Osakesijoittaminen

Wärtsilä Oyj Abp - ketju

Tämäkin taitaa olla voyagen hommia. Hyvä että uutisia tippuu tasaiseen tahtiin.
Wärrellä osataan panostaa innovointiin,vielä kun siellä saadaan innovoinnit tuottamaan kassavirtaa niin hiljaa hyvä tulee.
Ps. Viikinkipäälliköllä wärreä salkussa ja usko firmaan,motiivi näille likkien jakamiselle on puhtaasti nostaa hyviä uutisia esille.

17 tykkäystä
24 tykkäystä

Alkaako markkinoiden säästöpaine hellittämään ja aletaan taas investoimaan tulevaisuuteen?
Tilauksia tuntuu kuitenkin tulevan hyvää tahtia, vielä kun saataisiin risteilijätkin taas isosti liikenteeseen.

Kurssikin rikkoi 9€ rajan ensimmäistä kertaa sitten koronadipin, dippiä edeltäneeseen 12€ huippuihin on vielä toki matkaa mutta tässä laivassa on mukava olla kyydissä.

13 tykkäystä

Wärtsilän lisäksi “preferred supplier”- aseman kilpailutuksessa sai Fluence (Siemensin ja AES:n yhteisyritys). Hieno uutinen vaikka potin voinee olettaa jakaantuvan suurinpiirtein puoliksi näiden kahden toimijan välille. Teollisen kokoluokan akkujen markkinapotentiaali on valtava, joten äärimmäisen tärkeä päästä tällaisiin isoihin kokonaisuuksiin kiinni.

12 tykkäystä

Moro kaikille, kyseessä siis vasta raamisopimus jossa varsinaiset liikkeelle lähtevät projektit kilpailutetaan erikseen Wärren ja Fluencen välillä. Wärrelle on tärkeää saada kokonaistoimittajuuksia (EPC) ja niitä seuraavia ylläpitosopimuksia vaikka esim. varastointiin tarvittavat akut ovat Wärrelle enemmän läpilaskutettavaa kuin merkittävämmin tulosta kerryttävää liikevaihtoa. Yhteensä 1000 MW:n tavoiteltuun tehoon 3-4 tunniksi pelkän tarvittavan akkukapasiteetin investointikustannus on nykyhinnoilla (esim. 150 USD/kWh) useampi sata MEUR. Uskon myös GEMS:in olevan keskeisessä osassa Wärren tulevissa sopimuksissa. Mutta koska projektien ajoitus, sisältö, arvo ja jakautuminen Wärren ja Fluencen kesken on vielä avoin kysymys, ei ennusteisiin kannata tässä vaiheessa koskea. Joka tapauksessa hyvä raamisoppari Wärrelle. Terv. Eki

34 tykkäystä

OP:n kommentit yllä mainitusta energiaprojektista :point_down:

13 tykkäystä

Olen odotellut tämänkaltaista ilmoitusta ja aiheesta olenkin jo useampaan otteeseen kirjoitellut. Siinä rakennetaan näyteikkunaa STH:n viereen. Pidän myös mahdollisena, että Vaasaan rakennetaan tulevaisuudessa vielä akkupuolenkin yhteistyötä.

11 tykkäystä

Jep, olet tainnut tuosta energiaketjussakin mainita, jos nyt en väärin muista.

Loistavaa, että Suomessakin saadaan konkreettisia toimia asian edistämiseksi. Hieno avaus Wärreltä!

13 tykkäystä

Lyhyt vapaasti luettava artikkeli Wärrestä ja Vaasan vetyhankkeesta :point_down:

Energiantuotanto tapahtuisi Wärtsilän kehittämässä, uusimpia teknologioita hyödyntävässä moottorivoimalaitoksessa. Wärtsilän voimala ei käyttäisi puhdasta vetyä vaan synteettisiä polttoaineita tai nesteytetyn maakaasun ja vedyn seosta.

”Moottorivoimalassa voidaan myös käyttää vetyä, jota on lisätty LNG:hen ja suhdetta askeleittain nostamalla voidaan vähentää asteittain päästöjä”, Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Hannu Mäntymaa kertoo Talouselämälle.

