yksinyrittäjäksi lähteneillä IT-konsulteilla ei ole tällä niin kovaa kysyntää ja projektien löytäminen on haastavaa.

Kuten joku ylempänä kirjoitti, tietyistä tarjouskilpailuista voi tippua heti pois, mikäli ei ole omia tuotteita tai tiettyä toimialaosaamista. Toki sitten asia erikseen, jos koodataan tyhjästä täysin asiakkaan tarpeisiin räätälöityä järjestelmää ja silloin tulee todennäköisesti kyseeseen oman osaamisen täydentäminen ulkopuolisilla tekijöillä.

Moro,

Lupasin tänään vastata tänne kyssäreihin. Oli niin paljon kyssäreitä et vasta nyt sain vastaukset kasaan. Uploadaan hemmetin pitkän videon tänne ihan kohta x)

H

Tässä odotellessa kuva meikäläisestä, kun sain luettua kaikki kommentit:

IMG_6121

38 tykkäystä

Voimia siihen❤️

Ja varmasti parhaat vastauksesi olet saanut kasaan.

Täällä aina ”saalistaa” kolmenlaisia ihmisiä, jotka reagoi sillä omalla tavallaan sun videoon.

  1. On helpoin, niitä ei kiinnosta. Ne ei välitä. 2. Toisiks helpoin, ihmiset jotka ymmärtää, että välillä pitää tehdä vaikeita päätöksiä ja uskoo Witted-tarinaa. 3. Vaikein, ihmiset jotka tuntee itsensä petetyiksi, huijatuiksi ja rosvotuiksi.

Toivottavasti video on neutraali eikä yritä kosiskella ketään milläkään tavalla, vaan kertoo faktat yrityksen tilanteesta juuri tällä hetkellä.

3 tykkäystä

Terve

Kiitos kaikille lukuisista kysymyksistä ja kovasti tervetuloa uusille ryhmän jäsenille.
Pahoittelut että meni vähän myöhäiseen, pitkä päivä ekaluokkalaisen ensimmäinen vanhempainilta oli tänään :-). Pahoittelut myös videolla näkyvästä jatkuvasta yskästä ja ajoittaisesta niistämisestä, en osannut leikata niitä pois.

Toivottavasti sain vastattua kaikkiin tärkeimpiin kysymyksiin, jos en niin kysykää uudestaan :sweat_smile:.

Terkuin Harri

81 tykkäystä

Kiitos Harri paljon videosta,

Näytät loistavaa esimerkkiä modernista CEO-aktivismista ja aina tykännyt sun rehellisestä tyylistä. Ihminen ihmiselle. Lisäksi kyllä susta sais myös hyvän analyytikon, kun peilaat kaikkea tekemiseen markkinaan ylä- ja alamäessä (ei klassisesti sitä, että kun menee hyvin niin strategia toimii jne tai kun huonosti, niin haukkuu vaan markkinaa). Se on loistavaa, koska markkinat ovat yhteiset ja ne usein määrittävät kasvun/laskun kulmakertoimia (ellei jotain ylivoimaista kilpailuetua hetkellisesti, jonkin innovaation toimesta).
Tää videoformaatti myös toimi itselle hyvin, kun pysty automatkalla ja siirtymissä kuuntelemaan.
Ei mulla oikeastaan kysyttävää, mutta vain kiitettävää.

16 tykkäystä

Yhtiössä on ollut paljon muutoksia viime aikoina, ja tehtiin myös analyytikkopäädyssä muutos. Jatkossa mä otan päävastuun Wittedin seurannasta. Tässä vähän reflektointia yhtiöstä, analyysista, sektorista ja valuaatioista. Tulikin aika pitkä kirjoitus loppujen lopuksi :smiley:

Alkuun voisi todeta, että analyysi ei ole mennyt putkeen, kun ollaan oltu positiivisella suosituksella ja kurssi on lähinnä lasketellut samaan aikaan. Yhtiön ennustaminen ei ole ollut helppoa nopeasti heikentyneessä markkinatilanteessa erittäin kovan kasvukauden jälkeen, mutta jälkiviisaana voi myös mielestäni todeta, että heikentymisen merkkeihin olisi voinut reagoida aggressiivisemmin ennusteissa ja hyväksytyssä valuaatiossa. Helppoa tämä ei toki ollut, kun sektorin yhtiötkään eivät tätä nähneet mistä negarit ja muutosneuvottelut kertovat. Yhtiö on liiketoimintamallinsa ja profiilinsa vuoksi myös monia sektorin listattuja verrokkeja herkempi markkinan muutoksille, jonka vuoksi yleisen taloussyklin muutokset vaativat tiukempaa huomiointia. Jälkiviisaana voi myös todeta, että ennusteissa, jotka me tehtiin listautumisen yhteydessä ekstrapoloitiin myös mielestäni markkinan kuumaa kysyntätilannetta liian pitkälle. Talouden sykleistä elävien kasvusektorien ennustaminen on silti erityisen vaikea harrastus.

Sentimentti on nyt yhtiön ympärillä kääntynyt hyvin negatiiviseksi viimeaikaisten uutisten ja kurssilaskun ajamana. Arvioisin sentimentin kehityksellä olevan merkittävä vaikutus osakkeen kehitykseen, kun huomioidaan osakkeen matala likviditeetti. Isoin kysymys yhtiön kannalta on nyt mielestäni, että millainen yhtiö sieltä kuoriutuu lopulta kaikkien muutoksien jälkeen ja pystyykö yhtiö säilyttämään kulttuurinsa ja dna:sa, sekä lunastamaan lupauksensa eri sidosryhmien suuntaan. Kuten ollaan todettu yhtiö on elänyt jatkuvassa muutostilassa kasvaessaan erittäin nopeasti historiassa, mikä mielestäni tukee tässä onnistumista. Yhtiö on silti nyt selkeästi suurempi, mikä taas vaikeuttaa isoja muutoksia. Osakkeen kannalta merkkaakin nyt (luonnollisesti) mielestäni se miten yhtiön seuraavien muutaman vuoden lopputulokset vastaavat suunnitelmia. Tämä vaatii luottoa yhtiön johtoon, jota tukee se, että johto ei ole vain palkkasotureita vaan omistavat merkittävän osan yhtiöstä. Näin insentiivit ovat tämän puolesta myös osakkeenomistajien puolella.

Yhtiön osalta odotukset ovat vedetty erittäin matalalle ja todennäköisesti yllätykset voisivat jatkossa kääntyä enemmän positiivisen kuin negatiivisen puolelle. Erityisen keskiössä on kannattavuusparannuksen eteneminen ylläpitämällä kuitenkin samaan aikaan yhtiön vahvuuksia. Riskeistä ja yhtiön ympärillä olevasta epävarmuudesta huolimatta mielestäni nyt ei ollut aika heittää kirvestä kaivoon, vaan tuotto/riskisuhde näyttäytyy erittäin houkuttelevana upsidepotentiaalin ollessa merkittävä ja riskin alaspäin ollessa mielestäni tätä selkeästi matalampi.

Muutamia ajatuksia sektorin valuaatioista ja markkinatilanteesta

Sektorin valuaatioissa on mielestäni hyvä huomioida se, että tämä on suurelta osin dynamiikaltaan pitkälti projektiluontoista bisnestä, vaikka erityisesti suuremmissa asiakkuuksissa ja julkisella sektorilla liiketoiminta on usein jatkuvan luonteista ja tasaista. Kannattavuudet ovat myös melko herkkiä tyypillisesti. Näiden syiden takia liian korkeiden valuaatioiden kanssa täytyy olla varuillaan. Tosin sektorin suurimmat globaalit yhtiöt ovat rakentaneet erittäin tasaisia bisneksiä, ja tuntuvat löytävän jatkuvasti uusia kasvutaskuja mittavista kokoluokistaan huolimatta, jolloin valuaatioidenkin kuuluu tätä heijastella. Samoin meidän seuraamien useampien yhtiöiden liiketoiminta on ollut varsin tasaista viime vuosien aikana. Vuosina 2020-2021 käytiin mielestäni sektorin tasolla kuplassa (kuten käytännössä lähes kaikilla muillakin sektoreillakin) ilmaisen rahan ja pitkään jatkuneen hyvän sentimentin ajamana. Lisäksi kannattavuudet saivat jonkin verran buustia koronasäästöistä ja kasvu kiihtyi entisestään. Valuaatiot olisivat silti olleet melko nopeasti perusteltuja mikäli kannattavuustasot olisivat olleet kestäviä ja kasvu jatkunut samalla uralla.

