WSB - kansankapitalismia vai pörssiterrorismia?

Periaatteessa ihan totta. No, aiheesta on jo saatu meemikin. Nyt WSB vain sanoo “We like the stock”. Näinhän Cramerkin sanoo CNBC:llä ja sehän on selvästi OK.

:smiley:

Ongelma koko laissa tältä osin on että maailma on täynnä tekstiä ja videota jossa puhutaan jostain firmasta/osakkeesta ja vaikka kuinka heitetään sitten disclaimeria niin todellisuudessa tarkoituksena on vaikuttaa muita ostamaan (tai shorttaamaan/myymään) ko. lappua ilman sijoitusneuvojan pahveja. Eli koko hommasta on tullut ns. kuollut kirjain.

7 tykkäystä

Mitä ajattelette siitä että Melvin Capital ilmoitti (27.1) sulkeneensa shorttinsa ja asia uutisoitiin laajasti esim: CBNC, Reuters, Bloomberg, Marketwatch yms. Eikö tällaisten ilmoitusten antaminen ja uutisointi ole kurssimanipulaatiota? Siihen en ota kantaa ovatko positiot oikeasti suljettu vai ei.

Hedge fund Melvin Capital has closed GameStop position: spokesman | Reuters
Melvin Capital, hedge fund targeted by Reddit board, closes out of GameStop short position (cnbc.com)
Hedge fund Melvin Capital closes out GameStop short: CNBC - MarketWatch
Melvin Capital, Citron Capital Close GameStop (GME) Reddit Stocks Position - Bloomberg

5 tykkäystä

Tottakai on. Ainoa syy shortteja omistavalle alkaa tällaista huutelemaan on että oikeasti niitä shortteja ei ole ainakaan kokonaan suljettu. Korkeintaan on tehty jotain siirtelyä taskusta toiseen. Tarina on siksi epäuskottava että shortit olivat niin isot ettei niitä noin vain pureta päivässä tai parissa. Jos haluaa saada redditin väen uskomaan niin sieltä vaan sitten mustaa valkoisella käytetyltä välittäjältä/clearinghouselta jossa näkyy tehdyt kaupat.

Tästä saatetaan joskus jopa kuulla jotain jos tästä tulee enemmänkin oikeusjuttuja ja kongressin kuulemisia ja joku haluaa selvittää kuka teki mitä tämän shorttipommin kasauksessa.

Ainoa tapa jolla voin uskoa tuon lausunnon olevan totta on että Melvin Capital teki jonkun diilin todella isot taskut omaavan tahon kanssa (iso investointipankki?) jossa se hankkiutui positiosta eroon maksamalla jonkun summan jonka heidän peppu vielä kesti ja siirtämällä tämän shorttipommin Jonkun Muun Ongelmaksi. Tämä ei tällöin muuta tilannetta GME:tä ostavien kannalta, mutta voi pitkittää soppaa. Tämä tarpeeksi isot taskut omaava taho sitten laskee että voi tällä korvauksella juoksuttaa kelloa niin kauan että tilanne purkautuu ja voivat sitten luikkia pois ja kenties saada jopa voittoa. Melvin Capitalin ongelma oli että loppui pelimerkit syvällä suossa olevan position ylläpitämiseksi.

Tosin jos tällainen kauppa on tehty, pitäisikö sen olla julkista tietoa? Vai jos on veivattu kuliseissa niin voidaan pitää salassa? Millaisiakohan raportointivelvollisuuksia näillä on positioistaan… :thinking:

12 tykkäystä

Jos ahneus nousee sille tasolle, että lakia pyritään kiertämään sillä, että palkataan muutama asianajaja selvittämään porsaanreiät niin kyllä, mielestäni on täysin oikein että vastavoimaksi syntyy kansanliike, joka pelaa lakiteknisesti myöskin hämärän rajamailla. Täytyy myös muistaa kuka tämän kaiken loppupeleissä aloitti, nimenomaan se shorttipuoli.

5 tykkäystä

Kerta kiellon päälle,

Tuo on jonkun randomjätkän julistus. Tuskin tuolla alkaa miljardeja virtaamaan osakkeeseen.

Tekninen analyysi toimii hyvin kun siihen uskoo moni. samalla tavalla ne hehkuttaa että nyt ostetaan kun meni 200 eman yli tai shortataan kun ali. BUY ja SELL alertteja lentelee miljoonissa some kanavissa.

Nyt toimi gamma- ja shortqueese samalla somen voimalla.

