Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Ehkä jopa yllättävän jyrkkä ja suorasanainen ulostulo, mutta mielestäni täyttä asiaa:

6 tykkäystä

Täällä on jo kauan sitten havaittu Venäjän logistiset ongelmat. Kuitenkin lukemisen arvoinen twiitti vielä tästä aiheesta, kokosi ainakin itsellä ajatukset siitä mitä on meneillään.

4 tykkäystä

Ei oikeastaan ihan noin, se olisi juridisesti hyvin ongelmallista ja oikeusvaltio on länsimaisen yhteiskunnan perusarvo. Asia voitaisiin ratkaista niin, että Venäjän valtion sekä mahdollisesti oligarkkien ja venäläisten yhtiöiden jäädytetyistä varoista maksettaisiin kansallistetun omaisuuden arvo yhtiöiden omistajille, esimerkiksi Fortumille.

4 tykkäystä

Kannattaa kiinnittää huomiota eri kuvakulmien ongelmiin. Tarjottimet eivät täsmää eri kulmista katsottuna, yhdessä kuvakulmassa Putinilla on kaksi kynää ja papereita edessä, toisessa kuvakulmassa näin ei ole. Yhdessä kuvakulmassa Putin pitää kynää kädessä, mutta jälleen kerran toisesta kuvakulmasta katsottuna ei. Aivan lukematon määrä tuossa videossa sellaisia asioita, jotka osoittaa ettei Putin ole paikanpäällä.

13 tykkäystä

Jos nyt ei kuitenkaan hyökättäisi ydinasevaltioon. Muutenkaan tälläiset haaveilu voimafantasioinnit eivät tuo mitään tähän ketjuun.

64 tykkäystä

Terveisiä ylläpidolta,

Täällä on paljon mielenkiintoisia viestejä ja sitten tänne on linkattu uutisia tai muita tietoja, joihin ei helposti itse törmäisi - kiitos niistä!

Täällä on yli 5000 viestiä ja useampi sata kirjoittelijaa, joten paljon kaikenlaista tänne on kirjoitettu. Tänne saa jokainen kirjoitella, kunhan yrittää parhaansa, eli noudattaa sääntöjä ja kirjoittaa parhaiden kykyjensä mukaan. Vaikkei tällä Foorumilla ole varmaan kovin monia “tämän ketjun alan” asiantuntijoita ole, niin silti jokainen saa kirjoittaa ja sisältö voi olla hyvää, vaikka ei kokisi olevansa asiantuntija. :+1:

Muistutan tietyistä asioista, joiden avulla ketju pysynee siistimpänä:

  1. Noudata sääntöjä ja kunnioita toista kirjoittajaa.
  2. Älä tartu turhaan provoon; tässä ketjussa on valtavasti viestejä, niin eipä anneta tämän ketjun tulvia turhista viesteistä.
  3. Koen, että yksittäiset heitot lisäarvottomat heitot eivät sovi varsinkaan tällaiseen ketjuun, johon tulee helposti muutama sata viestiä päivässä. Tämä ei tarkoita sitä, että viestit tarvitsee olla pitkä; lyhyessäkin viestissä voi olla paljon asiaa.
  4. Joskus osa tämän ketjun viesteistä voisi sopia alla oleviin ketjuihin:
    Inderesin kahvihuone (Osa 4)
    Politiikkanurkkaus
    Venäjä, Ukraina ja kuluttajan ja sijoittajan valinnat
    Humanitäärinen apu Ukrainalle - täällä voit osallistua
    Sitten ne kahdenkeskiset keskustelut, jotka eivät tuo muille ketjun lukijoille, niin voi käydä ehkä privana. :slight_smile:
  5. Erilaisten linkkien ja videoiden yhteyteen itse toivoisin ainakin jossain tapauksissa pientä sepusta. Aika paljon on tullut myös kertaalleen laitettuja linkkejä, niin suosittelen lukemaan/selaamaan ainakin sen verran, että ei tulisi tuplalinkityksiä. :+1:

Totean edelleen, että hyvin on mennyt huomioiden sen, että tämä on keskustelupalsta ja aihe on hyvin paljon tunteita aiheuttava. Silti vielä on parannettavaa joltain osin; koetetaan muistaa kunnioittaa toisia keskustelijoita, noudattaa sääntöjä ja yritetään kirjoittaa niin hyvin kuin osataan.

Ollaan fiksuja ja ystävällisiä, niin hyvin menee - mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa! :slight_smile:

63 tykkäystä

Tämä. Paheksutaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja samalla leikitellaan ajatuksella että tehtäisiin itse täysin samoin, samoilla perusteluilla. Ei jatkoon.

15 tykkäystä

Samaa mieltä. Vähän enemmän “lonkalta heitetty” tuo oma aiempi kommentti. Mutta ehkä oleellisena pointtina, että tehdäänkö Suomessa ja muissa länsimaissa tällä hetkellä vielä tarpeeksi oligarkkien rahojen ja omaisuuden takavarikoinnin osalta? Luulisi olevan vaikea löytää henkilöitä jotka ainakaan julkisesti olisivat vastaan. Ja tämän pitäisi olla tapa iskeä sinne minne kuuluukin, ilman että tavalliset venäläiset kärsivät. (Ja ymmärrän hyvin että suuri osa Venäjän kansasta kannattanee “erikoisoperaatiota” Ukrainassa, ja varmaan kannattaisivat myös joskus tulevaisuudessa Suomessa… )

1 tykkäys

:open_mouth:

110 tykkäystä

Kyllä mä ymmärrän tavallista venäläistä ketuttavan nuo pakotteet, mutta oliko kaverillasi parempi keino esittää? Talouspakotteiden tarkoitus on nimenomaisesti heikentää Venäjän tilannetta ja siten rajoittaa myös kykyä hyökätä ja harjoittaa joukkomurhaamista.

