Inderesin kahvihuone (Osa 1)

A on erittäin epälikvidi, sitä vaihdetaan pieni murto-osa B-osakkeesta. Joten isot pelurit eivät sillä juuri kauppaa käy. Teoriassa noiden erolla voisi yrittää tehdä tuottoa, mutta huono likviditeetti A-osakkeessa tarkoittaa että voi kestää kauan ennenkuin ero kuroutuu taas umpeen ja mikään ei takaa että se on A-osakkeen omistajalle edulliseen suuntaan.

1 tykkäys

Yrittämisen autuus

Tuore tarina elävästä elämästä: Ahkera työtön laittoi someen upean kuvan Lapin erittäin runsassatoisesta hillasuosta ja täydestä ämpäristään. Välitön somekommentti: “Törkeää. Vie varmaan viimeisetkin marjat eläinten suusta. Riistokapitalismia!”

Masse-setä, FA, “happamia, sanoi kettu hillamarjoista” :angry: :fox_face: :rage:

12 tykkäystä

image

Masse-setä, FA, ja tämänkin sai vielä kyykytetty kansa kokea … :rage: :rage: :rage:

2 tykkäystä

Tämä tarkoittaa, että Paasikivet voivat keskittyä puolustuksen sijaan hyökkäykseen ja tehdä jonkin suuren osake- tai yritysoston. Sitä perhe on itse asiassa kaavaillut jo pitkään.

”Seuraava sijoitus tehdään heti, kun sopiva kohde löytyy”, sanoi Oras Investin toimitusjohtaja Annika Paasikivi Talouselämän haastattelussa viime lokakuussa.

Upeaa talousjournalismia! Saadaankohan ensi kesänäkin lukea, miten Paasikivet etsivät ostokohteita?! :thinking: Itsekin etsin niitä jatkuvasti… :rofl:

5 tykkäystä

Kuuluisikohan analyysin lopetus Stockalla sarakkeeseen kulujen karsinta? :smiley:

2 tykkäystä

Muistakaa hyvät foorumilaiset edelleenkin kesän alla tämä tekstinpätkä foorumin säännöistä


mm. @Nyyb.K on tästä samasta asiasta huomauttanut useita kertoja eri ketjuissa, ja ei ole tehnyt sitä syyttä. Varsinkin yhtiökohtaisissa ketjuissa ja Tekninen analyysi - #3300 by Johannes_Sippola -ketjussa ihmiset käyttävät parhaimmillaan todella suuria määriä omaa arvokasta aikaansa tiedon jakamiseen, ja tällöin voi lukijalta olettaa, että ihan perustavanlaatuisissa kysymyksissä käytetään sitä CTRL + F toimintoa ja etsitään itse ketjusta, että onko kysymykseen jo vastattu kenties ketjussa ylempänä. Myös muutenkin jokaisen viestin kohdalla pitäisi miettiä, että onko tämä oikeasti tarpeellinen ja relevantti viesti tähän ketjuun - etenkin yhtiökohtaisissa ketjuissa yksittäisen päivän kurssiliikkeiden kommentointi ei kuulu tarpeelliseen tai relevanttiin keskusteluun alkuunkaan (ellei kurssiliike ole oikeasti jotenkin todella poikkeuksellinen) - jos ihan oikeasti et käy kauppaa päivänsisäisesti tai swing-treidaa, jolloin oikea ketju asian käsittelylle olisi Treidaus - liveseuranta.

Mainittakoon myös, että esimerkiksi tekniseen analyysiin liittyville kysymyksille on oma ketjunsa tässä Tekninen Analyysi ja TradingView opiskelu. Kysy & vastaa -ketju, joten ei floodata Tekninen analyysi - #3300 by Johannes_Sippola -ketjua kysymyksillä, jotka kuuluisivat tuonne opiskeluketjuun. Muuten todella paljon erittäin ammattimaista analyysiä hukkuu perustavanlaatuisten kysymysten sekaan, ja näin ei ole alkuunkaan tarkoitettu olevan.

Mukavaa viikonloppua jokaiselle foorumilaiselle! :chart_with_upwards_trend:

44 tykkäystä

Kyllä ja toivottavasti:

…One of the greatest songs of all time…

Olisiko suositella hyviä itseopiskelualustoja ruotsin kielen kertaamiseen? Sovellukset, sivustot, itseopiskelukurssit ja videosarjat, yms kiinnostaisi.

Ihan perusteista ylöspäin. Yhdenkin Ylen kertaukseen tarkoitetun äänivideon löysin, jossa puoli videota oli dialogia ilman käännöksiä. Hyvähän siinä sitten on yrittää ymmärtää, että mitä tässä nyt yritetään opettaa kun ei edes kontekstia hahmota… Kuitenkin omiin sijoituksiin muun muassa Neles ja Sampo kytkeytyy paljon julkaisuja ruotsin kielellä. Muutenkin koen tarpeelliseksi päivittää ja kehittää omaa kieliosaamistani. Kan du hjälpa mig?