12 tykkäystä

Samanlaista menoahan on kaikilla palstoilla, jos lukee vaikka inderesin kamux-ketjua syyskuulta 19, niin paljon hehkutusta kamux raketista, seurakunnan holdaamisesta, hakkaa päälle suomipoika meemejä, hauskoja giffejä yms. Suomessa nämä eivät vaan saavuta samanlaisia mittasuhteita, mutta hankala määrittää milloin hehkutus on liiallista ja milloin ei.

38 tykkäystä

Miten voi sekoittaa “hakkaa päälle suomipoika meemit” ja “yritetään saada shortsqueezattua ne” toisiinsa? Tai nähdä samanlaisina asioina? Jos yrittää objektiivisesti tarkastella asiaa.

Hehkuttaa ne Nokiaakin eikä sitä uhkaa ihan heti shortsqueeze ansa

1 tykkäys

Mistä tiedät ettei se jo realisoitunut nokiassa?

Mikä on short squueze ansa?

Jäi sana ”ansa” pois.

Mielestäni tapauksen voi tiivistää siihen, että isot pojat heittäytyivät liian ahneiksi ja sitten tuli pahasti näpeille kun pari miljoona kolmekymppistä ryhtyi pelaamaan samaa isojen poikien peliä. Luultavasti taustalla on myös mukana useampi valas.

4 tykkäystä

Shorttari on saaneet rellestää, kenenkään puuttumatta tähän kurssimanipulointiin mitenkään.

Jos kyseessä on saada tämä loppumaan, on WSB -yhteisö tehnyt sen mitä pitää,

Mutta jos kyseessä on pyramidihuijaus, tämä on moraalisestikkin väärin

Joka tapauksessa tällä saattaa olla hyvätkin seursukset, jos tämä saa shorttaajat varovaisemmiksi, koska nyt heille on jokin vastavoima

10 tykkäystä

Jep, blokkasin jo Lepikön ja Mäkisen twitterissä kun heidän mielipiteet ei enää kiinnosta. Rahoitusmarkkinoiden valta siirtyy nyt shorttareilta ja Wall Streetiltä kansalle, kiitos WSB:n toimien. Tämä on varmasti suurin tulonsiirto rikkailta köyhille koskaan historiassa. Hienoa aikaa elää näin tavallisena tallaajana.

24 tykkäystä

Ei omasta mielestäni tämä tilanne eroa mitenkään siitä kuuluisasta robinhoodista siellä sherwoodin metsässä josta varmaan jokainen mieltää että kumpi olikaan se tarinan hyvis ja pahis vaikka molemmat huseeraa harmaalla alueella.
Ei se että wsb:n sivulla eri yksittäiset ihmiset neuvovat toisiaan tekemään jotain voi olla rangaistavaa. Jos tällein tehtäisiin niin sääntö Suomessa varmaan kaikkein ensimmäisenä lähdettäisiin sääntelemään että mitä saa esimerkiksi tällä foorumilla kirjoittaa eri yhtiöistä ilman että rangaistaan…

Oma mielipide WSB:n toiminnasta on että eihän se voi, eikä saa olla väärin tarttua epäkohtaan jossa isot pelurit shorttaamalla yrittää saada firmaa menemään nurin… Kyllä tässä ihan varmana sattuu ja pahasti tiettyjä tahoja mutta toivoa sopii että suurin kärsijä olisi tässä tapauksessa Shortterit.

Sääntelyähän tämä kaipaisi, ja toivottovasti tuleekin että isojen toimijoiden vastaava toiminta päättyisi, joku paremmin tietävä voisi vastata että miten gme :lle olisi sattunut jos wsb ei olisi masinoinut ja keskittänyt ostoja gme:hen? olisiko kannattava yritys ajautunut konkurssiin?

5 tykkäystä

Ei missään tapauksessa, Gamestop oli jo hyvässä nousussa ennen wsb:n aktivistien mukaantuloa.

Tuli vastaan melko kyyninen näkemys kuvioista. Ei varmasti mikään mahdoton skenaario.

https://twitter.com/aaronhuertas/status/1355153781063905281/photo/1

28 tykkäystä

https://twitter.com/chamath/status/1355545181563457537?s=20

tämä siis neljän kuukauden takaa

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/ip6jnv/the_real_greatest_short_burn_of_the_century/

This is not fraud. There is no manipulation here. We aren’t forcing anyone to do anything. It’s going to happen with or without us. But I want to ride.

:thinking:

3 tykkäystä

Redditistä poimittu kuva, aika hyvä vertaus jenkkien terveydenhuoltoon ja lääkkeiden huimiin hintoihin

55 tykkäystä

Kiitos jaosta! Minusta tämä kuulosti uskottavimmalta katsaukselta tähän sotkuun minkä olen lukenut.

2 tykkäystä

Wsb on vuoden kovimpia nousijoita: