Inderesin kahvihuone (Osa 1)

:rofl: Foorumin yleiskuva, ensin kommentteja tyyliin “Smart Eye pitkään pitoon kun on niin lupaava tulevaisuus” ja sitten 2vk ja +30% myöhemmin “Smart Eye käteiseksi, Carasent here i come!!!”

54 tykkäystä

Melkonen bullero lauma meillä täällä, mut hei raha on fyrkkaa ja kvartaali kapitalismi on sitä parhaiman luontoista vastuullisuutta. Väitän et inderesin lukijat ovat pieni vähemmistö suomen “sijoitus populaatiossa” ?

4 tykkäystä

Näyttää noilla Redeyen rapsoilla olevan kymmenkertainen “inderes-efekti” niin vakavasti harkitsen, että pitäisikö näiden perässä ruveta pientä “uutistreidausta” harrastamaan, eli

  1. Positiivinen Redeye-rapsa ulos
  2. Välitön buy
  3. Profit
    :smiley:

Selvästi tuo vaihe 2 pitää vain ehtiä toteuttamaan ennen kuin Aston ehtii tänne foorumille hehkuttamaan koska pahempi kuin Redeye-efekti on Redeye+Aston-efekti. :grinning:

37 tykkäystä

Red eye + Astonefekti + ostin/myin ketjun fomohype = pomminvarma treiditaktiikka?

10 tykkäystä

otetaanpas vielä kerran… tämän totesin jo ensimmäisen kerran Qt-ketjuissa kevään rommissa kun kurssi oli 17€.

FOMOA = Fear Of Missing Out Aston’s

Tämä oli siis vitsi. Todella huono sellainen.

31 tykkäystä

Jotenkin tulee aivan Trevor Milton mieleen, vaikka ei missään nimessä pääsekään tuolle tasolle :thinking:

5 tykkäystä

Kyllä, eikä ole varmasti edes sattumaa. Milton on kanssa full-narsisti jonka ego meni usein bisneksen edelle. Badger oli päähänpisto joka tuli Cybertruckin esittelyn jälkeen, piti saada paremman näköinen EV pickup markkinoille vaikka Nikolan fokus oli aivan muualla.

1 tykkäys

Kyllä saataisiin kunnon trio aikaan, kun pistettäisiin Milton, Musk ja Trumpetti kimppaan suunnittelemaan uusinta koronavarmaa sähkövetyhotellia :smiley:

11 tykkäystä

Vaikka Tesla- ketjun “kuka on kakkapylly ja kuka on muuten vain tyhmä” väittelyä on mukava seurata, voisko sen näppäimistötaiston käydä täällä? :slight_smile:

ps. Osallisia syyttämättä, en lukeudu Muskovaisiin, ja terve kritiikki on varsin tervetullutta toisinaan hypen keskellä.

1 tykkäys

Tesla ketju taidettiin perustaa että saatiin tesla-vääntö siirrettyä omaan ketjuunsa :rofl:

6 tykkäystä

Me keventäjät ollaan kyllä pahimpia bulleroita - ei tiedetä ketä seurata, niin seurataan molempia, sekä myyjiä, että houldaajia. :grinning:

Onko kellää varmaa tietoa, kuka kirjoittaa Arvopaperin kolumnia ”Velvoitetyöllistetty”?
Itselläni yks vahva veikkaus.

Osta/myy-ketjun mukaan 25 foorumilaista osti Carasentiä eilen ja osa jopa tunnusti, ettei ole perehtynyt yritykseen. Palstalla tuntuu Osta/myy-ketjun mukaan olevan sijoittajia, jotka sokeasti seuraavat muiden ostoja ja nostoja palstalla tutustumatta yritykseen. Joskus on kommentoitu, että ostan nyt aloitusposition ja tutkin myöhemmin tarkemmin. Tämä on vaarallinen ilmiö.

Aihe on vaikea. Toisaalta on hyvä, että foorumille tuodaan ajantasaista tietoa ja hyviä sijoitusideoita. Toisaalta on vaarallista, että joku ostaa ja myy pelkästään näiden perusteella. Pienyhtiöiden kohdalla tämä ilmiö voi vaikuttaa voimakkaasti osakkeen kurssikehitykseen.

