Wuhan Coronavirus (Osa 1)

Varmaan silloin kun alkaa saada salkkuunsa muutakin kuin käteistä :wink:

Motivaatio seurata jotain yhtiötä ilman omaa panosta on meillä kaikilla samalla tasolla kun seuraamme la-iltana lottoarvonnan tulosta ilman omaa kuponkia :rofl:

Masse-setä, FA, Tehtäiskö Astonille muutaman Qt-lapun ryhmälahjoitus, niin saatais taas Oraakkeli kehiin?

6 tykkäystä

Gov. Andrew M. Cuomo announced on Tuesday morning a second confirmed case of coronavirus in New York, a man in his 50s in Westchester County, just outside of New York City, suggesting that it was spreading in communities with no known connection to hot spots for the disease.

Pikkasen lähenee wall streetiä

2 tykkäystä

kuva muutaman päivän takaa ohjuskokeista… kenraalikunnalla maskit mutta rocket man itse ei tartte

eiköhän siellä vähä pandemian poikasta ole

1 tykkäys

Hmm…onkohan rakettimiehellä diabetes?

Onko se kattellu kiikareilla väärinpäin vai eikö osaa pitää niistä oikein kiinni.

Tuo kenraali taitaa olla jo entinen samoin kuin videon kuvaaja.

1 tykkäys

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Iraniin ilmestynyt yli 800 uutta tapausta tuolla sivustolla tilastoihin juurikin. Edelleen murto-osa siitä kuinka paljon niitä Iranissa oikeasti on. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon tulevina päivinä ilmoitetaan. Kaiken järjen mukaan kasvua pitäisi tulla päivittäin vähintään tuon verran tai ylikin mikäli vain testaavat aktiivisesti.

Mitä jos kaikki ihmiset saataisiin testattua ja selviäisi, että prosentit onkin suurinpiirtein samat kuin influenssalla. Turhaa olis koko härdelli… :grin:

2 tykkäystä

ei kaiketi poistaisi tehohoidon tarvetta…? se on koronalla ihan eri luokassa, olen amatööri mutta mielestäni viruksen isoin ongelma…

hokkaidosta spekulointia, lähinnä yksittäisen tiedemiehen heitto:

1 tykkäys

Kuitenkin Suomessa on selkeästi varauduttu siihen, että sairastuneita tulee ja korona kiertää Suomenkin ympäri. Yritetään ainoastaan lykätä sairastumisia lähemmäs kevättä ja pyrkiä tasoittamaan huiput. Toki sekin tasaa tehohoidon tarvitsevia. Suomella ei oikein olisi edes varaa sulkea tehtaita.

https://twitter.com/DrEricDing/status/1234889951487184897?s=20

Huikeeta informaatiota, kun parhaat epidemologit kertovat twitteriin reaaliajassa tutkimustuloksia.

t. Corona Fundamentals Capital Investing Company Ltd. (lyh. CFCIC)

edit:

hieman yllättävää:

Tedros Adhanom Ghebreyesus told a Geneva news conference: “To summarize, COVID-19 spreads less efficiently than flu, transmission does not appear to be driven by people who are not sick, it causes more severe illness than flu, there are not yet any vaccines or therapeutics, and it can be contained.”

eli leviäminen olisi vähemmän tehokasta/erilaista kuin kausiflunssa… ja ONNEKSI vielä tilanne on otettavissa haltuun (ainakin näin “virallisesti”)

Suomalainen asiantuntija hieman eri linjoilla “oireettoman kyvystä levittää tautio” kuin WHO:n johtaja:

image

Kaikissa SHP:ssa ei ole edes testausmahdollisuutta:
image

Fatality Rate hieman noussut todettujen tapausten osalta:
https://www.bbc.com/news/live/world-51716375?ns_mchannel=social&ns_source=twitter&ns_campaign=bbc_live&ns_linkname=5e5e95118d956f0669ae3521%26Covid-19%20fatality%20rate%20is%203.4%25%20-%20WHO%262020-03-03T17%3A36%3A21.181Z&ns_fee=0&pinned_post_locator=urn:asset:f33ba103-ae01-499a-b855-42c83ee1c0bd&pinned_post_asset_id=5e5e95118d956f0669ae3521&pinned_post_type=share