Tavoitteena osapuolilla on vuoden 2021 aikana selvittää hankkeen tukimahdollisuuksia sekä päästä lopulliseen sopimukseen ja hankkeen aloittamiseen. Erilaisia EU:n vihreän elvytyksen tukia on todennäköisesti tällaisiin hankkeisiin tarjolla.

25 tykkäystä

Håkan Agnevall aloittaa Wärtsilän konsernijohtajana 1.2.2021

Wärtsilä Oyj Abp, pörssitiedote, 19.1.2021 klo 9.35

Håkan Agnevall aloittaa Wärtsilän konsernijohtajana 1.2.2021

Kuten aiemmin ilmoitettiin, Håkan Agnevall on nimitetty Wärtsilä Oyj Abp:n konsernijohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.2.2021. Hänen edeltäjänsä Jaakko Eskola jatkaa hallituksen ja johtokunnan neuvonantajana kunnes jää eläkkeelle 30.6.2021.

14 tykkäystä
13 tykkäystä

OP:n aamukatsauksesta poimittua

13 tykkäystä

Konttialuksethan taitavat käyttää pääasiassa 2-tahtikoneita kun Wärtsilä tekee 4-tahtikoneita. Elleivät uusissa moottoreissaan siirry 4-tahteihin ei taida Wärrelle juuri mitään hyötyä koitua?

1 tykkäys

Moro kaikki, merchant-segmentti (konttialukset, tankkerit, kuivalastialukset) ei kokonaisuutenakaan ole Wärren Marine-puolelle mikään iso sektori. Vuonna 2019 Marinen laitetilauksista 33 % tuli risteilijä-/matkustajalaivapuolelta, 22 % kauppalaivoista, 20 % LNG-/LPG-aluksista, 12 % eri maiden laivastoista, 5 % erikoisaluksista, vain 4 % offshoresta ja loput muista alustyypeistä. Merchantissa MAN ja Mitsu Heavy taitavat olla ottaneet moottoripuolella leijonanosan markkinoista. Terv. Eki

23 tykkäystä

Ei oo markkina paljoa välittänyt uutisesta? Vaikuttaa hyvältä diililtä

16 tykkäystä

Yhteen konttialukseen menee päämoottorin lisäksi yleensä 4 kpl 4-tahtisia apumoottoreita W32 kokoluokassa. Ja optimaalisinta polttoainejärjestelmille on käyttää samaa tietysti kaikissa moottoreissa.

Wärtsilä myös edelleen huoltaa ja päivittää aiemmin myytyjä 2-tahtimoottoreitaan niin Sultzer kuin Wärtsilä nimien alla. Siellä on melko uuttakin moottoria vielä käytössä joiden päivittäminen voi tulla ajankohtaiseksi ja olla kannattavaakin seuraavien 5-10 vuoden sisällä

5 tykkäystä

Juu huoltotoiminnasta olen tietoinen, mutta eikö tällä hetkellä ole niin että kaikki 2-tahtimoottorien valmistaminen on lakkautettu Wärtsilän toimesta? Vai tarkoitatko että Wärre aloittaisi näiden valmistamisen uudestaan, vaiko että operaattorit siirtyisivät käyttämään 4-tahtimoottoreita?

Käyttävätkö muuten vastarakennetut merchant alukset edelleen pääsääntöisesti 2-tahtimoottoreita?

Lähinnä siis, että jos jatkossa tämä kahtiajako 2-tahti- ja 4-tahtimoottirien välillä pysyy yhtä isona kuin se nyt on, niin mielestäni on turha odottaa mitään merkittävää rahavirtaa tulevaisuudessakaan tältä sektorilta kun sitä ei ole historiassakaan tullut. Vaikka siirtyisivät uusiin polttoaineisiin mitä Wärtsilän moottoritkin osaavat käyttää.

Nordea julkaisi päivitetyn Wärtsilä-analyysinsä. Suositus pysyy PIDÄ-tasolla.

6 tykkäystä

Tuolta näkee myös kätevästi muidenkin tavoitehintoja. Muutama yhtiö päivittänyt tavoitehintojaan viimeviikolla 5.5-11€ target price välillä. Aika pessimistisiä arvioissa ollaan ja onhan tässä varmasti vielä epävarmuutta miten laivailut ja muut lähteää kehittymään.

10 tykkäystä