Sektorin yhtiöt jotka kykenevät orgaaniseen kannattavaan kasvuun pystyvät tekemään todella hyviä pääoman tuottoja, minkä takia omistaja-arvon luonnin edellytykset ovat hyvät. Tästä hyvä esimerkki on Siili, jonka vuosittainen kokonaistuotto viimeisen reilun 10 vuoden ajalta on ~18 % vielä viimeaikaisen kurssilaskunkin jälkeen. Matkalle on mahtunut yli- ja alilyöntejä valuaatiossa, mutta pitkäaikaisille omistajille yhtiö on tuottanut erinomaisesti. Toinen tähtiesimerkki on Gofore viimeisen vajaan kuuden vuoden ajalta (tuotto p.a. >20 %). Yhtiöiden arvonluonti on pääasiassa perustunut kannattavaan orgaaniseen kasvuun, jota on tuettu yrityskaupoilla, eikä valuaatioiden tai marginaalitasojen venymiseen. Yhtiöt ovat lähteneet pienistä kokoluokista, mikä on helpottanut kasvua. Jatkossa monilla yhtiöillä keskeisessä roolissa sijoittajatarinassa on myös kansainvälisen laajentumisen onnistuminen.

Nyt taas valuaatioissa ollaan mielestäni menty jo toiseen äärilaitaan ja ne on painettu mielestäni kokonaisuutena liian alas. Alla kuvaaja meidän seurannassa olevien yhtiöiden eteenpäin katsovasta EV/liikevaihto-kertoimesta viimeisen kuuden vuoden ajalta. Vaikka mukana olevat yhtiöt ovat jonkin verran vaihtuneet, kuvaa se mielestäni aika hyvin yleistä arvostusympäristöä.

image

Valuaatioiden perusteella toimialan kasvu- ja kannattavuusedellytykset olisivat huonontuneet selkeästi aiemmasta. Mun mielestä olisi rationaalisesti tyhmää julistaa toimialan huonontuneen merkittävästi pidemmällä aikavälillä näin nopeasti. Itse arvioin, että tämä nyt nähty heikko kehitys on vain normaalia talouden syklisyyttä. Valuaatioiden osalta arvioin tämän olevan ihan perinteinen ylilyönti pörssissä, kun huonojen aikojen ekstrapoloidaan jatkuvan pitkään. Tällä korkotasolla tosin perustellustikin valuaatioiden pitäisikin olla jonkin verran matalammalla kuin viimeisen kuuden vuoden aikana.

On mielestäni mahdollista, että kulunut kevät olisi yksityisen sektorin osalta IT-palvelusektorin kysynnän aallonpohja, mutta aallonpohjan kestoa on vaikea arvioida ja palautumisen kulmakerroin on riippuvainen yleisen talousnäkymän parantumisesta. Yhtiöiden kannalta kaikkein vaikeinta on kysynnän nopea lasku (josta seurasi kova hintakilpailu), mutta kun yhtiöt sopeutuvat tähän tilanteeseen niin uskon luovimisen markkinassa helpottuvan. Tekoäly tulee varmasti muuttamaan toimialaa pitkällä aikavälillä merkittävästi, mutta samaan aikaan uskoisin sen luovan paljon uusia liiketoimintamahdollisuuksia alan yhtiöille. Foorumilla on myös keskusteltu ansiokkaasti julkkarin tilanteesta jatkossa hallituksen hakiessa säästöjä, mutta arvioisin julkisella sektorilla kysyntätilanteen pysyvän kokonaisuutena silti suhteellisen hyvänä. Julkisen sektorin kasvu voi olla myös tiukemmassa jatkossa, mutta kysynnän mahalaskun todennäköisyyttä pidän melko matalana.

Yhteenvetona nyt on mielestäni helppo todeta, että tällä hetkellä tuotto/riskisuhteet ovat monissa yhtiöissä selkeästi korkeampia kuin vuosi tai puolivuotta sitten. Aina voi mennä lisää alaspäin, mutta todennäköisyyspeliähän tämä on.

Kiitos hyvistä keskusteluista täällä ja otan aina mielelläni vastaan aiheellista haastoa analyyseistä! Kommentteja voi laittaa myös yksityisviestillä. Wittedissä haasto on etenkin paikallaan, koska toistaiseksi analyysi ei ole mennyt täysin putkeen.

86 tykkäystä

Tämä alla oleva otsikko napattu Taloussanomien uutisen otsikosta, koskien Solidiumin uutta strategiaa.

