Wuhan Coronavirus (Osa 2)

Olihan tuo melko ilmeistä jo ihan alkuvaiheessa. Oli liian monta sattumaa niin moneen asiaan niin leviämispaikan kuin Wuhan-instituutin sijainnin ja työntekijöiden suhteen. Mutta on toki edelleen mahdollista, että se karkasi vahingossa eikä tahallisesti, varsinkin kun sekä Kiina että Yhdysvallat ovat kärsineet tuosta sen verran kovasti. Siis sillä epätodennäköisellä foliohattukulmalla, että jompi kumpi teki tahallaan tuon :upside_down_face:

Eli veikkaan siis vahingossa karkaamista, juurisyynä että työntekijät olivat hällä väliä turvallisuusprotokollien suhteen. Pienenä mausteena se, että Kiina sitten halusi tapojensa mukaan pelastaa kasvonsa vänkäämällä vastaan ja “sponsoroimalla” WHO:n johtajia, josta tuli sitten noita outouksia WHO:n kommenttien suhteen.

3 tykkäystä

Tämä olisi ainakin loogisin vaihtehto nykyisillä tiedoilla. Toki ainahan voi olla mahdollisuus esim. Ihmisten väliselle kahnauksille/draamalle ja joku kostanut asian X → Homma karkas vähän käsistä :smiley:

1 tykkäys

On tauteja joihin rokote antaa 100% suojan ja sitten tauteja johon ei. Esim noroon on kehitetty toimivaa rokotetta ja vuosikymmeniä. Tulos lähes nolla. Sairastamalla tohon paskatautiin saa noin 4kk suojan. En tajua miksi koronarokotuksesta pitää kiihkoilla puolesta tai vastaan. Ei täällä kiihkoilla muistakaan rokotteista. Ite en kiihkoile. Otan rokotteen jos ammattilainen suosittelee.

23 tykkäystä

Menemättä nyt sen enempää rokotteisiin, mutta valehtelu on nyt melko ikävää joka tapauksessa. Koska kuka oikeasti uskoo, että 20kk sitten otetusta Aztrasta olisi minkään valtakunnan suojaa mitään tautimuotoa vastaan, kun 3 ja 4 rokotteen antama suoja heikkenee parissa kuukaudessa.

Mielestäni, jos joku haluaa käydä vaikka kerran kuukaudessa omakustanteisella piikillä, niin se hänelle suotakoon.

2 tykkäystä

Huomenta! :slight_smile:

Siirsin pari viimeistä “rokoteviestiä” Kahvihuoneesta tänne, koska keskustelun toivotaan jatkettavan muualla kuin siellä pariinkin otteeseen ja tännehän ne sopivat paremmin. Jatketaan keskustelua hyvässä hengessä. :+1:

3 tykkäystä

Koronarokotteesta on tutkimusten mukaan kiistatonta hyötyä. Vaikka rokotteesta huolimatta saisi tartunnan, niin tauti on huomattavasti lievempi.

6 tykkäystä

Sitä minä vaan tässä ihmettelen että kun keväällä oli vielä paljon juttua kuinka uusi rokote on tulossa joka tehoaa omikroniin ja muihin sillähetkellä kiertäviin variantteihin niin nyt ei ole 6kk ollut halaistua sanaa. Samoin nenäsumute muodossa annettava rokote oli käytännössä tulossa ihan kohta mutta nyt ei ole ollut siitäkään riviäkään.

Ymmärrän että virus mutatoituu nopeammin kun rokotevalmistaja ehtii rokotetta muokata mutta tuleehan se uusi influenssarokotekin vuoden välein että olisi kiva jotain uutisia kuulla missä mennään rokotekehittelyssä. Varsinkin nyt kun on ollut noita pelottelu uutisia että jokainen uusi koronatartunta saattaa olla edellistä pahempi.

