Biohit - Kasvutoimet purevat

Siinä vaiheessa, kun alat puhumaan yhtiön henkilökunnasta ja hallituksen jäsenistä etunimillä, niin on huolestuttavaa. Myös, jos alkaa tulemaan “varovaisessakin skenaariossa…”-viestejä ja alat jakamaan randomitiedotteita etäisesti alaan liittyvistä positiivista uutisista sekä alkaa tulemaan chattiviestejä sekä tulistumisia ei-niin-positiivisista uutisista, niin alkaa meikämandoliini huolestaan teikätamburiinien sijoituksista. :frowning:


Ottakaa ajatukseni suolan kera, kirjoitan toki viestini - varsinkin aiemmat tosissani.

Antti on oikea kaveri seuraamaan tätä yhtiötä, joten hänen ajatuksiaan suosittelen ainakin lukemaan. Uskokaa mielummin Ekaa kuin mua, mutta sillä ajatuksella, että Eka omistaa tätä ja mä en. :cowboy_hat_face:


Ei meitä, yhtiötä ja Anttia ehkä enää yllätetä. Nyt odotetaan jo isoja ja sit ei saada pettyä. :cowboy_hat_face:


Paljon on tapahtunut, mutta suosittelen lukemaan laajan rapsan vuoden takaa.

9 tykkäystä

Poimitaan nyt muutamat asiat postauksistasi.

Gastropanel pikatesti on tavallaan käänteentekevä ja mahdollistaa kasvua hyvinkin. “Normaalia” Gastropanelia on aika mahdoton myydä moneen paikkaan. Uutta tuotetta myös Biohitilla putkessa ja tulossa, myös jalat maassa kulkeva TJ Hahtela on maininnut olevan näistä innoissaan. FDA-kortti on sitten jokeri.

Toinen asia on johdon omistus. Johdon suhtautumiseen optio-osakkeisiin on tullut muutos johtoryhmän osalta Hahtelan tj aikana / liiketoiminnan suunnan käännyttyä. Aikaisemmin saimme lukea isolla prosentilla osakkeiden luovutuksista, nyt melkein kaikki pidetty. Hahtelalla 40 000 osaketta, Söderströmillä 46 000, Sorvolla 16 000, Hendolinilla 13 177 ( myi aikaisemmin kun oli töissä aina kaikki ), Elomaalla 16 000 osaketta. Kaikki top-100 omistaja. En myöskään oikein ymmärrä mitä tarkoitat, että ei ole omalla rahalla ostettu? Esimerkiksi nuo viimeiset optiot on merkitty 1€ hintaan. Merkitsijä maksaa tämän. Oletetaan, että kurssi olisi ollut 1,9€. Tuo 0,9€ on sitten verotettavaa ansiotuloa, varmasti sitten 50% veroa.

8 tykkäystä

Lisäyksenä tuohon edelliseen, että parasta ennen päiväyksen menettäneet tuotteet tuskin olisivat tässä porukassa!

Nominees for Best New Clinical Diagnostics Kit or Assay of 2023 are:

9 tykkäystä

Lyncheilyä Inde-miitissä.

Päivitys

20 tykkäystä

Kauppalehden palstalla mielenkiintoinen linkki koreaan liittyen. Vaikea tulkita mikä tuossa on Biohitin jakelijan Dow Biomedican mainosta ja mikä oikeasti Korean uutta politiikkaa + miten Gastropanel siihen liittyy.

https://www.biotimes.co.kr/news/articleView.html?idxno=16304

Vähentääkseen mahasyövän ilmaantuvuutta terveys- ja hyvinvointiministeriö määritteli mahasyövän “ehkäistävissä olevaksi syöväksi” neljännessä syövänhallintasuunnitelmassa ja ehdotti Helicobacter pylorin varhaista hoitoa uudeksi seulontapolitiikaksi. Syynä tähän suureen muutokseen mahasyövän seulonnan paradigmassa on se, että vaikka mahaseulontaa on tehty endoskopialla viimeisen 20 vuoden ajan, mahasyövän ilmaantuvuus ei ole merkittävästi vähentynyt.