En halua lähteä neuvomaan teitä muita foorumilaisia. Toimin itse. Koen vaivaannuttavana pienyhtiöiden esiinnostot pörssin ollessa auki. Olen ehkä itsekin näin tehnyt - en muista. Jatkossa jaan pienyhtiötietoa vain kauppapaikan ollessa suljettuna ja annan teille mahdollisuuden tutustua rauhassa.

63 tykkäystä

Olen periaatteessa samaa mieltä, mutta momentum-treidaus on toisaalta ihan legitiimi sijoitusstrategia. Minun on vaikea tuomita sellaisia sijoittajia, jotka ovat VetyAston tai RedAston -strategioilla tai muuten vaan seuraamalla Inderesin foorumia tehneet allekirjoittanutta enemmän voittoa sijoituksillaan. Toki myönnettäköön että sijoituksissa otetut riskit voivat olla erittäin korkeita tuon kaltaisella sijoitustyylillä :cowboy_hat_face:

7 tykkäystä

ei nyt sentään liitoitella :sweat_smile: pois tämä minusta.

Mutta vakavasti ottaen: itse en osta yhtään isompaa positiota lukematta hyvätasoista analyysiä ensiksi ja perehtymällä yhtiöön. Samaa suosittelen kaikille muillekin.

13 tykkäystä

VetyAston on strategia jossa ostetaan Vetyosakkeita (esimerkiksi vetyguru @Meri suosituksia) + Astonin momentumiosakkeita. RedAston on taas Red Eyen suositukset + Astonin momentumosakkeet. Näitä strategioita noudattavia sijoittajia on kyllä tullut vastaan ja kyseinen jengi vetelee nyt luokkaa 100% tuottoja vuodessa

Tämä on meidän kansallinen vastine RobinHood -ilmiölle :sunglasses:

40 tykkäystä

Olen pääsääntöisesti samaa mieltä, kuitenkin myös hieman eri mieltä. Länsimaiden hyvinvointi ja elintaso perustuu ensisijaisesti luottamukseen. Kun on yhteisössä, jossa vuorovaikutusta on jatkuvasti ja pystyy tekemään havaintoja pidemmältä ajalta, niin joidenkin hahmojen osaamisesta ja kyvystä hankkia tietoa ja tehdä niiden pohjalta järkeviä päätöksia kasvaa luottamus heidän tekemiseensä. Tuolloin on ihan ymmärrettävää ottaa kohtuullinen riski luotetun henkilön tekemisten ja mielipiteiden pohjalta, vaikka vastuu onkin itsellä.

8 tykkäystä

Ei pidä kuitenkaan liioitella… T. Vety viljo.

1 tykkäys

Osto ja myynti ketjukin on floodaantunut täysin näistä “hype” kaupoista. Tappiotatekeville ulkomaisille yli 10 p/s hinnoissa treidaaville voisi perustaa oman hype, pump and dump osto ja myynti ketjun. :japanese_ogre:

2 tykkäystä

Näihin uusiin ulkomaisiin hypetyksiin on jostain syystä helpompi lähteä kuin vaikka ostaa Qt:ta tai Reveniota. Ehkä se on se että on hyvä Inderesin raportti jotenkin hillitsemässä ja pystyy jotenkin näkemään mitä on jo hinnoiteltu sisään. Nämä tuntuu aina kalliilta. Sitten tulee joku Carasent mistä ei ole koskaan kuullutkaan ja ajattelee että ehkä ei kukaan muukaan, vaikka näissä saattaa kertoimet olla ihan samaa luokkaa. Ei ole sitä menneisyyden taakkaa ja kalliin leimaa siinä.

Täytyy pitää tolkku näissä ja pohtia myös mitä tekee jos case ei kehitykään niinkuin odottaa. Puhun tässä siis myös itselleni. Smart eye tuntui menevän nappiin niin nyt kun tulee uusia nostoja foorumilla niin aina innostuu että onko tässä seuraava? Täytyy koittaa pitää järki mukana. Hyviä sijoituksia!

13 tykkäystä