2 tykkäystä

Moi

Noin puolitoista vuotta on foorumia tullut luettua päivittäin. Kovin mielellään olisi ensimmäisen oman viestin kirjoittanut muuhun kuin tähän ketjuun. Juhannuksena lähdettiin ulkomaille ja tuliaisena niin itsellä kuin nyt vaimollakin on korona. Kolme rokotetta otettuna ja raju on ollut tauti. Maku- ja hajuaistini on ollut kolme vuorokautta täysin kadoksissa😭. Onko kohtalotovereita/kokemusta vastaavasta? Itse kärsin kroonisista poskiontelotulehduksista ja minua hoitaneelle lääkärillekään ei pääse kuin viikon päästä. Masentaa!

18 tykkäystä

@Mattitatti: Itselläni oli/on lievä tauti, mutta väsyttää ihan tolkkuna ja aivot ovat sumussa.

Kavereilla ja työkavereilla on ollut todella rankkoja tauteja kolmen rokotteen jälkeen joten et varmasti ole yksin!

6 tykkäystä

Uusin omikron-variantti BA.5 aiheuttaa pitkään koronauutisia varten seuraamani brittitohtorin tutkiminen tulosten perusteella enemmän alkuperäisen koronan tyylisiä oireita, mukaan lukien taudin osuminen alemmaksi keuhkoissa, jolloin se on raskaampi tauti kuin alkuperäinen omikron (BA.1). Nuo teidän omat kokemukset kertovat samanlaista tarinaa.

Samalla tuo BA.5 kuitenkin perii omikron-linjan tendenssin ohittaa sekä rokotus että luonnollinen immuniteetti. Onhan Suomessa jopa nuorempi kaveri saanut omikron-tartunnan kahdesti ihan peräkanaa, ts. BA.5:lle ei ole oikein mistään suojaa.

Tosin hyvänä uutisena, Portugalissa BA.5 on jo riehunut pitkään, mutta sen piikki taittui jo suht nopeasti alaspäin, tuossa kesäkuun tienoilla. Piikki kyllä kävi ihan BA.1:n tasolla ja BA.5 on siis vaarallisempi, niin ehkä pientä mökkivarovaisuutta noudattaen selviää pienellä :wink:

Kuva tuosta videosta.

12 tykkäystä

Sama tarina…lomareissusta tuli korona matkaan ja 3 viikkoa kesti. 3 rokotusta alla. Vaimolla oli 2-3 pvää makuaisti poissa, itse en huomannut mitään. Mutta raju oli tauti. Yskä oli niin kova ja kuiva että tuli keuhkot mukana eli meni oksentamiseksi. Cocillana(muistaakseni) yskänlääke auttoi. Viime perjantai eka negatiivinen tulos. Maanantaina nousi kuume uudestaan.Kesti päivän. Kaikki mahdolliset oireet oli ja se väsymys…huhhuh. Nyt vasta rupeaa helpottaa…Rajuimpia “flunssia” mitä kokenut. Voimia sinne!

3 tykkäystä

Itse työskentelen kohtuu isossa organisaatiossa, niin voi todeta koronan lähes “räjähtäneen” tässä osassa Suomea. Vaikeuttaa yrityksen toimintaa päivä päivältä enemmän ja jäljellä oleva henkilökunta on tosi tiukilla.
Itsellä tauti jatkuu ja poskiontelotulehdus on päällä. Heinäkuussa senkin hoito on vaikeaa lääkärikunnankin lomaillessa.
Tsemppiä kaikille koronasta kärsiville.

6 tykkäystä

Koronan tiedetään vaurioittavan sydäntä, mutta nyt on mahdollisesti löytynyt syy miksi näin käy:

There are two potential ways: the first is that spike protein is expressed in the virus-infected heart muscle cells and thereby directly activates inflammation; the second is that the virus spike protein is shed into the bloodstream, and the circulating SARS-CoV-2 spike proteins damage the heart.