◇Terveys- ja hyvinvointiministeriö suosittelee Helicobacter pylori -hävityshoitoa

Vatsasyöpää aiheuttavaksi bakteeriksi on tunnistettu Helicobacter pylori, ja Maailman terveysjärjestö WHO määrittelee sen luokan 1 karsinogeeniksi. Onneksi häätöhoito on mahdollista antibiooteilla, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että häätöhoito vähentää mahasyövän ilmaantuvuutta noin 50 %. Helicobacter pylori -tartuntojen määrä korealaisten keskuudessa on korkea, noin 45 %, mutta hävitysaste on vain 23 %. Syy siihen, miksi hävittämisaste on niin alhainen, johtuu siitä, että vaikka Helicobacter pylori -tartunta olisi, havaittavia oireita ei ole. Lääketieteessä on pitkään peritty sanonta: Test & Treat Toisin sanoen se tarkoittaa, että bakteerien hävittämiseksi ei anneta hoitoa, ellei sitä testata.

◇ Atrofinen gastriitti, josta kärsii 10 miljoonaa ihmistä, tulisi hoitaa eikä jättää huomiotta.

Gastriitti jaetaan krooniseen gastriittiin ja akuuttiin gastriittiin, erityisesti pinnalliseen gastriittiin, erosiiviseen gastriittiin ja atrofiseen gastriittiin. Jos krooninen gastriitti jätetään hoitamatta, mahasyövän riski kasvaa, joten on tärkeää hoitaa gastriittitila hyvin. Noin 10 miljoonalla ihmisellä eli 1/3:lla koko väestöstä on atrofinen gastriitti, mutta harvat potilaat hoitavat sen ilman oireita. Asiantuntijaryhmä Korean Upper Gastrointestinal Helicobacter Society suosittelee gastriitin hoitosuosituksissaan arvioimaan gastriitin riskiä asianmukaisilla testeillä ja suorittamaan häätöhoitoa Helicobacter pylori -infektion tapauksissa. Tämä johtuu siitä, että atrofinen gastriitti on mahasyövän esiaste, ja sen riski on noin kuusi kertaa suurempi kuin tavallisilla ihmisillä, ja se todennäköisesti etenee syöpään 15 vuoden kuluttua.

◇ Vuonna 2030 suositellaan yksityiskohtaista verikokeita endoskopian sijaan.

Joissakin tapauksissa tauti etenee mahassa ilman epämukavuutta, ja on tapauksia, joissa leesiot etenevät mahalaukun limakalvolla ennen kuin mahan toiminta heikkenee. Etenkin 20-30-vuotiaat nuoret laiminlyövät usein terveystarkastukset, koska endoskoopit ovat epämukavia, mutta mahasyövän suuria riskitekijöitä helicobacter pylori -infektiolla ja atrofisella gastriitilla ei usein ole oireita, joten siihen on hyvä tottua. testata etukäteen. Kerran vuodessa suoritettavassa terveystarkastuksessa voit valita endoskopian sijaan yksityiskohtaisen mahaverikokeen tarkastaaksesi Helicobacter pylori -tartunnan ja seuloaksesi riskiryhmien hajaantuneen mahasyövän, jota usein esiintyy nuorilla. Endoskopian tarkoituksena on havaita jo olemassa oleva syöpä, mutta nuorten mahasyövän mahdollisuus on erittäin pieni. Koska Helicobacter pylori -tartuntaprosentti on lähes 40 % ja diffuusi mahasyöpä on yleistä nuorilla, on sen sijaan hyödyllistä seuloa Helicobacter pylori ja diffuusi mahasyövän riskiryhmät yksityiskohtaisella mahaverikokeella.

◇ Mahalaukun terveyden verikoe, joka profiloi mahan yleisen terveyden neljällä biomarkkerilla

GastroPanel mahalaukun tarkkuusveritestissä testataan samanaikaisesti neljä mahan terveyteen liittyvää biomarkkeria, pepsinogeeni I-, pepsinogeeni II-, gastriini 17- ja Helicobacter pylori -vasta-aineita ja yhdistetään tulokset tulosten määrittämiseksi. GastroPanel-testi on jo todistettu ulkomailla ja sitä suositellaan kansainvälisissä ohjeissa. Testaamiseen pääsee helposti verta keräämällä, mutta johdonmukaisuus mahakoepalan tulosten kanssa on korkea, joten vatsan terveyden voi tarkastaa tarkasti. Koreassa se sai elintarvike- ja lääketurvallisuusministeriön hyväksynnän vuonna 2022, ja se julkaistiin ja käytettiin viime vuonna.