image

2 tykkäystä

Jotenkin tuntuu, että markkinoiden helpotusralli tuli vähän etuajassa mitä monet jo täälläkin sanoneet. Tällä hetkellä pientä rekyyliä havaittavissa jenkkien indekseissä eilisistä euforianousuista. Lähipäivät ovat todella mielenkiintoisia jos (ja kun) saavat jenkeissä testauksen kuntoon ja sieltä ruvetaan saamaan dataa. Ymmärtääkseni siellä testaus lähes olematonta / ei toimi ? Jenkkimedian reagointi myös oletettavan dramaattinen ja katastrofinhakuinen.

Leikkimielistä ennustusta tulille:
Jenkkimedia + Yhdysvaltojen terveydenhoito + köyhä väestö + duunareiden kyky olla saikulla / hoidossa + Trump ja Pence kaksikon vähättely ja toimenpiteet = viimeistään ensiviikolla sepe laskettelee -10%

5 tykkäystä

Erittäin huolestuttava piirre. nyt on jo nähty että yksi infektoitunut / epäilty infektio henkilökunnassa aiheuttaa kymmenien tai satojen hoitotyöntekijöiden karanteeneja!

image
image

Hiljalleen aletaan kertoa yleisölle:

3 tykkäystä

Puhuikohan tuo WHO:n jehu nyt ihan totta?

Kun eikö siitä ole saatu jo enemmänkin osviittaa, että virus voi levitä jo hyvin aikaisessa vaiheessa tartuntaa, ja toisaalta kaikki tartunnan saaneet eivät saa edes juuri mitään oireita pidemmänkään ajan kuluessa.

2 tykkäystä

Italiassa tuli eilisen jälkeen taas nousua sekä uusissa tapauksissa, joita oli tänään 466, että etenkin kuolleissa joita tuli 27 lisää. Ilmoitettujen lukujen perusteella Italiassa on nyt Kiinan jälkeen eniten koronavirukseen kuolleita, yhteensä 79 kappaletta. Italia on testannut yhteensä miltei 26000 ihmistä ja varmistettuja tapauksia on 2502, joista parantuneita 160.

Lähde: http://www.protezionecivile.gov.it/attivita-rischi/rischio-sanitario/emergenze/coronavirus

2 tykkäystä

Ja tehohoidossa / vaativassa hoidossa melkein 10% varmistuneista tapauksista… valtava ongelma käsillä…
koskahan markkinat alkavat hinnoitella näitä

3 tykkäystä

lisäys: kuten odotettu, tarvikkeet iranista paikoitellen loppu… (paitsi ehkä se puuvillaöljy, jota imaamit kehottavat lisäämään iltaisin ANUKSEEN koronapöpön poistamiseksi) ping @Masse kyselit aikaisemmin konsteja pöpön karkoittamiseen…

3 tykkäystä

Italia

Uskallanko Baroloa kellariin tilata…

2 tykkäystä

Joo, en nyt löytänyt pikaisella googlettamisella varmaa lähdettä, mutta muistelin eilen lukeneeni jostain että silloiset 52 italialaisuhria olisivat olleet iältään 63-96 -vuotiaita ja kaikilla jotain perussairauksia eli vanhempaan väestöön tämä iskee todella lujaa. Osmo Soininvaara ehdotti eilen, että riskiryhmään kuuluvia alettaisiin eristämään enkä näiden Italian lukujen valossa kyllä pidä sitä enää ollenkaan liioiteltuna ideana.

4 tykkäystä

Oliko lopulta kyse helpotusrallista, vai olivatko markkinat vain ylimyydyssä tilassa? Tuskin aivan pystysuoraan lasketellaan, vaan välillä nopeita ralleja kunnes taas lasku jatkuu… :thinking:

3 tykkäystä

Corona Fundamentals ottaa nyt lähiviikkoina kuskin paikan.

edit: tämä suolan kanssa, kaveri twiittaa iranista oppisition näkökulmasta… sisältää ikäviä videoita ruumiskasoista (K18)

https://twitter.com/HeshmatAlavi/status/1234912343940792324?s=20