Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Tuo tämän päiväisen Capitol tilanteen kanssa riitti itselle poistamaan tämän riskin +/-0 tilanteessa salkusta. Jään seuraamaan tilannetta.

Voisin kuvitella, että demokraatit saavat tähän touhuun jotain järkeä.

Nämä voi jättää kyllä toistaiseksi ilman isompaa huomiota, jenkeissä taitaa olla hommat sekaisin joka tasolla toistaiseksi. Pitää odottaa, kunnes Bidenin hallinto on astunut valtaan. Nämä uutiset vaihtuu päivittäin.

3 tykkäystä

Välillä uutisia ihan suomeksikin.

3 tykkäystä

Mitä käytännössä tapahtuisi NYSE:n kautta ostetuille omistuksille jos USA lopulta kuitenkin bannaisi Alibaban? Pitäisikö tavallisen sijoittajan myydä omistukset ja ostaa toista kautta vai siirtyisikö omistukset automaattisesti muualle?

4 tykkäystä

Enpä kyllä ole tutkinut asiaa, kun en usko, että näin käy. ADS ei kuitenkaan ole sama kuin osake, mutta uskoisin sen oikeuttavan yhtiön osakkeeseen toisessa pörssissä, jos siirto tapahtuisi. Jos jollain on aikaa tutkia asiaa, niin hyvä olisi kyllä tietää. Onhan NYSE:NOK ihan samanlainen ADS, joten ihan yleinen käytäntö on varmasti taustalla ja turvana.

  • kysehän olisi osakkeen poistaminen kokonaan NYSE:stä, jolloin varmaan omistukset siirtyisi HK:hon
2 tykkäystä

Pikaisella haulla löytyi tämmöinen:

However, a number of high-profile Chinese companies with US listings, including Alibaba Group Holding, JD .com and ZTO Express, have sought secondary listings in Hong Kong as Sino-American relations worsened in the past two years. Alibaba is the parent company of the Post .

More companies are expected to pursue secondary listings closer to home on the Hong Kong stock exchange as a potential hedge against rising tensions, with the option to convert them to primary listings if necessary.

What can holders of their American shares do now?

Investors who own ADSs in China Mobile, China Telecom or China Unicom have two options.

They can sell their shares. (American investors must divest any holdings in similarly designated Chinese companies by November 11.)

Or, they can exchange their American shares for H shares of the companies traded in Hong Kong, as the ADSs are fungible. The Bank of New York Mellon is acting as the depositary for the three telecoms companies and handling exchange requests.

Eli joko myy osakkeet ja ostaa muualta tai pyytää muuttamaan osakkeet HK vastaaviin

E: …tai miksei vaihto esim. Saksalaisiin vastaaviin luulisi onnistuvan myös? Jos delistaus tapahtuisi, niin osa muuttaa osakkeet muualle ja osa varmasti myy pois. Mikäli myynti aiheuttaisi hintapainetta alaspäin, niin sama pudotus nähdään varmaan muuallakin. Joten - aivan sama odottaa miten käy ja vasta jos pahin tapahtuu niin ostaa/myy itse jos ei sitten ole voitolla ja halua vältellä veroja.

1 tykkäys

7 viestiä siirrettiin ketjuun: Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Konvertointi tai myynti/osto Xetran ADS:iin olisi varmaan oma valinta, jos delisting NYSE:stä tapahtuisi.
Jälkimmäinen olisi varmaan nopein ja kivuttomin.

1 tykkäys

Jahas stoppari laukesi ja Alibaba lähti mäkeen. Kattelin päivällä, että ollaan vielä kaukana trigger hinnasta, mutta jotain tapahtui kun osake putosi hetkessä 187 - 181. Kovin on tuulista tämä kanssa. Alunperin ostin swing tradeen, mutta kypsyin ajatukseen jos tämä olisikin pitkä osake. Olisi varmaan pitänyt samalla poistaa stoppari. :sweat_smile:

Mun mielestä toi delist uutinen tuli jo aiemmin. Mikä pudotti kurssia tänään vähän neljän jälkeen?

1 tykkäys

Otin Alibabasta lisää veromyyntejä viime vuoden puolelle. Pohdin että nyt oltaisiin valuttu kohti joulu dropin pohjia. Uskon tosin että pohja on vielä paljon kauempana, jos delisting jenkeissä oikeasti tapahtuisi. Onko se vielä teoriatasolla vai siitä on olemassa virallinen lausunto? Jos saisi jatkaa jenkkipörssissä niin tässä olisi nähdäkseni kultainen tilaisuus hypätä kyytiin, koska palattiin käytännössä vuosi takaisin valuaatiossa vaikka on tapahtunut hurjasti kehitystä.

1 tykkäys

Ei ole mitään virallista lausuntoa, pelkkää “uhkailua”…

1 tykkäys

Olisikohan Kiinalaisissa osakkeissa laajemminkin oston paikka? Alibaban lisäksi varmaan tencent löytää tiensä salkkuun pienellä possalla, mutta mites nämä USA:sta delistattavat teleoperaattorit? Tietääkö kukaan miten näiden osinkojen verotus menee (Esim. Mandatum ostaen suoraan HK pörssistä)?

Jos suorien osakkeiden osalta menee monimutkaiseksi niin suosittelen harkitsemaan myös isharesin msci china ucits etf:ää. Tuossa on Alibaba 13,79% ja Tencent 14,15% painolla eikä tarvitse osinkojen verotusta pohtia.

10 tykkäystä

Alibaba and Tecent to be delisted from US exchanges $BABA $TCEHY Source: CNBC

1 tykkäys

Juu, tosin tuo ETF ei tullut nyt kuin 1,5% alas, joten eli ei siinä ole välttämättä mitään poikkeuksellista mahdollisuutta päällä. Esim. China mobile tänään -15%.

Tiedätkö varmaksi saako tuo ETF uudelleen sijoitettavat osinkonsa ilman ennakonpidätyksiä, vai tartteeko se laskea lisäkuluksi vuosikulun päälle?

Ei näy CNBC:n sivuilla tuollaista uutista. Eli mikä tuossa onkaan lähteenä?

”Latest News” alta löytyy ei noilla sanoilla mutta samaan aiheeseen uutisia.

1 tykkäys

Olisi hyödyllistä, jos tänne uutisia linkkaa, että on suora lähdelinkitys ja että uutinen olisi uutta, mitä ei ole aikaisemmin tullut esille. @Gasparov linkkasi tänne jo aamulla ihan suomeksikin (Kauppalehti) saman asian, mutta eihän tuo ole mikään virallinen päätös, jos siihen yritit viitata.

3 tykkäystä

Eipä nyt markkinoilla ainakaan mitää paniikkia näytä olevan näiden uutisten suhteen tänään. Käytiin 220 ja nyt ollaankin jo vihreällä.

1 tykkäys