1 tykkäys

Ootko @OlaviX tähän sivustoon tutustunu https://www.duolingo.com/? Ite en ole käyttänyt, mutta käsittääkseni pitäis olla suht hyvä, ilmainen kun kerran on ja käsittääkseni hyvinkin toimiva (mitä esim. kavereilta oon kuullut) :slight_smile: Riippuen millä tasolla sun ruotsi on, niin myös ihan Yleltä ruotsinkieliset uutiset voi olla ihan kelpoa kamaa Yle Areenasta. Varsinkin jos ja kun pystyt uutisaiheita pikkusen päättelemään myös kuvastosta, niin siinä saattaa perussanastokin tulla aika hyvin tutuksi samalla kun monta kertaa toistuu tietyt ilmaisut :slight_smile:

Lycka till med repetitionen av det svenska språket!

3 tykkäystä

Tietääkö kukaan mistä saisi suomalaisten pörssiyhtiöiden osavuosikatsaukset/tilinpäätökset strukturoidussa muodossa ilmaiseksi tai huokeaan hintaan mieluiten API:n kautta? Sama juttu yhtiöiden pörssikursseille. Päivän päätöskurssi riittäisi. Nasdaq:in sivuilta voi periaatteessa scrapeta, mutta heidän käyttöehdot eivät salli niiden käyttöä.

Kiitos @Johannes_Sippola, erittäin hyviä vinkkejä. Arvostan. Ensimmäistä kertaa kuulen koko Duolingosta. Mukavia ja helppoja harjoitustehtäviä. Vähän tällaista gamify-oppimista, sopii ainakin itselleni. Olen kyllä ruotsia opiskellut, mutta hyvä kertaa ihan alusta asti. Kuitenkin lukiossakin olin todella vaikeuksissa, vaikka englanti taas on aina ollut vahva (kirjoitin pitkästä E, jäi muutamalla pisteellä vajaa L).

Eiköhän tämän parissa aika kulu. Sitten kun pääsee vauhtiin, niin otan rinnalle nuo ruotsinkieliset uutiset, yms.

Tack så mycket!

2 tykkäystä

Yahoolta saa ilmaiseksi ja ilman rekisteröintiä dataa myös härmäläisistä osakkeista. En ole varma löytyykö kaikkea kaipaamaasi, itse en ole tarvinnnut kuin kurssidataa.

Näin niihin pääsee käsiksi Pythonilla, muille kielille lienee vastaavia kirjastoja:

4 tykkäystä

Olen sivusilmällä seurannut Hyttisen YouTube -kanavaa (https://www.youtube.com/channel/UCcA0gTy4Iq3E9zTx0powIwA) ja lukenut Hyttisen ajatuksia muun muassa hänen kirjastaan Suosioharha. Hyttisellä on mielestäni hyvin omalaatuinen tapa lähestyä sijoittamista. Häntä voisi ehkä luonnehtia jopa sijoittamisen filosofiksi. Suosittelen varsinkin itseni kaltaisille kokemattomammille sijoittajille perehtymään Hyttisen ajatuksiin, näkemyksiin ja kokemuksiin sijoittamiseen liittyen. Hänen tapansa ja tyylinsä argumentoida asioita miellyttää ainakin itseä.

11 tykkäystä

@Cavalet nyt oli kanttarellia samassa paikassa. Osan jätin kasvamaan, kun oli niin pientä vielä.

Soppaahan niistä tuli keitettyä. Hiukan koskenlaskiaa jatkeeksi.

Nypin vähän mustikkojakin kyytiin taas

1 tykkäys

Hyttisen tuotantoa on tullut luettua ja katsottua. Hyviä ajatuksia esim. ajoittamisesta, psykologiasta jne. Hyttisen ajatukset vaatii kuulijalta omaa pohdintaa, kuten usein hyvän sijoituskirjallisuuden kohdalla.

Suosioharha (2017) kritisoi sijoitustuotteiden suosioharhaa eli aktiivinen kaupankäynti ei takaa huipputuottoja, vaikka rahastot niin vakuuttavat. Aktiiviset rahastot joutuvat rakentamaan sijoittajia miellyttäviä rahastoja, yksityissijoittajan aikajänne voi olla paljon pidempi, ei tarvitse miellyttää muita.

Ajattelin lisätä @Don_Jari’n viestin jatkoksi muutamia esimerkkejä Hyttisen videoista. Antaa ehkä hieman kuvaa kanavan aiheista. Kannattaa tutustua tuon kanavan sisältöön, jos ei ole vielä katsonut.