Endoskopia vahvistaa menneisyydestä kertyneiden sairauksien tilan, ja yllä olevalla yksityiskohtaisella verikokeella on vahva kyky ennustaa tulevaisuutta. Siksi oireettomille tai nuorille ja terveille ihmisille voidaan tehdä yksityiskohtainen mahaverikoe vatsan terveyden selvittämiseksi, ja jos ongelmia ilmenee, voidaan tehdä endoskopia tai biopsia.

GastroPanel-testin voi vastaanottaa sairaaloissa, klinikoilla ja tutkimuslaitoksissa valtakunnallisesti. Koreassa Dow BioMedica Co., Ltd. toimittaa sitä valtakunnallisesti.

출처 : 바이오타임즈(http://www.biotimes.co.kr)

16 tykkäystä

Selailin vähän Google Translaten avulla. Tämä artikkeli näyttäisi olevan julkaistu jonkinlaisessa “Plus-osiossa”, jonka “uutiset” vaikuttavat omaan silmään kaupallisilta yhteistöiltä.

Toki, jos nuo artikkelissa esitetyt asiat pitävät paikkansa, että ministeriötasolla haluttaisiin puuttua mahasyöpään johtaviin tekijöihin aikaisemmin, niin se voisi olla positiivinen merkki.

15 tykkäystä

Biohitin H1-raportista ilmenee mahdollisesti vähän kasvua, mutta kannattavuus kärsii ilmeisesti vielä etupainotteisten investointien vuoksi. Kiinan jakelusopimus kasvattaa erityisesti alkuvuoden liikevaihtoa, mutta loppuvuoden kasvuun liittyy epävarmuutta mm. heikon näkyvyyden vuoksi.

Saa nähdä, mitä sanovat yritysostoista ja miten ne sitten onnistuvat, kun niitä tehdään. Taloudellista liikkumavaraa yhtiöstä löytyy, mutta osinkojen maksamattomuus (SOS!) voi herättää kysymyksiä sijoittajissa esim. @Mirko_Sampo_IR, @Pohjolan_Eka ja @Verneri_Pulkkinen Inderesin loppuvuoden odotuksissa on tervettä kasvua ja kannattavuutta.

9 tykkäystä

Pikkasen alle ennusteiden/ohjeistuksen:



8 tykkäystä

En ole seurannut yhtiötä varsinaisesti, vaan käyttänyt ehkä reilun tunnin tätä ennen parin osarin lukemiseen ja Inderesin raportin selailuun. Vähän näytti jäävän Inderesin ennusteesta, mutta osuneen suunnilleen firman omaan ohjeistukseen ja ohjeistus pidettiin. Tulos laskenut, jota selitettiin kasvupanostuksilla, jonka takia on palkattu lisää väkeä - ihan uskottavaa, että tästä tulee kuluja. Tosin liikevaihdon kasvu jäi hieman strategiasta, jota selitettiin jollain tuotteen kehityksellä, joka aiheutti katkon myynnissä. Ehkä ilman sitä olisi päästy alalaitaan?

Toisaalta jos kasvatetaan henkilöstöä, jotta saadaan kasvua, niin toivoisi, että kasvua saataisiin paremmin niin, että yksittäinen tapaus ei aiheuttaisi alitusta. Toisaalta rekryjä varmasti pitää ajaa jonkin aikaa sisään, että ehkä lyhyellä jaksolla tällaista voi katsoa ymmärtävästi läpi sormien. Mutta jos homma pelittää, niin näkisin, että H2:n pitäisi liikevaihdon puolesta olla parempi ja olisiko jopa pienoinen pettymys, jos ei ylitetä ohjeistusta liikevaihdon osalta? Vai onko tämä bisneksenä sen verran hidasta, että sopimuksia neuvotellaan pitkään, mutta sitten lopputuloksena myös pysyvyys on hyvää?

Onko jollain pätevämpää tulkintaa? En kyllä näillä tiedoilla ja tällä hinnalla ole hyppäämässä kyytiin. Varsinkin, kun tässä on pääomistajasekoilu, niin saisi olla lukujen puolesta reippaasti parempi. Mutta tämä nyt on vaan omaa mutuilua.

6 tykkäystä

Viime vuoden vertailukauden liikevaihtoa haittasi Kiinan toimitusten siirtyminen H2:lle.

