WSB - kansankapitalismia vai pörssiterrorismia?

Tarkoitin vain sitä, ettei se osakelainausketjun pidentäminen johda mihinkään muuhun kuin ongelmiin. Vähän halusin kiusata sinua, mutta jätetään tähän. Ymmärrän erinomaisesti shorttaamisen ideologian. En vain hyväksy sitä, että sille ei ole mitään kunnon sääntöjä. Siitähän tässä on nyt kyse. Ollaanko samaa mieltä?

8 tykkäystä

Täsmälleen, taisit ymmärtää vihdoin asian ongelman. Vai?

1 tykkäys

Ymmärrän ongelman, mutta onko tämä siis laitonta, vai oletko sitä mieltä että sen pitäisi olla laitonta?

Onko sitten paljon väliä onko short/float suhde 99.9% vai 101%.

Ja jos tunnet shorttaamisen ideologian erinomaisesti (itse en tunne) ehkä osaat ottaa kantaa, vaikeuttaisiko tämä esim. jo nokian shorttaamista, jossa on 1% (ihan terve määrä) shorttina? Kuitenkin se on hyvin pieni osa osakkeista mitkä “hakeutuu shortattavaksi”?

1 tykkäys

Kyllä, sen pitäisi olla laitonta, koska mikään nykyinen systeemi ei kykene hallitsemaan tilannetta. Jos asiaa muutetaan, niin sitten tilanne muuttuu.

7 tykkäystä

Tästä ollaan täysin samaa mieltä. Toivottavasti tämän episodin ja Demokraattien vallan aikana saataisin järkevää ja tasapuolista sääntelyä koko alalle.

4 tykkäystä

Osakkeiden lainaaminen on lopulta aika huonosti säädeltyä. Jos minulla on osakeyhtiö, joka omistaa 1M Nokian osaketta, saan aikaan esim. Nordnetin kanssa sopparin, jos hyväksyn niiden tarjoaman korkoehdotuksen. Mutta en pysty mitenkään kontrolloimaan, mitä minun osakkeille sen jälkeen tapahtuu. Joudun luottamaan siihen, että Nordnet pysyy hengissä. Mutta mitäs jos ne mahdollistaa tilanteen, jossa niiden ostaja pystyy lainaamaan ne taas eteenpäin ja se taho kaatuu jostain syystä? Saanko osakkeet takaisin, jos eräpäivä lainaukselle on ma 1.2. ja osakkeita on huonosti laidassa? Nordnet tuskin haluaisi ostaa niitä tuplahinnalla? Tai mitäs jos toi määrä olisi 100M osaketta?

  • ja mieti, jos toi ketju on x10
  • mun mielestä jo 70% shorttiallokaatio floatista generoi tämän ongelman
7 tykkäystä

Odotin jo jotain uutta uutista tilanteeseen liittyen mutta kymmeniä viestejä kädenvääntöä shorttauksesta ja kryptoista. Joo ehkä sivujuonne liittyy löyhästi teemaan mutta pliis, paluu ketjun asiaan :v:

15 tykkäystä

Tämän takia lainoissa on yleensä vakuudet ettei kyse ole pelkstä luottamuksesta. Mutta nyt tämä asia jääköön minun osalta ainakin tähän.

1 tykkäys

Joo, lopetetaan ehdottomasti. Tottakai lainoissa on ehdot ja vakuudet. Tarkoitinkin tilannetta, jossa lainausketjussa joku taho menee nurin eikä sen vakuudet enää riitä. Siitähän se lumipalloefekti käynnistyy.

7 tykkäystä

Mikä se uutinen oli, mitä odotat tai odotit? Mistä täällä pitäisi keskustella?

4 tykkäystä

Hyvin sanottu. Boomerius on mielentila.
Ja pakko sanoa että olin itse pettynyt kun katsoin Nordnet blogin viimeisimmän jakson, missä Lepiköstä paistoi läpi miten ärsyyntynyt hän oli tähän short squuse tilanteesen, ja kertoi miten on itse vielä hyödyntämässä (shorttamaassa) kun kupla puhkeaa. Jäi sellainen olo että hänellä ei ollut mitään ymmärrystä sitä kohtaan miksi ihmiset ovat joukolla ympäri maailmaa lähteneet ottamaan kantaa, ( luulen että suurinosa tietää menettävänsä rahaa) ja haluavat tehdä selväksi oman näkemyksensä markkinoista ja sen epäkohdista.

2 tykkäystä

Näkyy, että instikat alkaa myymään longeja pois että pääsee shorteista eroon (tarvitsee rahaa)

6 tykkäystä

Tarkoittaako tämä käytännössä todennäköistä laskusuuntaa kursseille?

3 tykkäystä

Ei ole kristallipalloa. Teoriassa tämän pitäisi olla vielä niin pieni kokonaissumma että ei sen nyt luulisi heiluttavan koko markkinoita, mutta täytyy muistaa että heti kun isot pelurit haistavat potentiaalisen syyn miksi mentäisiin alaspäin, tulee bandwagon-efektiä ja tämä ruokkii laskua. Toisaalta jos markkina laskee ilman takana olevien firmojen tilanteen muutosta, se ei ole syy pitkäjänteiselle sijoittajalle tehdä muutoksia salkkuunsa - paitsi korkeintaan ostaa lisää jos sopiva ostopaikka löytyy.

