Indeksirahastot ja ETF:t tulevaisuuden sijoituskohteina

Eikös synteettiset nimenomaan onnistu välttämään lähdeveron jollain kikka kolmosella ? Jenkkeihin ainakin. En ole ollenkaan varma, mutta itse ymmärsin että liittyy jotenkin siihen että valitaan vakuuskori, jossa ei ole osinkoa maksavia osakkeita tms.

Siksi esim. tuo P500 voittaa tuotoissa SXR8.

1 tykkäys

Ilarion kyselit fiiliksiä top25 Brandsin omistamisesta. Vakaata, tasaista tuottoa. Ei hirveästi heilu maailman tuulissa. Helposti ymmärrettävä rahasto. Helppo lisäillä milloin vain. Jonkun mielestä tylsä, minusta helppo ja hyvä. Ei välttämättä kaikkein paras tuotto kaikilla aikajänteillä, mutta riittävän lähellä kärkeä mennään. Omistushistoria ei kauhean pitkä, mutta vuosia kuitenkin.

Edit: lisätään vielä se, että molemmille lapsille menee myös kk-säästönä tätä.

5 tykkäystä

Olen ymmärtänyt, että koska synteettinen rahasto ei omista osakkeita, vaan futuuri- ja swap-sopimuksia, niin myöskään lähdeveroa ei joudu makselemaan.

Etua heikentää futuuri- ja swap-sopimusten kulut ja se ettei osakkeita voi lainata, kun niitä ei omista.

4 tykkäystä

Tämähän on faktorisalkun rakentajalle kiperä ongelma, kun hyvät tuotteet tulee pieniltä rahastoyhtiöiltä ja rahaston tulevaisuudesta ei voi tietää mitään, niinkuin ei myöskään metodologian onnistumisesta tai faktoritutkimuksen käänteistä.

Uudet (tai siis uusi) sijoitusvakuutustuotteet näyttäisi tarjoavan tähän hevosen vaihtamiseen verotehokasta ratkaisua, mutta onko 0.3% kulun arvoista?

2 tykkäystä

Muistan kerran nähneeni synteettisen rahaston joka hoiti lähdeverotkin synteenttisesti. Oliko tämä sitten piilotettu kulu en osaa sanoa. Linkkaan tänne jos tulee vastaan uudestaan.

2 tykkäystä

Mikä on tämän tickeri? En ainakaan nordnetistä löytänyt kuin jenkkilään listatun tuolla nimellä.

Vastaan tänne, niin menee aiheeseen paremmin sopivaan ketjuun.

Taidetaan puhua samasta ETF:stä (IYW). Onko se “huono” jos listattu jenkkeihin?

Et pysty ostamaan sitä, jos itse asustelet Euroopassa.

Jenkkeleillähän löytyisi tämmöinenkin, jos m7 haluaa omistaa.
Magnificent Seven ETF | Invest in Magnificent Seven Stocks with MAGS | Roundhill Investments

Voi hitto, en tuollaista ollut ymmärtänyt. No eipä sitten sitäkään tarvitse ostella.

Mitä olis semmoset isoa osinkoa maksavat ETF:t, joissa verot ja kulut olis pienimmät mahdolliset? Mielellään semmoset mihin ei sisältyis mitään kikkailua.

1 tykkäys

Miksi ihmeessä haluat ETF:n maksavan osinkoa? Etenkin jos haluat säästää veroissa. Pienikuluisia ETF:iä on paljon mutta tosiaan kannattaa miettiä tuo osinkojuttu huolella, yleensä tavalliselle yksityishenkilölle osinkoa maksamattomat ETF:t ovat se paras valinta.

6 tykkäystä

Mietin lähinnä sitä, että jos haluaisi olla laiska osinkosijoittaja, joka ei tee itse osakepoimintaa, mutta haluaa saada osingot tilille niin mikä olisi silloin kustannustehokkain vaihtoehto?

Tuolloin varmaan kannattaisi harkita tätä uutta Nordnetin sijoitusvakuutusta verotehokkuuden näkökulmasta. ETF-vinkkiä en osaa ikäväkseni antaa.

