Crypto.com ja muut korttimaksukryptocashbackejä tarjoavat

Voiko siis s-bonuksen yhteydessä todeta että:

“tämän hyvityksen, edun tai palkkion määrä perustuu siihen, kuinka paljon varallisuutta asiakkaalla käyttäjätilillä”

Eikö Crypto.com jäsenyys ole myös kaikille samanhintainen, jäsenyydessä on vain eri tasoja, toisin kuin S-ryhmällä on vain yksi taso mutta silti oltava varallisuutta steikattuna jotta saa bonusta.

Vai pelastaako tässä osuuskunta yhtiömuotona ja s-bonus pysyy verottomana mutta crypto.com bonus pääomatulona?

1 tykkäys

Eikös se ole vain hyvä että kurssi mörnii jos tähän ”sijoittaa” pitkällä tähtäimellä, niin cashbackeinä saa paljon enemmän cro coineja ja samoin spotify/netflix palautuksia tulee isompi läjä cro coineja… Itsellänikin parhaat spotify palautukset kuukaudesta on yli 200 cro coinia, nykyäänhän se ei ole ku reilu 20 cro coinia…:sweat_smile:
Mun puolesta tuo kurssi saa mörniä vaikka seuraavat 10 vuotta, nouskoon sitten joskus jos on noustakseen, tuo cro potti kasvaa paremmin vain mitä pidempään mörnitään…

2 tykkäystä

= s-bonus ei tuloa
= crypto.com korttibonus on tuloa

Myös crypto.comilla on mahdollisuus saada 1% cashbackia jos ei laita mitään steikkiä. Yllä olevan tekstin mukaan tuo olisi siis saantihetkellä verovapaata tuloa, mutta CRO:ta myydessä olisi kuitenkin veronalaista tuloa koko luovutushinnatansa arvosta (tai 80% siitä HMO:lla).

Ilmeisesti tuo siis koskisi kaikista cashbackeista tuota ensimmäistä prosenttia. Muu steikistä riippuva osuus olisi sitten saantihetken hinnalla verotettavaa ja myöhemmin myydessä vielä arvonnoususta verotettavaa.

Olisi ihan mukavaa jos näistä tulisi verottajan sivuille ihan eksplisiittinen tulkinta ja ohje.

3 tykkäystä

Verottaja pyytää siis lisää excel-sulkeisia sekä veronmaksajille että itselleen. Paljonko käytetty työaika leikkaa kansantaloudesta ja/tai hyvinvoinnista ja paljonko verotuloja tulee lisää?

3 tykkäystä

Verohallinto ilmoitti FB:n kryptoryhmässä järjestävänsä verotusasioista webinaarin ja siihen saa esittää kysymyksiä.
https://www.facebook.com/groups/128325681194017/user/100044482657524/

Tuossa vielä linkki suoraan Verohallinnon sivulle

1 tykkäys

Eikö kuitenkin s-bonus toimi niin että jos palvelussa on 0€ varallisuutta, cashback 0%. Jos varallisuutta on 100€ niin vasta sitten saat bonusta. Bonusta ei myönnetä kaikille käyttäjille. Bonus perustuu siihen kuinka paljon sinulla on varallisuutta palvelussa (=100€) ja sitten toki niihin bonusportaisiin ostojen mukaan. Kai tälläisen tulkinnan voi myös tehdä…

Mutta joo, mitähän laki sanoo asiasta, verottajallahan on paha tapa tulkita lakia veroalaimaisen tappioksi…

Onko verolakeihin todella säädetty sopivat pykälät joilla s-bonus ja k-plussa pysyy verottomana mutta crypton cashback menee pääomaverolle, varsinkin kun sielläkin 1% saa ihan kaikki riippumatta talletuksesta…

Ollaan kyllä taas melkoisten asioiden äärellä näpertelemässä ja tekemässä ihmisten elämästä todella hankalaa…

7 tykkäystä

Kyseessä liittymismaksu, eikä palautus riipu palvelussa olevan valuutan määrästä.

Cryptossa palautus riippuu siitä kuinka paljon sinulla on valuuttaa palvelussa.

Lisäksi aiempaan kommenttiin: ”maalaisjärjellä” voisi ajatella tuon perustason 1% olevan verovapaata, mutta annan sille tn <1%, että verottaja niin ajattelisi.

2 tykkäystä

Vielä selventävää (?) vastausta verottajalta:

Käsityksemme mukaan crypto.com:n eri korttitasot voi saavuttaa ns. CRO Stake:n kautta. Esim. Obsidian-tason kortin saavuttamiseksi pitää säilyttää CRO-virtuaalivaluuttaa Crypto.com App Wallet:ssa 6 kuukauden ajan. Tällä tavalla on mahdollista saada maksimissaan 8 %:n cashback.
Kun aktiivinen säilytys (stake) lopetetaan, niin kortin cashback tipahtaa tasolle 2 %. Kun kortilla ei enää ole aktiivista stake:a, niin cashback-etu ei perustu enää siihen, kuinka paljon varallisuutta asiakkaalla palvelussa on. Siinä tilanteessa cashback ei ole enää saantihetkellä veronalaista pääomatuloa.
Cashback:na saadaan virtuaalivaluuttaa eli omaisuutta, jonka johdosta hankintahinnalla on merkitystä tulevien realisointien voittojen ja tappioiden laskennassa. Riippumatta siitä onko virtuaalivaluuttana saatu cashback saantihetkellä veronalaista pääomatuloa vai ei, niin ne pitää ottaa huomioon tulevissa realisoinneissa. Ero on se, että hankintahinta on joko se mikä on saantihetkellä katsottu tuloksi tai 0 euroa, eli käytännössä vähintään 20 % hankintameno-olettama.
Pyrimme päivittämään syventävää ohjetta monelta osin mahdollisimman pian.

10 tykkäystä

Obsidianilla saa 2% cash backin ilman steikkiä. Eli miksi vaan 1% olisi verovapaata? Obsidianin saa samanaa tapaan pienellä rahasummalla kuin s bonuskortin.

Mulla ei oo mitään käryä crypto.comin palautus%, ajattelin sen vastikkeettoman palautuksen olevan 1% vostok:n kommentin perusteella.

1 tykkäys

1% on tuon ilmaisen kortin cashback-prosentti, jonka saa ilman mitään panttia.

Pantin voi vapauttaa aikaisintaan 6 kk jälkeen, jonka jälkeen kortin tasosta riippuen, kaikkein hintavimmilla panteilla, saattaa tuo “ilmainen” prosentti jäädä korkeammalle tasolle kuin 1%.

Tuo ei kuitenkaan vaikuta muuhun kuin siihen kertyykö verovelkaa jo saantihetkellä, vai vasta euroiksi myydessä.

2 tykkäystä

joo, juuri noin se onkin ja tosiaan pitkällä aikavälillä ei ole merkitystä, kunhan se ennen exitiä nousisi (tai edes samana) eikä varsinkaan droppaa :slight_smile:

itse stressasin aikoinani hyvää “stake”-paikkaa, mutta ei sillä ole merkitystä (ts. markkinoiden ajoitus), en osaa ajoittaa

Kyse on osuusmaksusta. Tämän saa takaisin halutessaan. Tälle saa mahdollisesti myös suhteellisen korkeaa korkoa(jopa 10%) mutta riippuu alueesta.

Bonuksen taso riippuu sitten käytöstä; maksutavasta ja henkilökunta statuksesta. Bonuksen voi laittaa vaikka automaattisesti rahastoon.
https://www.s-kanava.fi/asiakasomistaja/artikkeli/osuusmaksu-on-sijoitus-omaan-kauppaan/5Fy5DliB7GEgSWukEGQG8Y

4 tykkäystä

Tarjotaan kansalle yksi datapiste lisää. Rekisteröidyin Crypto.comiin ja tilasin Ruby-kortin joulukuun alkupuolella. 24h sisällä status muuttui tilaan issued, jonka jälkeen kesti about 6-8 viikkoa, että päästiin shipped-tilaan. Osa Redditissä todennut saaneen kortin päivän parin sisällä tästä (olikohan Ausseja ja heidän kortin valmistus Ausseissa tms). Itse sain kortin alkuviikosta, joten shipped-statuksesta kesti 19 vuorokautta, että kortti kolahti postiluukusta. Hetken joutui jo miettimään, kun eivät träkkäysnumeroa tarjoa, että liekö eksynyt matkan varrelle.

(Ruby-)Kortti itsessään on kyllä kaunis kuin kukka. Mukava, kun voi alkaa tienaamaan muutaman euron asiallista kryptoa sieltä täältä ilman ylimääräistä vaivaa. Laskeskelin, että pitäisi kyllä pikaisesti upgradeta seuraavalle tasolle, koska jo pelkkä Netflix ja peruselintarvikeostosten vuosikulut tarjoaisivat itsessään jo ihan muhkeat osingot.

3 tykkäystä

Tässäpä vielä lainauksia nyt kun verottaja on kerrankin vaivautunut kommentoimaan asiaa. Ensin liittyen vero-ohjeeseen “Bonusten verotus”:

Samassa syventävässä ohjeessa otetaan kantaa siihen, miten erilaisia bonus- ja hyvitysjärjestelmiä tulisi käsitellä verotuksessa. Siinä ei ole suoraa kohtaa crypto.com tarjoamien cashback-etujen verotuksesta. Ohjetta lukemalla on kuitenkin tulkittavissa, että crypto.com -tyyliset kanta-asiakasohjelmat poikkeavat merkittävästi sellaisista pankki-, sijoitus- tai vakuutuspalvelujen ohjelmista, jotka voidaan ko. ohjeessa todettujen edellytysten ollessa voimassa katsoa verovapaiksi.

Sitten vastauksena kysymykseen jonka mukaan edellä puhuttiin fiat walletista vs. crypto walletista ja siitä mihin niistä kortti on kytketty:

Tarkoitimme sitä, että maksukortti on liitetty ja perustuu asiakkuuteen virtuaalivaluutan tarjoajassa, eli asiakkuus esim. crypto.com:ssa. Kun steikkauksen aloittaa, ja jos siinä sääntöjen mukaan eikä tosiasiallisestikaan luovuteta omaisuutta, ei kyseessä ole omaisuuden luovutus. Näillä edellytyksillä kun steikkauksen lopettaa ja saa steikatut varat takaisin, on niillä sama alkuperäinen hankintahinta.

Eihän sillä ole mitään merkitystä mitä kurssi tekee ennen exittiä, jos ei ole koskaan tarve exitille. Kun 6kk on täynnä, jos kurssi on korkealla niin vapauta pantti ja uudelleenpanttaa pienempi, samaa eurosummaa vastaava määrä. Jos kurssi on matalalla, älä tee yhtään mitään.

Nii kannattaako edes kurssin noustessa ottaa ulos ja pantata pienempi pantti, ku pitämällä vain kaiken sisässä saa kaikelle 10-12% korkoa tekemättä mitään ja tiukan paikan tullen saat ne sieltä välittömästi pois jos tarve. Itse ainakin oon pitäny alkuperäisen korttistaken sisässä täytenä juurikin tuon koron takia ja ei ole mitään lukkoja päällä… Nytkin saisin ulos sieltä aika paljon cro coineja, mut mikä järki niitä sieltä on ottaa pois? Minne ne laitan?

6 tykkäystä

Eli siis käsitinkö oikein että kortin steikkauksesta saadusta 10% korkosta ja kaikesta cashbackista maksetaan ensin 30% vero saantihetken arvosta joka on myös niiden hankintahinta ja sitten vielä joskus myynnissä myyntivoitosta vero tai tappiolliset vähennykseen? Myös “ilmaisesta” netflixistä ja spotifysta joutuu maksamaan 30% veroa jolloin se ei olekaa enää ns. ilmainen?

Riippuu tietysty mihin suuntaan kurssi kehittyy mutta onko tässävaiheessa enää edes järkeä ottaa riskiä ja pantata 3500e korttiin jos sitä ajattelee vaan etujen kautta eikä kryptosijoituksena?

No ainoa yllätys tässä verottajan esilletulossa oli tuo cash backin verokohtelu.
Konsensus tähän asti oli että kohdellaan kuin bonuksia ja veroja ei mene cash backi saadessa mutta myydessä normaalit verot ja hankintahintana olisi sen saanti hetken kurssi.

Verottaja kuitenkin nyt pisti kaksi vaihtoehtoista tulkintaa ja ne molemmat on huonompia kuin tämä alkuperäinen oletus.

  1. Jos määrä riippuu ns varallisuudesta. Verot heti ja myydessä käytetään saanti hetken kurssia hankintahintana.
  2. Jos määrä kaikille sama. Veroja ei heti. Hankintahinta 0e. Tällöin voi käyttää 20% hankintameno olettamaa.

Tuo 1. huononsi diiliä 30/34% cash backkien suhteen mutta ne on vain yksi osa etuja. Sanotaan arviolta noin puolet. Eli 15/17% huonompi diili.

Esimerkiksi Curven 1% cash backki menee täysin ilman veroja. Jos maksettaisiin stable coinina niin menisi tuon 2. mukaan. Tuntuu että tässä kryptoja syrjitään aivan syyttä verottajan toimesta.

4 tykkäystä