10 tykkäystä

GME ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun WSB kollektiivisesti raketoi osakkeen kuuhun, vastaavaa sosiaalista osakeboostausta nähtiin jo Teslan kanssa. WSB oli viime vuonna täynnä Teslan YOLO ja kuuraketti-ketjuja.

Moni on sivuuttanut täysin sen, että robinhoodilaiset ja erityisesti WSB on yksi merkittävä syy Teslan kovaan nousuun. Elon Muskia palvottu keskusteluissa jo pitkään jumalana. Samanlaiseen kulttiasemaan keskustelupalstalla on päässyt myös ARKin Cathie.

Jos ja kun RH kaatuu niin mitä luulette, että Teslalle ja ARK osakkeille käy ja miten se vaikuttaa koko markkinaan?

8 tykkäystä

Voihan olla että aikasemmin volyymi on ollut niin paljon pienempi ettei se ole ollut ongelma, tai muuten eivät ole siitä välittäneet

1 tykkäys

Tesla ei ollut koskaan niin raskaasti shortattu etteivätkö shorttaajat olisi päässet ulos kun loppui pelimerkit rallissa. Lisäksi vaihto oli niin suurta että jopa isokin shortti hukkui sinne aika hyvin varsinkin jos se purettiin ajan kanssa.

GMEn floatti on pieni, shortteja on Aivan Liikaa ja lopputulos on viritetty pommi.

Vaikea sanoa mitä RHn kaatuminen tekisi markkinalle. Se on ihan varma että viimeistään valtio kyllä korvaa sijoittajien RHssa sisällä olevat rahat/laput koska muuten on piru merrassa, mutta se ei välttämättä lämmitä jos ne ovat jumissa viikkoja/kuukausia.

6 tykkäystä

Eikö XRP:n ostaminen ja myyminen ole todella rajoitettua, muistaakseni suurin osa isoista kryptomarkkinapaikoista rajoittaa ripplellä kaupankäyntiä tuon lakikeissin takia. Volyymi on varmasti todella pieni niin en ole yllättynyt jos hinta on noussut.

Panokset ovat tässä pelissä vielä pöydällä, mutta voittajat jo selvillä. Ei alusta alkaen “rigged game” miksikään muutu. On lapsellista ajatella, etteikö iso raha olisi jo löytänyt ulospääsyn tästä umpikujasta. Tottakai raskaasti shorttina olleet hedge fundit tekivät kuluneella viikolla jättitappiot, mutta nyt kranaattia heitellään piensijoittajan kädestä toiseen. Ymmärrän kyllä katkeruuden isoa rahaa kohtaan, mutta finanssikriisin aiheuttivat loppujen lopuksi samanlaiset älykkäät ja valmiiksi varoissaan olevat keinottelijat, jotka ovat olleet masinoimassa myös Teslan ja GameStopin arvostukset taivaisiin. Ei siinä, varsinkin GameStopin tapaus on äärimmäisen nerokas. Nyt siitä on kuitenkin tullut äärimmäisen vaarallinen. Mitä luulette, ketkä ovat olleet heittämässä bensaa liekkeihin asian politisoimisessa? Kenen pussiin tämä lopulta sataa?

Demokratian, kapitalismin ja sananvapauden vastaiset voimat saavat tästä taas yhden näyttävän esimerkin, kun koko länsimaalaista finanssijärjestelmää kyseenalaistetaan ja kansaa masinoidaan “wall streetin lihavia kissoja” ja omistavaa luokkaa vastaan. Ei siinä, varallisuuserot maailmassa kaipaisivat tasoittamista, mutta tästä voi tulla vielä todella rumaa jälkeä. Kiina sai jo Capitolin tapahtumista propaganda-aseen käytettäväksi oman autokratisen järjestelmänsä puolustamiseen. Mitä luulette, minkälainen propaganda-ase tästä saadaan, kun ihmiset kääntyvät joukolla järjestelmää vastaan ja vielä maksavat osallistuakseen siihen. WSB:llä rummutellaan jo hyödykemarkkinan manipuloimisesta ja isojen pankkien kaatamisesta. Toivottavasti Yhdysvaltain päättäjät ovat keksineet viikonlopun aikana, miten tämä kriisi estetään eskaloitumasta.

7 tykkäystä

Toinen leffasuositus The Big Shortin lisäksi, jos haluaa vielä tänään saada kuvaa kuinka syvällä finanssimaailman lonkerot ja ongelmat ovat niin tämä pyörimään Netflixistä

https://www.netflix.com/title/70139555?s=a&trkid=13747225&t=cp

Inside Job, tuon kun katsoo niin tulee vain vihaiseksi, kertoo siis finanssikriisin taustat ja päätökset hyvin.

Auttaa kun miettii mitä tulevina viikkoina voi tapahtua

14 tykkäystä