4 tykkäystä

Minä maallikkona en ymmärrä, miten tulevaisuudessa (tai nyt) voidaan erotella mitkä sydänvauriot johtuvat itse rokotteesta ja mitkä koronataudista? On kuitenkin tunnettu tosiasia, että rokotteen haittavaikutuksena voit saada sydänlihastulehduksen tai sitten koronan jälkiseurauksena. Mutta minkä verrran dataa löytyy esim. rokottamattomista henkilöistä jotka ovat koronan seurauksena saaneet sydänlihastulehduksen.

Tämä kysymys kumpuaa nyt ihan mielenkiinnosta, en ole kummassakaan koulukunnassa sitä esittäessäni (puolesta tai vastaan). Ettei tarvitse pillastua :kissing:

8 tykkäystä

Kaksi tutkimusta vahvistaa, että korona lähti Wuhanin torilta liikenteeseeen, mutta kahdessa erässä. Eka pienempi ketju oli marras-joulukuussa 2019 ja toinen ilmeisesti varsinainen laajasti leviämään lähtenyt sitten samasta paikasta tammi-helmikuussa 2020

1 tykkäys

Suomessa lääkärit kertovat että uudet variantit leviävät todella helposti. Kiinassa on taudin leviäminen pystytty estämään korona sulkujen avulla. Joku ei tässä mielestäni täsmää.
Valehteleeko Kiinan viralliset tilastot ja ihmiset ovat kuitenkin sairastaneet lievän taudin?
Miten ja milloin Kiinalaiset voivat päästä pois korona sulku politiikasta? Mikä on Kiina rokotus tilanne?
Onko syksyllä tulossa uusi korona aalto?
Aika paljon on vielä kysymyksiä avoinna.
Itse sairasti melko lievän koronan Juhnnuksen maissa mutta yskä jatkui monta viikkoa.

2 tykkäystä

Kiinassa on taudin leviäminen pystytty estämään korona sulkujen avulla.
-Todennäköisesti ei ole

Joku ei tässä mielestäni täsmää.
-Kiinan virallinen viestintä on luotettavuudessaan venäjän tasoa. Ei parane uskoa mitään sieltä.

Valehteleeko Kiinan viralliset tilastot ja ihmiset ovat kuitenkin sairastaneet lievän taudin?
-Tilastot valehtelevat. Tartuntoja on väestössä. Lockdownit ovat yliampuvia, joilla saadaan hetkeksi tartuntamääriä alas. Ryöpsähtävät aina uudestaan.

Miten ja milloin Kiinalaiset voivat päästä pois korona sulku politiikasta?
-En usko, että pääsevät vuosiin. Diktaattori Xin kasvot on sidottu nykyiseen koronapolitiikkaan.

Mikä on Kiina rokotus tilanne?
-Kiinalainen rokote on umpisurkea. Lisäksi sillä on rokotettu lähinnä työn perusteella tärkeimpiä. Vanhusten rokottaminen ollut vähäistä.

Onko syksyllä tulossa uusi korona aalto?
-Aaltoja tullee vielä useita.

13 tykkäystä

Long covidia on tutkimusten mukaan kolmenlaista:

3 tykkäystä

UK hyväksyi ensimmäisenä Omikroniin kohdistetun rokotteen (Moderna):

The MHRA’s decision was based on clinical trial data that showed the booster triggered “a strong immune response” against both Omicron (BA.1) and the original 2020 virus, it said.

Moderna in June said trial data showed that when given as a fourth dose, the variant-adapted shot raised virus-neutralizing antibodies by eight-fold against Omicron.

The MHRA also cited an exploratory analysis in which the shot was found to generate a “good immune response” against the currently dominant Omicron offshoots BA.4 and BA.5.

11 tykkäystä

Tiede kertoo muuta, mutta ei nyt anneta tosiasioiden pilata hyvää henkilökohtaista tuntemusta. :+1:

55 tykkäystä