35 tykkäystä

Tätä on ketjussa käsitelty lähes päivittäin. On täysin selvää, että pakotteilla on vaikutusta. Pakotteita ei ole kohdistettu tavallisiin venäläisiin vaan ensisijaisesti eliittiin ja valtion johtohenkilöihin.

Keskustelu olisi mielekäs, jos tilanteessa olisi vahtoehtoja. Ne on kuitenkin suljettu pois uhkaamalla mm. ydinaseilla. Suomenkin osalta uhkauksia sotilaallisesta toimesta on toistettu, jos uskallamme hakea turvaa muilta länsimailta.

Ne vaihtoehdot?

  1. Suora sotilaallinen tuki ja yhteenotto Ukrainassa. Seuraus → Hyvässä tapauksessa maailmansota, huonossa maailmanloppu.
  2. Ei tehdä mitään. Seuraus → Ukrainan täydellinen tuho ja alistaminen tahtonsa vastaisesti. Esimerkki kaikille muillekin maille, jotka eivät keinoja kaihda. Hyväksyntä Venäjän vastaaville toimille jatkossa (vaikkapa Suomen osalta).
  3. Pakotteet Venäjälle valtiona sekä sen johdolle ja eliitille. Materiaalinen tuki Ukrainalle. Seuraus → Paha mieli, collateral damage, uhkailuja, talouden rappeutuminen, joihin kaikkiin Venäjä ja sen kansa voi vaikuttaa omilla toimillaan.

Unohdinko jonkun vaihtoehdon?

Edit.

Jotta pahuus kaiken tämän takana ei unohtuisi, tähän on pakko vielä lisätä kaikkiin näihin vaihtoehtoihin sisältyvä valtava inhimillinen tragedia: Kaupunkien hävitys, tuhannet kuolleet ja miljoonat sotaa pakenevat ihmiset keskellä Eurooppaa.

52 tykkäystä

Tunnettu Youtubettaja Wendover on julkaissut hyvän kansanomaisen peruskatsauksen Venäjän logistiikkaongelmien taustoihin:

7 tykkäystä

Kolmoseen kuuluu proxy sota tukemalla Ukrainaa.

1 tykkäys

WTF? Sisällissota? Minun ymmärrykseni mukaan vieraan maan joukot ovat hyökänneet ukrainaan. Onko kaverisi mielestä Venäläiset siellä rauhanturvaoperaatiossa estämässä Ukrainalaisia taistelemasta keskenään? Ajatukset ovat kuin suoraan Putinin puheesta.

58 tykkäystä

Nimenomaan. Tältä kaverilta kiinnostaisi kuulla, että mitä demokraattisten länsivaltoiden ja EU:n olisi pitänyt tehdä? Katsoa sivusta tekemättä yhtään mitään? …

Ihan loputon suo tuon Venäjän kanssa tässä mielessä, ovat niin tottuneet tuohon tilanteeseen ja propagandaan, yksinvaltiaisiin… kaikki mitä teemme on uhka heille. Saavat sen sijaan murhata syyttömiä siviilejä keksityillä oikeutuksilla. Yms. Vähän vaikea pukea sanoiksi.

Tämä on yksin Putinin ja valtionjohdon syytä. Ei länsimaiden tai Venäjän kansan (siinä mielessä kansan että Putin on yhä vallassa). Kaikki me tästä nyt kärsimme vähintään henkisesti.

10 tykkäystä

kannattaa muistaa, että ruskista ei ole vedetty letkuja irti eli raaka-öljy ja maakaasu virtaa eurooppaan. en tiedä onko se mahdollistakaan niitä lopettaa, mutta sen jälkeen kiina olisi ainoa merkittävä ostaja. se olisi rahavirran nopea ja jyrkkä lasku.

2 tykkäystä

Yksi parhaista haastatteluista mitä olen Venäjän hyökkäykseen liittyen nähnyt. (Sir Robert John Sawers, MI6:n entinen johtaja). Liittyen pakotteisiin, vaikutukset pidempiaikaisia. Ja niiden postaminen lopulta (pidemmällä tähtäimellä) yksi parhaista tavoista päästä ulos kriisistä.

4 tykkäystä

Henkilökuva Lavrovista. Tästä nykyvaiheesta hänet tullaan muistamaan ja historioitsijat painottavat hänen osuuttaan.

21 tykkäystä

Venäläisen ystäväsi kannattaisi myös huomioida tavallisiin venäläisiin iskevistä “pakotteista” suuren osa olevan länsimaisten yritysten vapaaehtoisesti asettamia. Kysy ystävältäsi montako ukrainalaista on hyväksyttävä tappaa, että venäläinen saa ostaa Niken kengät tai montako ukrainalaista voi ottaa venäläisten orjaksi cokiksen juomista vastaan?

36 tykkäystä

Venäläisille pitäisi antaa mahdollisuus: Putin ja koko regiimi vaihtoon, jolloin rakennetaan Ukraina ja Venäjä yhdessä entistä ehommaksi.

Putin saa jatkaa; Venäjän tulevaisuus näyttää Pohjois-Korealta.

Pitkässä pelissä Venäjää ei saisi päästää Kiinan kainaloon, vaan se pitäisi yrittää pelastaa osaksi demokraattista ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa maailmaa.

10 tykkäystä