Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Taitaa mennä jutun juoni niin, että savukaasut otetaan Tampereella jätteenpolttolaitoksesta ja sitten tehtävällä metaanilla korvataan fossiilisia polttoaineita. Silloin päästöt vähenevät, vaikkakin se talteenotetun hiilidioksidin osalta voidaan puhua vain viivästymisestä ennen ilmakehään päätymistä.

Metanolia ei ole tietääkseni tarkoitus Tampereella tehdä. Toisin kuin Ruotsissa, tälläkin palstalla monasti esiintynyt Örsted osti sieltä kokonaan itselleen metanoliprojektin

5 tykkäystä

Eikös tuon Infineonin pääbusiness ole autoteollisuudessa?

Siitä voidaan sitten johtaa kysymys, että kun merkit viittaavaat Euroopan kuluttajien joutuvan laittamaan ylisuuren osuuden rahoistaan energiaan, niin mahtaako rahaa riittää autoteollisuudelle? Mistä taas herää kysymys, että mitenkähän Infineonin käy, jos vaikka vihreän energian inverttereiden yms. myynti kasvaakin, riittääkö se kompensoimaan muualla tulevaa alamäkeä?

1 tykkäys

Osake kiitää 18.5% alaspäin. Melko karua.

11 tykkäystä

Pikaisella silmäyksellä pieni firma jolla innovatiivisia ratkaisuja jonka tuotteet toimivat suurimman kiinnostuksen kannalta väärään suuntaan. Maakaasusta tai vedystä sähköä, lämpöä ja vetyä. Lisäksi operoi olemassa olevia fasiliteetteja.

Onko tämä vähän linkkuveitsen kaltainen firma? Vaikka kaikki tietävät ko. linkkuveitsen niin kuka sitä tarvitsee. Isot hankinnat tehdään täsmä tarpeisiin isoilta yrityksiltä.

1 tykkäys

State aid: Commission approves up to €34.5 billion German measure to recapitalise energy company Uniper SE in context of Russia’s war against Ukraine

apinaa koijataan, apinaa pumpataan.

3 tykkäystä

Linkataan myös tänne mielenkiintoinen avaus Elisalta tukiasemien hyödyntämisestä säätömarkkinassa.

9 tykkäystä

Tälle Tampereen projektille tuli viimeinen sinetti ja varmistus tuelle.

10 tykkäystä

“Today, the board of directors in Impact Coatings AB (publ) (“Impact Coatings” or the “Company”) announces its intention to carry out a fully secured rights issue of shares of approximately SEK 148 million before transaction costs (the “Rights Issue”). An extraordinary general meeting is planned to be held on 9 February 2023 to give the board of directors an authorization to resolve on the Rights Issue. The subscription price has been set to SEK 4.80 per share. Shareholders in Impact Coatings on the record date have for each eleven (11) existing shares preferential rights to subscribe for six (6) newly issued shares in the Rights Issue. In total, subscription commitments amount to approximately SEK 19 million, corresponding to approximately 12.8 percent of the Rights Issue. The Company’s largest shareholder, Accendo Capital, has also provided guarantee commitments on customary terms that in total amount to approximately SEK 129 million, corresponding to approximately 87.2 percent of the Rights Issue. Together with the subscription commitments, the Rights Issue is fully secured. The Company also announces that the year-end report will be postponed until 15 February 2023.”

Nyt on sitten IMPC:n vuoro hakea rahaa markkinoilta, kurssi droppas +25%.

6 tykkäystä

Ketäs asiakkaita näillä sankareilla on? :thinking:

1 tykkäys

Tämä olikin jo päässyt unohtumaan, kun hävitin laput joskus viime vuonna. Tammi-syyskuu karua luettavaa: myynti puolittunut, raskaasti tappiolla. Q3 kuitenkin hieman elpymistä ja etenkin marraskuun tiedote herättää toivoa:

‘‘En ledande tillverkare av vätgasbränsleceller och elektrolysörer, med säte i nordöstra delen av USA, har lagt en förserieorder på beläggningstjänster hos Impact Coatings för beläggning av metallplattor för elektrolys. Det preliminära ordervärdet är i storleksordningen 320 000 USD, beroende på den faktiska volymen som kommer att levereras. Produktionen är planerad till det fjärde kvartalet 2022 och kommer att utföras med hjälp av Impact Coatings INLINECOATER™ IC2000-system och beläggningsmaterial som är industristandard för elektrolysplattor.’’