@Antti_Siltanen jos juttelet toimitusjohtajan kanssa, niin viitsitkö kysyä paria juttua:

  1. Kuinka kauan GastroPanelin pikatestin myyntikatko tarkalleen oli ja mikä oli sen arvioitu vaikutus liikevaihtoon?

  2. Mihin rooleihin uutta henkilöstöä on palkattu?

Itse luulen, että henkilöstöä on palkattu tuotekehitykseen, tällöin sen näkyminen liikevaihdon kasvuna voi kestää. Hyvähän tuo liikevoittoprosentti silti on tavoitteeseen nähden.

5 tykkäystä

Jos kysymyksiä täällä saa esittää toimitusjohtajalle, niin kiinnostaisi se uusittu Kiinan GP-jakelusopimus. Sen on kerrottu olevan monivuotinen ja sen pohjalta maksetaan Biohitille käyttöoikeusmaksua (tarkkaa nimikettä en muista, mutta ei siis myyntiin pohjautuvaa lisenssimaksua).

  • mihin asti tämä sopimus on voimassa?
  • kun se päättyy, loppuvatko Biohitin oikeudet Paneliinsa Kiinassa ja samalla päättyvät nuo käyttöoikeusmaksut eli erittäin huomattava osa nykyisestä liikevaihdosta ja etenkin tuloksesta? Vai säilyykö joitain oikeuksia edelleen joiden pohjalta on tarkoitus neuvotella uusi jakelusopimus?
    Kiitos. Ja jos ei kysymykset mene perille, ehkä näitä kysymyksiä voi Antti itse kommentoida.
6 tykkäystä

Kiitokset kysymyksistä! Haastattelu tehdään tänään klo 13 alkaen, eli noin 1230 asti kysymykset ehtii vielä mahdollisesti mukaan.

7 tykkäystä

Itseäni kiinnostaisi:

Korean markkina jossa jakelija Dow Biomedica on alkanut mainostaa GP:tä (tälläkin palstalla ollut linkit) melko raflaavin sanankääntein. Onko Koreassa tapahtunut Biohitin tiedon mukaan muutoksia kansallisissa suosituksissa jotka voisivat luoda otollista maaperää Gastropanel myynnin tulevalle kasvulle siellä?

Kuinka kauan GastroPanelin pikatestin myyntikatko tarkalleen oli ja mikä oli sen arvioitu vaikutus liikevaihtoon?

"Liiketoiminnan rahavirta oli katsauskaudella 1–6/2024 -1,5 milj. euroa. Miinusmerkki johtuu pääasiassa H2:n myyntiin varautumisen myötä kasvaneista varastoista. "

Voiko tästä vetää johtopäätöksen, että Biohit odottaa vahvaa H2 ?

4 tykkäystä

Mitkä Biohitin tekemiset ovat vaikuttaneet heidän käsityksensä mukaan siihen, että joissakin maissa sen tuotteet, pääasiassa GP on noussut enemmän esille? Vai onko Biohitin tekemisillä ollut niihin mitään vaikutusta?
Mitkä ovat Biohitin käsitykset keskeisistä pullonkauloista 1) tuotekehittelyssä ja 2) myynnissä?

4 tykkäystä

Kasvu näyttää tulleen kokonaan segmentistä “Muut maat” eli ei Eurooppa, Aasia tai Pohjois/Etelä-Amerikka. Missä myynti vetää?

3 tykkäystä

Sieltäpä se haastattelu tulla tupsahti.

Biohit onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan vertailukaudesta OEM-tuotteiden myötä, mutta johti heikompaan kannattavuuteen. Tähän vaikutti GastroPanel-pikatestiin tehdyt muutokset ja niistä aiheutunut lyhyt myyntikatko katsauskauden lopussa. Yhtiö toisti ohjeistuksensa, mikä tarkoittaa kasvun kiihtymistä loppuvuotta kohti. Toimitusjohtaja Jussi Hahtela kommentoi yhtiön tilannetta analyytikko Antti Siltasen haastattelussa.
Aiheet:
00:00 Aloitus
00:08 H1 pähkinänkuoressa
00:25 Kiinan liikevaihto
00:57 Muutokset GastroPanel pikatestauksessa ja myyntikatko
02:35 Kesäkuun vahvuuksien syyt
02:53 Myyntisaamisten kasvu ja siihen liittyvät riskit
04:08 OEM-liiketoiminnan myynnin kasvu
05:31 Rekrytointitarpeet
06:01 Tärkeimmät tekijät tavoitteiden saavuttamiseen
06:43 Vastauksia foorumin kysymyksiin
07:15 Korean markkina

Kiitos @Antti_Siltanen hyvistä kysmyksistä ja aktiivisuudesta täällä foorumin puolella ennen haastattelua. Inderesin palvelua parhaimmillaan!

8 tykkäystä

Aika samat jutut kuin rapsassa. Muutama nosto:

  • Kasvutavoitteen alitus selittyy pitkälti GastroPanel-pikatestin fiksailulla sekä heikolla huhtikuulla.
  • Heikko huhtikuu, touko- ja kesäkuu vahvoja. Jälkimmäinen vaikutti osittain myös myyntisaamisiin (+kiinan tuloutuminen H1 vs rahat H2)
  • Rekryt tuotantoon, tuotekehitykseen ja myyntiin (@mskomu aiempaan keskusteluun viitaten).
  • Tavoitteet tuplatriplatsekattu ja ohjeistuksessa pysytään.
  • Korealaiset jakelijat ovat kunnianhimoisia vekkuleita ja toivotaan, että näiden panostukset näkyvät myös myynnissä. Näistä tiedotetaan vasta, jos on jotain oikeasti tiedotettavaa.
8 tykkäystä

Eipä mitään. On erittäin mukava että keskustelu on Biohitin osalta hieman aktivoitunut ja kiinnostus sijoittajien keskuudessa lisääntynyt. Kiitokset minun puolesta myös foorumille hyvistä kysymyksistä - niitä on mukava esittää.

17 tykkäystä

Antti on tehnyt uuden yhtiöraportin Biohitistä. :slight_smile:

Biohitin liikevaihto ja tulos jäivät aavistuksen odotuksista. Syy löytyy kuitenkin kärkituotteen parannukseen liittyvästä myynnin katkoksesta, mikä jää kertaluonteiseksi hidasteeksi. Kasvunäkymät säilyivät pitkälti ennallaan ja yhtiö toisti myös koko vuoden ohjeistuksen, joten ennustemuutoksemme jäävät maltillisiksi. Arvostuskuva on edelleen houkutteleva varsinkin huomioiden yhtiön vahva tase. Nostamme tavoitehinnan 2,7 euroon (aik. 2,4) ja laskemme suosituksemme lisää-tasolle (aik. osta) viimeaikaisen kurssinousun myötä.

Rapsasta lainattua:

Näkemyksemme Biohitin osakkeen käyvästä arvosta on 2,0-3,0 euroa, mikä vastaisi 2025 EV/EBIT-kerroinhaarukkaa 9x-16x ja EV/Shaarukkaa 1,2x-2,0x. Näkemyksen muodostuksessa keskeistä on tulos- ja liikevaihtokertoimet, jotka viittaavat osakkeen olevan maltillisesti arvostettu suhteessa tuloksen ja liikevaihdon kasvuun. Alennus verrokkeihin ja yhtiön omaan historiaan nähden on mielestämme kohtalainen, joskaan käyttämämme verrokkiryhmä ei vastaa Biohitiä erityisen hyvin. Myös DCF-malli viittaa osakkeen nousuvaraan ja täyttää tuottovaatimuksemme.

6 tykkäystä

Yritin hahmotella Biohitin mahdollista hintaa ja vuosituottoa suhteutettuna tavoitteen onnistumiseen.

Virallinen tavoite taitaa olla vuoteen 2028 asti liikevaihdon kasvu 15-20% ja liikevoittoprosentti vähintään 10%.
Sain aikaiseksi tällaisen kuvaajan.


Lähtöarvoina ovat tavoitteen alaraja eli 15% liikevaihdon vuosittainen kasvu vuoteen 2028 asti ja liikevoittoprosentti 10%. Liikevaihto lähdetään laskemaan vuoden 2023 liikevaihdosta eli 13,08 meuria.

Pystyakselilta voi lukea, mikä olisi osakkeen hinta 2028 tietyillä EV/EBIT-kertoimilla, jotka löytyvät vaaka-akselilta. Vaaka-akselin yläpuolella on listattu kunkin tapauksen annualisoitu tuotto.(Edit. Tän päivän hinnalla 2.22e)

Tällä hetkellä yhtiön EV/EBIT on 11x. Korkeammankin varmaan voi sallia, jos kannattava kasvu jatkuu 2028 asti. Verrokkien mediaani arvo on 15x.

Jos on erimieltä kasvusta ja kannattavuudesta, niitä voi muutella täältä noilla liukusäätimillä.

Disclaimer: saattaa sisältää virheitä. Saa kertoa, jos sellaisen löytää.

9 tykkäystä