Foorumilla spekuloitu uutisen monen yrityksen kohdalla, että mihin Solidium alkaa sijoittaa. Kysyn nyt Wittedin yhtiöketjun viisailta, että voisiko Witted täyttää Solidiumin kriteerit? Wittedin oma strategia nimenomaan tähtää kasvuun, kansainvälistymiseen. Suomi tarvitsee tällaista yritystä, joka hanskaa digitalisoitumisen, hoitaa julkisen sektorin tarpeet, ja tukee projekteissa kaiken kokoisia yrityksiä halki Suomen. Solidiumin paukuilla, tämä saisi sitä tarvittavaa buustia haastavan ajanjakson aikana, jotta olisi entistä valmiimpi tulevaisuudessa.

2 tykkäystä

Kiitos lämpimästi @Harri_Sieppi! :slight_smile:

En olisi osannut arvata, että tekisit meille videon, ja vieläpä niin tosi perusteellisen ja pitkän. Mainiota! Super-cool! :slight_smile: Ylitit kyllä selkeästi odotukset, sillä ajattelin, että kirjoitat vastauksesi lyhyesti ja ytimekkäästi foorumille, koska olithan jo Inderesin haastattelussakin. Oli kuitenkin tosi mukava huomata, että teit meille videon, ja siten luot yhteisöllisyyttä upeassa yhteisössämme. Arvostan sitä paljon. Jutusteluasi videolla oli varsin mielenkiintoista kuunnella. Olit mielestäni tosi hyvin läsnä siinä hetkessä.

Olet kyllä hieno esimerkki ihmisläheisestä ja palvelevasta johtajuudesta. Arvostan tosi paljon, että vastailit meille niin yksityiskohtaisesti ja ystävällisesti. Hienoa, että avasit ajatteluasi ja strategisia näkökulmiasi. Super-ystävällistä, että investoit arvokasta aikaasi vastaamalla kysymyksiimme. Video on selvästi herättänyt paljon kiinnostusta, sillä jo heti aamuyöstä katselukertoja oli lukuisia, ja nyt jo yli 300. Huikeaa! :slight_smile:

Wittedistä olen saanut hyvin ihmisläheisen, ammattimaisen ja mukavan positiivisen vaikutelman. Jutustelusi videolla vahvisti tätä mielikuvaa entisestään. Teillä vaikuttaa olevan aito pyrkimys palvella ja auttaa niin asiakkaita, työntekijöitä, kumppaneita kuin sijoittajayhteisöäkin. Teette työtänne suurella sydämellä. Osaatte myös tehdä lujasti, rohkeasti ja oikea-aikaisesti merkityksellisiä ja vaikeitakin päätöksiä, jotka ovat edellytys kestävälle liiketoiminnalle ja pitkäjänteiselle arvonluonnille.

Erinomaista, että niin lyhyessä ajassa olette onnistuneet organisoimaan toimintaanne myyntiin liittyen asiakkaisiin fokusoiden. Hienoa, että olet ylpeä siihen liittyvistä edistysaskeleista. Innostavaa kuulla, että uudet toimintatavat ja tavoitteet ovat alkaneet tuottaa tulosta, ja että se lämmittää sydäntäsi. Hauska kuulla, että ihmiset teillä ovat innoissaan sekä haastavat ja kehittävät itseään. Mielikuva työntekijöiden hymyilevistä kasvoista saa iloiseksi. :slight_smile: Oli muuten tosi kiva kuulla, että haastavassa markkinatilanteessa ihmiset puhaltavat teillä yhteen hiileen.

Inspiroivaa, että teette töitä niiden yritysten kanssa, jotka ovat oman toimialansa kärkinimiä, ja osaamisenne hioutuu ja kehittyy kansainvälisessäkin ympäristössä, jossa tavoitteena on kehittää parhaita digitaalisia palveluja.

Kerroit, että “Kaikista firmoista tulee softayrityksiä, jos ne haluavat olla oman toimialansa kärkiä.”. Varsin oivallinen ja tärkeä näkökulma. Loistavaa, että olette auttamassa digitaalisessa palvelukehityksessä eri vaiheissa olevia yrityksiä korkeammille maturiteettitasoille. Hauska termi tuo mainitsemasi “leveluppaaminen” (Level up).

Se, että rakennatte asiakkaillenne samoja kyvykkyyksiä, mitä softafirmoilla on, vaikuttaa varsin oivalliselta strategiselta valinnalta. Kuulostaa hyvin valmentavalta ja voimaannuttavalta lähestymistavalta, joka todennäköisesti on pitkällä aikavälillä asiakkaan etu verrattuna siihen, että asiakas vain ulkoistaisi konsulteille kaiken.