Ilmeisesti Plugin tilaus? Myös Kiinaan saatu kauppaa, mikä sekin lupaavaa, kun kerran kelpaa halpismarkkinalle. Vai tähtäävätkö vain teknologian kopioimiseen… Lyysimarkkina on kuitenkin räjähtämässä. Onko IC llä edge, nouseeko kuolemanlaaksosta? Omistaako täällä joku, onko näkemyksiä ja tietoa tarkemmin teknologian kilpailukyvystä/kilpailijoista? Nyt pääsee edullisesti mukaan, jos uskoa riittää.

4 tykkäystä

Itsellä pieni positio parin vuoden takaa, mutta en ole lisäillyt laskeviin kursseihin. Nehän päivitti Ruotsin tehdastaan isommaksi kapan osalta, mutta tosiaan toimittaa pinnoitusjärjestelmiä myös asiakkaille. Kyllähän kasvun osalta toiveet on cellien puolella ja jenkkeihin saatiin myyntikonttori, josta yo osoituksena. Kiina on tietysti tärkeä markkina-alue, mutta
"Our established sales offices now provide close coverage of the major markets driving the hydrogen
and fuel cell industry: Europe, North America, South Korea, and China.
Yhtiöhän on jo 25-vuotias, joten lasken alan pioneereihin ja markkinajohtajiin. Toimitukset on arvoltaan pienehköjä, joten liikevaihdon kasvatus on hidasta. Toivotaan, että cellien tarpeiden myötä pikku hiljaa alkaisi volume toimituksissa kasvaa. Tässä lienee pakko lisäillä, kunhan joku pohja ensin löydetään kurssille. Näen paljon potentiaalia tässä yhtiössä.
“The third quarter started with a new system order, from Boyuan, a Chinese manufacturer of metal
plates for fuel cells. For the first time, an order included Managed Services, which means that Impact
Coatings will operate the coating system at the customer’s premises for a certain period of time. This is a way for the customer to start quickly and build up its own competence, while
it generates service revenue for us. We had the opportunity to ship a coating system to China already
during the quarter and production is now, shortly after the end of the quarter, already underway at the
customer with the help of our local team.”

  • edit: laitetaas toimarin kommentti vielä:
    After my recent return from Stuttgart and the annual hy-fcell conference and trade fair for hydrogen and fuel cells, I can confirm that the demand for Impact Coatings’ coating expertise in the segment has never been stronger.
12 tykkäystä

Tuossa yksi syy miksi tässäkin mukana.
https://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=3378

13 tykkäystä

@Meri Aaaaa. No se selittääkin paljon. Jaaaaa. Nyt ymmärrän miksi @DayTraderXL näkee potentiaalia.

3 tykkäystä

Hyundain coop on vähän kaksipiippuinen juttu - siellä on volumea, mutta kaappaako ne osaamisen itselleen ja potkii Impactin veks? Toivotaan, että sopparit on hyvin laadittu.

7 tykkäystä

Tää keissi on just noin. Hyundai on vain niin iso tekijä polttis puolella että otan kyllä riskiä ja katson kortit tässä pokerissa loppuun asti. Impact Coatings on kuitenkin niin pieni kioski että joku iso tekijä esim Hyundai Boch… ym voi ostaa tuon pois kuleksimasta. No aika näyttää miten tää menee.

7 tykkäystä

Kiitokset Meri ja XL nopeista vastauksista! Huyndailla on näköjään 10% siivukin ICstä.

Tänä vuonna vain yksi sisäpiiriosto, viime vuonna useita aika pieniä - mutta paljon ovat maksaneet : )

https://marknadssok.fi.se/publiceringsklient/sv-SE/Search/Search?SearchFunctionType=Insyn&Utgivare=impact%20coating&button=search&Page=1

6 tykkäystä

Hmm. Etukäteen arvailut siitä, että elektrolyyserituotanto lienee pullonkaulana jossain vaiheessa ovat käymässä toteen. Siksi olisi ollut hyvä Suomelle jos meidän maan projektit olisivat alkaneet aiemmin ja oltaisiin tilausjonossa ylempänä. Tosin tämähän on hyvä uutinen lyyserivalmistajille ja itse odotan ensi vuonna jo jonkinlaisita tuloksentekoakykyä kyseisiltä firmoilta.

9 tykkäystä

Mielenkiintoinen.

9 tykkäystä

Toyota lisää panoksia…towards carbon free society;

8 tykkäystä

Erinomainen mahdollisuus Afrikalle;

13 tykkäystä