1 tykkäys

Vero tehokkainta on ostaa ihan normaali osingot uudelleen sijoittava etf ja myydä vuosittain osingon verran omistuksia pois, jos siis osingoille on tarvetta.

15 tykkäystä

image

Eli komppaan @xlat ja @Wallet_Nahlroos

4 tykkäystä

Minustakin tuo on hieman ristiriitainen tavoite; ETF tuotto-osuuksilla, isot osingot, pienet kulut.

-tuotto-osuuksista maksaa suoraan verot
-isot osingot vs. pienet kulut, pienikuluiset ETF:t yleensä ovat passiivisesti hallinnoituja eivätkä tuota kovin isoa osinkovirtaa ainakaan pidemmällä aikajänteellä, vastaavasti mahdollisen isomman osinkovirran takana on usein aktiivinen hallinnointi (sekä myös kohonnut riski osuuden hinnan alentumisesta), joka taas näkyy ETF:n vuosikuluissa

Olen itsekin pohtinut täällä samaa kuin Touhutonni1, mutta koska en näe kenenkään koskaan missään puhuvan Dist Etf:stä, niin olen olettanut että tässä on joku juju mitä en ole ajatellut.
Omassa ajattelussahan tämä menee niin, että jos tarvitset joka vuosi x määrän rahaa, jonka saat joko automaattisesti osinkoina tai myymällä omistuksia, niin myynneillä riski “liikamyynneistä” kasvaa merkittävästi, eli omaisuus on vaarassa huveta.
Veroja taas ei tarvitse miettiä, jos tarvitset ne rahat vuosittain ja ottaisit ne ulos jokatapauksessa jotenkin vuosittain.

Ja verrattuna taas suoraan osinko-osakkeiden ostamiseen, niin siihen taas tarvittaisiin osaamista

On siinä pitkäjänteiselle sijoittajalle olennainen ero, nimittäin tuotto-osuuksien tuotonjakoon ei voi käyttää hankintameno-olettamaa, kun taas myymällä ETF-osuuksia voi hyödyntää tämän edun. Pitkän tähtäimen sijoittajalle hyvä etu, etenkin jos ETF:n arvo nousee voimakkaasti.

3 tykkäystä

Ei muuta kuin Nordnetin ETF- valikoima auki ja sieltä rajaukset kuntoon. Löytyy iso määrä vaihtoehtoja. Sieltä näkyy saman tien kulut. En ole kauheasti perehtynyt näihin, mutta käsittääkseni näissä olisi syytä miettiä hajautusta aivan samalla tapaa kuin osingot uudelleen sijoittavissa.

Siispä valikoisin ihan samoilla periaatteilla kuin muutenkin. Selailisin mitä haluaisin omistaa ottaisin sen ETF:n tuotto-osuudella.

Jos ei ole aikomus ottaa juurikaan näkemystä niin silloin joku maailma-ETF.

Esimerkkinä vaikkapa Isharesin S6DW. Vuosikulut 0,2%.

Jos pelkkää USA:a haluaa niin SP500:een löytyy monen eri firman ETF:iä ja vuosikulut on 0,07%.

Jos haluaa sijoittaa eurooppaan niin löytyy lukuisia eri vaihtoehtoja jne jne…

Aika monet (kaikki?) iSharesit sijaitsee Irlannissa, joten veroasiat hoituu huolettomasti. Kustannustehokkuuteen pitää huomioida siis enää ostokulu ja vuosittaiset kulut.

Ei kai tuossa mitään ihmeellistä ole. Jos haluat ETF:n tuotto-osuudella niin silloin ostat ilman muuta sellaista.

Edit: Ja siis “isoa osinkoa” maksaviin ETF:iin en ota mitään kantaa. Silloin pitäisi varmaan osata valita sellainen joka tuottaa pirun hyvin. :smiley:

1 tykkäys

Osingot ulosjakavat etf:t vain yksinkertaisesti ovat suomalaisille verotukseltaan raskaampia kuin osingot uudelleen sijoittavat.

Asia nousee vähän väliä esille, mutta tilanne pysyy samana niin kauan kuin verotus on nykyisen kaltainen.