Kollektiivisessa Witted-tiimissänne on jotakin erityisen voimaannuttavaa. Teillä on rohkeutta päättäväisesti kohdata haasteet, ja luoda ketterästi uusia toimintatapoja ja lähestymiskulmia. Teillä on motivaatiota haastaa ja kehittää itseänne. Osaatte tarvittaessa muuttaa suuntaa, ja navigoida dynaamisessa markkinassa. Luotte työpaikkoja ja mahdollistatte monelle polun yrittäjyyteen. Loistavaa!

Hienoa, että sinusta huokuu sellainen ystävällinen ihminen-ihmiselle asenne. Se lämmittää sydäntä :heart: , ja saa iloiselle mielelle ja inspiroitumaan. Tuo asenne taitaa kuvastaa yrityksenne ihmisiä laajemminkin. Joitakin heistä olen joskus kohdannutkin. He ovat tosi mukavia. :slight_smile:

Teitä seuraamalla voi oppia paljon uutta. Witted-tiimissä ja lähestymistavassanne on jotakin virkistävän voimaannuttavaa ja ainutlaatuisen aitoa. Yrityksellänne on myös hienot arvot.

Menestystä ja innostavia hetkiä matkallenne, jossa rakennatte yhdessä asiakkaittenne kanssa huipputiimejä ja osaamista luoda digitaalisia palveluja, jotka level-uppaavat yritysten kilpailukykyä. Näin olette rakentamassa yhteiskunnastamme yhä kilpailukykyisempää ja osaavampaa.

Kiitos vielä! :slight_smile: Mukavaa työpäivää ja virkistävää viikonloppua sinulle, Wittedin väelle, ja kaikille teille, jotka tätä luette. :slight_smile:

P.S. Kiva, kun meillä on tällainen upea yhteisö, jossa ihmiset voivat kohdata toinen toisiaan ihminen ihmiselle tyyliin. Aika ainutlaatuista, eiks vaan. :slight_smile:

15 tykkäystä

@Harri_Sieppi :lle kyssäri. Kun olette neuvotelleet alihankkijoiden kanssa hinnanalennuksista, kuinka ison osan kanssa olette joutuneet tyytymään siihen, että sopimus jatkuu ilman hintojen laskua?

6 tykkäystä

Moro Putti, Kiitos kysymyksestä, aihe on käsitelty täällä foorumilla jo aiemmin. Sijoittajat voivat seurata Suomen säästötoimien vaikutuksia tulevissa talousraporteissa (Q3+H2). -H

7 tykkäystä

Kiitos Harri videosta, arvostan vastaamista ja tilanteen avaamista.

Alalla toimivana tiedän, että konsulttifirmoista saatetaan puhua aika negatiiviseen sävyyn välillä. Itselläni ei ole lähtökohtaisesti negatiivista suhtautumista konsulttifirmoihin, ja friikkujen kohdalla kun puhun välittäjistä, kyse on itselleni neutraalista termistä.

Sen verran vielä tuosta viestintäasiasta, niin sen alle menee kaksi asiaa: teidän viestintänne friikuille, ja sen jälkeen teidän viestintänne ulospäin. Kun sanoit videossa, että tilanne lähti Slack-keskustelusta, niin oikeamminhan tilanne lähti viesteistänne friikuille.

Voi olla, että ette olisi voinut muotoilla viestiänne friikuille yhtään paremmin ja että joka tapauksessa aiheen herkkyydestä johtuen julkiselta mielipahalta ei oltaisi voitu välttyä - en ole nähnyt alkuperäistä viestiä/viestejä. Silti en voi välttyä ajatukselta, että ehkä lähestymisessä olisi voinut olla parannettavaa, jos kerran ajatuksena oli neuvotella sanelemisen sijaan. Sitten kun vielä tuohon Tivin juttuun nousi loppuun sinänsä neutraali kysymys kilpailu- ja rekrykielloista, niin kokonaisuuden voi lukea helposti niin, että “alenna tuntihintaa tai soppari loppuu. Ja jos soppari loppuu, niin sinulla on sitten kilpailukielto etkä saa mennä asiakasyritykselle töihin.” Erityisesti jos on etukäteen vaikka vähän negatiivinen kuva konsulttiyrityksistä tai freelancereita välittävistä yrityksistä.

Kuten sanoit: herkkä aihe, jolloin kautta linjan pitää olla erittäin tarkkana. Mutta varmasti teillä on opit tästä kerätty.

Toiseen aiheeseen: noihin 40 e/h -heittoihin muuten sen verran että tuoreessa Maanmittauslaitoksen kilpailutuksessa sovelluskehityksen mediaanihinta tarjouksissa oli 87 e/h, ja tämä oli julkkaripuolella jossa projektit ovat tyypillisesti isoja ja pitkiä, jolloin tuntihinta voi olla matalampi.

6 tykkäystä

40e/h keskustelu lähti siitä, kun yhden kommentoijan “tuttu” oli näin sanonut.

Voi hyvin pitää paikkansa, mutta tekijä on lähes varmuudella nearshore tai todella junnu. Voin tarjota oluen sille asiakkaalle, joka tuon on kotimaisesta senior kehittäjästä maksanut.

7 tykkäystä

Laaja juttu maksumuurin takana. Kokeneiden IT-ammattilaisten palkoista ja näkymistä puhutaan, haastattelussa ohjelmistosuunnittelija joka vaihtoi Mavericksille ja tuplasi palkkansa. Pieni ote sallittakoon:

Mavericksin emoyhtiön Wittedin liiketoimintajohtaja Teemu Tiilikainen ei niele väitettä siitä, että it-alalla maksettaisiin liian kovia palkkoja.

”Raflaava väite. Melkein sanoisin, että it-alalla maksetaan markkinaehtoisia palkkoja.”

Tiilikainen kertoo pohtineensa, miksi monien it-yhtiöiden liiketulokset eivät ole viime aikoina parantuneet. Hän uskoo, että konsulttitalojen asiakkaiden osaaminen on kasvanut.

Asiakasyritykset ovat palkanneet koodareita ja ohjelmisto-osaajia. Asiakkaat eivät ole valmiita maksamaan tietotekniikan osaajista enää niin kovia hintoja kuin aikaisemmin, mikä taas on pienentänyt konsultointia myyvien yhtiöiden katteita.

”Bisneksen pullonkaula on muuttunut. Tekijöitä ja asiantuntijoita on paljon tarjolla. Pullonkaula on nyt myynnissä. Asiakkaat vähentävät investointeja.”

21 tykkäystä

Näitä lisää :+1: Volyymi: 1000 Keskihinta: 2.739 EUR

12 tykkäystä

Hallituksen jäsen myynyt 4000kpl @2,71

5 tykkäystä

Eiks tää oo sama hemmo joka aiemmin tänä vuonna osti 2M osaketta?

Ois ny jättäny rempparahat keväällä fikkaan :thinking:

3 tykkäystä

Tässä on kyllä ollut jotain ihmeellistä omaisuuden siirtelyä Markuksella kun on ensin ostettu iso potti mutta sitten luovutettu melkein kaikki hintaan 0€ pois. Onko kellään pääsyä vanhempiin kauppoihin mitä Wittedin sivuilla näkyy niin näkisi paljonko annista merkkasi? Tai löytääkö joku jostain omistuksen listautuessa, yleensä nämä kerrotaan kun on päädytty pörssiin?

3 tykkäystä

Se helmikuun osto aikanaan oli ainakin Jatkaja/Nexec firman ostoon liittyvää kikkailua, alla olevasta linkistä pääsee sen aikaiseen keskusteluun.

Nuo kesäkuun siirrot jäi mielestäni ilman selitystä, mutta kyseessä voi kenties olla esim avioeron tasinko, joku perintöjärjestely tms kun kerran luovutushinta on 0 euroa.

5 tykkäystä

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=bb209fd1d20d5a3f00daae4b4c7fda359&lang=fi&src=listed
Wittediltä negari, uus guidance ohjaa liikevaihdon olevan 63-69 milj. eur. (keskikohta 66 milj. eur. täsmälleen @Frans-Mikael_Rostedt ja @Antti_Luiro ennusteiden mukainen), ja EBITA-liikevoiton olevan -0,4 - -1,0 milj. eur. Eli vois olettaa et EBITA-negatiivisuus laukas tarpeen tälle negarille.

22 tykkäystä

Melko odotettuhan tämä oli ja kokonaisuudessaan lievempi, mitä itse omistajana pelkäsin. Onneksi Wittedillä on kassan puolesta varaa tehdä tällainen tuloksellisesti heikompikin vuosi. Osakekurssiakin on poljettu melko ankaralla kädellä, joten todella mielenkiintoista nähdä huominen reaktio. (Varmaan sen -25% vähintään, kun itse pidän melko lievänä negarina :smile:)

Joskopa ensi vuonna paistaisi aurinko tämänkin sektorin ja megakorporaation risukasaan.

4 tykkäystä