Osakesijoittaminen

Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Pepsi Net-Zero jengiin ja vuosi 2040 tavotteena

4 tykkäystä

Microvastista uutista:

8 tykkäystä
7 tykkäystä

Mjaa, onnistuin pari viikkoa sitten ostamaan Scandinavian biogassia mandatumilla, ei ollut mitään ongelmia.

2 tykkäystä

Otteita luonnoksesta, tutkitaan ja selvitetään, ehkä 10 vuoden päästä voisi jotain tapahtua tällä saralla :man_facepalming:

-On mahdollista, että vetyä olisi järkevintä suunnata liikenteessä sellaisiin kohteisiin, joissa ei
tarvita koko maan kattavaa jakeluverkostoa (esimerkiksi meriliikenteen satamat).

-Sekä sähköpolttoaineilla että mahdollisesti myös suoralla vedyn käytöllä nähdään liikenteessä pitemmällä aikavälillä suuri potentiaali. Erityisesti liikennemuodoissa, joissa suora sähköistyminen ei
vielä näytä olevan mahdollista (raskas liikenne sekä lento- ja meriliikenne), ovat polttoaineena hyö-
dynnettävä vety tai siitä jatkojalostettavat sähköpolttoaineet erittäin tärkeitä vaihtoehtoja. Sähköpolttoaineilla ja tai suoralla vedyn käytöllä voitaisiin korvata vuonna 2045 mahdollisesti noin 4
TWh verran fossiilista energiaa.

-Suomessa on parhaillaan käynnissä useita selvitys- ja tutkimushankkeita sekä vedyn että synteettisten polttoaineiden kehittämiseen ja käyttöön liittyen. Erilaiset sähköpolttoaineiden valmistusteknologiat ovat kehitysvaiheessa ja arvion mukaan laajemman kaupallisen tuotannon voisi arvioida alkavan 5-10 vuoden kuluessa. Tällä hetkellä valmistuskustannukset ja investointitarpeet ovat merkittäviä, mutta teknologioiden kehittyessä potentiaalia on paljon.

4 tykkäystä
15 tykkäystä

Piti tännekkin laittaa tuo NEL:N eilinen.

“as been awarded a EUR 13.5 million contract by Iberdrola for a 20 MW PEM solution for a green fertilizer project in Spain.”

13,5m€/20MW= 675 000€/MW

6 tykkäystä

Tuollainen yhtiökin listautunut hiljattain norjan pörssiin. Otin siivun ~46NOK, tavoitehintoja esitetty 50NOK tasoa.

Our market-leading products optimise energy production, trading, distribution and consumption, as well as infrastructure and construction projects. Our mission is to realise a cleaner and more profitable future for our 2,000+ customers and thus the global society

Kahvihuoneen puolella käytävä keskustelu sopisi kyllä tänne mielestäni erinomaisesti. @jaahas @Mihis @loopy @sorsa.tuomas

1 tykkäys

Vasta nyt palasin lukemaan tätä ajatuksella.

Onkohan tässä nyt käynyt niin että hype on mennyt tekniikan edelle. Joka paikassa puhuttu että “akut pystyy lataamaan 10 minuutissa” ja “näitä on käytössä X kpl” jne

96% näistä uutisen busseista on HYBRIDI-busseja. Hybrideissä on todennäköisesti pienet akut ja ei ole ihme että ne pystyy tykittämään täyteen 10 minuutissa.

Onko missään oikeasti tietoa mikä perustuisi oikeasti noihin ihan sähköbusseihin, joita on siis jopa mahdollisesti max 4% noista?!

Muutenkin kyllä aika sumussa kulkee koko Microvast-tieto. Jospa tällä pääsisi edes rahastamaan.

Jos joku ihmettelee Siemens Energyn kurssin laskua

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-14/ge-accuses-siemens-of-stealing-trade-secrets-for-gas-turbines

“A GE lawsuit alleging Siemens Energy stole and misused proprietary data could be material. GE cites bids valued at more than $1 billion lost to its rival, yet it may be contested and end in a lengthy court process. The companies have a history of lawsuits over patent infringements and other factors, which highlights the fierce competition for orders in the struggling gas-turbine market.”

8 tykkäystä

laitatko olennaisen kappaleen näkyville

1 tykkäys

Katselin vähän näitä uusiutuvan energia rahastoja ja etf:iä. Jotenkin tuntuu että omalla osakepoiminnalla pääsee pienempään riskiin kuin näissä.

Ei käy kateeksi rahastonhoitajaa jonka rahastoon tulee pääomaa ovista ja ikkunoista. Joutuu varmaan osakepoiminnoissa kriteerejä venyttää minkä pystyy että saa lapauttua lappuja salkkuun.

4 tykkäystä

Tätä itsekin tuumaillut ja sen vaikutuksia kurssinousuihin. Monesti rahaa lapataan niille aloille ja niihin rahastoihin/ETF:n mitkä ovat nousseet hyvin ja jos rahastoon tulee säkkikaupalla rahaa niin esim pelkästään vetyhomiin keskittyneitä yhtiöitä ei ole rajattomasti tarjolla, ei varsinkaan sellaisia mitkä olisivat mielekkään kokoisia rahastoille. Tuolloin jos rahastonhoitajalla on tahtoa/painetta sijoittaa vetylappuihin niin sillä painetta ostaa niitä suurimpia (käytännössä eniten viimeisen vuoden aikana nousseita), mikä edesauttaa nousukierteen syntymistä.

Taitaa silti moni rahasto/ETF olla enempi hajautettu kuin mitä tämän viestiketjun yhtiöt. Täällä viimeaikoina vety ollut erittäin vahvasti esillä ja sen lisäksi tuulivoima, biokaasu ja jonkin verran aurinkosähkö. Esim. lämpöpumpuista ei ole täällä pahemmin tarinaa ole ollut.

6 tykkäystä

Chile mäjäytti sitten tuollaisen pompsin näihin hommiin.

10 tykkäystä

Ballard Power’s Banks Talk Up ESG Debt as It Eyes M&A Deals

“Regarding investment plans, the company is considering locating some of its research and development activities in China and a manufacturing facility in Europe, Guglielmin said. Also, it expects hydrogen industry activity to pick up in North America.”

8 tykkäystä

Toivottavasti Siemens energy saa Porschen kanssa Chilessä touhutessaan jalkaansa muidenkin rahakkaiden ovien väliin

4 tykkäystä

Velan ottaminen kuulostaa oikein hyvältä osakkeenomistajan korvaan, jos vältetään omistusta liudentavat annit. Muutenkin hyvä uutinen, että kasvua halutaan kiihdyttää.

3 tykkäystä

Erinomainen artikkeli vedystä! Lukusuositus

“We’re no longer out in the desert, wondering which way to walk,” Heymann said. “I don’t think we’re in that environment today. There’s a very clearly delineated path… The question is, are you positioned to benefit from this change, or are you going to get run over by it?”

6 tykkäystä

Voisitko listata mitä rahastoja katselit?

Itsellä olen laittanut ison potin Handelsbankenin Kestävään energiaan sen tarjoaman laajan hajautuksen takia, rahastossa yhteensä 84 yhtiötä.