  • Tulevaisuuden ennustaminen ja ylituoton tekeminen (linkki)

    • Kaikki markkinoilla hakevat ylituottoa, kaikki eivät voi olla keskiarvoa parempia
    • Hyttinen käytti esimerkkinä NFL Draftia: Kokeneiden skouttien on vaikea tietää, ketkä värväyskelpoisten pelaajien joukosta tulevat menestymään parhaiten (vrt. NHL draft esim. Daigle, Stefan, Yakupov) => draftien vertaaminen kolikonheittoon
    • Hyttisen mielestä sijoittajan omat kriittiset oivallukset ja erilainen lähestymistapa voi tuoda pienen edun muihin, mutta se ei välttämättä takaa ylituottoa
      • itse vertaisin kriittisyyttä esim. NHL Draftiin 2016: Blue Jacketsin GM Kekäläinen valitsi yleisön odotusten vastaisesti Puljujärven sijaan yllätysnimen Pierre-Luc Dubois’n => Toimi vastoin valtavirtaa ja sai myöhemmin tuottoa
  • Vastavirtaan kulkemalla ylituottoa? (linkki videoon)

    • omaa, erilaista tyyliä noudattamalla voi saada ylituottoa (vastavirtasijoittaminen)
    • jos konsensus on härkämäinen, on kontraaja varovainen ja päinvastoin
  • Sijoittajana kehittyminen (linkki videoon)

    • sijoittaja voi olla tapojensa orja, jumittuen samoihin sijoitustapoihin, ei ole avoin uusille toimintatavoille (vaikeus saada ylituottoa, vaikeus oppia uusia asioita)
    • sijoittaja voi kehittyä ja muuttua sijoittajana => vaatii aikaa ja työtä kehittyä sijoittajana
  • Sijoittamisen perusasiat (linkki)

    • sijoittamisen perusasiat eivät ole uusia, mutta niiden takana tuotto on piilossa
    • sijoittamisesta tekee hankalan se, että maailma muuttuu jatkuvasti => sijoittajan on ennakoitava ja muututtava muutoksen mukana
  • Älykäs sijoittaminen (linkki)

    • sijoittajilla on erilaista älykkyyttä (analyyttinen, käytännöllinen ja luova älykkyys)
    • tarjolla paljon analyyttista hyvää analyysia, käytännöllisyys ja luovuus jää usein vähemmälle
    • kurssi voi mennä ylös, vaikka sijoittajan analyysi on väärä
    • parhaat tuotot tulevat silloin, kun tapahtuu jotain odottamatonta
    • löytyy ihmisiä joilla on parempi osumatarkkuus => tekevät muutoksia tiedon lisääntyessä
    • Sijoittajan nollahypoteesi: tuleva kurssikehitys on ennalta arvaamatonta
    • sijoittajalla tulisi olla yhtä aikaa monta erilaista hypoteesiä => turha lukittautua yhteen hypoteesiin => pidä mieli avoimena ja ole valmis reagoimaan, kun tulee uutta tietoa
13 tykkäystä

Suuri, suurempi…

tenor (4)
Lisäys: Ei ollut koko artikkeli, mutta poistetaan kuvankaappaukset silti. Noin pitkästä artikkelista on tosin turha ottaa vain yhtä pätkää. Kertokoon tuo otsikko sitten sen olennaisen niille, jotka eivät ole tilaajia. Niin kuin sanonta kuuluu: ne piirtää, kenellä on liitua.

3 tykkäystä

Kuuluisikohan tämä eniten tänne?

2 tykkäystä

@Aston_Livingstone, pakko jatkaa tätä hauskaa arvuuttelua. Hyvin samanlaisia veikkauksia tein itsekin pari vuotta sitten, ja olin samalla tavalla väärässä. :slight_smile:

Varsinaisesta vety-kelkasta kuvittelen olevani jo tippunut, mutta olen mukana “sivuosumilla” pariin yritykseen, jotka liittyvät alaan. Vety käy vähän liian kuumana.
Blockchain voi vielä tulla uudestaan. Ongelma on se, että sille ei ole oikein löytynyt järkevää käyttöä odotetulla tavalla. Vielä.

Olen pohtinut kahta alaa, mistä voisi löytyä seuraavien vuosien voittajia: AI ja kvanttitietokoneet tai kvanttilaskenta. Aika vaikea löytää hyviä yhtiöitä, sillä en haluaisi sijoittaa mihinkään IT-alan dinosauruksiin.

4 tykkäystä

請六包啤酒和尿布 (=sixpäkki olutta ja vaippoja, kiitos)

4 tykkäystä

Jahas. Alkaa jenkkidollari olla sen verran halpaa, että pitäiskö sedän ottaa siivu lisää dollaritilille?

Masse-setä, FA, viimeksi tankattu EUR/USD 1.22 :dollar: :dollar: :dollar: