Zaptec - Älykästä sähköautolataamista

Vaikuttaa perhesyiltä, koska tiedotteessa niin mainitaan. “Given Peter’s private situation
with small children and his family in Copehagen, he wishes to pass on the bat…”

1 tykkäys

Jotenkin tuntuu, että yrityksen startegia on vähän hukassa, laajentuminen on kaikista tärkein asia, jossain kohtaa sen tulisi olla yös kannattava toiminta.
Kulujen pitäisi kasvaa suhteessa vähemmän kokoajan kun laajennutaan, mutta niin ei ole käynyt.

Amerikka pitää nyt unohtaa ennen kun business on edes Euroopassa kannattavaa.
Tähänkään ei olisi pitänyt koskea.

1 tykkäys

Varsin todennäköisesti tuo on ainakin osittain lakiteknistä höpönlöpöä, kun oikeaa syytä ei haluta tai voida kertoa. Aika harvinaista on hyvän toimitusjohtajan luopua pestistään välittömästi. On hän varmaan tiennyt perheestään pidemmän aikaa. Osakkeenomistajille vähiten arveluttava syy voisi olla joku hätätilanne perhepiirissä, mutta hieman epäilyttää.

3 tykkäystä

Tämän jutun perusteella hän asuu Kööpenhaminassa ja työskentelee Norjassa kolmena päivänä viikossa. Toivottavasti oli kyseessä perhesyyt tms. Ainakin hän on ostanut tänä vuonna kahteen kertaan yhtiön osakkeita.

3 tykkäystä

UK:n markkinan kuulumisia:

14 tykkäystä

Nyt on tullut toinenkin shorttari kehiin. Arrowstreet Capital, Limited Partnership otti shorttiin 24.10.23 n.550 tuhatta. Tämä on uusi taho, joka ei ole aikaisemmin shortannut. On kyllä iso jenkkitaho, jolla AUM 171 miljaardia

Aikaisemmin Gsa Capital Partners Llp on shorttailut jo keväästä lähtien ja hekin kasvattivat shorttien määrää viimeviikolla n.628 tuhanteen. Aika hurjalta tuntuu, että noi lisää näillä tasoilla näin paljon shortteja kun kurssi jo laskenut järjettömän alas… vai onkohan jotain muuta tietoa vuotanu, mistä pitäs olla huolissaan? Osari tulee 15.11 joten pari viikkoa saa vielä jännittää

Zaptecia on hakattu keväästä lähtien alas ja näyttäs olevan kaikkia muitakin laturivalmistajia. Viimesimpänä Kempower hakattiin lattiaan. On koko toimialan osakkeet sukeltanut todella paljon tänä vuonna. Saa nähdä mistä pohjat löytyy, vai olisko jo nyt vihdoin tässä


13 tykkäystä

On tää kurssilasku ollut ollut karmeaa myös muilla Zaptecin verrokeilla/ laturivalmistajilla.

  • Garo julkaisee 10.11 Q3 tuloksen, joten se on mielenkiintoinen ja saa vähän tietoa miten siellä menee
  • Alfen Q3 tulee 13.11
  • CTEK samaan aikaan kun Zap 15.11, joten sillon jo toivottavasti pohjat löytyy ja kurssi lähtee nousuun

Tässä ketjussa DayTraderXL teki ystävällisesti analyysiä TA (teknisen analyysin) osalta Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta - #1336 käyttäjältä DayTraderXL

12 tykkäystä

Pareto Securities sänker Zaptec till behåll (köp), riktkurs 20 norska kronor (50)

2.11.2023 9.46 • Finwire •

Pareto Securities sänker Zaptec till behåll (köp), riktkurs 20 norska kronor (50)

newsroom@finwire.se

Nyhetsbyrån Finwire

Aika raju pudotus Paretolta. Täytyy koittaa selvitellä mitä tässä on taustalla.

5 tykkäystä

Pelkäänpä, että taustalla on realismi. Kassavirta ongelma pitää saada ratkaistua. En heti löytänyt milloin Q3 tulee ulos.
Edit, 15.11.

3 tykkäystä

Muualta löytyi keskustelua, että laskevat tavoitehintaa kun lähiajan näkymät ovat heikentyneet sähköautojen myyntien osalta ja pelkäävät kilpailua ja heikentyviä marginaaleja. Eivät jostain syystä viitsineet odottaa paria viikkoa osariin asti kuullakseen mikä olisi firman virallinen ennuste. Luvut pitäisi olla hyviä ainakin Q3 osalta kun Zap napannut markkinaosuutta Easeelta ja 20 kr tavoitehinnalle antoivat 2024 Pe n. 12-13 ja vuodelle 2025 pe n. 8-9 . Eli aika edukas on näillä hinnoilla edelleen

9 tykkäystä

Aika hurja voima oli tuolla eilisellä Pareton tavoitehinnan laskulla. Sai osakkeen syöksyyn ja kaupankäyntikin keskeytettiin vähäksi aikaa kun -10% tuli tauluun.

Vai onko jotain muuta tullut tietoon?

4 tykkäystä

Tuskinpa - hintataso alkaa olemaan niin alhainen, että voitollaolevia tuskin on enää jäljellä ja monet dumppaa jo tässä kohtaa vain yksinkertaisesti osakkeensa ulos. Voi myös olla rahastoja, joiden säännöt pakottaa tähän. Kapitulaation piirteet selkeästi nähtävissä.

14 tykkäystä

Outo homma.

5 tykkäystä

Norjalainen sähkötarvike/elektroniikka jälleenmyyjä Elektroimportøren julkaisi Q3 tuloksen keskiviikkona. Heidän presentaatiossa mainittiin latureiden myynnin laskeneen -46%. Tämän kuitenkin selittyy pitkälti Easeen myyntikiellosta. Easee pois laskettuna muiden latureiden myynti kuitenkin kasvoi NOK 19 miljoonaa (ei mainittu paljon tämä on prosentuaalisesti). Easeen lisäksi heidän edustukseen kuuluu Zaptec, Qudo ja Amina.

Ylätasolla siis näyttää että latureiden myynti olisi laskenut hurjasti, mutta se on voinut hyvinkin kasvattaa Zaptecin myyntiä. En tiedä onko tällä mitään merkitystä Zaptecin kurssiliikkeisiin, mutta ajallisesti sopisi aika hyvin yhteen.

https://www.elektroimportoren.no/docs/Investor/Elektroimportoren-Q3-2023-presentation.pdf

10 tykkäystä

Hyväähän tuossa raportissa on tuo muiden laturivalmistajien kasvu Easeen kustannuksella. Tosin tuo jälleenmyyjä on vain yksi muiden joukossa. Heidän toisesta laajemmasta raportista löytyy myös kohta, jossa kerrotaan, että nyt kysyntä taas on piristynyt Q3 lopussa, joten sehän taas on hyvä juttu Q4 ja tulevaisuutta ajatellen :chart_with_upwards_trend:


https://www.elektroimportoren.no/docs/Investor/Elektroimportoren-Q3-2023-report.pdf

5 tykkäystä

No täähän on kuin suoraan Norjalaisesta Exit sarjasta tai Billionsin Axe Capitalista :slight_smile: todella outo juttu onkin. Näköjään toi Marcus Gavelli on tullut Paretolle 4 kuukautta sitten Elokuussa 2023. Sitä ennen harjoittilijana muutamia kuukausia jossain muualla Linkkarin mukaan. (oisko joku 23 vuotias? Todella kokenut analyytikko)

Sitten yllättäen 19.10.2023 iskee uusi shorttari jenkeistä, joka ei ole ennen Zappia shortannut (Arrowstreet Capital, Limited Partnership) ja Paretolta tulee sopivasti käsittämättömän suuri tavoitehinnan lasku ennen Q3 osaria. 50kr → 20kr ??? Onko historiassa ollut ikinä näin suurta prosentuaalista laskua tavoitehinnassa ilman, että yritys on antanut minkäänlaista tulosvaroitusta tai huonoja ennakkotietoja? Päinvastoin Zaptec päivitti edellistä Q2 raporttia 9.10.2023 ja siellä oli edelleen erittäin valoisaa tulevaisuutta maalattu, toki riskeillä täydennettynä:

" Outlook

The growth in electric vehicle sales is expected to continue at an accelerated pace in the years ahead. This trend is driven by the Paris agreement and the ongoing energy transition to electrify the world and drive down emissions to a sustainable level. In this landscape, the Group is well placed with its focused and high-quality product line which includes Zaptec Go and Zaptec Pro, quality shareholder base, profitable growth and sound financial position. The Group’s growth ambitions in the years ahead are based on increasing market shares in the European countries and technical development efforts is enabling sales in new markets is going forward.

In general, there are significant uncertainties related to the Board of Director’s evaluation of the future for the Group, as the Group’s operational and financial activities may be substantially impacted by factors outside the Group’s and the Board of Director’s control." Zaptec ASA: Updated second quarter 2023 report including board statements | live

18 tykkäystä

Ei muuta kuin Norjan finanssivalvontaviranomaisille tutkintapyyntöä, jos epäilee jotain kähmäistä.

8 tykkäystä

Ei menny montaa päivää edellisestä postauksesta


, niin jopas käänty kaikki verrokit nousuun kuopan pohjalta ja Zappi painu täysin vastakkaiseen suuntaan syvemmälle kuoppaan… Ei oo helppoa ja taas hajautuksen merkitys korostuu

Lisää verrokkeja tarkasteluun ja vertailuun. Jenkeis jopa voisi sanoa, että nyt läks muut :chart_with_upwards_trend:

Q3 Tulokset mielenkiinnolla seurantaan

  • Evgo inc 8.11.2023
  • Blink 9.11.2023
  • Garo 10.11.2023
  • Alfen 13.11.2023
  • CTEK 15.11.2023
  • Zaptec 15.11.2023
11 tykkäystä

Miksi Alfen ja Zaptec samalla listalla? Eikö Alfen ole ihan eri luokan tekijä alalla?

Seuraan Linkedinissä monia Zaptecin maajohtajia. Jatkuvalla syötöllä poustauksia partneruuksista, tapahtumista jne. Toki näistä ei voi mitään suoria johtopäätöksiä vetää, mutta kurssi tuntuu olevan massiivisessa FUDissä. Ehkä hyvä zoomata ulos ja katsoa miten yritys on kasvanut todella vahvasti jo monta vuotta. Toki lyhyellä tähtäimellä makrotilanne on heikentävä seikka. Suurin osa analyytikoista ja salkunhoitajista keskittyy täysin 6-12kk eteenpäin. Itse en paljoa arvoa laita analyytikkojen tavoitehinnoille, ne kun reflektoi lähinnä kurssia vaikka toki muuta väittävät. Kiinnostava osari taas tulossa, paljon negaa jo kurssissa, mutta toki downside on edelleen 100%, upside rajaton :sunglasses:

13 tykkäystä