Inderes Oyj - "Yhtiö kuuluu kaikille"

Näköjään Linkedinistä on poistunut analyytikko Tukholmaan hakuilmoitus. Tulkitsen, että toistaiseksi haluttu määrä analyytikoita Ruotsin tiimiin on saatu onnistuneesti rekryttyä. (En tiedä onko jo vanhoja uutisia, mutta nyt ekaa kertaa huomasin ettei ilmoitusta löydy)

17 tykkäystä

Tänään klo 15 käyn HCA:n tapahtumassa läpi Inderesin liiketoimintamallia (tapahtuma englanniksi). HCA:n Michael haastattelee ja linjoille voi tulla esittämään kysymyksiä. Tallenne tulee myös saataville.

29 tykkäystä

:open_mouth:

"Inderes lanseeraa uuden IR Distribution -tiedotejakelujärjestelmän

Inderes täydentää palveluvalikoimaansa lanseeraamalla tiedotejakelujärjestelmän. Järjestelmän myötä Inderes kykenee tarjoamaan listayhtiöiden tarpeisiin kaikki nykyaikaiset viestintäratkaisut ja -palvelut saman katon alta."

50 tykkäystä

Hienon kuuloinen juttu!

Pystyisiko vaikka @Minna_Avellan rautalangasta vääntämään, miten tämä pörssiyritykselle toimii ja miten se näkyy sijoittajille? Onko pörssitiedotteen lähettäminen siis pörssiyhtiölle maksullista ja nyt tarjoatte pörssiyritykselle alustaa, jolla kirjoittaa ja lähettää pörssitiedote? Mikä nykyinen “standardi” on, eli miten homma toimii nykyisin ja mitä uutta palvelunne tuo?

33 tykkäystä

Hienoa duunia meidän IR-tiimiltä ja devaajilta! Tämä on loistava lisä IR-tuotetarjontaan - niin yksittäisenä tuotteena kuin osana kokonaispakettia.

39 tykkäystä

Kiitos kysymyksistä! Listattujen yhtiöiden täytyy tosiaan käyttää säännellyn tiedon julkistamiseen virallista tiedotejakelujärjestelmää, jolla varmistetaan se, että tieto on samanaikaisesti ja tasapuolisesti sijoittajien saatavilla (menee samanaikaisesti esim. pörssille, yhtiön sijoittajasivustolle, keskeisille tiedotusvälineille, päälistayhtiöiden kohdalla tiedotevarastoon). Ajattelimme, että tämäkin on tapa helpottaa listayhtiöiden elämää, kun yhtiö saa nyt meiltä kaikki tarvittavat palvelut, eikä tarvitse ostaa yksittäisiä IR-työkaluja monelta eri toimijalta. Tämä tuo myös kustannustehokkuutta yhtiöille. Ja tietty tehtiin samalla erinomaisen hyvä ratkaisu, joka tuo synergioita (lisää automaatiota) meidän muiden ratkaisujen kanssa ja on superkäyttäjäystävällinen :grinning:

69 tykkäystä

Meni vähän ympäripyöreäksi tuo selitys. Onko tämä Inderesin uusi IR Distribution -järjestelmä siis tuon virallisen tiedotejakelujärjestelmän korvaaja, vai onko se joku vapaaehtoinen lisuke että firma voi virallisen tiedotteen lisäksi jättää tiedotteen tuonne IR Distribution -järjestelmään? Tässähän on laki että kun julkaistaan oleellista tietoa, tiedon pitää olla kaikkien osapuolten saatavilla.

2 tykkäystä

Mikä käsitin tai arvaisin, että kyseessä on sovellus, joka lähettää yhdellä painalluksella tiedot kaikkiin niin kanaviin, jonne se tulee toimittaa hyödyntäen kyseisten paikkojen rajapintoja. Eli vastaava mitä löytyy somealustojen hallintaan: yhdellä klikkauksella saa postauksen IG, FB, LinkedIn jne ajastettuna oikeaan aikaan. Haluisko joku vahvistaa tai korjata?

6 tykkäystä

Vuosituhannen alkupuolella kaikkien pörssiyhtiöiden piti käyttää SAMAA järjestelmää.

Pörssitiedotteiden toimittamisen järjestelmät avattiin kilpailulle Suomessa jo kauan sitten - en muista tarkkaa vuotta.

Mutta tällaisilla järjestelmillä on kuitenkin yhteisiä vaatimuksia, jotka niiden kaikkien tulee täyttää. Näitä vaatimuksia kuvailtiin yllä.

6 tykkäystä

Ei ollut tarkoitus olla ympäripyöreä, koitan siis olla konkreettisempi :slightly_smiling_face: Vastaavia eli hyväksytyn/virallisen tiedotejakelujärjestelmän palveluntarjoajia on markkinalla muutama ja käytännössä Suomen markkina on pitkälti kahden toimijan hallussa (Cision ja Notified eli joskus ennen muinoin pörssin omistama järjestelmä). Näiden lisäksi siis myös meiltä saa jatkossa vastaavan virallisen tiedotejakelujärjestelmän. Mielestämme markkinalla oli meidän mentävä rako. Nyt asiakkaamme saavat halutessaan meiltä kaikki tarvittavat IR-palvelut ja toisaalta haluttiin tarjota ketterä ja kustannustehokas vaihtoehto tiedotteiden jakeluun.

54 tykkäystä

Oliko tuo Inderesin järjestelmä siis jo nyt virallisesti hyväksytty Suomessa? Ja onko nämä muuten miten paikallisia järjestelmiä? Mietin kuinka tehokkaasti sama kehitystyö skaalautuu pohjoismaisille markkinoille (tai miksei laajemminkin). Notifiedin järjestelmä ainakin heidän nettisivujen perusteella vaikuttaisi toimivan globaalisti.

6 tykkäystä

Suomen osalta meillä on kaikki valmiina ja tämä eilinen tiedote lähetettiin omasta tiedotejakelujärjestelmästämme. Järjestelmä tosiaan skaalautuu hyvin, ja olemme tässä ensimmäisessä vaiheessa katsoneet Suomen ja Ruotsin markkinoiden vaatimuksia. Sama järjestelmä toimii muuten, paitsi toki paikallisesti pitää katsoa integraatiot kunkin maan kansallisiin tiedotevarastoihin ja tietty paikalliset mediat.

39 tykkäystä

Pizzakokkina ja Inderesin toimitusjohtajana tunnettu @Mikael_Rautanen oli Kauppalehden Optiossa, juttu on vain tilaajille ja on siten maksumuurin takana.

Osakkeet tulivat kuvioihin varhain, melko pian lätkäkeräilykorttien ja pienoismallien jälkeen. Analyysiyhtiö Inderesin toimitusjohtaja ja toinen perustajaosakas Mikael Rautanen muistelee olleensa silloin 16-vuotias. Hän oli kesätöissä varastolla trukinkuljettajana, ja kahvitauolla hän kävi ostamassa ensimmäisellä palkallaan satsin Sampoa, KCI Konecranesia ja Elcoteqia. ”Sitten menin takaisin trukin rattiin – ja parin tunnin päästä ajoin näyttöpäätteelle katsomaan Sammon kurssia.”

25 tykkäystä

Show alkaa tasan yhdeltä. :slight_smile:

Together with Inderes’ CEO Mikael Rautanen, we will take a look at the latest M&A transaction where Inderes invested in the Swedish market and acquired Financial Hearing and Streamfabrikken. The transaction price was EUR 7.3m on a net debt-free basis.

In this virtual event, the transaction will be taken into perspective regarding Inderes’ Nordic strategy as well as the technology platform in the IR solutions business area.

17 tykkäystä

Yölukemista tarjoilee meille SEB. :slight_smile:

Inderes’ latest acquisition of Swedish virtual event operations marks a significant milestone. The action enables accelerated growth in the Swedish market with a wide customer portfolio to which the company can up-sell its comprehensive offering. While Inderes’ Finnish market growth potential looks limited, the Nordic TAM is much larger, allowing significant growth on successful execution. Fair value range hiked to EUR 24-27.

28 tykkäystä

Siellä haetaan Goforesta mallia :smirk:

“Inderes julkaisee puolivuosikatsauksen, tilinpäätöstiedotteen ja kahden liiketoimintakatsauksen lisäksi kuukausittaisia katsauksia liikevaihdon kehityksestä. Kuukausittaisissa katsauksissa raportoidaan liikevaihto vertailutietoineen sekä johdon arvio liiketoiminnan kehittymisestä katsauskauden aikana.”

63 tykkäystä

Hyvä uutinen osakkeenomistajalle! :slight_smile: Kiinnostaisi muuten onko kuukausittaisella raportoinnilla mitään merkittävää vaikutusta raportoinnin kuluihin vs neljännesvuosittain raportointi?

6 tykkäystä

Vaikuttaa siltä että Inderesillä on taloushallinnon softat hyvin speksattu kun meinaavat noin usein raportoida :slight_smile:

Mitähän softia siellä Inderesillä käytetäänkään ja kuka niitä toimittaa?

Hyvä ja positiivinen uudistus josta toivottavasti muutkin firmat ottavat mallia. :+1:

Inderes on puhunut kuinka heidän tarkoituksenaa on tasapuolistaa tasapuolistaan tiedonsaanti osakemarkkinoilla ja tämä on juuri sitä. :+1:

19 tykkäystä

Liikevaihdon kehitystä on kohtalaisen helppo seurata millä tahansa järjestelmällä ja näin toimitaan varmasti jokaisessa listatussa yhtiössä. Ei niitä lukuja vain viitsitä julkaista.

5 tykkäystä